Limba maghiara, oficiala de facto in Covasna, pe banii si barba Guvernului Boc. FOTO

Dan Tanasa semnaleaza: Saptamanalul “Condeiul ardelean” publica in editia de azi o fotografie (click foto dreapta) care ilustreaza cladirea primariei din comuna Mereni, judetul Covasna. Primaria Mereni a montat pe frontispiciul cladirii in care aceasta functioneaza, cu litere foarte mari si exclusiv in limba maghiara, sintagma “Kozseghaza”, care s-ar traduce aproximativ ca “casa regiunii” (este binestiut ca administratia UDMR din Covasna si Harghita nu recunoaste actuala organizare administrativ teritoriala a Romaniei si utilizeaza termeni administrativi din perioada Imperiului Austro-Ungar sau a Regiunii Autonome Maghiare).
Aceasta fotografie document ilustreaza si ea ce intelege Uniunea Democrata Maghiara din Romania prin sintagma “autonomie”, fie ea culturala sau administrativa. Limba maghiara are, in acest moment, in Covasna si Harghita, statului unei limbi oficiale de stat, in timp ce limba romana are caraterul unei limbi de mana a doua.
Autoritatile locale controlate de organizatiile iredentist-sovine ale maghiarilor din Romania, ma refer la UDMR si Partidul Civic Maghiar, violeaza in permanenta prevederile legale in vigoare sau Constitutia Romaniei, fara sa fie deranjate de vreo autoritate guvernamentala de la Bucuresti. Se adopta drapele secuiesti, se utilizeaza stampile fara stema Romaniei, se aloca bani publici exclusiv pe criterii etnice, totul sub ochii ingaduitori ai Guvernului Boc.

Cititi si Micul Dictator: Laszlo Borbely pune gaz in relatiile dintre UDMR si PDL

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

8 Responses to “Limba maghiara, oficiala de facto in Covasna, pe banii si barba Guvernului Boc. FOTO”

  1. Dan Tanasa says:

    Multumesc Victor!

  2. admin says:

    Felicitari! Arde-i!!!

  3. Ma intreb ce face reprezentantul guvernului in teritoriu?
    Ervin, ce faci baiete?
    Nu ti se pare a fi o incalcare a legii?

  4. admin says:

    Salutari Micule Dictator! Ma bucur ca te-am(ai) descoperit. Te adaug la lista mea de bloguri!

  5. radu andrei says:

    Sa adaugam :

    “Şi de data aceasta, politicienii români de la putere au fost mai şmecheri decât cei eleni. După ce au vândut, cu şpăgile de rigoare, aproape pe gratis firmele româneşti de tradiţie şi bogăţiile solului şi subsolului, începând cu anii 90, România, rămânând din punct de vedere economic în “fundul gol”, astăzi sunt pregătiţi să scoată la vânzare şi noua entitate administrativă regională autoproclamată autonomă: Ţinutul Secuiesc.

    Elena Udrea a făcut primul pas, prin prezenţa la Budapesta, de a recunoaşte la Târgul Internaţional de Turism “Hungexpo”, standul “Szekelyfold”, adică “Ţinutul Secuiesc”, reprezentând judeţele Harghita, Covasna şi Mureş.

    Culmea obrăzniciei, în loc să refuze constituirea unui stand diferit de România, ministrul Elena Udrea a declarat fericită că “Ţinutul Secuiesc reprezintă o zonă cu un important potenţial turistic şi consider că promovarea acestei zone la un târg internaţional de turism e binevenită.” În timp ce grecii abia se gândesc să-şi vândă insulele, guvernanţii noştri, deja, scot pe piaţă inima teritorială a României…ca brand străin şi independent de ţara noastră, cu încălcarea art. 1 din Constituţie.”

    https://www.napocanews.ro/2010/03/grecia-se-vinde-la-bucata-iar-romania-pe-judete.html

  6. CALUGARUL says:

    azi, pe forumul ziuavechem ti-am trimis un mesaj si mi-ai raspuns cu ,,sictir”. Acela ai fost dumneata sau altul care s-a dat drept dumneata ? Sa-ti spun drept am ramas surprins. Intotdeauna te-am apreciat si continui sa te apreciez, de aceea, acel raspuns m-a lasat ,,masca” !

    Mersi pt. un eventual raspuns !

    p.s. – pagina dumitale este excelenta !

  7. admin says:

    Prea Cuvioase, sunt vechii tovarasei si glumele lor proase. Iarta-i, chiar daca stiu ce fac.
    Stai aici, ca stai mai bine.
    Doamne ajuta!

  8. CALUGARUL says:

    Sa stii, nene Victore, ca asa am sa fac. Aici gasesc exact dupa ce tinjeste sufletul meu : romanism curat ! Sa-ti ajute Dumnezeu dumitale si colaboratorilor. Ceva-ceva se misca in directia dezrobirii. E un inceput, dar vor urma tsunami-uri distrugatoare. Shobolanii si hirciogii au inceput sa tremure deja; presa moguleasca cade ca piesele de dominou; o noua generatie jurnalistica se naste, si o data cu ea, si idealuri noi care le preced pe cele vechi si neimplinite. Dar, dar, dar, sa nu uitam, dusmanii se vor indirji si ei si vor lovi la rindul lor din copite. Stii cum e atunci cind injughii porcul de Crciun. Inainte sa-si dea duhul, porcul e mai puternic ca niciodata, din cauza disperarii !

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova