PREZIDENTIALELE 2009, aceeasi cacealma ca in 2004, 2000, 1996, 1992… BASESCU isi ataca preventiv posibilii contracandidati. Azi, ISARESCU

ZIUA: Basescu vs Isarescu (despre care se spune ca ar putea fi si viitorul prim-ministru al presedintelui… Geoana – nota mea)

Presedintele tarii l-a acuzat pe guvernatorul bancii centrale ca este prea optimist * Mugur Isarescu ii raspunde ca nici pesimismul nu este indicat

De ceva vreme, presedintele Traian Basescu se “contrea­za” cu guvernatorul bancii centrale, Mugur Isares­cu. “Parerea mea este, desi nu am elemente definitive, ca optimismul manifestat de Banca Nationala dupa luna aprilie nu are acoperire in evolutiile viitoare economice (…) Vom avea scadere de PIB si in trimestrul II, ceea ce inseamna intrarea in re-ce-si-u-ne, dupa toate normele”, a spus seful statului, la ultima sedinta de Gu­vern la care a fost invi­tat, la mijlocul lunii iunie.La randul sau, Mugur Isarescu a declarat, ieri, ca apetitul bancilor de a da credite si al clientilor de a contracta imprumuturi sunt “inghetate”. “Cine crede ca poate sa angajeze bancile in a da credite daca tot se vorbeste de recesiune, prabusire, somaj etc… Aceasta atitudine ingheata din start orice apetit de creditare”, a spus, ieri, Isarescu. De remarcat, guvernantii cauta solutii pentru reluarea creditarii (ca de exemplu prin programul “Prima Casa”) pentru iesirea din criza si reluarea cresterii economice.”Acordul cu FMI si Uniu­nea Europeana este in sine un program anticriza, nu stiu de ce sa mai venim cu alte bombe. Pentru presa e foarte bine. Observ o utilizare total abuziva a notiunii de criza. Fiecare intelege ce vrea”, a spus Isarescu. In privinta majorarii unor taxe, Isarescu a spus ca “un impozit mai mare pe o baza de impozitare mai mica va avea efecte negative. Nu vreau sa fiu din nou acuzat de optimism, dar nici cu pesimismul nu este bine”, a incheiat Isarescu. Mai mult, el a afirmat ca o crestere a TVA poate provoca un “soc inflationist”, iar o crestere a impozitelor, cum ar fi si cel pe salarii si venituri poate avea “efecte mai difuze, dar care apar, totusi, pe cresterea economica, dar si pe inflatie”. El a explicat ca majorarea impo­zitelor nu va aduce niciun castig din punct de vedere al veniturilor, ci dimpotriva, ar accentua scaderea incasarilor bugetare.
Gabi MOROIANU
Continuarea la
ZIUA: “Inteleg de ce urla privatii”

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

One Response to “PREZIDENTIALELE 2009, aceeasi cacealma ca in 2004, 2000, 1996, 1992… BASESCU isi ataca preventiv posibilii contracandidati. Azi, ISARESCU”

  1. Ion de la Chiuiesti says:

    Basescu nu are ce sa-i faca, asa cum si Adrian Nastase nu a putut sa-i faca nimic. Prietenii stiu de ce!!!

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova