S-a incins tarata-n unguri. A aparut “Constitutia Tinutului Secuiesc”. Un articol care nu ar fi fost publicat in veci in Ziua

Doctrinele extremiste de la Budapesta au inceput sa se propage si in Romania, dupa ce autoritatile maghiare au inceput sa potoleasca avantul miscarilor de extrema dreapta.

Liderul Plutonului Secuiesc din Batalionul Wass Albert al Garzii Maghiare, Barna Csibi, din Miercurea – Ciuc, a postat pe blogul sau “proiectul de Constitutie a Tinutului Secuiesc”. In preambul, “Constitutia” sustine ca secuii sunt urmasi ai printului Csaba, descendentul lui Atilla, stabiliti in Bazinul Carpatic, ce face parte din Hunnia. In acelasi timp, avand in vedere ca Tinutul Secuiesc este parte din Hunnia, acesta recunoaste existenta Sfintei Coroane si faptul ca viitorul conducator al acestui stat va fi si el, trimisul lui Dumnezeu pe pamant, ca si Sfantul Stefan, primul rege apostolic al Ungariei. Mai mult, avand in vedere prevederile Pactului International cu privire la drepturile politice si civile, ratificat de Romania prin Decretul nr. 212/1974, care prevede ca “popoarele au dreptul la autodeterminare …”, proiectul de constitutie sutine ca Tinutul Secuiesc “este un stat suveran, independent, unitar si indivizibil, iar forma de guvernamant va fi monarhia constitutionala.

Din punct de vedere administrativ, tinutul va fi organizat in sate, orase si scaune, iar, in anumite conditii prevazute de lege, unele orase vor putea fi declarate municipii. Proiectul face referire si la relatiile internationale cu alte state. Astfel, Tinutul Secuiesc va incerca sa dezvolte “relatii pasnice” cu vecinii, iar in cazul in care un “tratat international va intra in contradictie cu prevederile constitutionale, acesta va fi ratificat doar dupa modificarea Constitutiei”. Imnul statului, a carui capitala va fi orasul Targu Mures, va fi “Imnul secuiesc” (din anul 1921), iar limba oficiala, limba maghiara.

Idei de la Budapesta

Proiectul “Hunniei” i-a fost inspirat lui Csibi Barna de catre Budahazy Gyorgy, unul din cei mai cunoscuti extremisti maghiari. Budahazy a fost arestat in luna iunie 2009, fiind acuzat de terorism, detinere de materiale explozibile si planificarea unor atacuri la adresa mai multor persoane. La inceputul lunii februarie 2010, un tribunal din Budapesta a decis amendarea lui cu suma de 3.500 de euro (800.000 de forinti), pentru vandalizarea unui monument din capitala Ungariei, in anul 2006, potrivit site-ului Politics.hu. Budahazy, care se afla in continuare in arest, este unul din initiatorii “doctrinei Hunnia”. Intr-un discurs sustinut la Budapesta, in anul 2007, Budahazy afirma ca extremistii maghiari din intregul Bazin Carpatic, si nu numai, trebuie puna bazele unui nou stat, Hunnia, “unde calaresc trupele printului Csaba (…) intr-o zi Hunnia va fi mai puternica decat Ungaria, si atunci Hunnia va fi Ungaria”. Acest stat va fi aparat de o armata proprie, formata din tineri “patrioti” din Baziunul Carpatic, dispusi sa se sacrifice pentru atingerea obiectivelor promovate de toate organizatiile extremiste maghiare (Garda Maghiara, Miscarea Tinerilor din cele 64 de Comitate, s.a.): refacerea Ungariei Mari si rasturnarea ordinii constitutionale din actuala Ungarie.

Ioan Tudor

Sursa: AlterMedia

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

3 Responses to “S-a incins tarata-n unguri. A aparut “Constitutia Tinutului Secuiesc”. Un articol care nu ar fi fost publicat in veci in Ziua”

  1. mate says:

    Ma intreb daca Attila a fost hun , ca numele este germanic . Si secuii nu sant unguri .

  2. andrei says:

    Secuii chiar NU SUNT UNGURI !

    Recurs la istorieCand moare o etnie…

    – Istoric –
    nr. 443 / 19 Decembrie, 2009

    Cand moare un om, neamurile se aduna si-l jelesc. Cand moare o intreaga etnie, evenimentul e trecut sub tacere sau tratat ca un fapt divers. Sub ochii nostri moare o etnie nord-ariana, etnia secuiasca, in cel mai nedemn mod cu putinta-prin deznationalizare de catre cei care le-au ucis eroii strabuni, le-au furat istoria si cultura etnica, le-au falsificat obiceiurile si credintele (maghiarii). In spasmele mortii lente, unii secui dezinformati lovesc orbeste in fratii lor de sange, romanii.

    Zeci de argumente stiintifice demonstreaza ca secuii din Romania n-au fost si nici macar n-au devenit maghiari, ci maghiarofoni. Din punct de vedere rasial, ungurii au fort mongoloizi, in timp ce secuii, nord-europizi. Cronica pictata de la Viena ne prezinta ungurii asa cum erau pe timpul stabilirii in Campia Panonica, in secolul IX e.n.: de statura mica, cu fete rotunde, pometi proeminenti, ochi migdalati, mustati rare si lungi, par negru. Secuii insa au toate semnele distinctive ale rasei ariene: statura inalta, figura ovala, par blond sau castaniu, ochi albastri, verzi sau caprui, pilozitate normala.

    Pana in secolul XIX e.n., maghiarii i-au tratat pe secui ca pe o etnie distincta, cu obligatii si drepturi specifice, stipulate prin legi. In imperiul austro-ungar, secuii prestau serviciu graniceresc, fapt pentru care erau exonerati de taxe si impozite pe care populatia maghiara le platea. Ei aveau drept de a-si construi propriile cetati si de a-si judeca principiile in propriile instante, in fata juzilor scaunali. Nobilimea secuiasca nu era judecata dupa aceleasi legi cu cea maghiara. De exemplu, nobilul secui Gheorghe Doja, conducatorul razboiului taranesc din 1514, a fost ucis in chinuri cumplite, in timp ce, pentru fapte similare, nobilii maghiari erau decapitati, fara suplicii.

    Intelegerea Unio Trium Nationum, parafata in septembrie 1437, la Capalna, preciza clar etniile privilegiate din Transilvania: secuii, maghiarii si sasii. Daca secuii ar fi fost maghiari, nu ar fi fost scosi in evidenta ca nationalitate distincta. In glorioasa perioada a marilor voievozi romani, secuii au dovedit prin fapte ca erau constienti de legatura de sange romano-secuiesca. Unitati de secui au luptat in oastea lui Stefan cel Mare, iar artileria de la marea batalie de la Calugareni (13/23 august 1595) a fost integral secuiasca. Comandantul ei, viteazul secui Albert Király, a raspuns sugestiei voievodului Mihai Viteazul de a se retrage din campul de lupta, deoarece era ranit, astfel: Secuiul pleaca de pe campul de batalie numai victorios sau mort. Recunoasteti celebra deviza romana cu scut sau pe scut? De altfel, numele acestui nobil secui era de origine europida, nu maghiara (kir-domn, in limba greaca).

    Catre finele secolului XVI e.n., fratii Sigismund si Andrei Bathory, nobili maghiari, au declansat represiunea impotriva secuilor: le-au distrus o parte din cetati, au incercat sa le impuna si alte dari, alaturi de traditionala “dare a boilor,” pe care fiecare familie de secui o facea cu ocazia inscaunarii unui nou rege in Ungaria, si le-au afectat privilegiile graniceresti.

    Secuii au ripostat cu mult curaj: l-au decapitat pe Andrei Bathory si s-au unit cu Mihai Viteazul, in care vedeau un sprijin al idealurilor lor de independenta. Urmatoarele doua secole au fost pline de revolte secuiesti impotriva dominatiei austro-ungare. In marele razboi al Curutzilor (1703-1711), secuii s-au unit cu romanii, au eliberat Transilvania, au impus administratie romano-secuiasca si au batut moneda proprie, cu deviza Pro Libertate.

    Secuii n-au putut fi infranti cu forta armelor. Din aceasta cauza, incepand din secolul XVIII e.n., impotriva lor s-a declansat un perfid proces de maghiarizare cu ajutorul religiei. Procesul de maghiarizare s-a intensificat dupa Tratatul de la Trianon (4 iunie 1920), deoarece populatia maghiara de pe teritoriul Transilvaniei era prea redusa si avea nevoie de infuzia de sange proaspat. Autoritatile Romane n-au intervenit in acest proces, lasand secuilor libertate de alegere. Nici guvernarea comunista n-a oprit maghiarizarea secuilor, ci a permis propaganda in aceasta directie, chiar din partea unor inalti activisti maghiari ai PCR (in special Janos Fazekas). Unii activisti PCR de origine maghiara, cu ascunse conceptii revizioniste, au afectat economic populatia din Secuime, refuzand importante investitii centrale in stat, sub pretextul ca se descurcau cu fonduri locale. In fapt, ei urmareau revenirea dezvoltarii economice a acestei regiuni, activitate care ar fi atras si populatie romaneasca din alte judete, precum si legarea de glie a secuilor, cu scopul de a-i manipula catre maghiarizare, in mod special prin preoti.

    Adevaratii secui n-au uitat niciodata cine sunt. Alfabetul lor strabun, similar rabojului romanesc si runelor nord-ariene, probeaza ca sunt mult mai vechi pe acest pamant decat ungurii migratori. Proverbul lor _ “Secuiul l-a fatat pe ungur” _ spune clar cine este bastinasul stravechi. Dialectul secuiesc nu s-a identificat niciodata perfect cu limba maghiara, astfel ca in el gasim cuvinte de oricine ariana (slava, greaca, germanica si latino-romana). Comportarea si obiceiurile secuilor difera sensibil de cele unguresti. In ciuda acestor adevaruri evidente, unii intelectuali secui si-au tradat etnia si au facut jocurile revizionistilor maghiari. Vizita presedintelui ungur Laszlo Solyom, din 14 martie 2009, in “autoguvernarea Harghita” (self-government), a fost un act provocator, ca raspuns la precizarea clara a presedintelui Traian Basescu ca Romania nu va permite niciodata autoguvernari. Solyom a incercat provocari similare in Voivodina (Serbia) si Slovacia, insa a fost respins cu fermitate.

    Am scris aceste randuri cu gandul la fostul meu camarad de arme, comandorul Alexandru Balasz, primul om care mi-a deschis ochii asupra adevaratei istorii a secuilor. Sper ca pruncii sai, Lehel si Imola, ii pastreaza credintele de secui pur-sange. Poate ca etnia secuiasca nu va muri…

    PAVEL CORUT https://www.cuvantul-liber.ro/articol.asp?ID=46892

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova