Gargara “patriotica” a lui Crin Antonescu la momentul adevarului. Renate Weber l-a sustinut oficial pe Laszlo Tokes. Va fi eliminata din PNL? Din PDL, Marian Jean-Marinescu s-a impotrivit. Cinste lui, romanului (poate singurul?)!

Preşedintele liberal Crin Antonescu a declarat sâmbătă că europarlamentarii PNL nu vor putea vota decât împotriva candidaturii lui Laszlo Tokes la funcţia de vicepreşedinte al Parlamentului European, având în vedere “declaraţiile şi acţiunile acestuia” împotriva graniţelor României. Antonescu a precizat că se aşteaptă de la acelaşi lucru şi de la PDL şi Traian Băsescu, scria ziarul Gandul.

“Doresc să vă spun foarte limpede şi foarte răspicat care este poziţia mea ca preşedinţe al PNL, şi luni după BPC, care este şi poziţia Biroului Politic, într-o chestiune despre care se discută puţin dar pe care o considerăm deosebit de importantă-candidatura domnului Tokes Laszlo, cetăţean român, pentru funcţia de vicepreşedinte al PE. (…) Voi propune luni o dicizie imperativă pentru europarlamentarii români şi cine va continua să fie parlamentar şi membru al PNL va vota împotriva candidatiurii domnului Tokes Laszlo”, a susţinut Crin Antonescu, citat de Mediafax.

Ca gargara e ieftina, stim, ca altfel n-ar mai face-o Antonescu asa de bine. Sa dam filmul inapoi: cine vroia sa dea pe gratis Ungariei Fundatia si mostenirea Gojdu, a Bisericii Ortodoxe si a tinerilor romani saraci din Transilvania? Guvernarea PNL. Cine era asociat intr-o firma cu seful rezidentei de spionaj maghiere din Romania, Rudas Erno? Prim-ministrul (?) Romaniei (?) casatorit si catolicizat la Budapesta: Calin Popescu Tariceanu.

Sa ne intoarcem la realitate: Iata ce scrie fosta presedinta Soros actuala europolitruca PNL in Parlamentul European, bagand si soparlele specifice muncii ei de agenta:

“Episcopul Laszlo Tokes e propus de grupul popularilor europeni ca vicepresedinte al Parlamentului European.

Este sustinut de delegatia Ungariei in PPE (vine pe locul negociat de acestia) si pot confirma ca de cand sunt in PE am remarcat ca dl Tokes se bucura de un respect formidabil din partea delegatiei Ungariei.
Propunerea este deja agreata de tot grupul sau politic, asa ca are foarte mari sanse sa fie ales. Personal voi vota in favoarea lui.

Laszlo Tokes a fost initiatorul unei intrebari lansate in Plenul PE care a dus la elaborarea si votarea rezolutiei care cere interzicerea folosirea cianurii in minerit. Iar daca va fi ales, din noua pozitie de vicepresedinte, cuvantul sau va avea o alta greutate, inclusiv in ceea ce priveste chestiunea mineritului cu cianuri, si implicit in ceea ce priveste soarta proiectului de la Rosia Montana.

De altfel, colegii mi-au spus ca in grupul PPE, Marian Jean-Marinescu, mare sustinator al proiectului Rosia Montana, s-a pronuntat foarte vehement impotriva lui Tokes.

Am vazut ca din delegatia PNL la PE au fost deja exprimate doua pareri diferite.
Cristi Busoi in favoare, Adina Valean impotriva.
In acest al doilea caz, nu stiu cat a contat pozitia lui Laszlo Tokes in chestiunea minoritatii maghiare din Romania… sau mai degraba tot pozitia lui extrem de ferma impotriva proiectului minier de la Rosia Montana.”  (Sursa: Pagina personala de pe FaceBook)

Ce va face Antonescu? O va da afara din partid sau va face ciocu’ mic?

Ia sa vedem noi cum au votat toti parlamentarii romani de la PE…

Pana atunci, cititi https://atitudini.wordpress.com: Laszlo Tokes – costurile ascunse ale votului de azi

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

9 Responses to “Gargara “patriotica” a lui Crin Antonescu la momentul adevarului. Renate Weber l-a sustinut oficial pe Laszlo Tokes. Va fi eliminata din PNL? Din PDL, Marian Jean-Marinescu s-a impotrivit. Cinste lui, romanului (poate singurul?)!”

  1. Dan Tanasa says:

    Bai frate ce jigodii!

  2. VR says:

    Sarbatoritul este romanul PNL-ist Csibi Magor 🙂

  3. KRISTIJAN IVANCIC ZAGREB HR says:

    ADJECTIVUL CORECT PT LEPRELE UDMR-PNL-iste – E X C R E M E N T E

  4. Salut.

    Nu stiu inca cum a votat Renate. Putem banui. De aflat nu vom afla pentru ca votul a fost secret. Nu mai vorbesc ca a fost cu cantec.

    Revin cu detalii cand le am.

    Spor!

  5. calin says:

    Gresesti putin Kristijan,adjectivul este corect dar i-ai uitat pe pdlici.

  6. Paunescu Ioan says:

    Laszlo Tokes, agent secret al Ungariei dupa cum spunea domnul Roncea mai sus, actual “parinte” al libertatii si democratiei din Romania, a primit si ordinul Steaua Romaniei pentru faptele sale si mai ales pentru faptul ca a incercat in repetate randuri, in momente critice ale Romaniei, sa creeze enclave. A se retine faptul ca nu este vorba doar de o enclava, asa zisul Tinut Secuiesc, domnul Tokes in toate declaratiile sale a discutat tot timpul despre mai multe zone cu o necesara autonomie. In orice caz domnule Roncea, PDL-ul a facut ieri, din punctul meu de vedere, o greseala impardonabila, mult mai grava decat taierea pensiilor si salariilor, a negociat impreuna cu UDMR ca acestia sa isi dea votul in defavoare motiunii, insa europarlamentarii PDL sa sustina candidatura lui Tokes. Asta inseamna tradare! Presedintele Traian Basescu ( pentru ca asta este formula corecta, nu cum se exprima “jurnalistii” trustului Intact sau cei de la Realitatea, Basescu, Basescule sau bai basescule), nu a avut nici o pozitie in acest sens desi in trecut era cel care apara integritatea teritoriala a Romaniei. Vadim caragios dea dreptul, este catalogat de catre “jurnalistii” intact radicalist, iar Tokes un simpatic neradicalist 🙂 Vad ca nu ati scris nimic despre Vadim, o parere despre incercarea de discurs.
    https://videonews.ro/action/viewvideo/49877/Vadim-a-facut-scandal-in-Parlamentul-European/

  7. VR says:

    Dumnezeu cu mila!

  8. VR says:

    Multumesc. Eu sunt ca sigur a votat “pentru”. Urmarim-urmarim!

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova