Un Muzeu in deriva satanista. De Sfantul Gheorghe, Muzeul Taranului Roman ne invita la filmul… “Antichrist”, in “Studioul Horia Bernea”

Tributar conducerii si programelor fostului director Vintila Mihailescu, care si-a dat recent demisia dar nu inainte de a desfiinta expozitia lui Horia Bernea “Crucea”, Muzeul Taranului Roman (?), aflat intr-o deriva totala, continua seria blasfemiilor intitiate de acesta. Astfel, dupa “conferintele Zen”, de ziua Sfantului Mare Mucenic Gheorghe se organizeaza la “Studioul Horia Bernea” (foto cu artistul mai sus) vizionarea filmului satanist “Antichrist”. Si nu numai azi. Republic mai jos prezentarea in roz a productiei care exceleaza in dementa, sange si scene de sex violent si mutilari sexuale, preluata de pe site-ul Muzeului, care prezinta si trailerul filmului psihopatului Lars von Tiers, despre care Daily News – ca sa dau doar un exemplu din “lumea civilizata” – scria ca e scos direct in iad si ar trebui interzis, ceea ce oricum s-a si intamplat in numeroase tari. Oare ce fac ucenicii etnologului Horia Bernea, unii dintre ei cu functii caldute in Muzeu?

ANTICRIST
ANTICRIST. Regia Lars Von Trier. Cu: Willem Dafoe, Charlotte Gainsbourg. Danemarca, 2009, 104 min.

El şi ea şi-au pierdut fiul, iar ea suferă teribile atacuri de panică. Soţul ei este psihoterapeut şi, în ciuda tuturor avertismentelor să nu-şi trateze o persoană apropiată, începe s-o facă în locul unde anxietatea ei e cea mai mare: Eden, o cabană din mijlocul pădurii. Terapia se transformă într-o adevarată luptă între sexe, iar temerile ei încep să-i cotropească pe amândoi, căci el nu-i deloc imun la răul din natura. Răul din ea evadează.

Lars von Trier, regizor danez, cunoscut drept un ‘enfant terrible’ al cinematografiei europene a anilor ‘80-’90, a propus prin Dogma 95 (împreună cu regizorul Thomas Vinterberg) o metodă simplă de filmare, fără efecte speciale, care se opune superproducţiilor americane. Premiat la Cannes 2000 cu Palm d’Or pentru Dancer in the Dark, Marele Premiu al Juriului la Cannes 1995 pentru Breaking the Waves, regizorul este de asemenea cunoscut cinefililor pentru trilogia Europa: The Element of Crime (1984), Epidemic (1987), Europa (1991) – o critica alegorica a decadentei vechiului continent.

Premii:

• Charlotte Gainsbourg – Premiu pentru Cea mai buna actrita la Cannes 2009;
• Nominalizat la Palme d’Or la Cannes 2008

Vineri, 23 aprilie, 20:30
Sâmbătă, 24 aprilie, 18:30
Duminică, 25 aprilie, 20:30

Noul film maghiar din Transilvania
Marţi, 27 aprilieNoul film maghiar din Transilvania
Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

4 Responses to “Un Muzeu in deriva satanista. De Sfantul Gheorghe, Muzeul Taranului Roman ne invita la filmul… “Antichrist”, in “Studioul Horia Bernea””

  1. Emilia says:

    Teoretic, in studioul mentionat pot fi vizionate doar filme documentare etnografice, cel mult istorice de inspiratie etnografica.
    Iar aceste lucruri ar trebui prevazute in ROF si ROI, documente aprobate, in cazul MTR, de Ministerul Culturii si Cultelor.
    Orice activitate din cadrul unui muzeu este inclusa intr-un program, aprobata de cineva, argumentata etc.
    In cazul inchirierii temporare a studioului pentru difuzarea de filme artistice ar trebui sa existe un contract.
    Este clar ca filmul impricinat care este de fictiune, depaseste obiectul de activitate al MTR si chiar si cele mai macabre viziuni cu privire la Anticrist, ale taranului roman.
    Pe scurt! Nu are ce cauta la MTR. Parerea mea! Exista destule sali de cinema.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova