SEFUL SIE, MIHAI RAZVAN UNGUREANU, acuzat ca este agent MOSSAD de fostul purtatator de cuvant al SRI, Nicolae Ulieru. EXPLOZIV

Directorul numit de Traian Băsescu la cîrma SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, se vede confruntat cu o acuzație de cea mai mare gravitate, formulată de fostul purtător de cuvînt al SRI, lt.col.Nicolae Ulieru, anume că ar fi agent al unei puteri străine. Acuzație apare, interesant, exact cînd se vehiculează tot mai tare informația că Ungureanu ar urma să fie premier al unui guvern PDL-PNL, în cazul unei noi victorii a lui Traian Băsescu.

Racolarea lui Ungureanu de către SRI, blocată din afara țării
Nicolae Ulieru, cel care a avut cel mai lung mandat de purtător de cuvînt al SRI, după revoluție, afirmă că actualul director al SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, este agent străin – practic, o acuzație de trădare națională – și spune că e gata să ofere probe în acest sens, dacă va fi audiat de comisiile parlamentare de resort, de control al SRI și SIE. Prezent la Realitatea TV, lt.col. Ulieru a declarat că șeful SIE ”a avut o ascensiune fulminantă pentru condiţia lui de tânăr istoric anonim de la Iaşi. A fost adus de Pleşu secretar de stat în Ministerul de Externe, a rămas secretar de stat şi în Guvernul Năstase, apoi a fost numit ministru de externe de către liberalul Călin Popescu Tăriceanu, recuzat de acesta pentru că nu i-a dat nişte documente, şi după ce a fost recuzat de premier, preşedintele l-a numit şeful SIE. Eu, când am auzit numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu la SIE, am avut o tresărire. Am spus „oare preşedintele chiar nu ştie cine e omul ăsta, sau SRI nu l-a informat?” ” a spus fostul aghiotant al lui Virgil Măgureanu. El a adăugat: ”înainte de a fi secretar de stat, Mihai Răzvan Ungureanu a avut, ca istoric la Iaşi, o poveste, un scandal care l-a scos din anonimat. El a făcut o conferinţă de presă în care a denunţat faptul că un ofiţer de la secţia judeţeană al SRI a încercat să îl racoleze. Şi ca urmare a acestei conferinţe de presă s-a constituit o celulă de criză în careul SRI, care a hotărât să îl demită pe ofiţerul respectiv, iar purtătorul de cuvânt din vremea aia, Nicolae Ulieru, să dea un comunicat care să condamne practicile nelegale ale acelui ofiţer. Relevanţa e următoarea, că acel ofiţer nu a fost un ageamiu. El a încercat recrutarea lui Mihai Răzvan Ungureanu pe nişte motive foarte întemeiate. Iar sacrificarea acelui ofiţer a fost făcut la dorinţa expresă a unui serviciu străin şi stat străin”.

Șeful SIE a tras sfori în cazul Hayssam
Ulieru a explicat, metaforic, mecanismul respectiv, prin care s-a blocat racolarea lui Ungureanu: ”Dacă eu, cetăţeanul Popescu, cad cu tronc unui serviciu străin pentru că sunt simpatic şi mă descurc bine în lume, când eu păţesc un asemenea necaz e normal ca acel serviciu să intervină şi la serviciul similar din România, respectiv la SRI”. Ulieru a mai spus că e gata să furnizeze date concrete comisiilor parlamentare de resort: ”Dacă Comisia parlamentară de control a SRI sau SIE vrea să mă asculte, aş putea spune lucruri interesante”. El a mai dezvăluit că același Mihai Răzvan Ungureanu a făcut intervenții pentru ca un avocat, exponent al unui grup israelian de lobby, să aibă acces de trei ori la Omar Hayssam în celulă fără ca procurorul de caz să îi dea aprobare, lucru care, în opinia lui Ulieru, nu face decît să confirme apartenența lui Ungureanu la un serviciu străin.

Ipoteză: SRI încearcă să blocheze numirea lui Ungureanu la șefia Guvernului
Acuzațiile lui Ulieru, un om care vine din sistemul serviciilor secrete și știe care este riscul declarațiilor tiribombistice în domeniu, sunt de o maximă gravitate, în condițiile în care Răzvan Ungureanu a fost ministru de Externe în trecut, iar acum conduce al doilea mare serviciu secret al țării. Care ar putea fi substratul acestui nou scandal? Foarte probabil, un nou episod al luptei între servicii care a marcat pe de-a-ntregul acest an. Despre Mihai Răzvan Ungureanu se vehiculează tot mai intens, în ultimele zile, că va fi premierul desemnat de Traian Băsescu în cazul unei victorii în alegeri și al constituirii unei alianțe PNL-PDL, în legătură cu care șeful statului a început, deja, să dea anumite semne de deschidere. Ungureanu ar avea avantajul că este un apropiat al lui Băsescu, dar, în același timp, provine din PNL, ceea ce ar avea ca rezultat o coagulare mai solidă a grupării de dreapta pe cale să renască la guvernare, în două-trei săptămîni. Pe de altă parte, s-ar putea ca SRI să nu îi convină ca marele rival, SIE, să obțină, peste noapte, o ”pilă” atît de puternică în conducerea statului, adică un premier, în pixul căruia stau atît bugetele serviciilor cît și alte posibilități. Oricum ar fi, declarațiile lui Ulieru nu pot și nu trebuie să rămînă fără urmări, dată fiind gravitatea lor excepțională.
Bogdan Tiberiu Iacob
INPOLITICS

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

2 Responses to “SEFUL SIE, MIHAI RAZVAN UNGUREANU, acuzat ca este agent MOSSAD de fostul purtatator de cuvant al SRI, Nicolae Ulieru. EXPLOZIV”

 1. Anonymous says:

  Hooopa, hai ca-i de bine totusi. Daca ar tine campania electorala 4-5 ani fara oprire ar fi extraordinar. Pai ce s-ar curati tara asta de golani…. din toate taberele.

  Pacat ca dureaza doar 1 luna si apoi o dau la pace baietii.

  SI dupa aia ne minunam ca prostii ca de ce aia, ca de ce ailalta, ca de ce am ajuns noi prostii lumii. Iaca de aia.

  Daca tot veni vorba de istorici si istorie. Acestea sunt simtomele etapelor "oligarhice" din Romania.

  – Capul plecat la Moscova si tatonari de complezenta tatonari cu toti ceilalti
  – inlaturarea adeptilor independentei de peste tot (pana la suprimarea fizica)
  – afaceri oneroase cu toae canaliile pamantului numai cu oameni seriosi nu
  – un sef de stat nesemnificativ
  – deciziile interne luate numai in spatele usilor inchise de o "elita" deznationalizata (in fapt corcituri de provenienta incerta, numai romani nu)
  – un "parlament"/divan cu oameni de paie ce modifica un articol de lege on/off in functie de interesul de 24 ore al unui afacerist veros
  – un popor abrutizat si imprastiat in toate cele patru zari preferand sa fie orice altceva decat roman
  – o birocratie nerusinata ce nu poate gandi nici o secunda care este valoarea lor reala si care este valoarea presupusei lor munci
  – principala conditie de a promova este a fi ticalos si agent al unei puteri straine
  – o patura interpusa ce intermediaza totul si are procent din orice
  – o limba romana stalcita imbogatita doar de termeni negativi (con artist, embezzlement, front running, bribe, pay back (doar nu credeti ca parandaratu o fi inventie romaneasca), etc)
  – o intelectualitate inculta datoare unor agenti de influnta, buna doar de white washing (ca tot veni vorba de termeni noi si intraductibili), brain washing si iute trancatori pe tema legalizarii prostitutiei si a drogurilor, integrarii tuturor dar excluderii romanilor

  Ca vorbim de epoca lui Ceausescu, Basescu sau Antonescu, ca vorbim de Cuza sau Carol I, de Ionita Sandu Sturza tendintele au fost aceleasi.

  Intrebarea este ce facem? Este Basescu in masura sa rezolve ceva? Se ridica la inaltimea imperativului istoric?

 2. armamortala says:

  Ar trebui sa se faca lumina si curatenie imediat in aceasta problema. Institutiile abilitate: SRI si comisiile de control SIE ar trebui sa se autosesizeze. DIICOT ar trebui sa se autosesizeze.

  Declaratia lui Ulieru are implicatii extrem de grave. Este intolerabil ca oameni ai unor agentii straine de informatii si ai unor puteri straine sa penetreze pana la varf serviciile românești de informatii.

  A avea agenti straini si agenti de influenta straina in fruntea serviciilor de informatii, in randul serviciilor de informatii si in alte structuri ale statului, inseamna un atac direct si grav asupra Statului Roman.

  Daca are dreptate si Ungureanu este agent Mossad este imperios necesar sa se ia masuri pentru inlaturarea lui din fruntea SIE si pentru pedepsirea exemplara atat a lui cat si a celor care au facut posibila aceasta situatie.

  Daca Ungureanu este agent Mossad, cine ne garanteaza ca nu mai sunt si alti agenti Mossad ori in SIE, ori in SRI, ori in alte structuri ale statului? Sau agenti CIA? Sau agenti FSB?

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova