SCRISOARE catre Nicusor Dan si Asociatia Salvati Bucurestiul de rechinii "societatii civile" in frunte cu secretarul lor general tovarasul Mircea TOMA

Draga Nicusor,
Felicitari pentru toate initiativele tale! Insa tin sa-ti atraga atentia ca, in scurt timp, le vei compromite pe toate cu astfel de semnatari. In primul rand mi se pare absolut ridicol ca pentru acest avertisment de mai jos privind Directiile de Cultura din Minister sa semneze si “Salvati Vama Veche”. De ce nu si STUFFSTOCK si STUFFISH?! Apoi, oricne stie ca, de fapt, Toma, prin campania lui cu Vama doar si-a aranjat niste afaceri “di grande”. Si-a “salvat bio-material” contul bancar, nu biata Vama. De fapt, daca nu esti orb, cred ca se poate vedea cu ochiul liber ce a facut Toma in Vama: a distrus-o complet! Mamaia e acum o stea de mare prafuita pe langa Vama, la capitolul afaceri imobiliare si cocalari.
Intentia de mai jos este laudabila: avem nevoie de transparenta. Dar, repet, cu astfel de semnatari – printre care Asociatia Bucuresti pare doar ratacita, drept sanvis intre bucile lui Toma – ma intreb automat ce interese sunt in joc. Nu cumva guru Toma necredinciosul vrea sa-si instaleze omul lui? Mai puneti, te rog, si tu, din cand in cand, astfel de intrebari, dupa ce, evident, din spirit de transparenta, o sa cercetezi si (toate) conturile co-listenilor tai, pe care ii girezi, nevinovat, cu semnatura ta!
Cu simpatie,
Victor

PS: Recent am auzit ca acest MT Production al GDS, un adevarat Mircea Tatulici-pacalici al “militiei civile”, se lauda ca ar fi salvat si Catedrala Sfantul Iosif. I-am intrebat pe cei care facusera zid viu in fata escvatoarelor si buldozerelor, ridicati la vremea respectiva de politie si cu dosare penale pe rol, daca l-au vazut si pe batranelul cu stea rosie-n frunte pe-acolo. Mi-au transmis un mesaj legat de originea lui, adica de MAI si MApN, mama si tatal lui – de acelasi sex, “normal”.

Vezi si https://www.petitiononline.com/VideaNU/

—– Original Message —–
From: nicusor dan
To: nicusor dan
Sent: Tuesday, May 26, 2009 1:46 PM
Subject: foarte important: atentie la Ministerul Culturii !
In aceasta saptamana Ministerul Culturii, Cultelor si Patrimoniului Cultural National organizeaza concurs pentru numirea directorilor Directiilor Judetene de Cultura pentru toate judetele si pentru Municipiul Bucuresti. Detalii la adresa https://www.cultura.ro/PosturiConcurs.aspx?ID=180.

Concursul este extrem de important pentru protectia patrimoniului. Legea prevede ca directorii Directiilor Judetene de Cultura semneaza avizele pentru constructii si demolari in zonele construite protejate (adica in zonele istorice ale oraselor, cele vanate de speculantii imobiliari), fara a fi obligati sa consulte Comisia Zonala a Monumentelor Istorice. Acest fapt a dus in ultimii ani in numeroase judete si in Bucuresti la un adevarat masacru al zonelor construite protejate. (In documentul atasat gasiti cateva exemple pentru Bucuresti care sunt in responsabilitatea lui Stefan Damian, directorul Directiei de Cultura Bucuresti din ultimii ani).

Exista semnale ca se fac presiuni puternice din partea partidelor din coalitie catre Ministerul Culturii pentru numirea unor directori obedienti retelelor imobiliare. Numele vehiculat pentru postul de director al Directiei de Cultura Bucuresti este Eugen Plesca, fost primar al sectorului 3, care nu are nici o pregatire in domeniul cultural !

In aceste conditii, cele 10 organizatii semnatare au adresat o scrisoare deschisa Ministrului Culturii si Secretarului de Stat pentru Patrimoniu (atasata), in care cer:
1. Comunicarea catre opinia publica a numelor candidatilor pentru fiecare judet si pentru Municipiul Bucuresti.
2. Comunicarea catre opinia publica, pentru fiecare candidat, a CV-ului si a proiectului de management cu care s-a prezentat la concurs.
3. Comunicarea catre opinia publica a componentei comisiei de concurs si a numelui presedintelui comisiei.
4. Permiterea accesului mass-media si a reprezentantilor societatii civile la audierea candidatilor.
5. Pronuntarea rezultatelor finale nu mai devreme de 2 iunie 2009. Organizatiile noastre vor realiza, in colaborare cu ziaristii din teritoriu, o sinteza cu informatii relevante despre candidati, pe care o vor pune la dispozitia comisiei de concurs si a opiniei publice la 1 iunie 2009.

In cazul in care ministerul nu va da curs cererilor de transparenta a concursului, organizatiile vor recurge la actiuni de protest in strada.

Semneaza comunicatul:

Agentia pentru Monitorizarea Presei
Asociatia Bucuresti
Asociatia pentru Conservarea Ariilor Protejate Biocultural “Salvati Vama Veche”
Asociatia Prietenii Scolii Centrale
Asociatia Pro-Do-Mo
Asociatia “Pro Urbe” Arad
Asociatia Salvati Bucurestiul
Asociatia Sighisoara Durabila
Fundatia Calea Victoriei
Grupul Militia Spirituala

Contact: Nicusor Dan, 0732.290.539.

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova