EDITORIALUL ZILEI: 9 Mai 1945 – Ziua când România a pierdut războiul

În sfârşit a trebuit să vină un român basarabean şi nu unul oarecare, ci Mihai Ghimpu, preşedintele interimar al Republicii Moldova, să refuze invitaţia de a participa la parada de la Moscova de 9 mai, cu motivaţia clară că „învinşii nu au ce căuta la parada Victoriei”. Spre deosebire de Mihai Ghimpu, Ex-Regele Mihai I s-a grăbit să accepte invitaţia de a fi alături de urmaşii politici ai lui Stalin în Piaţa Roşie, ca o recunoaştere a întoarcerii armelor pe la spate împotriva fostului aliat Germania. Este pentru prima oară când anul acesta, după 65 de ani, oficialităţile de la Bucureşti nu au mai organizat ceremonii festive în cinstea zilei de 9 mai. În ultimii ani, devenise stânjenitor pentru autorităţile statului român să mai „sărbătorească” la 9 mai, de fapt ocuparea României de către sovietici, cu tot cortegiul de violuri, crime şi jafuri şi instaurarea dictaturii criminale comuniste. În ultimii trei ani se comemora pe 9 mai numai Ziua Independenţei de la 1877, ignorându-se total în discursuri oficiale aşa-zisa Zi a Victoriei.

Actul de la 23 august 1944, deşi istoriografia românească a încercat să-l supraevalueze ca importanţă, nu a fost văzut de către Aliaţi decât ca un act de trădare oportunist a unui aliat. Dovada fiind faptul că Convenţia de Armistiţiu cu Puterile Aliate s-a semnat abia pe 12 septembrie 1944 la Moscova, ca un simplu act de capitulare necondiţionată, după ce România fusese ocupată de către sovietici cu tot cortegiu de crime şi 180 mii de soldaţi români dezarmaţi şi luaţi prizonieri pe frontul din Moldova şi duşi în Siberia. Abia în 1946 soldaţii au fost eliberaţi de către sovietici. SUA, Anglia şi URSS ne-au considerat întotdeauna nişte învinşi, o ţară ce a pierdut războiul şi care a trebuit să plătim preţul alianţei cu Germania, prin participarea necondiţionată la războiul din vest până în Munţii Tatra, cu moartea a 160 mii de soldaţi români. Nu am fost niciodată consideraţi aliaţi de către ango-americani şi ruşi, iar la Conferinţa de Pace de la Paris din 1946 nu ni s-a considerat statutul de cobeligerant, ci de ţară învinsă în război, fapt ce a dus consfiinţirea pierderii Basarabiei şi Bucovinei de Nord în favoarea Rusiei.

Pe de altă parte, Germania a privit actul de la 23 august 1944 ca o trădare, ca un pumnal înfipt pe la spate. Se ştie că în istorie marile puteri nu uită niciodată, indiferent de regim, trădarea şi o pedepsesc sub diverse forme şi peste zeci de ani. Germania nu a iertat şi nu a uitat nici după 1990 cine a trădat-o sau cine i-au creat probleme în Europa anilor 40. Iugoslavia a fost făcută ţăndări cu sprijinul Bonn-ului, iar Croaţia ajutată de Helmut Kohl să devină independentă în ciuda opunerii totale a lui Clinton. Cehoslovacia a fost dezmembrată prin finanţarea masivă a fostului guvern aliat de la Bratislava. Ungaria pentru fidelitatea arătată în răboi i se îndeplinesc de către Berlin toate mofturile economice şi politice legate de Transilvania. Acum a venit rândul Greciei să fie pedepsită cu aroganţă nemţească prin acordarea de împrumuturi cu gajarea unor insule şi a suveranităţii. România aflată în plină criză economică şi financiară a pierdut anul trecut circa 13 miliarde de dolari, care s-au scurs spre bănci germane sau controlate de bancheri germani, fapt ce a dus la criza de lichidităţi de acum. Poate nu întâmplător, cancelarul Angela Merkel i-a întors spatele lui Traian Băsescu la ultima întâlnire europeană pe pământ german.

La 9 mai 1945, România era o ţară ocupată de către trupe străine şi i se impunea manu militari un regim comunist, care a distrus elitele, economia, tradiţiile şi fiinţa spirituală a naţiunii, iar despăgubirile de război cerute de ruşi au fost colosale. Legenda că dacă nu era actul de la 23 august 1944, ruşii nu ne-ar fi permis retrocedarea Transilvaniei de Nord este chiar o legendă. Încă din 1943 Comisia Litvinov, în care a lucrat şi Walter Roman, hotărâse la insistenţele, paradoxal, ale lui Stalin ca Transilvania de Nord să fie retrocedată României.

Sincer la 9 mai, România nu are nici cel mai mic motiv să sărbătorească o victorie care nu i-a aparţinut. Da, preşedintele Mihai Ghimpu are dreptate la „parada victoriei învinşii nu au ce căuta…” Din ce în ce mai mult actul de la 23 august 1944 îmi pare o încercare personală a Regelui Mihai I de a-şi salva pielea în faţa tăvălugului inexpugnabil rusesc ce venea dinspre răsărit peste noi. Pentru asta, Stalin la răsplătit pe Mihai I cu cele mai înalte ordine militare ruseşti şi cu un exil liniştit şi prosper în Occident.

Ionuţ Ţene / NapocaNews

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

5 Responses to “EDITORIALUL ZILEI: 9 Mai 1945 – Ziua când România a pierdut războiul”

  1. uniristu' says:

    se organizeaza vreo parada in Bucuresti azi? in memoria 1877 nu a Urssului …

  2. Elena Andronache says:

    Pentru români, 9 mai ar trebui declarata ZI DE DOLIU NATIONAL, la fel ca si 23 august – zile in care România a fost lăsată la discreţia hoardelor mongoloide ale armatei rosii, care au transformat-o partial intr-un cimitir, partial intr-un pustiu populat de mancurti!

    Un text scris de regretatul patriot român basarabean Andrei Vartic, in VoceaBasarabiei.com, la 9 mai 2006:

    “Stalin si Hitler au declansat cel de al doilea razboi mondial pe 23 august 1939 prin semnarea unui acord secret dintre comunisti si nazisti prin care reimparteau Europa. Ca urmare a acestui tratat URSS ocupa pe 28 iunie 1940 Basarabia si Bucovina, iar NKVD-ul incepe uciderea in masa a sute de mii de oameni a caror vina era doar faptul ca erau cetateni ai Romaniei. Iata de ce 9 mai este si o de comemorare a jertfelor genocidului comunsit, iar cei care l-au infaptuit, chiar daca au fost ostasi in termen ai Armatei Rosii, nu pot nici intr-un fel sa fie sarbatoriti in statul Republica Moldova care in Declaratia de Independenta a condamnat comunismul si pactul Stalin-Hitler. Precizam ca pe 28 iunie 1940 Romania a lasat in Basarabia peste 3,2 milioane de oameni, fapt consemnat si in documentele Sesiunii Sovietului Suprem al URSS din august 1940 care a creat pe o parte a teritoriului Basarabiai si a fostei RASSM, parte componenta a Ucrainei, un nou stat – RSSM. Un recesamant estimativ din iunie 1952 arata ca in Basarabia locuiau numai 2,29 milioane oameni.

    Acest genocid de proportii al comunistilor sovietici, uciderea in masa a unei treimi din populatia Basarabiei, cat si implicarea fortata a poporului roman intr-un razboi care a fost provocat de neintelegerile dintre Stalin si Hitler in impartirea lumii, demonstreaza ca ziua de 9 mai poate fi numai ZI DE DOLIU NATIONAL, zi in care suntem obligati sa comemoram victimile genocidului comunist din Basarabia.”

  3. Innebunesc cand aud acuzatia de “tradare a Germaniei” de care chipurile trebuie sa ne facem vinovati pana la Judecata de Apoi. Acuzatia asta e preluata papagaliceste de toti, cu aerul ca cine stie ce mare descoperire au facut.
    Nu noi am fost “tradatorii”, “curvele”, ci germanii.

    Intr-adevar, in anii `30, Romania se situa geopolitic sub influenta puterilor masonic-atlantiste. Dar aceasta influenta se manifesta numai la nivelul unei elite putred de corupte a partidelor “democratice” care castigau alegerile pe baza de ciomag si pahar de tzuica, incat iese invingator asa cum se decidea la Palatul Regal. In asemenea conditii se poate spune ca erau partidele democratice filo-atlantiste reprezentative pentru Romania??? Categoric NU!
    Reprezentativa pentru vointa Romaniei profunde era doar Miscarea Legionara, care numara 1 milion de membri disciplinati, recrutati din elita fiilor de tarani care ajungeau sa studieze carte si urmau sa poata administra eficient tara. Miscarea Legionara ar fi fost votata de minim 37% din electorat daca nu avea loc lovitura de stat carlista, chiar in conditiile in care niciodata “democratia” nu a tratat ML ca o voce cu drept de exprimare, expunand permanent ML la campanii cutremuratoare de persecutii, soldate cu sute de morti.
    Interesul firesc al Germaniei, daca viza loialitatea romaneasca, ar fi fost sa sustina acele forte politice care erau reprezentative, aveau cadre capabile si ii erau favorabile geopolitic. Miscarea indeplinea toate aceste conditii.
    Ce a facut Germania in schimb? I-a dat mana libera lui Carol sa il asasineze pe Codreanu si sa decapiteze prin asasinate sute de oameni din elita tineretului nationalist-crestin. Asasinarea lui Codreanu s-a petrecut a doua zi dupa intalnirea lui Carol cu Hitler. Carol personal a telefonat in Romania la numai cateva minute dupa ce a iesit din intalnirea cu Hitler, confirmand acordul nemtilor in lichidarea celei mai reprezentative si mai puternice miscari politice romanesti, care in plus era si filo-germana. Cum vine asta? Cine e tradator aici? Noi sau nemtii???

    A doua oara am fost tradati si mai cumplit, cand nemtii au fost de acord cu pasarea Transilvaniei de Nord catre Ungaria, desi deja eram pe linia geopolitica a Axei. S-a petrecut cu ani de zile inainte de “intoarcerea armelor”… Asta nu e tradare???

    A treia oara am fost tradati cand nemtii au sustinut inscenarea “rebeliunii legionare”, a doua decapitare a Miscarii si mentinerea la putere a lui Antonescu cu ajutorul esalonului al doilea al birocratiei aceluiasi sistem putred de corupt de sorginte liberal-democrat-atlantista. Din cauza acestui sistem a si fost posibila inlaturarea lui Antonescu atat de lejer. Nu erau nemtii avizati de asta? Ba da. Dar au ales iarasi sa fie tradatori.

    Au fost tradatori pana la urma si cu rusii, cand si-au atacat aliatul sovietic. Daca ar fi pastrat alianta cu URSS, cu siguranta Rusia ar fi evoluat spre o de-bolsevizare din interior in urmatorii ani, proces care de altfel incepuse, sprijinit de Stalin, inca din 1937. Teoria defectorului GRU Rezun (alias Suvorov), cum ca Stalin de fapt pregatea o mare invazie spre Germania, este o manipulare a istoriei in sens atlantist, nesustinuta de documente, ci doar de senzationalismul defectorului care trebuie sa aduca “bombe” de presa pentru a vinde carti. Stalin era foarte constient geopolitic si stia bine ca un razboi intre Germania si Rusia era un dezastru pentru ambele tari, favorabil doar inamicului sau mortal, anglo-americanii. Stalin timp de trei zile nu a crezut ca chiar este atacat, considerand totul o provocare britanica. Urmariti filmul “Povestea Sovietelor” pentru a vedea gradul de incredere si de integrare la care ajunsesera partizanii eurasianismului din Germania si Rusia inainte de atacul hitlerist asupra Rusiei. In acest atac, inca odata s-au manifestat ingustimea mintii nemtilor, triumfalismul ne-realist, lipsa de caracter politic.
    Ultima sansa ar fi avut-o nemtii sa isi repare prostiile si tradarile chiar si in momentul in care au ocupat Rusia pana aproape de Moscova. Macar atunci daca s-ar fi abtinut de la macelul a milioane de civili inocenti, justificat de teoriile aberante gen “slavii=untermenschen”. Prin macelurile cumplite si-au dovedit tradarea nu numai fata de conducatorii politic vremelnici ai Rusiei, ci chiar fata de poporul rus, fata de Rusia profunda, care a fusese vreme de 200 de ani filo-germana, atat la nivelul mujicului de rand cat si la nivelul elitei militare.

    Iarasi suntem prostiti in a crede ca acest popor fara prea multa experienta politica isi poate asuma o misiune generoasa de conducere inteleapta a Europei. La fel au fost pacaliti legionarii, la fel au fost pacaliti rusii. In relitate, ei planifica razbunari impotriva noastra pentru propriile lor barbarii, stupiditati si tradari josnice.

    Rusine Angelei Merkel ca ne jigneste in acest mod. Nu este vorba de persoana lui Basescu acolo, ci de Presedintele Romaniei. Indiferent cine este persoana in functie, un asemenea gest grobian al acestei babe este incalificabil si ar trebui sa ne starneasca valuri de furie spumeganda, nu sa acceptam scuipatul intre ochi fiindca “i-am tradat pe bietii nemti, care au fost onesti cu noi”.

    Nu au fost niciodata onesti. Nu ne-au pretuit si nu ne-au inteles niciodata. Si nici nu au considerat ca trebuie sa se “coboare” la nivelul unor “untermenschen” pentru a intelege, de exemplu, revolutia spirituala pe care o propunea Miscarea legionara.

    Asa cum s-au purtat cu sarbii, la fel doresc sa ne macine si pe noi.

    Dar exista o plata divina pentru aroganta si stupiditate. In momentul de fata in Germania, 65% dintre nou-nascuti sunt musulmani. Peste 40-50 de ani, in “Marele Califat European”, nemtii vor fi o minoritate in propria lor tara, obligati sa accepte sharia.

    Atunci poate va fi vremea noastra sa le trantim usa in nas…

  4. veronica eftimiu says:

    9 mai 1877 a fost un prilej de bucurie si platit scump de armata romana ,in luptele de la Vidin ,Smardan si Plevna .Merita mereu comemorata ,ca sa nu fie uitata .Cei de astazi ,sesizeaza greu ce a insemnat sacrificiul de tara ,patritiotismul de atunci si elitele politice si intelectuale .Nu era o societate perfecta ,dar fapte marete s-au putut face ,“ un razboi de independenta“ ,o recunoastere internationala a independentei de stat “,etc

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova