Sunt prieten cu Dan Diaconescu. Oreste nu se dezminte.

Uneori, pentru libertatea de expresie este inevitabila exagerarea si, daca urmarim exemplul descoperirii aurului din mormanele de noroi, intelegem ca orice sondare, orice sapatura dupa adevar pot scoate la iveala multe uraciuni.

Am urmarit zilele acestea dezvaluirile prietenului meu Dan Diaconescu de la OTV si m-am bucurat ca, in sfarsit, spiritul jurnalistic al celui pe care il urasc, invidiaza si-l ironizeaza unii colegi de breasla a oferit o mostra de investigatie foarte bine argumentata.
Toate dezvaluirile sale despre actiunile de tip mafiot ale regimului Nastase sunt perfect adevarate, eu insumi fiind martor, dar si victima a unui scenariu asemanator. Operatiunea privea o revista de investigatii, si nu un post de televiziune, dar metoda a fost aceeasi.
Nu vreau sa discut aici despre calitatea mai mult sau mai putin indoielnica a unor invitati din studiourile OTV, ci despre necesitatea existentei unui spatiu liber de prejudecati, interese strategice si conditionari politice, tocmai pentru a garanta calitatea actului de informare publica. Oricat de jenante sau penibile ar fi unele afirmatii, publicul are sansa, la emisiunile lui Dan, sa afle, sa gandeasca si apoi sa dea sau nu valoare informatiei.
Ii voi purta intotdeauna recunostinta lui Dan Diaconescu pentru promptitudinea prin care mi-a oferit un spatiu de lupta impotriva unor corupti din Eforie si pentru curajul de a ma fi lasat sa urmaresc un rationament logic prin care demonstram in 2005 ca intre mafiotii pesedisti si proaspat devenitii baroni locali liberali se incheiasera aliante, cel putin la nivelul judetului Constanta.
Apoi, audienta emisiunii sale demonstreaza fidelizarea unui public recunoscator pentru primirea unor informatii necenzurate. Imi vine sa-l parafrazez pe Larry Flint care intreba de ce este mai obscena pornografia decat razboiul? Asadar, prin ce este mai tenebroasa disparitia Elodiei decat a flotei?
Am asistat cu oarecare mirare la atacul impotriva lui Dan. Uneori, putina solidaritate de breasla nu strica, si in acest sens ii felicit pe cei care au cerut A.N.I. si D.N.A. sa ia in considerare acuzatiile lui Dan la adresa unor inalti functionari ai statului.
Oreste Teodorescu
Gardianul
Sa traiesti, Oreste!
Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova