Ce se intampla la Palanca? De ce cedeaza Moldova teritoriu romanesc Ucrainei? Flash Mob maine la Chisinau

Interesele strategice ale Ucrainei impun smulgerea unei alte bucati de pamant romanesc, din teritoriul actualei Republici Moldova. Autoritatile de la Chisinau sunt gata sa satisfaca aceasta cerere imperativa a Kievului. De ce?, nimeni nu vrea sa raspunda. Este vorba de un traseu strategic important cu lungimea de 7,77 kilometri şi un teritoriu de 18 hectare care, potrivit punctului 6.1 al Tratatului perfectat intre cele doua republici ex-sovietice, urmau să fie cedate nu doar în proprietatea Ucrainei, dar şi sub jurisdicţia exclusivă a acestui stat. Fâşia strategică de 18 hectare ar urma să fie scoasă de sub jurisdicţia/suveranitatea Republicii Moldova, izoland in afara Republicii Moldova trei enclave teritoriale: Abdiv, Baibol şi Pescăria (cu o suprafaţă totală de 926 de hectare). Aceste trei exclave teritoriale sunt situate la doar 1800 de metri de Limanul Nistrului (Marea Neagră), dupa cum se poate vedea pe aceasta harta.

Pentru aceasta zona romaneasca doar tinerii Basarabiei mai protesteaza. Conform mesajelor transmise pe Facebook de grupul studentesc “Salvati Palanca”, mâine, 10 martie, la ora 10.00, Coaliţia Civică pentru o Guvernare Democratică şi Transparentă, care întruneşte peste 25 de organizaţii neguvernamentale, va organiza o acţiune de protest în faţa Guvernului Republicii Moldova, în legătură cu intenţia actualei guvernari de a ceda o parte din teritoriul naţional la Palanca.

Documentare: https://palancanoastra.wordpress.com/

O alta harta a zonei disputate, mai jos:

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

One Response to “Ce se intampla la Palanca? De ce cedeaza Moldova teritoriu romanesc Ucrainei? Flash Mob maine la Chisinau”

  1. DOAMNE,FA-TI MILA DE ACEST COPIL ABANDONAT,SARAC SI BOLNAV-BASARABIA TRADATA,SFASIATA SI RASTIGNITA…

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova