PATAPIEVICI – Broasca ruginita sau nagatul cultural cu pretentii de liliac? BASESCU si-a pierdut alegatorii din cauza noului PCR mascat in ICR

Colegul nostru de presa, talentatul comentator Razvan Boanchis, nu l-a mai votat la aceste alegeri pe Traian Basescu (desi tine la el si o mai facuse de trei ori anterior). Pentru ca l-a reconfirmat pe Horia Roman Patapievici la conducerea ICR. Editorialistul de la National considera ca Patapievici e “Broasca rugina a culturii romane“. Doctor in istorie Emilia Corbu il vede drept… nagat cu ambitii de liliac.

Nagatul cultural

Nu e cazul să trec în revistă opiniile pro şi contra cu privire lapersoana şi mai ales ,,creaţia,, lui H.R. Patapievici. Nu mă privesc.Filosofia vorbei goale, a subiectului fără realitate şi a realităţiifără subiect, mă lasă rece. Că pe această filosofie se întemeiază oadevărată mafie culturală, e un subiect de care nu avem timp aici.
Mă intrigă însă situaţia în care un individ, care vorbeşte despre sinela persoana a III-a, se crede un călugăr laic (1), se consideră unintelectual de elită şi se prezintă ca atare, director al ICR, se puneîn situaţia de a presta servicii oneroase, de răspândac internaţional aunei minciuni, cu scopul declarat de a apăra un gen de onoare apreşedintelui Băsescu, în condiţiile în care acela avea deja sacii încăruţă şi mâna pe bici. Doar de onoare nu avea vreme. Prestaţia a fostmizerabilă. Imaginea creată, pe măsură. Patapievici ar trebui, cu coadaîntre picioare, capul între umeri, şi umerii langa urechi, să-şi scriefrumuşel demisia şi să ne lase. Ne-a făcut de râs a nu ştiu câta oară.
Casă ne explicăm ,,scandalul H.R. Patapievici,, trebuie mai întâi să avemo imagine coerentă a culturii româneşti. Or, cea mai apropiatăcomparaţie şi plastică viziune poate fi aceea a lumii păsărilor. O lumeîn care convieţuiesc cele mai diferite specii, de la cele pe cale dedispariţie (vulturii înălţimilor, corbii regali) până la casnice găini,papagali, ciori şi gureşi vrăbioi.
Doar că, lumea culturală apăsărilor se află într-o Românie, ca o baltă seacă, plină de crocodili.Tot poporul stă pe insuliţe. De sărbători, mai trec de la unii laalţii, cu mare teamă şi cu greutate. Crocodilii devorează periodic cevasau pe cineva şi le rămân resturi între dinţi. Nasol! Nu poţi zâmbiamantei, nu poţi da interviuri, nu e sănătos. Dacă-ţi cad dinţii, gata,s-a zis cu viitorul tău! La asta sunt buni nagâţii. Specie neameninţatăde nimeni, în perfectă stare de conservare, mici şi oportunişti, leneşişi agresivi, nagâţii curăţă resturile dintre dinţii crocodilului. E osimbioză perfectă! Aşa se face că dihăniile îşi păstrează sănătatea şiimaginea şi micile orătănii se hrănesc mult şi bine.
In România,crocodilii au pus mâna pe putere. Şi aşa au ajuns nagâţii, elităintelectuală. Fiecare crocodil are nagâţii lui. Şi inteligenţapăsărelelor asta este, să stea pe capul celui mai ghiftuit şerpălău.Asta i-a învăţat nagâţii comunişti pe odraslele lor, elita de azi. Şinagâţul şef de la ICR, văzând cum crocodilului cel mare după ospăţulelectoral, i-a rămas coada contra-candidatului între dinţi, s-a repezitcu zel să fie primul şi din grabă, nebăgare de seamă, a ciupit din…altă parte. Aşteptăm cu interes deznodământul. Dar, ne bucurăm nespusde întâmplare. De mult aşteptam să ciuguleasca aiurea. Era un nagâţ orbca un liliac. Pentru profesioniştii din cultură, trăitori la înălţime,prestaţiile nagâţilor sunt… divertisment.
Dr Emilia Corbu Blog

Nota: (1) HRP a afirmat despre sine inr-un interviu dat in 2008, ca are o viata de calugar laic si explica el adica,, o viata hartuita,,. Atata vede el in calugarie. Ingusta viziune!

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova