NISTORESCU: Anticomunismul cu cioara vopsită. "Ultimul tren" al lui Basescu, Tismaneanu, Patapievici, Mihaiesi, Iliesiu, Maries

Anticomunismul cu cioara vopsită
de Cornel Nistorescu

Telefonul meu pe care îmi intră şi e-mailurile piuie de câteva ori. Sar ca ars de teamă ca mama sau tata să nu fi păţit ceva. Da de unde! Un alt e-mail de la Sorin Ilieşiu (foto).

“Dragii mei, e ultima noastră şansă!” Mă gândeam că iar o fi cineva pe moarte, în pericol sau în greva foamei. Nici măcar. E ultimul nostru tren! Văleu! E 4.30 dimineaţa. Omul moare de grija naţiei sau e nu ştiu cum? Citesc: “Facem parte dintr-un popor adus de comunişti într-o stare fratricidară”. Mă gândesc să pun mâna pe telefon şi să-l sun. Nu ţi-am zis să mă scuteşti de apeluri?! M-ai fentat o dată cu cel legat de condamnarea comunismului care a produs capodopera comică Băsescu-Tismăneanu. Trimite-i lui Volodea şi lui Patapievici, că ăştia doi o iau numai să fie unul preşedinte şi celălalt vicepreşedinte de comisie.

Şi lui Mihăieş, şi lui Liiceanu! Poate se duce la Păltiniş să-şi amintească mai bine de comunism. Eu, unul, nu mai particip la o a doua înscenare! Dacă vrei, trimite-le lor pe la 3.30 dimineaţa. Pe chestia asta verifici cum stau cu somnul şi cu nervii şi dacă nu au coşmaruri cu dosarele încă neapărute. Dar nu-mi toca mie nervii!

Somnolenţa mă face un pic mai bun. Am sentimentul fraierului agăţat în cârligul de undiţă. Omul nostru se vrea băgat în seamă. Mai cere un drept la replică la dreptul la replică. “Vă rog mult să publicaţi acest drept la replică şi, mai ales, să începeţi o campanie cum n-a mai fost pentru adevărul despre masacrul din dec. ’89 şi fratricidal din iunie 1990”. Parcă vorbeşte Traian Băsescu cu Laura-Codruţa Kövesi! “Realist vorbind, este ultimul tren spre Adevăr. Dl Antonescu, cu toate că e liberal şi provine din Alianţa Civică, nu a rostit nici o silabă despre acest subiect. Pe de altă parte, nu are şanse pentru turul doi”. Caraghiosul naibii! Asta te roade la 4 dimineaţa? Ăsta era “ultimul tren”, somnabulule ce eşti? O fi Orient-Expresul care pentru români s-o fi numit Traian Băsescu? Acum pricep ce numeşti dumneata “ultimul tren. Vă rog să-l prindem!” Urcă repede, domnule Ilieşiu, şi nu uita să-l iei şi pe Traian Băsescu cu dumneata. Şi din “staţia Mamaia” s-o luaţi şi pe Elena Udrea!

Urcă, domnule Ilieşiu, fără nici un regret şi fără nici o teamă! Acum este momentul şi nu-mi mai trimite nici un apel! Mă mulţumesc şi cu o vedere de la Paris. Dar să nu fie anticomunistă că leşin. Schimbaţi naibii melodia şi, dacă-i prindeţi pe comunişti şi pe “fratricidari”, să-i daţi pe mâna lui Tismăneanu şi Patapievici!

Pe mine scutiţi-mă de asemenea mesaje la 4 dimineaţa!

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova