MARIUS OPREA, SPURCATORUL lui Traian Basescu, fost consilier fara ORNISS pe "securitate" al lui Tariceanu, ii cerseste lui Boc scaunul de secretar de stat la IICCR. DOCUMENT SRI

In facsimil se afla cererea transpartinica a subordonatilor lui Marius Oprea catre premierul Emil Boc, pentru numirea sinecuristului PNL in aceeasi functie, chit ca acum s-a cam schimbat Guvernul (Pag 1 – original si Pag 2 – my original, bazat pe scrierile “istoricului”).
Intrebare: de ce nici un detinut politic sau luptator anticomunist, din 1947 pana in 1987, nu detine vreo functie publica, nici la acest IICCR de papat banul vaduvei si nici la CNSAS?!
Vezi aici un studiu pertinent al istoricului dr George Enache despre modus operandi de falsificat istoria reala si imprastiat otrava neokominternista in cazul Manualului GDS “O istorie a comunismului din Romania” elaborat de asa-zisul Institut de Investigare a Crimelor Comunismului în România coordonat de ciocofonistul fara ORNISS Marius Oprea, sluga umila a lui Tariceanu, Patriciu si Plesu. 
Dar, in primul rand,
Un raspuns al SRI la intrebarea cine este Marius Oprea.
Image
ROMANIA
SERVICIUL ROMAN DE INFORMATII
Biroul de Relatii cu Publicul
Nr. 84.414 din 16.10.2007
Asociatiei Civic Media
Urmare petitiei dumneavoastra inregistrata la Biroul deRelatii cu Publicul sub nr. PE 53062 din 17.09.2007, va informam cainstitutia noastra nu poate confirma sau infirma situatia de fapt lacare se refera intrebarea dumneavoastra, deoarece, potrivit art.17 lit.f) din Legea nr.182/2002, aceasta constituie informatie clasificata.
Informatiile de aceasta natura pot fi puse numai la dispozitiabeneficiarilor prevazuti expres si limitativ de art.11 din Legeanr.51/1991.
Cu stima,
Seful Biroului
***
Art. 11. al Legii privind siguranta nationala a Romaniei prevede:
“Informatii din domeniul sigurantei nationale pot fi comunicate:
a) presedintelui Senatului, presedintelui Adunarii Deputatilor,precum si comisiilor permanente pentru aparare si asigurarea ordiniipublice ale celor doua camere ale Parlamentului;
b) ministrilor si sefilor departamentelor din ministere, cindinformatiile privesc probleme ce au legatura cu domeniile de activitatepe care le coordoneaza sau de care raspund;
c) prefectilor, primarului general al Capitalei, precum siconducatorilor consiliilor judetene, respectiv al municipiuluiBucuresti, pentru probleme ce vizeaza competenta organelor respective;
d) organelor de urmarire penala, cind informatiile privesc savirsirea unei infractiuni.
Comunicarea informatiilor se aproba de catre conducatorii organelor cu atributii in domeniul sigurantei nationale.
Prevederile art. 10 privitoare la apararea secretului de statse aplica in mod corespunzator tuturor persoanelor prevazute la alin. 1lit. a) – d).”

Faptul ca Dosarul Oprea intra in aceasta categorie poate ducela concluzia ca este intradevar un caz “activ”. Sigur, punctul d)permite totusi intrarea intr-un circuit al legalitatii publice aacestor informatii…
Redau mai jos SESIZAREA inregistrata la SRI, SIE si CSAT in ce priveste “cazul Oprea”
Catre: Serviciul Roman de Informatii
Serviciul de Informatii Externe
Consiliul Suprem de Aparare al Tarii
SESIZARE
Prin prezenta sesizare va rugam sa cercetati in ce masuraconsilierul personal pentru probleme de securitate al premieruluiRomaniei, director al Institutului guvernamental de Investigare aCrimelor Comunismului in Romania, membru al Grupului pentru DialogSocial, membru al Comisiei Tismaneanu I, fost membru al ConsiliuluiNational al Fundatiei pentru o Societate Deschisa (parte a ReteleiDeschise Soros si a Retelei Fundatiilor Soros) Marius-Gheorghe Oprea,nascut la 22 mai 1964 in Targoviste, aflat pe lista “Voci Curate”transmisa CNSAS de catre Asociatia Civic Media inca din iulie 2006,este sau nu agent de influenta al unor puteri straine.
Facem aceasta solicitare in contextul dezvaluirilor cuprinse ininvestigatia de presa cu titlul “Agentul Victoria” publicata in ultimasaptamana intr-un cotidian central – pe care o atasam mai jos – si incare se arata ca, incepand de la relatia sa, de dinainte de 1989, cuofiterul de contraspionaj al Departamentului Securitatii Statului,colonel Nicolae Salajan, din Brasov, si pana astazi, Marius Oprea s-aaflat in contact permanent cu agenti si ofiteri de informatii care aulucrat de multe ori sub steag strain si in contra intereselor nationaleale Romaniei. Faptul ca in prezent ocupa o pozitie din careinfluenteaza decizii ce tin de securitatea nationala a Romaniei, desinici macar nu a intrunit cerintele pentru a beneficia de cerificat dinpartea Oficiul Registrului National al Informatiilor Secrete de Stat,va obliga sa dispuneti o investigatie de urgenta pentru a clarificaaspectele sensibile enumerate si exemplificate punctual mai jos.
Va rugam sa tineti cont de faptul ca majoritatea persoanelor cucetatenie romana sau straina cu care s-a aflat si se afla in contact dela momentul racolarii sale de care un serviciu secret strain inainte de1989 au fost monitorizate de catre Unitatea Speciala a DSS UM 0110,insarcinata cu supravegherea agentilor serviciilor de informatii aleURSS si ale altor tari comuniste din fostul bloc sovietic. DestramareaRetelei consolidate dupa 1989 de catre acesti agenti tradatori sau/side influenta, dezvoltata in prezent in societatea civila si structurilestatului– dupa cum se vede, pana la cele mai inalte nivele -, arconstitui cea mai buna dovada de sinceritate si profesionalism acomunitatii de informatii romanesti in contextul armonizarii acesteiacu cele similare ale SUA si statelor aliate din NATO si UE.
Asteptam cu incredere, in interesul Romaniei, rezultatele analizei si investigatiei dvs.
Victor Roncea
Coordonator
Asociatia Civic Media
17.09.2007

Sursa: www.civicmedia.ro

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova