ORDA a blocat conturile Realitatea TV. Vintu ii face propuneri indecente lui Boc. INFO

Potrivit surselor Roncea.ro din cadrul Oficiului Roman pentru Drepturile de Autor, Realitatea TV are din nou poprire pe conturi, de data aceasta in urma unei actiuni judecatoresti a ORDA. Sechestrul a fost pus ca urmare a unor mari sume acumulate la datoria Realitatea TV catre ORDA. Drept urmare, o delegatie a conducerii Realitatea TV a fost trimisa de Vintu la ORDA sa negocieze ridicarea popririi. Conform surselor citate, propunerile indecente ale emisarilor lui Vintu au vizat inclusiv un troc editorial din categoria santajului si prostitutiei jurnalistice. Pe scurt, Vintu a transmis prin intermediarii sai ca si-ar dori ca primul ministru Emil Boc sa afle ca Realitatea Tv poate fi mult mai blinda in relatarile sale privind Guvernul si PDL-ul. Deja primele semne s-au dat, atat prin invitarea unor membri mai vocali ai PDL sa se alature portalului de denaturare a vocii opiniei publice  – Vox Publica – cat si prin salvarea de la inchidere a revistei Idei in Dialog, condusa de personaje care se pretind a fi apropiate ale Cotroceniului. Cu toate aceste incercari disperate de redresare, expertii media afirma ca Realitatea Tv este aproape imposibil de salvat de la falimentul total in care se afla, din punct de vedere material, profesional, moral.

La inceputul lunii, agenţia de presă britanică Reuters a cerut falimentul societăţii Realitatea Media SA şi agenţiei de presă NewsIn, care fac parte din trustul de media Realitatea – Caţavencu, prin două acţiuni înregistrate la Tribunalul Bucureşti, în data de 5 martie. Cele două dosare au fost înregistrate de societatea Reuters SA la Tribunalul Bucureşti pe 5 martie. Obiectul dosarelor este “procedura insolvenţei”, informa Mediafax. Unul dintre dosarele de insolvenţă depuse la Tribunalul Bucureşti de Reuters este îndreptat împotriva societăţii Realitatea Media SA , care deţine licenţele audiovizuale pentru posturile de televiziune Realitatea TV, The Money Channel, ActionStar, CineStar, ComedyStar şi pentru posturile de radio Realitatea FM, Radio Guerrilla şi Radio Alpha. Celălalt dosar de insolvenţă vizează SC NewsIn Media SRL (fostă Global Information Company SRL), care operează agenţia de presă NewsIn. Trustul lui Vintu se mai confrunta cu alte doua cereri de insolventa, din partea companiei care publica ziarul Romania libera – Societatea “R” – si a SC Mediafax SA.

Intre timp, dupa inchiderea ziarelor Ziua, Cotidianul, Gardianul si Business Standard si revista Catavencu a intrat in faliment. Tentativele de resuscitare a unora dintre acestea, cum ar fi noul Katavencu sau Ziua veche, s-au soldat cu un fiasco lamentabil.

La sfarsitul lunii trecute, Realitatea a mai avut conturile blocate, de catre ANAF, care efectueaza si un control riguros la societatea lui Vintu. Potrivit unui comunicat transmis de catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala, “din datele existente la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, în luna august 2009, societatea – Realitatea Tv – figura în procedura de deschidere a insolvenţei, fapt ce constituie potrivit Ordinului Ministrului Finanţelor Publice 1857/2007 capitolul 3, punctul 4, litera b, element de risc fiscal ridicat”.

Cu toate acestea, cu bani care, se pare, nu-i apartin, ci provin mai degraba din fondurile speciale ale FSB si SVR, Vintu a deschis un nou canal de dezinformare, intoxicare si manipulare, in Republica Moldova.

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

4 Responses to “ORDA a blocat conturile Realitatea TV. Vintu ii face propuneri indecente lui Boc. INFO”

  1. Azbest says:

    Tare am vrea sa-i vedem si pe astia ingropati. Ar fi ceva…

  2. vali2010 says:

    astept cu interes inchideres irealitatii

  3. fanel says:

    In curand jurnalistii buni care nu vor sa se manjeasca in presa aservita vor trece in barca jurnalistilor bloggeri independenti…Cred ca ar fi misto de facut o firma de advertising pe zona asta de bloggeri jurnalisti independenti.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova