CAMPANIE ANTI-VACCIN. Sa ne prezinte madam Geoana si dr Cercel certificatele de vaccinare HPV ale propriilor copii. ALERTA IN SCOLI

Made in Romania: fetiţe vaccinate prin bileţele

de Claudia Marcu | Cotidianul

Controversata vaccinare împotriva HPV porneşte într-o confuzie totală. Ministerul Sănătăţii spune că părinţii care nu vor vaccinul pentru fetiţe trebuie să vină la şcoală sau să trimită bileţel, iar inspectoratele şcolare şi medicii şcolari le cer acordul scris.
Ministerul Sănătăţii a anunţat că au fost distribuite deja 101.000 doze de vaccin anti-HPV către autorităţile de sănătate publică teritoriale. Acestea sunt destinate imunizării fetiţelor de clasele a VI-a şi a VII-a împotriva HPV, un virus care poate conduce la apariţia cancerului de col uterin. Data începerii vaccinării se amână de la o zi la alta, din motive organizatorice, susţin autorităţile. Programată iniţial pentru 23 noiembrie, campania de vaccinare a fost amânată pentru o dată necunoscută încă. „Am trimis doar jumătate din doze către ASP-uri, pentru că numărul total de eleve care ar trebui vaccinate este de 220.000. În funcţie de acceptabilitatea părinţilor fetelor pentru imunizare vom suplimenta numărul de doze. Avem probleme încă din cauza nefinalizării vaccinării antipoliomielită, dar şi din cauza concediilor bugetarilor. Cantităţile de vaccin HPV vor fi distribuite în şcoli, de către ASP-uri, în funcţie de solicitări. În mediul urban, un medic şcolar are arondate cam două-trei şcoli“, ne-a precizat dr. Amalia Canton, director general în Ministerul Sănătăţii.

Inspectoratele şcolare aşteaptă să se pronunţe ASP-urile

În cursul zilei de astăzi, ASP Bucureşti va transmite Inspectoratului Şcolar General Bucureşti o adresă în care se va anunţa strategia vaccinării. Problemele cu demararea campaniei de vaccinare HPV nu sunt doar de ordin organizatoric, ele ţin şi de modul în care inspectoratele şcolare şi medicii şcolari stabilesc cum fac cu acordul părinţilor.
Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii susţin că această campanie de vaccinare se va desfăşura la fel ca oricare altă vaccinare. „Vom informa părinţii prin bileţele date copiilor că urmează vaccinarea HPV. Dacă părinţii nu sunt hotărâţi să-şi vaccineze fetiţele, trebuie să trimită la şcoală tot un bileţel, în care să scrie că nu sunt de acord sau să vină personal la şcoală şi să refuze vaccinarea copilului. Noi nu am cerut acordul scris. Avem semnale însă că există în ţară inspectorate şcolare şi medici şcolari care solicită în scris acordul părinţilor pentru vaccinarea HPV. Probabil este vorba despre o informare greşită, de lipsă de informare sau solicitarea acordului scris se face pentru că medicii şi inspectorii vor să-şi ia măsuri de precauţie“, ne-a declarat dr. Amalia Canton.

Vezi si MIHAELA GEOANA NU SI-A VACCINAT COPIII ANTI-HPV, DAR LE CERE PARINTILOR ROMANIEI SA-SI TRANSFORME 100 000 DE COPII IN COBAI

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

One Response to “CAMPANIE ANTI-VACCIN. Sa ne prezinte madam Geoana si dr Cercel certificatele de vaccinare HPV ale propriilor copii. ALERTA IN SCOLI”

 1. salvarearomaniei says:

  salvarearomaniei.blogspot.com
  salvarearomaniei.wordpress.com

  prospectul si ingredientele vaccinului romanesc CANTGRIP care contine MERCUR FORMALDEHID SI ACID FOSFORIC plus
  toate informatiile oficiale despre vaccinele HPV-CANCER-COL-UTERIN si AH1N1-GRIPA-OMS-PORCINA-NOUA de la paginile oficiale ale guvernului SUA inclusiv INGREDIENTELE si PROSPECTELE oficiale pe pagina FDA cu legaturi la fiecare in parte
  si de ce aceste vaccine trebuie evitate

Leave a Reply

Powered by WordPress

Stiri

customizable counter
toateBlogurile.ro Blog din Moldova