S-a intors lumea cu fundu-n sus. Nevolnica Romanie plateste ziaristi americani sa vina la un Festival de film, pe timp de criza. O noua realizare ICR, din pensiile taiate si banii de pampersi. Stima noastra si mandria, Patapievici – Romania!

Comunicat de Presa ICR: Delegaţie americană la TIFF susţinută de Institutul Cultural Român

ICR New York, 24 mai 2010: Cea de-a noua editie a Festivalului International de Film Transilvania – TIFF prilejuieste o colaborare exceptionala intre Institutul Cultural Roman din Bucuresti si New York si importantul eveniment international din Cluj Napoca. Aceasta colaborare cuprinde organizarea si sustinerea vizitei unei delegatii americane (alcatuita din publicisti, distribuitori, programatori de filme de fictiune si de documentar) si publicarea unei reviste in limba engleza dedicata noului cinema romanesc si perceptiei acestuia in America. De asemenea, Institutul Cultural Roman va oferi, in cadrul Galei de inchidere a TIFF, Premiul pentru Cea mai buna regie, Premiul Special al Juriului si Premiul Zilelor Filmului Romanesc pentru sectiunea lung metraj.

ICR New York, 24 mai 2010: Cea de-a noua ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania – TIFF prilejuieşte o colaborare excepţională între Institutul Cultural Român din Bucureşti şi New York şi importantul eveniment internaţional din Cluj Napoca. Această colaborare cuprinde organizarea şi susţinerea vizitei unei delegaţii americane (alcătuită din publicişti, distribuitori, programatori de filme de ficţiune şi de documentar) şi publicarea unei reviste în limba engleză dedicată noului cinema românesc şi percepţiei acestuia în America. De asemenea, Institutul Cultural Român va oferi, în cadrul Galei de închidere a TIFF, Premiul pentru Cea mai bună regie, Premiul Special al Juriului şi Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru secţiunea lung metraj.

Vizita delegaţiei americane la TIFF răspunde interesului din ce în ce mai mare al presei şi al industriei cinematografice americane pentru noul cinema românesc, interes cultivat în mod constant şi eficient în ultimii ani de către filiala new yorkeză a Institutului Cultural Român. Lansarea cu succes începând din 2006 a Festivalului de Film Românesc de la New York – iniţiativă a ICR New York, în colaborare cu TIFF şi Tribeca Film Festival, organizarea în 2008 a Retrospectivei filmului românesc la Lincoln Center şi dezvoltarea unor relaţii proactive cu marile festivaluri şi organizaţii de film din America au contribuit semnificativ la mărirea vizibilităţii cinemaului românesc peste ocean.

Delegaţia va avea ocazia să asiste la Zilele Filmului Românesc, să întâlnească regizori, producători şi distribuitori români şi să participe la o masă rotundă sub titlul „Cinematografia românească în America, A Love Story”, urmată de discuţii cu publicul prezent la festival, în 3 iunie.

Vor fi prezenţi la TIFF Scott Foundas, Programator al New York Film Fetival şi Film Society of Lincoln Center; Alissa Simon, Programator al Palm Springs International Film Festival; Basil Tsiokos, Programator de Film Documentar al Sundance Film Festival; Maggie Kim, Programator al Tribeca Film Festival, New York; Daniel Elefante din partea companiei de distribuţie cinematografică Kino Lorber; şi Susan Norget, publicist.

Pentru informaţii legate de delegaţia americană la TIFF: Dorina Oarga, Industry Coordinator, [email protected], 021-326 02 68.

Imagine: Afişul celei de-a patra ediţii a Festivalului Filmului Românesc din New York organizat de ICR New York în decembrie 2010, subintitulată „4 ani, 3 zile şi 2 decenii mai tîrziu”.

Institutul Cultural Român din New York

Tel: +1-212-687-0180

E-mail: [email protected]

Nota mea: Anul trecut, TIFF s-a remarcat prin lansarea filmului satanist Antichrist si printr-unj clip “parodie” cu ciobani homosexuali. No (more) comment

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

One Response to “S-a intors lumea cu fundu-n sus. Nevolnica Romanie plateste ziaristi americani sa vina la un Festival de film, pe timp de criza. O noua realizare ICR, din pensiile taiate si banii de pampersi. Stima noastra si mandria, Patapievici – Romania!”

  1. ek says:

    nu imi place filmul lui Trier si nici el insusi – totusi – Republica Romania nu are doar cetateni crestini,nationalisti – are si cetateni care gusta asa ceva – la fel cum Biserica sau alte institutii/persoane pe placul dvs. primesc bani de la stat – se aloca bani si pt. cetatenii atei, etc.

Leave a Reply

Powered by WordPress

Stiri

customizable counter
toateBlogurile.ro Blog din Moldova