Klaus Kenneth, predicatorul Agnos(ticismului), un guru “binecuvantat” al Bisericii New-age-iste

O editura cu un nume care ar trebui sa spuna totul daca ar avea si terminatia corecta – Agnos – si-a gasit o vedeta a “ortodoxiei” cu care sa bata targurile, pentru a raspandi, nu-i asa?, agnosticismul. Un “predicator-minune”, cu nume de scena Klaus Kenneth, vrajeste fapturile slabe de inger si se transforma in tonomat de marcat bani in contul editurii cu nume ciudat, pentru romani si ortodocsi, la fel ca si al patronului, un oarecare Petrasciuc Romeo. Mi-am pierdut vreo ora din viata pentru a audia o inregistrare “abisala” – o adunatura de enormitati, banalitati si cretinisme mai mari chiar si decat ale lui “guru” Bivolaru: de la satanisme “samaniste” la spiritisme new-age-iste si ocultisme, presarate cu aburi de nirvana si picanterii homosexuale, toate asezonate cu trucuri psihologice ieftine si amestecate bine cu o logoree “ortodox”-actoriceasca, cu care ne-am obisnuit deja de la produsele autohtone. Pe scurt, un numar ieftin de magie de circ, “performat” cu ajutorul prezentei glamoroase a asistentei personale, chiar la Facultatea de Teologie din Bucuresti, tocmai în Aula „Pr. Prof. Dr. Dumitru Stăniloae”, care, saracul, se rasuceste in mormant la cate vede in sala in care-i este batjocorita memoria.

Klaus Kenneth, magicianul-vedeta, e pus pe “evanghelizare”, de multe ori chiar din fata altarului, in postura de “apostol” de discoteca. N-a gasit alt loc, poate chiar cel de unde vine, searbad in ortodoxie (unde-ar primi probabil ceea ce merita: un sut in fund!) poate China sau Noua Guinee. Nu, el vrea sa “evanghelizeze” romanii. Sarlatanul chiomb ajuns imparat vinde castraveti stricati la gradinari orbi precum margelele de sticla la bastinasi. Are vad deja; cu ajutorul “binecuvantarilor” la smintit oficiale, e purtat in puf de afaceristii ortodoxiei, care vad in el o Julieta convertita. Romeo Petrasciuc, impresarul si editorul lui pe banda, vinde bine. Ascor-istii rataciti au uitat si de duhovnici in fata chitaristului “ortodoxiei”… N-avem de ce sa-i acordam prea multa atentie saltimbancului Iosefini al Bisericii New-age-iste (care mai “citea si gandurile” cand vroia, dupa cum vrajeste poporul plasat in stare de hipnoza). Parintele Mihail Stanciu, staretul Manastirii Antim din Bucuresti, l-a pus bine la insectar, acolo unde merita, alaturi de tot felul de alti paraziti ai ortodoxiei. Un lucru este de observat: slabirea ortodoxiei pare sa fie realizata din ce in ce mai profesionist chiar din interiorul ei, cu concursul unor ierarhi si ai slugilor lor umile. Sa fim mai treji, fratilor! Veghea este o stare continua. Scuturati capusele de pe voi!

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

19 Responses to “Klaus Kenneth, predicatorul Agnos(ticismului), un guru “binecuvantat” al Bisericii New-age-iste”

  1. Skap says:

    L-am ascultat și eu la o conferință pe care a avut-o la Brașov. Paradoxal, preoții ortodocși erau foarte încântați de poveștile lui…

  2. cu ce a gresit??? says:

    nu inteleg de ce este acuzat. Care este vina lui?

  3. AD says:

    preotii aia “incantati” de povestile lui, ar face bine sa puna mana pe o carte de comunicare si psihologie, ca sa recunoasca toate capcanele verbale intinse de astfel de “profeti” veniti de peste mari si tari,si ca sa vada mai bine “epoletii” ascunsi sub hainele “profetelului”

  4. Stefan says:

    Fratilor, s-au impartit rolurile: Kenneth pentru incepatori, Puric pentru caldicei si Danion pentru fierbinti!

  5. Alex says:

    Remarcase domnul Roncea foarte bine pe blogul Parintelui Stanciu acest truc, pe care il foloseste si Puric:
    “Să încep întâlnirea respectivă cu o glumă, pentru că, dacă oamenii râd, atunci deja îi am în buzunar”.
    Acolo ii si tine: in buzunar!
    Mama lor!

  6. Elena Ly says:

    O gramada de acuze la adresa persoanei in cauza, dar nu vad niciun argument… Personal, i-am citit cartea (Doua milioane de kilometri in cautarea Adevarului) si sentimentul de fratietate cu autorul pe care mi l-a nascut Cineva in inima pe parcursul lecturii si care dureaza inca, imi spune ca acest om nu e nicidecum un bufon, ci o fiinta in viata careia chiar se oglindeste lucrarea harului lui Dumnezeu (cititi-i cartea, care e povestea vietii sale, si pe urma indrazniti a-l judeca…pe mine ma copleseste numai pentru cata suferinta a putut duce in spate…chiar si numai pentru asta merita respectat..nicidecum asemenea cuvinte..) Chiar si daca omul acesta ar fi cum spuneti e tot fratele nostru, haide sa ne punem in genunchi si sa ne rugam pentru el daca credem ca e pe o cale gresita… fratilor!!… cata neiubire zace in noi…….. Doamne, iarta-ne, indreapta-ne….

  7. pr Timotei says:

    Câteva observaţii:
    1. Klaus e superficial în ceea ce priveşte cunoştinţele teologice. Sunt convins că nu s-a apropiat nici cu degetul de scrierile mai adânci ale noastre, adică ale Ortodoxiei. Îi ajunge ce simte el pentru Domnul Iisus (poate ar fi mai nimerit să scriu cu un “I”). Mă întreb ce-o fi înţeles din sfinţii pe care i-a tradus: Nil Sorski, Vasile de la Poiana Mărului, Paisie de la Neamţ? Că nu prea am văzut o influenţă cât de cât mai profundă a acestora în cărţile lui.

    2. Fiind în fond un superficial, cultivă superficialul şi aici e o mare problemă. Ortodoxia trebuie să le arate oamenilor calea spre Hristos, iar această cale nu e deloc superficială. De fapt, Klaus a venit aici să-şi vândă o marfă. El crede (sau cel puţin sper că aşa este) că-l mărturiseşte pe Iisus, dar de fapt îşi vinde cărţile. El şi cei care-l înconjoară … Iar cărţile lui nu le poţi aşeza pe niciun raft al unei biblioteci ortodoxe, nici măcar a uneia în care să existe doar lucrări moderne şi contemporane. Nu le văd puse nici pe raftul marilor teologi (Păr. Popovici, Păr. Meyendorff), nici a marilor trăitori (Sf. Siluan, Cuv. Sofronie, Cuv. Paisie), nici nu mai vorbesc de românii noştri.

    Dar e de luat în seamă acest amănunt, că în vreme ce aceia care-l înfruntă pe Klaus Kenneth şi staff-ul lui managerial, luptă doar pentru ideea de Ortodoxie (fără ca din asta să câştige ceva în plan material), Klaus şi echipa lui luptă şi pentru a-şi vinde marfa (nu numai, că ecumenismul protestant răzbate de un număr semnificativ de dăţi din subtextul lui Klaus).

    3. Probabil că cea de-a treia carte e cea care va ridica cele mai puţine semne de întrebare. O citesc şi, dacă mi se pare interesantă, vă spun.

    Cu drag în Hristos Domnul nostru,
    pr. Tudor Ciocan
    Spitalul de Ortopedie “Foişorul de Foc”,
    Bucureşti

  8. VR says:

    Va multumesc, Parinte, pentru acest mesaj lamuritor!
    Doamne ajuta!

  9. Marius says:

    Hristos a inviat!!!

    Ma bucur personal ca sunt si oameni care cunosc si argumenteaza inainte sa comenteze un subiect si sa si dea opiniile on line
    Tot respectul pt Par Tudor Ciocan si pt toti romanii care si mentin si apara credinta stramoseasca

  10. pe_aici says:

    Stefan zice:
    “…Danion pentru fierbinti”
    Despre KK si Puric am inteles. Puteti sa dati mai multe detalii despre Danion Vasile?
    Cu ce v-a smintit dansul?

  11. pe_aici says:

    Par. Ciocan crede ca:
    “Klaus şi echipa lui luptă şi pentru a-şi vinde marfa (nu numai, că ecumenismul protestant răzbate de un număr semnificativ de dăţi din subtextul lui Klaus).”

    O mare eroare! “Castigul” e doar o poveste, o scuza pentru cei naivi, scopul este subminarea Sf. Ortodoxii. Hai sa nu ne mai lasam pacaliti.

  12. VR says:

    Pe mine, cu nimic. Pe el s-a smintit, saracutul! Mai ales de cand a devenit carpa de sters pe jos a “Mitropolitului” KGB Vladimir “al Intregii Moldove”. Problema e ca o sa ia dupa el, acolo unde s-au dus cetele ingerilor cazuti, si o droaie de dintr-astia, de “pe-aici”. Reventi numai cand va veti declina identitatea, numele, ca orice crestin.

  13. Pr Timotei says:

    Duhovniceste vorbind si fara suparare, chiar daca omul greseste nu avem dreptul sa il condamnam la iad “o sa ia dupa el, acolo unde s-au dus cetele ingerilor cazuti, si o droaie de dintr-astia, de “pe-aici”
    Aceata afirmatie, ma iertati, este foarte grava. Adica ne punem in locul lui Dumnezeu. pate azi numitul Danion se va pocai si va fi primit in Imparatia Cerurilor. Sa avem grija! Ca e mare pacat!

  14. Pr Timotei says:

    Sunt perfect deacord cu Parintele Mihail. Din ceea ce spune si se manifesta acest Klaus Keneth este in inselare. Sa speram ca Dumnezeu il va lumina pana in clipa mortii.

  15. Ioana says:

    F interesant, mi-a fost sters comentariul. Va simtiti cumva cu musca pe caciula, nu-i asa? Credeam ca oamenii isi pot exprima liber opiniile, dar se pare ca se lasa doar ce ar fi in favoarea ideii articolului. Ce mai mass-media, ce mai principii. Felicitari, barem daca a fost sters, a fost citit.

  16. VR says:

    Nu public turuieli tampite si fara nici o baza duhovniceasca sau logica. Pana la urma, Dumnezeu cu mila si pentru Dvs!

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova