Hristos a Înviat! Ultima slujbă de Paști și predica Părintelui Patriarh Teoctist despre biruința creștinului: “Creștinii nu mor niciodată! Să fiți fii ai Adevărului!”. AMIN! În veci pomenirea lui! VIDEO din 2007 via RONCEA.RO

Ultima Predica de Pasti a Patriarhului Teoctist:

Sfintele Pasti 2007 la Patriarhie. Preafericitul Parinte Patriarh Teoctist, la cei 92 de ani ai sai, a sustinut slujba de Inviere si a stat pana la 4 dimineata si dupa, cu credinciosii adunati in numar mare in jurul sau. M-a vazut si pe mine pe la inceputul slujbei de afara si m-a tras alaturi de dansul in pridvor. Am stat toata noaptea in spatele lui, cu cantaretii, ca un soldat, drepti, pe cat s-a putut, la un moment dat tinand strans de un prapur care incepuse sa se zguduie de la vant si intrebandu-ma cand a inceput frigul sa sageteze cum de rezista Patriarhul. Era verde, Batranul. Dupa slujba, m-a invitat sa intru si am mai stat la o vorba. “Da, frate Victor…”, asa imi vorbea blandul Patriarh. A venit si o familie de japonezi, pe care o convertise Patriarhul la dreapta credinta si, normal, au tinut sa se pozeze. Ma uitam amuzat cum Patriarhul, in odajdiile sale de Pasti inconjurat de japonezi ortodocsi parea un fel de samurai al ortodoxiei. Au vrut sa ma pozez si eu cu ei si Patriarhul dar, dintr-o modestie prosteasca, am refuzat. Ce rau imi pare acum ca nu am acea fotografie! Dupa ce au plecat japonezii am ciocnit un ou si am baut putin vin, i-am sarutat dreapta si i-am multumit pentru ca mi-a daruit impartasirea bucuriei Sfintei Invieri a Domnului impreuna cu dansul. Asa a fost ultimul Pasti al Patriarhului Teoctist. Am pastrat lumanarea primita si aprinsa de la Marele Alb.

Roncea.Ro

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

3 Responses to “Hristos a Înviat! Ultima slujbă de Paști și predica Părintelui Patriarh Teoctist despre biruința creștinului: “Creștinii nu mor niciodată! Să fiți fii ai Adevărului!”. AMIN! În veci pomenirea lui! VIDEO din 2007 via RONCEA.RO”

  1. jan dinu says:

    Hristos a inviat !
    Shi – ADEVARAT – ramine !

    JD

  2. Amira says:

    Adevarat a inviat! Multa iubire si lumina!

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova