SENZATIONAL. Lupta de idei intre SOV si SOF pe forumul "Curentul". Dupa un articol despre retinerea analistului de afacereza de catre DIICOT, Freciu si Vintu – sau sosiile lor – se incaiera online pentru Popa

La acest articol, despre retinerea lui Freciu de catre DIICOT pe aeroportul Otopeni, am primit un mail de la omul de casa al lui SorinOvidiu Vintu, analistul vedeta cu chelie si tzacalie Sorin OvidiuFreciu care mi-a si pus cateva postari intre comentariile la articolulde mai jos, scrie George Roncea, intr-un mail intern al redactiei “Curentul”

Sorin Ovidiu Freciu (SOF) si Sorin Ovidiu Vintu (SOV) intra indialog pe forum si se dau in gat intr-o maniera ditirambica siextracalifragilistica.

Iata mai jos remarcabilele iesiri online ale mogulului SOV si al slugii sale, tizul sau SOF. Personal cred ca trebuie mediatizate si imprastiate cat mai multaceste mesaje si confesiuni ale artizanilor unor mari excrocherii careau inceput, iata, sa se incaiere pe forumuri, deocamdata…

7. 15-12-2009 22:17

d-le Roncea tot respectul

Domnule Roncea,

va aflati in sitiatia de a va dezinformacititorii cu aceasta informatie falsa.Nu am fost pe aeroport, nu amfost retinut, nu am vorbit cu nimeni despre ce scrieti aici, nu am de-aface cu nimic din acest caz. V-am trimis si un mail pe adresa ce aparepe aceasta pagina.

Scris de Sorin Freciu

8. 15-12-2009 22:26
Freciu un frecangiu imbecil…
…folosit pe post de papagal al infractorului Vintu alaturi de cetatenii moldoveni pusi de fatada la ramificatiile Gelsor.

Ladata de 17 decembrie 2004, cetăţeanul moldovean Vladislav DEREVENCO afost investit in funcţia de administrator unic pentru firmele IMOLA SAşi GELSOR ASSETS MANAGEMENT SA (Gelsor AM).

Derevenco aveaopt clase (8!!!) si 22 de ani, si avea deja probleme cu poliţia – ceeace l-a facut probabil sa fie candidatul ideal pentru a prelua frâiele adouă firme româneşti.

Actele prin care Derevenco a devenitadministrator unic la Imola şi Gelsor AM au fost atestate şiînregistrate în aceeaşi zi, ele fiind publicate consecutiv în MonitorulOficial. La momentul respectiv, Vîntu deţinea aproape 60% din Imola şi1,5% din Gelsor AM.

Derevenco a intrat brusc în liga mare a afacerilor, alături de aşi ca Sorin Freciu Vladimir Soare, Gheorghe Raţiu şi alti administratori pusi de Vintu la Grupul Gelsor.

GelsorAM SA a apărut în 1999, cu un capital subscris de cinci mii de Euro.Acţionarii săi au fost Sorin Ovidiu Vîntu, Vladimir Soare, RaţiuGheorghe şi Grupul Gelsor SA.

Imola SA a apărut în 1994, cu uncapital subscris de aproape 120 de mii de Euro. La momentul apariţieilui Derevenco, compania avea ca acţionar majoritar pe Sorin OvidiuVîntu cu 60% iar restul era împărţit între Ecaterina Lazăr, VasileHobeanu, Gelsor SA şi Fondul Român de Garantare a Creditelor pentruÎntreprinzători Privaţi. Imola a fost transformată din societate peacţiuni în SRL în 2006. În perioada ei de vârf, Imola aveaparticipaţiuni în mai multe afaceri de presă. Notabile sunt MihaiTatulici Production SA şi Financiarul Press SRL .

Derevenco a fost incaltat de Politie in 2005 alaturi de Pavel CUPEŢ, coleg de infracţiuni al tânărului manager Derevenco. Poliţia moldoveneasca i-a prins împreună într-un flagrant organizat in mai 2005.

Cupeţera asociat intr-o firmă românească de investitii financiare – ROINVESTMENT & FINANCE, alături de Dorina Geanina POENARU din Galaţi,interpusa lui Maricel Pacuraru, inculpat in afacerea devalizarii PosteiRomane. Poenaru este si ea legată de scandaluri privind CompaniaNaţională POŞTA ROMÂNĂ.

După asocierea cu Cupeţ, Poenaru a fondat compania Imopost alături de Poşta Română.
RoInvestment a facut parte din reteta de fraudare a companiei PoştaRomână, alaturi de firma POSTCOM controlata de Maricel Păcuraru,prietenul lui SOV si fost patron la Gardianul.

Scris de Vitalie

10. 15-12-2009 23:22
d-le Roncea tot respectul
Domnule Roncea,

va aflati in situatia de a va dezinforma cititorii cu aceste informatii false.

Tizulmeu, Sorin Ovidiu Freciu (SOF) nu a fost pe aeroport, nu a fostretinut, nu a vorbit cu nimeni, nu are de-a face cu cazul FNI, Gelsoretc pentru simplu motiv ca este ca si Nicolae Popa un desavarsitprofesionist si un prieten minunat care de altfel se afla la mine acasape strada Paris, ca sa se relaxeze, atunci cand sustineti dvs ca m-arfi dat in gat procurorilor.

Dealtfel locuinta de pe stradaParis ii apartine pe undeva si lui Sorin Freciu care a fost actionar laSC Imobiliar Network 2002 SA, fostă Gelsor Network, casa din Parisfiind parte a activelor SC Imobiliar Network 2002 SA, dupa cum rezultasi din expertiza financiar-contabilă întocmită în dosarul prăbuşiriiFNI.

In rest insinuarile murdare cu privire la implicarea measau a lui Sorin in Dosarele FNI, FNA, BRS, BID nu sunt decat simplespeculatii care nu pot fi dovedite ca daca ar fi fost dovedite as fiavut eu de executat cei 15 ani de puscarie nu Nicolae Popa.

Nicieu nici Sorin nu cred ca vom vedea interiorul puscariei pentru ca eu nusunt de nivelul unui Gigi Becali sa fiu ridicat dimineata din patul meu.

Iar dragul de Freciu nu m-ar trada pentru simplul motiv cas-ar autoincrimina si ar avea de executat si el cativa ani neplacuti depuscarie, cu mine in celula de alaturi, ceea ce nu-i asa nu prea ecredibil, asa cum nu este credibil nici materialul scris de Dvs, lacomanda unor cercuri rautacioase din partea Cotroceniului, unde aprodus deranj faptul ca la mine la vila se relaxeaza atatia si atatiaprieteni minunati, nu doar dragul de Freciu ci si Presedintele Geoana,dl-ul Patapievici, Hurezeanu, dna Zoe Petre etc samd

V-am trimis si un mail pe adresa ce apare pe aceasta pagina.

Scris de Sorin Ovidiu Vintu (SOV)

11. 15-12-2009 23:26
Respect pentru Sorini Ovidii
Tot RESPECTU’ meseriasilor ca ati scapat pana acum de mana legiisi de furia celor 350 000 de fraieri tzepuiti in timp ce dormeaulinistiti via Gelsor SOV invest etc
Scris de Respectabil
16. 16-12-2009 03:13
GELSOR-FNI, confesiunea mea
d-le Roncea

tot respectul
Domnule Roncea,

insapentru a nu mai fi desinformat va ofer ocazia sa aflati adevarataistorie a Gelsor si FNI, istorie pe care nici tizul meu Sorin OvidiuFreciu (SOF), fost sef la Gelsor nu o cunoaste prea bine, deoarece el afost ca si Nicolae Popa, alt fost sef al Gelsor, doar un om de paie,altfel desavarsit…

Iata deci, in premiera, dle Ronceaconfesiunea mea, asa cum Parchetul si-ar dori-o de mult sa osubsemenez. Stiti insa ca nu degeaba m-am hotarat sa ma dedic doarspatiului virtual, publicarii online.

Aici nimeni nu ma vede asa infirm cum sunt, aici sunt tatic,sunt barosan, sunt de nearestat deoarece aici sunt doar din biti sibyti (un fel de Itzi-Bitzi).
Asadar dle Roncea sa incepem cu inceputul…

Afacerilemele pe vremea cand eram inca un fost puscarias cu cinci ani de parnaiepentru delapidare, fiul unei florarese si al unui tata necunoscut, auplecat din zona Roman, prin GELSOR, o societate care a fost infiintatain 1993 cu Gelu Teodorescu, profesor de matematica la Universitatea dinIasi, prieten cu Dan Condurachi si cu mine.

Pana la acestmoment apucasem deja sa deschid, in martie 1990, o consignatie, inmicul targ Roman. Aveam un video pe care-l inchiriam casei de culturacu 600 de lei pe saptamana si mai vindeam televizoare si blugi vechi.La sfarsitul anului 1990, mai aveam opt consignatii prin toata Moldova,aveam si doua trei bombe si carciumi si am inchiriat cateva spatiien-gros, in Bucuresti.

GELSOR a plecat din start printr-oteapa clasica: la fabrica de seringi de unica folosinta SANEVIT Arad,una dintre primele societati listate la bursa, GELSOR a cumparat masivactiuni la pretul minimal.

SANEVIT avea exclusivitate de laMinisterul Sanatatii pentru vanzarea produselor sale in sistemulsanitar iar afacerile fabricii mergeau bine astfel ca pretul actiunilora urcat spectaculos.

“Coincidenta” GELSOR a vandutparticipatia sa la SANEVIT cu doar cateva zile inainte ca guvernul sadecida ca nu este normal ca statul sa cumpere seringi numai de la unsingur producator, fara licitatie. Profitul rezultat din vanzarea latimp a actiunilor a fost enorm. GELSOR a avut un profit rezultat inurma afacerii SANEVIT de aproape 15 ori mai mare decat suma investitainitial.

Apoi insa cei care au cumparat (printre care si SIF Muntenia) au avut surpriza sa constate, in scurt timp, ca actiunile nu valoreaza mare lucru in conditiile in care nu mai este unic furnizor.

Mai departe, in cascada, reteta mea a functionat la nesfarsit…

GELSOR, BRS, BID
In 1993, provincialul din Roman care eram eu atunci, si-avazut visul cu ochii. Ajunsesem in Capitala si in 1994, am inceputcomertul cu certificate de proprietate. Am jucat totul pe o singuracarte: Bursa Gelsor, societate creata pentru a tranzactionacertificatele de proprietate emise de PDSR si am reusit pana lasfarsitul anului sa adun 6 milioane de certificate de proprietate.Lumea era proasta si vindea la tiganii de la gurile de metrou, pusi demine, hartiile de proprietate care li se pareau fara folos.

Intimp ca Paunescu cumpara hotelul Intercontinental, Catarama isiconstruia Elvila, Copos facea afaceri cu produse electronice, iarPadure isi punea pe picioare Gepa, eu intr-un spatiu inchiriat inhotelul Dorobanti, cumparam si vindeam certificate de proprietate de peurma carora, obtineam castiguri chiar si de un milion de dolari zilnic.

Amconcentrat mari volume de carnete cu certificate de proprietate (CCP).Cele aproape sase milioane de titluri, reprezentau mai mult de jumatatedin totalul CCP emise conform Legii nr. 58/1991. Legea a fost schimbatadin cauza mea si a altora prezenti pe piata certificatelor deproprietate, asa ca am vandut Gelsor cu clauza de rascumparare, amrascumparat-o apoi cand a mai scazut scandalul iar in 1998 am inceputsa-mi formez o echipa de dat tunuri la scara mare. Am recrutat numaiofiteri , acoperiti in bancheri de prestigiu: Vlad Soare, fostviceguvernator al BNR si fost presedinte al Bancorex; GeorgeMucibabici, Vasile Savoiu, fosti directori in BNR, Daniel Daianu, fosteconomist-sef al BNR si fost ministru de finante. Mi s-a alaturat siex-premierul Nicolae Vacaroiu, in spatele caruia am infiintat Banca deInvestitii si Dezvoltare. Acum Vlad Soare are propria firma deconsultanta. Vasile Savoiu, de asemenea, George Mucibabici a fostvicepresedintele Bancii “Ion Tiriac”, Nicolae Vacaroiu a fostpresedinte al Senatului si presedinte interimar iar Daniel Daianu adevenit securist de omenie al liberarilor si GDS.

Amintrat pe parteneriatul (respectiv jefuirea) societatilor de investitiifinanciare (SIF-uri) si am pornit startul cu preluarea pachetuluimajoritar de actiuni al fostei banci Astra din Brasov de GrupulFinanciar Gelsor. Banca comerciala Astra din Brasov a fost înfiintataîn 1996 de un grup de oameni de afaceri din Brasov care doreau saacopere golul lasat de caderea Bancii Dacia Felix.

Întrucat nuau mai avut bani sa o sustina în 1999 fondatorii au acceptat capachetul majoritar de actiuni sa fie cumparat de societatea de brokerajGelsor. Ulterior, Banca Astra si-a schimbat denumirea in Banca Romanade Scont (BRS) iar eu ca proprietar al Gelsor, deveneam, indirect,actionarul majoritar al BRS. Ceilalti actionari erau membrii fondatoriai fostei Astra – SIF Transilvania, SIF Oltenia, cateva societaticomerciale din Brasov si persoane fizice, intre acestea figurandpresedintele SIF Transilvania, Mihai Fercala, si un director din cadrulsocietatii de investitii.

Inanul 2000 am lansat pe piata bancara a doua mea banca – Banca deInvestitii si Dezvoltare (BID) unde detineam 95% din actiuni. Lainaintarea l-am pus pe Nicolae Vacaroiu, primul presedinte al BID, apoipe Corneliu Croitoru, presedinte BID din primavara anului 2001, fostviceguvernator al BNR, alte persoane din conducere provenind din BNR side la Fondul de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar. Treba insas-a fasait dupa ce m-a prins directia de Supraveghere din cadrul BNR.Nicolae Cinteza, directorul directie a dat pe goarna: “Uneori baniilasa urme (…) In miile de tranzactii verificate pana acum, doarintr-un singur caz nu am putut stabili circuitul complet al banilor. Intoate celelalte cazuri, soldul contului inainte de efectuareatranzactiei (cu alte cuvinte, ce exista in portofel) era nesemnificativ(de ordinul zecilor sau sutelor de mii) fata de sutele de milioane,miliardele si uneori zecilor de miliarde care intrau si ieseau dincontul respectiv. Va asigur ca circuitul sumelor a fost identificat”.BID-ul s-a prabusit cu zgomot, fara ca lumea sa-si mai poata recuperabanii, ajunsi la mine in conturi, prin interpusi.

BancaRomana de Scont (BRS) a fost o alta bomba cu efect intarziat. Banca s-aorientat, cu predilectie, catre persoane juridice, clienti de anverguraca SIF-urile, Posta Romana, societatea de asigurari Astra, care si-audeschis depozite in care am dat gaura lejer.

Directorul BRS,Teodor Nicolaescu s-a dat singur in gat recunoscand ca a umblat inconturile clientilor, fara stirea lor, ca a efectuat transferuri,golind un cont si umpland un altul, ca a acordat credite fictive.

Invara anului 2001, banca intra in supravegherea Bancii Nationale, treceapoi prin regimul decontarii speciale, iar din 3 ianuarie 2002 inadministrare speciala. Suita de controale trimise de BNR la BRS s-adatorat unui capsoman integru, viceguvernatorul BNR, Mihai Bogza, sefpeste directia de supraveghere din BNR. Nicolaescu a intrat la parnaie,unde a incercat sa ma traga dupa el, ceea ce nu i-a reusit iar eu amgolit linistit banca de toate resursele.

FNI: jaf protejat de statul mafiot

Imiplace deseori sa ma citez pe mine insumi. O fac si aici pt dvs dleRoncea: “In Romania, ca oriunde in lume, o afacere trebuie sa se bazezepe lege. (…) In privinta moralitatii unei afaceri, asta este altadezbatere. Legile moralitatii nu le poti aplica in afaceri. Nu mai suntde actualitate. Asa este oriunde in lume.” – (Sorin Ovidiu Vintu)

Sutede mii de romani care si-au investit economiile in unitati FNI audormit linistiti hipnotizati de sloganul meu. Dupa trei ani si ceva dejaf organizat cei care au condus la vedere FNI (interpusii mei) aufugit, banii s-au evaporat, iar anchetele pornite de autoritati aumascat de fapt aflarea adevarului.

Retetafalimentului a fost simpla. Fondul nu a fost infiintat pentru ceea cese astepta lumea, potrivit denumirii, ci pentru scoaterea dinbuzunarele oamenilor a ultimelor economii, dupa escrocheria Gerald siCaritas.

FNI tot un joc piramidal, a “desavarsit” jumulirearomanilor inceputa prin Caritas si Gerald, “jocuri” organizate tot demafia lucratorilor in servicii utilizati de mine. A fost pus in miscareun angrenaj urias care a promovat agresiv “investitia” la FNI, prinutilizarea exclusiva si complice a mass-media manjita de mine cu sutede mii de euro cash. Nimeni nu a rezistat, de la Tatulici la RoscaStanescu.

Oamenii au fost prostiti prin asocierea FNI cubancile comerciale si cu institutii ale statului, iar “adormirea” s-afacut prin aruncarea pe piata media a unor bugete enorme de publicitatesi utilizarea unor lideri de opinie de tipul lui Tatulici, la fel ca siin cazul Caritas. Sutele de mii de oameni care si-au investiteconomiile in unitati FNI au fost “vrajiti” cu sloganul “Dormilinistit, noi veghem pentru tine”.

Actiuninecotate, fara valoare, actiuni cotate, dar cumparate la suprapret,tranzactii fictive si rascumparari de unitati la randamente uriase -iata reteta uriasei fraude FNI, sustinuta prin politica agresiva demarketing, implicarea institutiilor statului si a unor bancicomerciale.

Existau, de ochii lumii, in portofoliul FNI siceva actiuni ale unor societati listate la bursa, dar ele fuseseracumparate la preturi duble sau chiar triple fata de valoarea lor reala.

SOV Invest, administratorul FNI, nu avea o autorizatie defunctionare pentru Bucuresti. Cu alte cuvinte, Fondul a functionatilegal mai toata perioada.

“S-aretinut ca SC SOV Invest SA nu a solicitat la CNVM aprobarea schimbariisediului din Constanta in Bucuresti, nedepunand un dosar special pentruavizarea schimbarii sediului, dar, indirect, in modificarileprospectului de emisiune avizate de CNVM prin Decizia 3136/14.07/1998,se prevede schimbarea datelor de identificare ale societatii deadministrare. Nu exista autorizatie prealabila de functionare a SC SOVInvest SA, societatea a fost infiintata prin Sentinta Civila aTribunalului Constanta (…). Se constata astfel incalcarearegulamentului CNVM (…)”, se arata intr-un control al CNVM realizatulterior caderii FNI.

Angrenajul s-a bazat exclusiv pe“abureala” populatiei care mi-a reusit de minune: strategiainvestitionala a FNI suna, oficial, in felul urmator: “Optimizareaportofoliului fondului administrat in conformitate cu prevederilelegal-normative in vigoare, pentru asigurarea cresterii unitatii defond. Dinamizarea activitatilor pe piata de capital si cu precadere atranzactiilor in Bursa si pe piata RASDAQ”. Pe scurt “legenda” deacoperire suna ca o investitie in siguranta.

Defapt FNI a investit majoritatea banilor in actiuni necotate pe pietelereglementate iar majoritatea achizitiilor de actiuni s-au facut printranzactii cu persoane fizice…care de fapt nu existau, erau fictive!

Iatace scria un politist ager (l-am angajat mai apoi portar la mine, pestr. Paris), dupa ce a inceput ancheta FNI, in procesul-verbal: “Astazi(…) fiind in continuarea verificarilor privind contractul de cesiunede actiuni incheiat intre Grigore Ioan, in calitate de cedent, si FNIprin SOV Invest, in calitate de cesionar pentru un numar de 7.760 deactiuni la purtator emise de SC Industrial Export SA, ne-am deplasat ladomiciliul mentionat in contract al cedentului respectiv, str. Tunarinr 156. Adresa nu a putut fi identificata, intrucat strada Tunari dinsectorul 2 este numerotata de la 1 la 87. Pentru care am incheiatprezentul proces-verbal”.

Actiunile necotate, smen pentru mine

Iniunie 1997, FNI a cumparat actiuni la Bucuresti Turism SA, o societateaflata in…cadere. Vanzatorul actiunilor eram eu evident care am cedat5.787 de actiuni si a primit 2,488 de miliarde de lei, adica 430.000 delei pentru fiecare actiune. Bucuresti Turism nu era cotata pe piatabursiera, dar era “foarte valoroasa” pentru FNI astfel incat a fosttrecuta in activul net cu suma de achizitie desi, potrivit CNVM, acestlucru incalca grav legislatia in vigoare. Tranzactii de acest tip aufost facute cu zecile, fie ca era vorba de mine personal sau deinterpusi sau SVM-uri “inventate” de mine.

Intr-un raportdin martie 1998, Comisia Nationala de Valori Mobiliare atragea atentiaasupra faptului ca portofoliul FNI are o structura riscanta, fiindconstituit in proportie de aproape 70% din actiuni necotate. Doar putinpeste 15% erau titluri cotate pe piata bursiera, iar acestea nu valoraumai nimic.

Intr-o alta situatie intocmita de CNVM (30 iunie2000), rezulta ca actiunile fusesera cumparate la valori duble sauchiar triple fata de valoarea lor reala. Astfel, pentru titluri RafoOnesti s-au cheltuit 460 de milioane de lei, desi valoarea de piata aactiunilor era de aproape cinci ori mai mica. Aceasta este doar unadintre directiile spre care s-au scurs banii FNI. Situatia era identicasi in ceea ce priveste societatile cotate pe RASDAQ si aflate inportofoliul FNI.

Bankcoop, CEC, Ciorbea

CEC-ultaranistilor intrase in combinatia FNI pe calea batatorita de -Bankcoop. Pe 30 mai 1997, cele doua parti semnasera un contract defidejusiune/cautiune (contract nr. 2509).

Bankcoop a intratin incapacitate de plata, asa ca inlocuitorul a fost CEC, institutiabancara (de stat) cea mai afectata de “afacerea” Fondului National deInvestitii.
Situatia investitiilor nu era contabilizata exact, iarnumarul unitatilor de fond aflate in circulatie nu era unul real. Dupacaderea FNI, s-a aflat ca managerii Fondului aveau aruncate pe piata(in aprilie 2000) peste 75 de milioane de unitati de fond. CNVM aobservat ca in scriptele oficiale, nu figurau decat aproximativ 34 demilioane de unitati. De doua ori mai putine! O luna mai tarziu (mai2000), in actele FNI nu mai exista nici macar o unitate de fond. Omulmeu cheie acel care ma putea infunda, Nicolae Popa, a fost scos dintara de ofiteriul SRI Veliscu.

Nicolae Popa, profilul unui minunat prieten

NicolaePopa a fost directorul general al Societatii de Valori MobiliareGELSOR, patronata de mine de la bun inceput – firma care a administratactiunile SOV Invest, societate care, la randul ei, a administratFondul National de Investitii (FNI) si Fondul National de Acumulare(FNA).

Prin declaratie-angajament semnata de Popa acesta eraautorizat in scris de mine sa efectueze tranzactii la FNI in numele siin interesul sau propriu in baza instructiunilor date de mine. Acestedate sunt atestate si de faptul ca SC Sovinvest SA, ca administrator alFNI, a virat direct in conturile mele personale, din rascumpararile deunitati de fond efectuate de pe carnetele de investitor emise pe numelelui Popa, sume in valoare totala de peste 516 miliarde de lei.

Conformdeclaratiilor Mariei Vlas, in angrenajul jafului FNI un rol-cheie l-auavut fostii ofiteri SRI, iar de recrutarea si angajarea lor, intr-oprima faza, s-a ocupat cadrul SRI Victor Veliscu, asociatul meu, adunatde mine pe strada dupa ce a fost data afara din serviciu pentru ca asterpelit din fondurile operative ale SRI. In 1994, Veliscu imiamenajeaza sediul GELSOR, iar in iulie 1995, devine actionar la SOVInvest, firma mea preferata, ce avea sa administreze dezastrul FNI.

Vlasa afirmat ca, la inceput, ea a lucrat pentru Vintu la Societatea deValori Mobiliare GELSOR SA si ca a incheiat cu Veliscu, care reprezentaSOV Invest, primul contract de distribuire a certificatelor deinvestitor. Ulterior, Veliscu i-a predat Mariei Vlas administrarea SOVInvest.

Prin intermediul lui Popa Nicolae, trimis demine laJakarta, unde am niste prieteni rusi, am retras din fond 516 miliardede lei. Potrivit expertilor, eu cica nu eram investitor FNI, desi,initial, pe numele meu a existat un carnet de investitor. Ulterior,acelasi carnet apare pe numele inculpatului Popa Nicolae. Concluziaexpertilor a fost ca “inculpatul Sorin Ovidiu Vintu a fost investitorFNI prin persoane interpuse”, respectiv prin Popa Nicolae. Ce sa zic,mi se falfaie de concluziile lor de muritori de foame.

Baniiinvestiti in FNI de mine erau gestionati de Nicolae Popa, interpus inscopul mascarii implicarii acestuia in devalorizarea fondului. IoanaMaria Vlas a declarat, pe parcursul anchetei, in calitate de martor, caNicolae Popa era „mana dreapta a inculpatului (adica eu, Sorin OvidiuVintu) ca orice spunea acesta (eu) era ca si cum ar fi spus insusiinculpatul, prefigurandu-l drept mandatar al inculpatului, aceleasiaspecte rezultand si din declaratiile altor martori atasate acestuidosar“.

Tribunalul Bucuresti, bine uns de mine, insa nu agasit „suficiente probe care sa ateste ca SOV a avut vreo implicare“,iar Vintu nu ar fi incalcat legea cand l-a folosit pe Popa ca mandataral banilor investiti la FNI . Cel mai important element al cazului -Nicolae Popa, cel care ar fi putut sa ma duca in pragul puscariei, afost „exfiltrat“ din tara de insusi Victor Veliscu, care l-a scos dintara cu masina condusa de el personal.

Nicolae Popa si SRI-ul lui Raducu

Dupadeosebitele servicii prestate in beneficiul meu, Veliscu este reactivatsi angajat la UM 0215, ca sef serviciu economic (finante-banci), iarulterior ajunge inapoi la SRI, direct in dreapta lui Timofte.

In2001, Victor Veliscu, reactivat in SRI, va fi consilierul directoruluiServiciului Roman de Informatii pe probleme de logistica, pana in 2005,cand este trecut in rezerva cu rangul de general de brigada.Pensionarul fericit si-a infiintat apoi o pensiune, iar de FNI si deimplicarea sa in marele meu jaf nu s-a mai suflat un cuvant, desi pedata de 6 martie 2003, directorul SRI, Radu Timofte, referindu-se lacazul FNI, afirma in plenul Parlamentului: „Cetatenii, societatea sichiar institutii ale statului au fost victimele unei mari manipularipuse la cale de «escroci de geniu», din conducerea si compunerearetelelor crimei organizate internationale, care mai sunt inca inumbra, fiindca cei scosi in fata nu sunt decat niste pioni. (…)Artizanii escrocheriei nu au plecat, au fost intotdeauna peste granita.Au fost si pioni pe teritoriul Romaniei. Va asigur ca s-a stiut totulin legatura cu FNI“.

Aici,decedatul Raducu pe de o parte mintea de ingheta apele, pe de o partespunea adevarul pe deplin: intr-adevar „s-a stiut totul in legatura cuFNI“, intr-adevar „au fost scosi in fata niste pioni“, insa ce a uitatsa precizeze Timofte era faptul ca chiar omul de la dreapta sa,totodata omul din stanga mea, era unul dintre artizanii escrocheriei,iar cel care imi dadea raportul era chiar el, Raducu, prins de tembeliide ofiterii de la E in flagrant. Evident am avut grija ca oamenii safie matrasiti, scosi la pensie – desigur nu au primit pensii atat degrase ca Veliscu, deoarece ei si-au servit ca prostii doar tara, nu sipe mine.

Aluminiul, mon amour

Amaranjat cu Botos ca anchetatorii, care au efectuat urmarirea penala indosarul Fondului National de Investitii sa fie indepartati rand perand. Toti cei care m-au deranjat au pierdut contactul cu dosarele incare eram inculpat.

Coordonatorul echipei, procuror sefadjunct sectie Ovidius Paun a fost eliberat din functie fara motiv,ofiterul Constantin Duvac a fost “avansat”, ofiterul Ovidiu Dobleaga -“recompensat” cu o bursa in Franta, iar procurorul Luminita Sega a fostnevoita sa se mute la PNA dupa ce postul sau a fost restructurat dinschema Parchetului General, bineinteles in urma deciziei lui Botos si atelefonului meu. Luminita Sega a fost indepartata din PICCJ subpretextul “restructurarii postului”, ulterior finalizarii anchetelor inmarile dosare care ma implicau FNI – FNA – Banca Agricola.

LuminitaSega a fost procurorul-sef de sectie in cadrul Parchetului de pe langaInalta Curte de Casatie si Justitie pana in 2004, fiind implicatadirect in dosarele FNI- Banca Agricola si BID, care l-au avut cap deafis pe controversatul SOV, “detalii” omise de cotianul central care adezvaluit natura mortii procuroarei.

Dupa ce Parchetul, condusde Ilie Botos a restructurat postul sau, Sega a fost obligata sa semute in cadrul sectiei a II-a de la Parchetul National Anticoruptie. Lascurt timp, in 2005, Luminita Sega a fost pensionata medical, suferindun atac cerebral care a dus in cele din urma la moartea sa.

Luminita Sega a semnat in 2003extinderea cercetarii penale in dosarul FNI impotriva mea, sub aspectulsavarsirii a nu mai putin de sase infractiuni pedepsite de Codul penal,iar in acelasi an, toate cauzele privindu-ma pe mine ca inculpat incauza FNI i-au fost repartizate spre supraveghere procurorului-sefLuminita Sega care a murit otravita lent cu metaloizi, la serviciu.Aluminiu, de la preietenul meu Mark Rich, cel care detine mai totaluminiul Romaniei si Rusiei.

…procurorul Irinel Paun minunatul meu salvator

Toateretragerile ilegale de actiuni si bani de la FNI poarta semnatura luiNicolae Popa, insa marturiile si expertizele financiar-contabile au dussi la punerea mea sub acuzare in aceasta cauza. Am scapat insa deacuzatii, in 2004, de la o bubitza la licior, vazuta doar de procurorulIrinel Paun (fostul sef al Directiei Generale Anticoruptie). Evident debuna credinta acesta a apreciat ca buba de la un piciorul meu schiopface imposibila anchetarea mea.

Modulin care Parchetul – respectiv Paun – explica la acea data – 7.12. 2004- disjungerea dosarului a fost tare amuzant. Am ras doua zile, in Cretaunde ma odihneam. Procurorul Irinel a apreciat ca “inculpatul SorinOvidiu Vintu a suferit o interventie chirurgicala ca urmare a unuiaccident casnic, fiind in imposibilitatea de a participa la efectuareaunor acte de urmarire penala”. “Casnic”, asta e cuvantul care m-adistrat cel mai tare, cand eu sunt divortat dupa ce m-a scapat Dan deAngelica aia mica neagra si paroasa, brrr…

In rechizitoriuldosarului FNI intocmit de procurorul Irinel Paun, cel care m-a facutscapat, acesta recunoaste ca nelegiuirile in functionarea siadministrarea fondului s-au facut inclusiv in perioada in care eramtatal FNI-ului. Astfel, anchetatorul precizeaza ca una dintre cauzelecare au generat pagube in activitatea FNI a fost diminuarea numaruluiunitatilor de fond aflate in circulatie, fapt ce a avut ca efect directcresterea nereala a valorii unitatilor de fond in raport de care s-auefectuat rascumpararile si care a generat plata unor sume de bani inplus, necuvenite, din fondurile investitorilor FNI. Acelasirechizitoriu precizeaza ca o alta cauza importanta care a determinatintrarea FNI in incapacitate de plata a constituit-o reevaluareanejustificata a actiunilor aflate in portofoliul FNI.

Prindisjungerea datorita bubei mele la picior, Nicolae Popa si Ioana MariaVlas au ramas singurii inculpati in aceasta cauza. Prin deciziadefinitiva si irevocabila a Curtii Supreme de anul acesta, Vlas a fostcondamnata la zece ani de inchisoare, sub acuzatiile de inselaciune siabuz in serviciu. Popa are de efectuat 15. Sorin Ovidiu Freciu, tizulmeu ar lua si el vreo 8 cel putin.

Tocmai de aceea nu cred nici eu ca Freciu,care mi-a aratat scrisoarea inainte de a va scrie, dle Roncea, ar facegreseala sa vorbeasca la Parchet sau sa incerce sa fuga din tara. Gurabate curul dle Roncea, iar Freciu stie bine sensul acestui proberbneaos…asa ca va rog publicati-i dreptul la replica ca va cumpar siziarul si strada inclusiv intersectia cu Columbelor, unde lucreazatanarul pregatit de mine, (cu bursa insa de la Patriciu) de mic.
Va rog insistent nu mai pomeniti nimic de Sorin Ovidiu Freciu (SOF) inainte de a-mi cere mie acceptul (SOV).

Scris de Sorin Ovidiu Vintu (SOV)

17. 16-12-2009 03:14
Investitor FNI – RESPECT
Vintu este un nenorocit de infirm care a nenorocit sute de mii de oameni in foamea sa nebuna si bolnava dupa bani.
Din cauza ca nu i se scoala a ramas cu o singura pasiune – posesia banilor.
Schiop,infirm, neputincios, mitocanul asta neghiob si analfabet ajuns smecherde oras, isi da acum aere de Harvard, cu trabucul infipt intre dinti,dupa ce pe vremuri se tara prin fata gurilor de metrou tranzactionandcertificate.
Starpitura asta ne scuipa acum din spatele garzilor sale inarmate, selectate din randurile fostilor ofiteri SPP, SRI, ETC.
Familia mea a ramas fara nimic dupa caderea FNI. Tot ce au muncit batranii o viata s-a dus p..lii de suflet.
Spersa-i crape burdihanul espropiatului, cu un trabuc infipt in c..r sisper sa apuc momentul pentru a scuipa pe fereastra puscariei care-lasteapta pe jegul uman – Sorin Ovidiu Vintu.
Scris de mata’n cur Vintu
(suspectez aici scriitura lui Freciu, deranjat de tutela mogululuipuscariabil. textul are o topica asemanatoare cu mailul pe care mi l-atrimis aseara.)
Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress

Stiri

customizable counter
toateBlogurile.ro Blog din Moldova