Mica moguliada vs Basescu. Joaca lui Patriciu de-a Adevarul si harjoneala cu Vintu pentru katavenci. Rosca Stanescu, jongler la doi moguli. Iliescu-KGB, mascota “Acces Press”

Doua comunicate agramate au facut zilele acestea putina reclama aripii noi a vechilor kaghebisti de presa de la Katavencu (conform lui Florin Calinescu si intregii lor prestatii). In fapt, o facatura de promovare a papagalilor sinucigasi cu limba despicata, dupa cum voi demonstra aici. In aparenta, in jenantul oligarh Dinu Patriciu –  rascolit, probabil, de o clisma perfectata adanc de Mircea Toma -, s-a trezit spiritul “aparatorului libertatii presei” gata sa se ia la tranta cu mustaciosul de Delta, odiosul Sorin Ovidiu Vintu si sinistra sa retea de difuzare “Acces Press”. Sa mori de ras, nu alta. Din comunicatele pline de contre si opturi ale celor doi, scrise pe la vreo betie (probabil aceeasi), nu lipseste nici cuplul de aur al presei romane, Sorin Rosca Stanescu si Bogdan Chirieac. Sa te crucesti, nu alta, cata deontologie a dat peste capul devalizatorului Romaniei de Rompetrolul ei.

Citind comunicatul “Conducerii Adevarul Holding” m-am speriat de-a dreptul! Regasind fraze scrise de mine in “Curentul” am crezut pentru o clipa ca am fost cooptat in “”board”-ul de conducere al trustului si “Dinu” sau “Gregoar” au uitat sa ma sune sa-mi spuna. “Adevarul” lui Patriciu – il stiti, nu?, ala cu filmuletul cu manuta lui Basescu… ala cu transmisiile Realitatea TV titrate cu “Exclusivitate” si “Live from Snagov Lake” –  reclama “cenzura” lui Vintu si  “prestatia Realitatii TV in preajma alegerilor din 2009, invitatiile continue facute unor indivizi care se autointituleaza jurnalisti in ciuda opozitiei si mesajelor clare transmise de CRP si AJR (este vorba despre domnii Bogdan Chirieac si Sorin Rosca Stanescu) si „coincidentele” ciudate intre mesajele unor recente campanii ale postului Realitatea TV („Noi vrem respect”) si apelurile inscrise pe pancarde de mai multe sindicate la mitingurile transmise in aceeasi perioada de aceeasi televiziune (pura coincidenta) din fata Guvernului, spre finele anului trecut”. Alo, plagiatorilor, chiar asa, a innebunit lupu’?

Acelasi comunicat de “protest” proletar, care ii patroneaza, ca sa zic asa, pe noii kami-katza (prescurat kktz) de presa, il “da in gat” pe Rosca ca a intermediat pentru Vintu instalarea retelei “Acces Press”, lansata la apa – sa nu radeti prea tare – chiar de tov Ion Iliescu, in 2004 (vezi foto).

E adevarat, Patriciu are in vedere, ca si Voiculescu de altfel, asezarea pe piata, la nivel national, a unei retele mobile de difuzare a presei si cartii, iar “Acces Press” ar fi concurenta directa. Dar doar atat nu justifica iesirea schizoida a “conducerii Adevarul Holding”, reprezentata de un oligarh filorus si un “dealer de tigari” – vorba lui Cristoiu – ungur sau evreu (n-am inteles prea bine ce e si, daca tot sunt in paranteza, poate fi spus despre el ca e si amantul Adrianei Saftoiu, sotia fostului director SIE, dar si sotul Marinei, fiica lui Teodor Melescanu, alt “externist”).

Se pot da mai multe interpretari acestor harjoneli de amantlac afaceristico-informativ. Dar sa semnalam intai ciudateniile:

Ambele personaje, Dinu Patriciu si Sorin Ovidiu Vintu, au fost si sunt beneficiare ale unui sistem clientelar/retelar securistic pus in slujba Rusiei. Practic au acelasi stapan. In spatele lor a stat, de la bun inceput, “carpa kaghebista” Ion Iliescu (Dinu Patriciu a devenit ce e pe vremea lui iar Vintu, desi era semnalat ca pericol national intr-unul dintre primele rapoarte SRI, a fost protejat sa ajunga ce e azi).

Sorin Rosca Stanescu este prieten la toarta cu Dinu Patriciu si tovaras de afaceri cu Sorin Ovidiu Vintu. Cu totii il urasc de moarte pe Basescu.

Sorin Rosca Stanescu s-a certat pe viata cu Traian Basescu pentru Dinu Patriciu si, din aceeasi ura fata de Basescu, s-a pus la picioarele lui Ion Iliescu (i-o fi si pupat mainile pline de sange), desi chiar el il botezaze Iliescu-KGB.

Se poate spune ca Sorin Rosca Stanescu a contribuit decisiv la nasterea miliardarului Dinu Patriciu, prin intermediul ziarului “Ziua”.  Si invers: Rosca a devenit milionar prin Patriciu.

Dinu Patriciu este nasul “Nasului”, respectiv de cununie dar si a reproducerii lui SRS, fiul sau, Sabin Rosca Stanescu, nasit in 2007 la vila  lui Patriciu de la Snagov, in prezenta Regelui Mihai si a Reginei Ana (!). Apropo  de vile: Dinu Patriciu este vecinul, arhitectul si constructorul vilei lui Rosca Stanescu, etc, etc.

Deci, daca nu a intervenit o ruptura foarte-foarte greu de imaginat intre cei doi (si atunci asta e o stire – vorba tot a lui Cristoiu), comunicatul e, cum am spus, o facatura conceputa poate chiar de Rosca, pe ponton. Acum, nu stim pe pontonul cui. Pentru ca este foarte posibil sa fi scris si replica, de pe alt ponton sau poate chiar de pe acelasi.

Mize (mici si mari): reclama stupida la ordin, diversiunea ca noul kkt e diferit de vechiul katavencu doar pentru ca se ia de Vintu, reconspirarea agentilor, mimarea rupturii de Rosca (pe care Basescu s-ar putea sa-l desconsidere mai mult decat pe Patriciu), intoxicarea privind o noua linie, “curata”, a lui Patriciu, (poate chiar “patriotica” daca ne uitam la campania reincalzita anti-Iliescu) in speranta ca Basescu il va ierta de puscaria ce-l asteapta daca se termina odata procesul si cercetarile privind spalatoriile de bani in care e bagat pana in gat – atentie! – alaturi de katavenci – indiferent de aripa – si de bunul sau vecin si prieten Rosca Stanescu…

Republic mai jos din “Curentul”, pentru uituci, un material despre

Reţeaua spălătorilor de bani “curat-murdari” ai deontologului Patriciu

Din analiza informaţiilor deţinute de Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor au rezultat indicii temeinice de spălare a banilor, în legătură „cu operaţiunile efectuate de cetăţenii români Patriciu Dan Costache, Sorin Marin şi Mihaela Rodica Marin, prin intermediul grupului de firme Rompetrol“. Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor a transmis către principalele servicii secrete ale României, informarea nr. S/II/427, din care rezultă că „ONPCSB a descoperit cea mai amplă operaţiune de spălare de bani din ultimii 19 ani, derulată prin intermediul grupului de firme Rompetrol, condus de omul de afaceri Dan Costache Patriciu“.
Arta circuitelor şi fluxurilor financiare prin care s-au plimbat banii pånă le-a pierdut Fiscul urma este impresionantă, ea cuprinzånd 22 de firme, 3 fundaţii şi 9 persoane fizice. De menţionat că guvernul Năstase a salvat pe bani publici Grupul Rompetrol de la faliment, transformåndu-i datoriile de 600 milioane de dolari către stat în obligaţiuni.
O analiză la prima vedere a „operaţiunilor suspecte“ constatate indică faptul că, în cauză, ar putea fi vorba de spălarea a cel puţin cåteva sute de milioane de dolari, aspect care urmează a fi stabilit definitiv de organele judiciare. Pentru exemplificare, prezentăm doar cåteva dintre situaţiile care au atras atenţia Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, dar şi a profesionaliştilor din zona de intelligence.

Învârtitul banilor

În zilele de 27.07.2000 şi 7.08.2000, SC Rompetrol Rafinare Vega S.A. a transferat la extern, către societatea Rompetrol International Ltd, suma totală de 5.000.000 de dolari. Transferul a fost efectuat în baza unui contract de cesiune de creanţe, care a avut ca obiect cesionarea creanţelor deţinute de Rompetrol International Ltd asupra concernului de stat Turkmengaz (în valoare de 10.641.793 de dolari). Preţul cesiunii a fost stabilit la 5.000.000 de dolari. Pånă la data de 30.03.2001, Rompetrol Rafinare Vega S.A. a mai alimentat conturile aceleiaşi societăţi cu încă 5.485.000 de dolari.
La data de 15.01.2002, Rompetrol Group NV (societate olandeză, care desfăşoară comerţ cu petrol şi produse petroliere şi are calitatea de intermediar în relaţiile dintre Rompetrol Rafinare-Complexul Petromidia S.A. şi partenerii externi) a transferat suma de 12.000.000 de dolari în contul societăţii Rompetrol Rafinare-Complexul Petromidia S.A., cu titlul de majorare de capital social. Această sumă a fost supusă unei operaţiuni de transfer şi i s-a dat o altă destinaţie, prin crearea unui depozit în valută. Depozitul a fost lichidat a doua zi, şi suma a fost folosită pentru achitarea unor furnizori externi (Glencore International A.G. şi Naftex Bulgaria).
La data de 17.01.2002, Rompetrol Petromidia a încasat suma de 9.000.000 de dolari de la Rompetrol Group NV, tot cu titlul de majorare de capital social, sumă care a fost transferată în aceeaşi zi societăţii deponente. În urma verificărilor efectuate de Garda Financiară, a rezultat că în contabilitatea societăţii Petromidia nu există documente justificative în baza cărora s-a efectuat această plată externă. În această situaţie, suma de 9.000.000 de dolari a fost folosită de Rompetrol Group NV în interes propriu şi nu în interesul societăţii româneşti.

Cum se plimbă sutele de milioane de dolari

În zilele de 16 şi 17.07.2002, S.C. Rompetrol S.A. a încasat suma totală de 30.000.000 de dolari de la Rompetrol Group NV şi de la Rompetrol International Ltd. Conform informaţiilor furnizate de Garda Financiară, a rezultat că această sumă ar fi fost încasată în baza unui contract de cesiune de creanţe externe incerte, însă documentul justificativ nu există în evidenţele contabile ale societăţii. Suma totală de 30.000.000 a fost supusă schimbului valutar, care a fost depusă ca aport de capital social la S.C. Rompetrol Petromidia S.A., în condiţiile în care S.C. Rompetrol S.A. avea obligaţii fiscale neplătite la bugetul de stat. După ce a fost încasată suma adusă ca aport, administratorii S.C. Rompetrol Petromidia S.A. au folosit-o pentru plata materiei prime livrate de Rompetrol Group NV Olanda (25.400.000 de dolari) şi pentru serviciile prestate de o altă firmă din grup, S.C. Rominserv S.A. Bucureşti (3.500.000 de dolari). Aşa cum reiese din cele prezentate mai sus, din suma totală de 51.000.000 de dolari, care a fost investită în România de societatea olandeză Rompetrol Group NV, suma de 46.400.000 de dolari a fost transferată înapoi la extern (34.400.000 de dolari către Rompetrol Group NV şi diferenţa către alţi furnizori). Pentru suma de 9.000.000 de dolari nu există documente justificative în baza cărora s-a efectuat plata externă. De asemenea, în perioada analizată, din conturile deschise de Rompetrol Group NV în România a fost transferată la extern, în conturile proprii şi în conturile societăţii Rompetrol International Ltd., suma totală de 59.322.723 de dolari.

Maşina de spălat Caţavencu – „societatea civilă“

La data de 18.10.2002, o fundaţie din Liechtenstein, respectiv Tudori Fondation, a încasat, într-un cont deschis în România (la Banca Italo Romena), suma de 6.600.000 de dolari de la OMV Austria, cu specificaţia plată parţială acţiuni Rompetrol. După data de 22.10.2002, suma menţionată mai sus (respectiv 6.600.000 de dolari) a fost utilizată de cetăţeanul Sorin Marin (reprezentantul fundaţiei, omul de încredere al lui Dinu Patriciu), pentru alimentarea conturilor personale. În principal, banii au avut următoarele destinaţii finale: depozite bancare (peste 60 miliarde lei), credite restante (peste 22 miliarde lei), titluri de stat (peste 20 miliarde lei şi 310.000 de dolari); Sorin Marin şi Mihaela Rodica Marin au retras în numerar peste 25 miliarde lei şi 182.400 de dolari; Dan Costache Patriciu – peste 11 miliarde lei; Fundaţia Noua Europă, la care calitatea de preşedinte şi membru fondator o deţine Andrei Pleşu, iar printre membrii Consiliului de Administraţie se regăsesc Victor Babiuc, Andrei Pippidi, fiica lui Leonte Răutu, Anca Oroveanu, ş.a. – peste 4 miliarde lei. De asemenea, este important de menţionat şi, totodată, suspect faptul că o sumă însemnată de bani a ajuns, în final, în conturile a 5 membri fondatori ai gazetei „Academia Caţavencu“: Mihai Liviu Giorgică – 2.184.228.357 de lei; Doru Buşcu – 1.851.671.340 de lei; Toma Mircea Valentin – 1.685.583.540 de lei; Cornel Ivanciuc – 1.543.118.818 de lei; Ioan Morar – 1.361.493.733 de lei, iar 549.496.780 de lei în conturile „Academiei Caţavencu“.
Din acelaşi registru, în anii 2004-2005, grupurile Patriciu şi Vîntu s-au întrecut parcă în a-i alimenta conturile ziaristului Sorin Roşca Stănescu, prin diverse firme interpuse. „Indicii temeinice de spălare de bani“, aceasta este concluzia inspectorilor Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, care au cotrobăit prin conturile lui Sorin Roşca Stănescu. Suma totală care ar fi fost „reciclată“ se ridică la 553.500 de euro, în condiţiile în care directorul ziarului „Ziua“, Sorin Roşca Stănescu, a rulat, în anii 2004-2005, peste o sută de miliarde de lei, 1,2 milioane de euro şi sute de mii de dolari.

Pam-pam

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

2 Responses to “Mica moguliada vs Basescu. Joaca lui Patriciu de-a Adevarul si harjoneala cu Vintu pentru katavenci. Rosca Stanescu, jongler la doi moguli. Iliescu-KGB, mascota “Acces Press””

 1. Aura says:

  Eu am o singura nedumerire: daca mogulii astia au dreptate si Basescu e un dictator fascist, cum de mai sunt ei in libertate si cum de inca mai au posibilitatea sa-si faca de cap?
  Este revoltator cum televiziunile celor doi isi mai bat (a cata oara?), joc de poporul asta, facandu-l mai nou lenes, nespalatat, intolerant si infractor, dupa ce aproape ca ne considera trogloditi pe toti la un loc pentru ca, spre disperarea lor, Base a iesit a doua oara presedinte! Ce-ar fi ca cineva sa ia initaitiva, sa puna pe hartie nenumaratele motive pentru care cele televiziunile celor 2 sa fie boicotate si sa inceapa o campanie de boicotare pe care sa o tina minte?
  Eu m-am saturat ca ori de cate ori deschid televizorul slujbasii mogulilor sa imi jigneasca inteligenta.
  Socoteala e simpla: nu mai au audienta, isi pierd reclama si se duc in cap. Cred ca o campanie impotriva lor bine pusa la punct va avea efectul scontat.

 2. VR says:

  De acord!

Leave a Reply

Powered by WordPress

Stiri

customizable counter
toateBlogurile.ro Blog din Moldova