Decapitari pe banda la Radio Romania Actualitati

Rodica Madosa (foto) taie si spanzura in Radio
Dupa ce, saptamana trecuta, la presiunile lui Cristian Tudor Popescu, Bogdan Chirieac si ale lui Dan Voiculescu, realizatorul Radio Romania Bogdan Radulescu a fost suspendat de pe post o data cu emisiunea sa, “Periscop”, astazi, un alt ziarist profesionist, Sorin Croitorescu, a fost ameninta cu sanctiuni severe si chiar eliminarea de pe post. Motivul? La Revista Presei, difuzata in cursul diminetii, conform principiilor transparentei si ale diversitatii de opinie de care trebuie sa dea dovada un post public, Sorin Croitorescu, sef de tura la Radiojurnal, a citat si din editorialul subsemnatului, aparut azi in ziarul ZIUA sub titlul “Tonomatele URSS dau in presa NATO”, si in care erau semnalate sumar problemele din Radioul national (vezi postarea anterioara).
Imediat dupa aceasta transmisie, cabina jurnalistului a fost invadata de o echipa a conducerii, formata din redactorul sef Pavel Ionescu si redactorul sef adjunct de la Camera Stirilor, Radu Sarpe, in frunte cu consiliera Mariei Tochina, Presedintele Director General al SRR, supranumita “eminenta cenusie” a Radioului, respectiv Rodica Madosa.
Pe un ton extrem de ridicat, care a putut fi auzit pe coridoarele Radioului de mai multi martori, Rodica Madosa s-a rastit la realizatorul Sorin Croitorescu amenintandu-l cu suspendarea de pe post si sanctionarea cu reducere salariala timp de trei luni. Dupa aceasta criza de personalitate cu sechele din trecutul comunist al Radioului, Rodica Madosa a plecat tipand in urma, textual: “Vei plati pentru asta!”. Contactat de ZIUA, in urma sesizarii colegilor lui de redactie, ziaristul Sorin Croitorescu s-a abtinut de la comentarii, confirmand insa ca “a avut o discutie despre principiile jurnalismului” cu cei trei membri ai conducerii Radiolui. Este de mentionat ca Rodica Madosa este doar consilier al PDG si nu poate are nici un drept pentru a interveni direct in politica editoriala a postului national iar pentru indeplinirea amenintarilor aduse ziaristului Sorin Croitorescu trebuie respectat codul muncii, respectiv contractul colectiv de munca. Nici in cazul realizatorului Bogdan Radulescu, a carui emisiune de politica interna si international – “Periscop” – a fost inlocuita din grila cu una destinata pensionarilor – “Nostalgia” -, fara a fi respectate normele interne ale Radioului. Mai multe asociatii de aparare a drepturilor jurnalistilor, din tara si strainatate, au fost informate asupra starii de fapt din Radioul public national.
Poate o sa va intrebati ce treaba are celebrul Dan Voiculescu cu aceasta afacere.

Trebuie spus ca Trustul Intact a primit, prin intermediul contractului semnat de conducerea SRR cu o firma de publicitate aflata sub mana protectoare a lui Dan Voiculescu – CLIR MEDIA -, un contract de 2 milioane de euro din banii publici.

Cine este Rodica Matosa: de 36 de ani in Radio, jurnalist comunist controlat de Securitate, ca prezentator in direct la Actualitati pana in 1989
Rodica Madosa, Radio Romania Pozitia Actualitati: consilier editorial PDG, SRR
Experienta in presa: 36 ani
Activitate:
– din 2006: consilier editorial PDG SRR
– 2005 – 2006: redactor sef Camera Stirilor SRR
– 2005: editor coordonator stiri N24 TV
– 2004 – 2005: sef birou presa INSTITUTUL CULTURAL ROMAN
– 1989 – 2003: coordonator sef tura Radiojurnal
– 1974 – 1989: redactor prezentator Redactia Actualitati
– 1971 – 1974: redactor coordonare programe RADIO ROMANIA
Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova