Biserica Ortodoxa Sarba oficiaza azi canonizarea a doi sfinti: Sfantul Justin Popovici de Celije – cinstit deja ca sfant – si Sfantul Simeon de Dajbabe



Printr-un comunicat al Bisericii Ortodoxe din Serbia aflam ca pe 29 aprilie 2010 au fost canonizati doi sfinti. Arhimandritul Justin Popovici (1894-1979) – parintele spiritual al Manastirii din Celije de langa Valjevo, si care de aici inainte va fi pomenit ca fiind Sfantul Justin de Celije, precum si cea a parintelui Simeon Popovic (1854-1941), staretul manastirii Dajbabe de langa Podgorica pe care il vom pomeni ca Sfantul Simeon de Dajbabe.

Sfantul Justin va fi pomenit in ziua de 1 iunie, dupa calendarul iulian, sau pe 14 iunie dupa cel gregorian, iar Sfantul Simeon pe 19 martie dupa cel iulian, sau pe 1 aprilie dupa cel gregorian.

Sarbatorirea in mod solemn a noilor sfinti canonizati va avea loc duminica pe 2 mai in biserica Sfantul Sava la Belgrad, incepand cu ora 9, informeaza Roman Ortodox in Franta.

Sfântul Justin Popovici era cinstit de mai mult timp în diaspora sârbă şi rusă din Occident şi SUA, dar canonizarea oficială s-a făcut abia acum.

LEGATURI WEB:

Comunicatul Bisericii Ortodoxe Sarbe (en)
Viata unui sfant: avva Justin Popovici

Carti:
Sfantul Justin Popovici: Omul si Dumnezeul-Om. Abisurile si culmile filozofiei
Sf. Justin Popovici:Biserica Ortodoxa si Ecumenismul
Credinta ortodoxa si viata in Hristos

Razboi intru Cuvant:
Cinstitul Paraclis al celui intre sfinti preacuviosului parintelui nostru Justin Popovici

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova