Peter Imre a vrut sa-l concedieze pe Ion Cristoiu de la Adevarul pentru ca a ironizat “filmuletul lui Patriciu”

Pe langa faptul ca, de cand a fost parasutat la Adevarul, dilarul de tigari Peter Imre (cunoscut, dupa caz, si drept ginerele lui Teodor Melescanu sau amantul Adrianei Saftoiu), a introdus cultul personalitatii mogulului – prin plasarea unui portret mare al oligarhului in holul principal -, acum are, mai nou, si pretentii de deontolog cu staif, dupa cum semnaleaza Reporter virtual. Dar, mai mult decat atat, fostul intoxicator in masa cu nicotina se vrea si cenzor de serviciu al nababului de Snagov. Conform surselor existente, un editorial despre Israel si “filmuletul lui Patriciu” in varianta araba a starnit in Peter Imre sentimente de vataf gata sa-si apere stapanul cu biciul, de zilierii sai obraznici, respectiv de maestrul gradinar Ion Cristoiu, care il persiflase finut pe maharul ziarului in cuprinsul articolului sau. Cu o falca-n cer si una-n pamant, Imre i-ar fi reprosat lui Halpert ca a permis aparitia editorialului si i-a cerut sa ia masuri si sa scape de incomodul Ion Cristoiu, care isi permite sa-l ridiculizeze pe Patriciu, si in propriul lui ziar si in plin proces cu Basescu. Dupa ce cel mai mare scriitor in viata al Romaniei, Gregoar Cartianu, ajuns director al editurii mogulului, i-a sabotat lansarea cartii “Gaina fara bilet”, la Targul de carte, acum chiar ar fi trebuit sa se ofenseze Ion Cristoiu si sa execute public Trustul Adevarul, daca ar fi aflat de tunetele si fulgerele aruncate contra sa de curatatorul de scame al mogulului. Se pare insa, dupa cum susura vizitatorii resedintelor din coada lacului, ca insusi Marele Mogul l-a linistit pe fostul si actualul degustator de firimituri de pe la mesele de “dupa afaceri”, inlocuitorul lui Razvan Corneteanu, vexat probabil si in originile sale incerte de editorialul inspirat al lui Ion Cristoiu, pe care l-am reprodus si eu pe Roncea.ro.

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

2 Responses to “Peter Imre a vrut sa-l concedieze pe Ion Cristoiu de la Adevarul pentru ca a ironizat “filmuletul lui Patriciu””

  1. Tovarasul Imre a fugit in tara vecina si prietena, Ungaria, in frageda tinerete. Erau anii 80, Romania era sub dictatura, dar Ungaria se alinia cuminte perestroikai. Asa ca era vizitata de tot felul de investitori din occident veniti sa inceapa sapaturile in “goana dupa aur” din Estul Salbatic al anilor 90. Intamplator, stiind mai multe limbi straine si fiind pasionat de automobilistica, a devenit sofer, ghid si translator pentru maharii care vizitau Ungaria. Printre ei, si unul de la Philip Morris, venit sa organizeze un raliu sponsorizat de Marlboro in Budapesta. Baiat istet, citit, cu talent la lipeala si brichiseala, l-a fermecat pe maharul de la Philip Morris si asa a inceput cariera lui Imre in corporate affairs pentru businessul nicotinei. Pentru cei ce nu stiu, “corporate affairs” este de fapt un eufemism pentru reteaua de lobby, spaga, influenta politica pe care o desfasoara multinationalele. Omul care indeplineste o asemenea functie trebuie sa fie bine conectat in stat. Un fel de “securist” corporate… Ce conexiuni il recomandau pe Imre pentru asemenea functie?
    Stie cineva cam ce insemna sa fi soferul, ghidul si translatorul VIP-urilor occidentale venite in vizita intr-o tara comunista in anii `80, fie ea chiar si “liberalizata” precum Ungaria perestroikai?
    De aici putem doar specula…

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova