AMBASADORUL SUA despre afacerile lui Streinu Cercel: Fondurile "anti-SIDA" alimenteaza mafia. Scenariul se repeta cu vaccinul "anti-aviara" si "anti-porcina". TUNURI de sute de milioane de euro. VIDEO/ ANCHETE

Streinu Cercel, pion principal in afacerile cu SIDA, “aviara” si “porcina”

“Pandemia de gripa aviara va izbucni in viitorul apropiat si vaucide doua milioane de romani, potrivit prof. dr. Adrian Streinu-Cercel. Acesta este un  scenariu de cosmar, care ar suprapopula insaspitalele si cimitirele. Desi tara noastra va produce vaccinulpandemic, doar 25% din populatie va fi vaccinata, deoarece nu nepermitem stocuri mai mari.
Patru milioane de romani se vor imbolnavi de gripa, iar doua milioanevor muri, o data cu izbucnirea pandemiei de gripa aviara. “Intr-un primval al pandemiei, adica in primele 4 – 5 luni, se pot imbolnavi pana la4 milioane de romani, iar 2 milioane dintre acestia vor muri. Oameniitrebuie sa stie ca ne asteptam la un virus foarte agresiv”, a declarat,ieri, in cadrul unui seminar, prof. dr. Adrian Streinu-Cercel,directorul Institutului de Boli Infectioase “Matei Bals”.” – Libertatea, 23 iunie 2006

Multi specialisti din domeniul medicinii, si nu doar acestia, pun la indoiala temeinicia declararii de catre OMS a unor pandemii, inclusiv a “gripei aviare” si, in prezent a “gripei porcine”, sub suspiciunea ca astfel de decizii nu ar avea suport real ci interesele financiar-economice ale mafiei internationale a medicamentelor, semnala Asociatia pentru Cooperare Regionala inca de dinainte de declansarea isteriei lui Streinu Cercel.
Pandemia “gripei aviare” s-a dovedit a fi fost mai mult o decizie fara acoperire care insa, prin comercializarea vaccinului Tamiflu, a adus profituri uriase acesteia si unor grupuri reduse pe persoane care au marsat pe versiunea pericolului exagerat, cu concursul OMS.
Intre victimele afacerii s-a aflat si Romania, care in prezent, dupa ce, in 2005, a alocat 1038 miliarde de lei pentru vaccinul anti-SIDA (cand erau inregistrati 6100 de pacienti) deruleaza programul de vaccinare impotriva cancerului uterin la fetele de 9-12 ani, pentru care, in 2008 se achizitionasera 110 000 doze de Gardasil/Silgard (pentru care Madeline Albright a pledat la Bucuresti), desi in SUA si Franta exista un curent potrivnic utilizarii acestui vaccin.
Fostul ambasador al SUA, Michael Guest, opina ca: “volumul tratamentului anti-SIDA in Romania este crescut in mod artificial iar banii pentru acesta alimenteaza coruptia institutionalizata”.In contextul datelor prezentate si al numeroaselor reactii ale medicilor i care reclama lipsa acuta de medicamente si alte articole sanitare in spitale, devine suspecta intentia Ministerului Sanatatii de a achizitiona medicamente anti-HIV/SIDA, printr-un contract- cadru pe patru ani, in valoare de 450 milioane de euro, pentru 11 619 de bolnavi inregistrati oficial. Suma anuala preconizata pentru tratarea bolnavilor HIV/SIDA, cca 112 milioane de euro, depaseste cu mult suma cheltuita de toate spitalele din Romania pentru toti pacientii lor, indiferent de afectiune. (Mentionam ca in prezent suma cheltuita anual pentu bolnavii HIV este de cca 50 de milioane euro). Majoritatea medicilor romani sustin ca, sub anvelopa unor argumentatii corecte sub aspect medical, dar care ignora posibilitatile financiare ale tarii noastre, intentia incheierii contractului- cadru amintit ascunde o cinica si uriasa afacere a unui grup de persoane care, prin functiile cheie avute in sistemul medical, detin “pozitii de monopol” in afacerile cu medicamente. Aceiasi medici atentioneaza ca sistemul medical e aproape de colaps si se intreaba daca nu cumva initiatorii propunerii contractului-cadru privind achizitionarea medicamentelor anti-HIV/SIDA pregatesc unul similar, pentru eradicarea “gripei porcine”, scriainca de anul trecut Alin Gheorghe, de la Asociatia pentru Cooperare Regionala, in Dosare Ultrasecrete.
Iata mai jos si doua anchete profesioniste realizate de Petre Niteanu, inca din 2005 si, respectiv, 2007, despre afacerile secretarului de stat neschimbat, indiferent de guvernare, in ciuda reclamatiilor si acuzatiilor de coruptie ale insusi ambasadorului Statelor Unite la Bucuresti.


Afaceri cu SIDA
–Programul anti-SIDA al Ministerului Sanatatii este un carusel de facutmilioane de dolari pe spinarea unor muribunzi * In ciudaavertismentelor date de americani, oficialii de la Bucuresti ezita saintervina pentru stoparea alimentarii coruptiei cu bani din programeleanti-SIDA * Pretul medicamentelor anti-SIDA si anti-HIV din Romaniadepaseste cu mult pretul de pe piata europeana sau americana * Dr.Adrian Streinu-Cercel este cel care dicteaza piata si furnizoriiin Romania
Mircea PAUN – ZIUA foto
Pentru cei ale caror zile suntnumarate, fiecare strop de speranta reprezinta telul imediat pentrucare ar fi dispusi sa plateasca orice. Cazul celor care s-au imbolnavitde SIDA sau HIV intra in acest tipar si au devenit astfel tinteleafaceristilor si ale oamenilor politici care au o nevoie constanta debani. Fiecare pacient infectat cu HIV sau SIDA are nevoie de 170 demilioane de lei pe an pentru tratament, bani pe care multi dintreacestia nu ii au. In Romania sunt 6100 de pacienti in tratament, iarGuvernul a alocat 1038 de miliarde de lei pe anul 2005 pentru a-iajuta. Acesti bani sunt gestionati de o singura persoana: doctorulAdrian Streinu Cercel. El este cel care decide cati bani se alocafiecarui judet, cine vinde si cine poate cumpara medicamantele.In randurile de mai jos vom prezenta o stare de fapt cel putin ciudatadin cauza numeroaselor avertismente in legatura cu banii murdari carepornesc din acest program, dar mai ales din cauza unei taceriduplicitare a organelor de control. 
Fondurile anti-SIDA alimenteaza mafia
Fostul ambasador al Statelor Unite ale Americii, Michael Guest, a facuturmatoarea declaratie in legatura cu programul coordonat de dr.Streinu-Cercel in domeniul HIV/SIDA: “Costul tratamentului anti-SIDAdin Romania este crescut in mod artificial, iar banii alimenteazacoruptia institutionalizata”. Declaratia fostului ambasador nu a produsnici un efect, chiar daca Corpul de Control al primului ministru a scosla iveala in anul 2004 ca preturile din Romania sunt supradimensionate.Era limpede de ce nu confirmau si cealalta acuzatie. Banii aveau otinta precisa, iar identitatea destinatarilor trebuia sa ramanasecreta. Raportul intocmit de cei care au verificat programul condus deStreinu-Cercel a scos la iveala insa si un alt aspect: numarulbolnavilor crestea pe hartie, dar nu se corobora cu datele dinteritoriu. Dovada a disparut intre timp, deoarece Ministerul Sanatatiia “pus sub sechestru” baza de date, care a fost mai apoi ajustata.Schimbarea ministrilor nu l-a afectat pe Streinu-Cercel. Guest a plecatin SUA, Guvernul s-a schimbat, dar Adrian Streinu-Cercel a ramas sefulprogramului cu un buget la dispozitie de 1038,5 miliarde de lei. 
Jucatorii de pe piata HIV/SIDA
In afacerea cu medicamenetele antiretrovirale sunt mai multi jucatori.Este vorba despre fonduri externe, companii externe, fonduriguvernamentale si o somitate in domeniu bolilor infectionase, prof.dr.Adrian Streinu-Cercel. In acest carusel al intereselor, bolnavii deHIV/SIDA reprezinta ultimul loc in ierarhia intereselor.Pentru a stabili cine ocupa locul intai la capitolul vanzari, amstudiat lista firmelor care ofera in Romania medicamenteantiretrovirale in cadrul licitatiilor Ministerului Sanatatii. Pe listadistribuitorilor, primul loc este ocupat de firma RELAD, cu 62%, urmatade EUROPHARM, cu 22%, FARMEXPERT, cu 11% din piata si SIBOFARM cu doar5% adjudecat. Dintre producatori, GSK detine 38%, ROCHE-22%, ABBOT-20%,BRISTOL MYERS SQUIBB-15%, MERCK-3%.Foarte multe fonduri vin din afara, dar se intorc tot acolo prinfirmele castigatoare de licitatii. Liderul incontestat al pietii estefirma RELAD. Nimic dubios, numai ca preturile la care se vand inRomania medicamentele antiretrovirale sunt nejustificat de scumpe.Statisticile arata ca in Romania pretul acestor medicamante este dublufata de SUA. Firma RELAD are insa o politica speciala pentru Romania.Iata cum stau lucrurile si in comparatie cu Polonia, acolo undedistribuitor este tot firma RELAD. Astfel, pentru capsulele de”Kaletra”, polonezii platesc cu 60,35% mai putin, pentru “Norvir” cu77,22% mai putin, iar “Zerit”-ul se vinde in Romania cu 3,75 euro intimp ce in Polonia, aceeasi firma il distribuie contra 2,18 euro.Judecatorul pieteiPosesor al unei averi considerabile si al pozitiei de judecator depiata in afacerea medicamentelor antiretrovirale, profesorul AdrianStreinu-Cercel a devenit, intr-un mod bizar, de neatins. Un excelentprofesionist, un om cu mare har, volubil, cult si considerat de toatalumea o somitate, Streinu-Cercel a reusit pus si simplu prin valoareasa sa se excluda de pe lista suspectilor in toate cazurile de controlefectuate de institutiile abilitate in aces sens. Nici macarpresedintele Comisiei de Sanatate din Camera Deputatilor, profesorulMircea Ifrim nu a reusit sa-l bage in corzi pe dr. Streinu-Cercel si saafle care a fost motivul cresterii preturilor medicamentelor.Unul dintre fostii oameni ai Ministerului Sanatatii ne-a declarat subacoperirea anonimatului: “Profesorul Streinu-Cercel este un om foarterespectat. E greu sa faci ceva impotriva lui. Nici macar banii nu sunttoti ai statului roman. Vin de afara si pleaca afara prin firmeledesemnate in acest sens. Este o afacere ca oricare alta. Dar profesoruleste un adversar redutabil. Nu conteaza ce masina conduce si de lacine, nu conteaza cum si ce are in casa. Si stii vorba aia: numai cudoctorul si cu popa sa nu te certi”.
Petre NITEANU

Ingineria Streinu Cercel
–Familia cunoscutului medic a intrat in posesia unei case prin comitereamai multor ilegalitati * Cu ajutorul unor magistrati de la JudecatoriaSectorului 1 si Curtea de Apel, familia Streinu Cercel a reusit saanuleze o decizie definitiva si irevocabila a Inaltei Curti de Casatiesi Justitie * Falsurile cu ajutorul carora a fost posibila anulareadeciziei instantei supreme au fost tolerate de procurori
Foto: Mediafax
Personaj renumit in lumeamedicala, doctorul Streinu Cercel (foto) este director al Institutuluide Boli Infectioase “Matei Bals” din Capitala si unul dintre cei maiimportanti consilieri ai actualului ministru al Sanatatii, EugenNicolaescu. Mai exact, Streinu Cercel este consilier pe boliinfectioase al ministrului Sanatatii, printre atributiile salenumarand-se si problema gripei aviare. De unde si porecla de “DoctorulAviara”. Totodata, doctorul Streinu Cercel este si presedinte alComisiei Nationale de Lupta Anti-SIDA (CNLAS). Un program lansat inanul 1997 si despre care consilierul lui Nicolaescu spune ca a datrezultate foarte bune. Practic, consilierul lui Eugen Nicolaescu sebucura de o imagine extrem de buna si de o notorietate de invidiatprintre colegii sai.Numai ca in ciuda acestei imagini numele lui Streinu Cercel a fostimplicat in mai multe scandaluri si afaceri controversate. Pana nu demult, consilierul lui Nicolaescu era un personaj ce parea intangibil.Dovada este si declaratia data pentru ZIUA de un fost angajat importantal Ministerului Sanatatii, care a dorit sa-si pastreze anonimatul.”Profesorul Streinu Cercel este un om foarte respectat. E greu sa faciceva impotriva lui. Profesorul este un adversar redutabil. Nu conteazace masina conduce si de la cine, nu conteaza cum si ce are in casa. Sistii vorba aia: numai cu doctorul si cu popa sa nu te certi”, spuneaacesta.De curand insa, consilierul ministrului Sanatatii a fost pus suburmarire penala de catre Directia Nationala Anticoruptie fiind invinuitintr-un dosar ce priveste licitatii pentru achizitionarea deechipamente medicale pe parcursul anului 2001 de catre MinisterulJustitiei. Streinu Cercel a fost acuzat de procurorii anticoruptie deabuz in serviciu. Practic, anchetatorii anticoruptie sustin ca Cercelsi ceilalti invinuiti din acest dosar – doctorul Serban Bradisteanu sefsectie la Spitalul de Urgenta Floreasca, Constantin Dumitru sef sectiela Spitalul Militar Central si Emanuel Parausanu sef Serviciu MedicalIndependent la Administratia Nationala a Penitenciarelor -, “in anul2001, in calitate de membri ai Comisiei de licitatie de aparaturamedicala organizata de Ministerul Justitiei au intocmit un caiet desarcini si au decis achizitionarea unor aparate medicale pentruspitalele din sistemul penitenciar, fara o temeinica fundamantare.Astfel au fost achizitionate aparate inutile in valoare de peste patrumilioane de euro si totodata, prin atribuirea contractelor comercialeunor firme care nu au indeplinit cel mai bun punctaj, au fost incalcatedispozitiile legale in vigoare privind achizitiile publice”.
Aceasta nu este singura afacere controversata in care apare numeleactualului consilier al ministrului Sanatatii. Ziarul ZIUA a atrasatentia in urma cu mai multe luni de zile despre modul, cel putindubios, de achizitionare a unor aparaturi, medicamente si consumabilede catre Ministerul Sanatatii, dar si despre comportamentul anumitorpersonalitati din lumea medicala care aveau o pozitie privilegiata dearbitraj. La acea vreme reporterii ZIUA au aratat ca doctorul AdrianStreinu Cercel a comis anumite ilegalitati in domeniul organizarii sidesfasurarii de licitatii in programul anti-SIDA. Un caz ce seamana cucel in care Directia Nationala Anticoruptie a decis inceperea urmaririipenale fata de Cercel.In numarul de azi, ZIUA va prezenta o noua afacere dubioasa in careeste implicat numele doctorului Streinu Cercel. Unul dintre cele maiimportante personaje din domeniul Sanatatii, asa cum am aratat mai sus.Intreaga poveste incepe in anul 1950 cand un anume George Palaghita aacumulat datorii imense catre stat ca urmare a unor afaceri necurate.Cuantumul datoriei depasea la acea vreme 1,5 milioane de lei. Leifoarte vechi! Statul a decis sa instituie sechestru asupra bunurilorcare-i aduceau profit lui Palaghita si apoi, din cauza neplatiidatoriei, i le-a luat. Unul dintre bunurile confiscate de stat caurmare a masinatiunilor financiare facute de Palaghita a fost unapartament de peste 100 mp situat in buricul Bucurestiului, chiar langaSala Palatului. Acesta a fost trecut apoi in administrarea PrimarieiCapitalei, care a decis sa-l inchirieze. Lucrurile au decurs lin panaPalaghita a revenit in forta si a solicitat statului roman sa iirestituie imobilul, pe motiv ca a fost persecutat politic. Inainte de aevoca mai departe odiseea juridica a acestui personaj, trebuie saprecizam ca George Palaghita era unchiul doctorului Adrian StreinuCercel, fratele mamei acestuia. Este foarte important acest amanuntdeoarece pe parcursul povestii se va putea observa modul in caremedicul s-a descotorisit in acte de aceasta legatura de rudenie tocmaipentru a putea beneficia de pe urma banilor lui Palaghita. Revenind laistoria imobilului mai sus amintit, situat pe strada Ion Brezoianunr.51, proprietatea acestuia, in urma revendicarii lui Palaghita, aajuns subiect pe masa Judecatoriei Sectorului 1 care a dispus revenireaimobilului in proprietatea lui Palaghita. Apelul formulat deConsiliului Local al Municipiului Bucuresti, judecat la TribunalulBucuresti a fost castigat din nou de Palaghita, deoarece primaria auitat sa-l timbreze. In anul 1995, Primaria Capitalei solicita recursin anulare la Parchetul General, care este admis doi ani mai tarziu. Insentinta data de Curtea Suprema de Justitie se arata de ce tot ce sejudecase pana atunci era apa de ploaie: “Potrivit probelor administratein fata instantei de fond, apartamentul cu privire la care s-a cerutrestituirea, a fost trecut in proprietatea statului in baza Decretuluinr.224/1951, privitor la urmarirea imobiliara, pentru realizareacreantelor statului, urmarindu-se procedura de urmarire prin vanzare lalicitatie publica si de preluare, prevazuta de lege”. Prin urmare,George Palaghita pierduse casa pentru ca fusese escroc, nu pentru cafusese persecutat politic. Acest “amanunt” a scapat magistratilor de laJudecatoria Sectorului 1. 
Fantoma de la nr. 51A
Dupa decizia Curtii Supreme, Primaria a inscris in registrul detranscriptiuni si inscriptiuni imobiliare al biroului de notari publicidreptul de proprietate al statului asupra imobilului pana nu demult inlitigiu. De asemenea, i s-a cerut functionarei Carmen Pavel deschidereade rol fiscal pe numele statului, numai ca, cercetata ulterior deParchet, s-a stabilit ca aceasta nu a facut operatiunea timp de saseluni. Doctorul Cercel a fost cel care a obtinut fiscalul cu nr. 51A,scopul obtinerii acestuia fiind certificatul de mostenitor pentrusoacra si sotia sa. Toti cei mai sus-mentionati au uzat de fals cusprijinul notarului. Povestea era insa departe de final. Un an maitarziu, imediat dupa moartea lui Constantin Cercel, socrul celebruluidoctor Streinu Cercel, doamnele Cercel Irina si Cercel Streinu Gabrielaobtin de la Administratia Financiara a Sectorului 1 un certificat incare se arata ca au domiciliul in strada Ion Brezoianu nr. 51 A, sc Aap.10 (n.red. imobilul pana nu demult aflat in litigiu se afla laadresa Ion Brezoianu nr.51, sc 1, ap. 10) si ca nu au datorii catrestat.Bineinteles ca nu exista nici un numar “51A” pe strada Ion Brezoianu,ci doar 51, deci nu exista nici apartamentul nr. 10 la scara A, ci doarapartamentul detinut de stat, aflat la scara 1, nr.10. Aceasta micaescrocherie, in care a fost folosit un functionar de la AdministratiaFinanciara a Sectorului 1 a dat nastere unui lant de ilegalitati care aimplicat judecatori, procurori, functionari publici din cadrul maimultor structuri. Acestia l-au ajutat direct pe doctorul Streinu Cercelsa obtina un bun care nu i se cuvenea.Dupa instalarea “fantomei” in persoana doamnelor Cercel si StreinuCercel, la nr. 51A de pe strada Ion Brezoianu, unchiul doctorului,adica Palaghita, i-a vandut primului imobilul de pe strada IonBrezoianu nr.51. Contra sumei de patru milioane de lei. Lei vechi!Apare un alt functionar de la evidenta fiscala mecanizata, care maicomite o magarie. Acesta nu a trecut imediat rolul imobilului pe numelestatului, asa cum era normal dupa decizia Curtii Supreme, fapt care apermis Irinei Cercel, sotia lui Constantin Cercel – socrul doctorului,sa obtina un certificat fiscal cu nr.15732. Astfel, dupa moartea luiConstantin Cercel, Irina Cercel, pe baza certificatului fiscal,solicita succesiunea dupa sot.Intre timp, dupa ce decizia Curtii Supreme a intrat in vigoare,chiriasii imobilului, familia Soare a cumparat imobilul. Auzind despreposibila succesiune, familia Soare a solicitat Directiei Impozite siTaxe Locale Sector 1 – Bucuresti explicatii cu privire la “fantoma”dela nr. 51 A, dar mai ales cu privire la certificatul eliberat pentrufamilia Cercel in care se atesta ca imobilul de la nr. 51A estedomiciliul lui Constantin Cercel. Directia ii raspunde, in anul 2000,ca a fost o “eroare” si ca proprietarul de drept este, conform actelor,familia Soare. 
Suceala de zile mari
Dupa decesul lui Constantin Cercel, socrul celebrului doctor, vaduva sisotia directorului Spitalului “Matei Bals” au initiat un proces pentruobtinerea casei din Ion Brezoianu nr. 51. Pe data de 31.10.2003,Judecatoria Sectorului 1, prin judecatorul Carmen Balan, anuleazadecizia Curtii Supreme si ofera imobilul familiei Streinu Cercel.Doi ani mai tarziu, la apel, judecatorii Georgeta Sarbu si MarioaraArhip decid ca familiile Streinu Cercel si Cercel sunt proprietarii dedrept ai imobilului din Brezoianu 51. Dupa aceasta decizie, destinulfamiliei Soare in casa din Brezoianu nr.51 se incheiase. Trebuia saparaseasca imobilul cat mai repede, dupa ce statul le luase banii peel, dupa ce Curtea Suprema anulase orice drept al vreunei terte partiasupra imobilului si dupa ce ani de zile de zbucium si chinuri isipusesera amprenta asupra sanatatii fizice a membrilor familiei.Chiar pe ultima suta de metri a acestui calvar, Eugenia Soare adescoperit o noua escrocherie facuta de Constantin Cercel, mandatarulcelebrului Palaghita, cel care inselase statul si apoi se daduseper-secutat politic: acesta isi falsificase datele din buletin, isiascunsese copiii declarand ca nu are mostenitori, mintise cu privire lafaptul ca era casatorit, isi determinase sotia sa foloseasca numele defata pentru a obtine anumite privilegii independent de el si, in felulacesta, oferise un imens patrimoniu imobiliar familiei doctoruluiStreinu Cercel. Apartamentul din str. Ion Brezoianu reprezentand numaio mica parte a averii pe care Palaghita i-a oferit-o, prin donatii sivanzari, familiei doctorului Streinu Cercel.Iata cateva dintre infractiunile savarsite de catre Palaghita si sotiaacestuia, dar care nu au fost luate in seama de procurorii sesizaticorect de familia Soare si care, astfel, au determinat obtinereailegala a unor bunuri materiale de catre Adrian Streinu Cercel. 
Oamenii si nelegiuirile lor
Printre cei care au contribuit la toata aceasta mascarada pe parcursula 10 ani se numara si functionari publici care au decis, prin eludarealegii, sa fie partasi cauzei uneia dintre tabere.Iuliana Bendac, procuror la Parchetul de pe langa JudecatoriaSectorului 1, care a dat neinceperea urmaririi penale, de trei ori, inciuda recomandarilor Despinei Maria Mihai (n.red.- la acea vremeadjunctul procurorului gen. al Romaniei), care i-a dat ordonanta deinfirmare a solutiei pentru Carmen Pavel, functionar la AdministratiaFinanciara a Sectorului 1. Aceasta a eliberat acel certificat fiscal infals pe un numar si o adresa fictiva, 51A, dand astfel posibilitateacomiterii escrocheriei. Marin Dumitru, expert autorizat de cadastru,care a intocmit un dosar cadastral in fals, dosar ce sta si astazi labaza intabularii la BCF sect 1. Zechiu Iasmina, grefier la BCF sect.1,care a intabulat pe numele lui Cercel, in anul 2000, actele acestuiapeste actele familiei Soare transcrise in 1998. Cercel Irina si CercelStreinu Gabriela, care s-au folosit de toate aceste falsuri.Judecatorul Carmen Balan de la Judecatoria Sectorului 1 care a comparattitlurile de proprietate, a incalcat o hotarare judecatoreascadefinitiva si irevocabila a Curtii Supreme de Justitie si, cu toate caexista o hotarare ce desfiintase titlul vanzatorului Palaghita si, caatare, toate actele subsecvente au devenit nule de drept, le-a oferitimobilul fara nici un suport legal. Judecatorii Curtii de Apel RomanitaVranceanu, Georgeta Sarbu si Marioara Arhip, care au incalcat hotarareaCSJ, au comparat titlurile, iar decizia lor a fost motivata intotalitate pe denegare de dreptate.
“Tatal meu a fost condamnat pentru evaziune”
Pentru a spulbera orice indoiala cu privire la modul in care statul aconfiscat imobilul din strada Brezoianu numarul 51, precum si pentru aindeparta orice fel de suspiciune cu privire la comportamentul luiGeorge Palaghita in legatura cu acest caz, am contactat-o telefonic peuna dintre fiicele acestuia, pentru a ne oferi o parere legata de tatalsau. “Eu eram mica pe atunci, dar tin minte ca tatal meu a fost judecatsi condamnat pentru evaziune fiscala si stiu ca statul i-a confiscatcateva bunuri”. Despre modul in care tatal sau a mintit in legatura custarea sa civila si mostenitorii rezervatari, fata lui Palaghita asustinut ca “este amoral”. “Nu stiu ce sa va spun mai mult”, a adaugataceasta.Aceasta este, pe scurt, istoria a zece ani de procese si suferinte careau marcat cumplit familia Soare. Cancerul si atacurile cerebrale le-ausubrezit sanatatea celor care au castigat o casa in fata instanteisupreme, au cumparat-o, dar in zilele urmatoare vor fi nevoiti sa plecedin ea. Ramane de discutat implicarea doctorului Streinu Cercel intoata aceasta poveste. Rudele sale au tranzactionat absolut totul, darel stie exact, prin natura relatiilor de rudenie, ca Palaghita esteinsurat si are mostenitori, ca socrul sau a dat o suma derizorie peacel imobil, bani pe care nu ii avea, ca toate bunurile dobandite dePalaghita au fost achizitionate intr-un singur an, dar fara ca acestasa aiba resurse financiare care sa justifice investitiile. Ramane devazut ce mai poate spune Justitia in acest caz.
Petre NITEANU
Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

One Response to “AMBASADORUL SUA despre afacerile lui Streinu Cercel: Fondurile "anti-SIDA" alimenteaza mafia. Scenariul se repeta cu vaccinul "anti-aviara" si "anti-porcina". TUNURI de sute de milioane de euro. VIDEO/ ANCHETE”

  1. […] Tecuceanu vs Streinu Cercel s-a lansat in Justitie dupa ce ce mafiotul din Ministerul Sanatatii (foto dr) s-a folosit de moartea actorului pentru a declansa isteria “gripei porcine” […]

Leave a Reply

Powered by WordPress

Stiri

customizable counter
toateBlogurile.ro Blog din Moldova