Mihai Ghimpu insultat de Vladimir Filat in direct la Moldova 1. Condamnarea comunismului bolsevic in Basarabia a fost boicotata pentru a doua oara in Parlamentul de la Chisinau

Rusoii din Parlamentul de la Chisinau au reusit sa intineze simbolistica datelor de 28 iunie si 6 iulie, zile negre pentru Romania Mare si romanii din Basarabia. Vedeti aici o emisiune difuzata de Moldova 1 pe 28 iunie, seara – “Politica in direct” cu Petru Macovei – in care premierul Vladimir Filat il insulta pe presedintele Mihai Ghimpu (de la minutul 34 si pana la 37) pe tema comemorarii ocupatiei si condamnarii comunismului bolsevic. Dupa ce, la exact 70 de ani de la declansarea ocupatiei sovietice, s-a amanat condamnarea acesteia, nici azi, 6 iulie, cand, in urma cu 61 de ani, a avut loc al treilea val de deportari, nu s-a reusit acest lucru. Condamnarea bolsevismului sovietic a fost boicotata de catre rusoii lui Vladimir Voronin din PD, Marian Lupu si Dumitru Diacov, cu acordul tacit al lui Vladimir Filat. Urmariti evolutia pupilului lui Voronin, Lupu, si pe cea a lui Filat si Urechean, politicieni mancurtizati prin kaghebizare si rusificare, si veti intelege perfect ce se intampla la Chisinau. Presedintele Ghimpu si Macovei, realizatorul emisiunii, s-au dovedit singurii romani din studioul Moldova 1.
Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

5 Responses to “Mihai Ghimpu insultat de Vladimir Filat in direct la Moldova 1. Condamnarea comunismului bolsevic in Basarabia a fost boicotata pentru a doua oara in Parlamentul de la Chisinau”

 1. gigel says:

  la ei ca la noi…la fel de victime ale informatiilor de peste tot

 2. KRISTIJAN IVANCIC ZAGREB HR says:

  VLADIMIR FILAT GUNOJUL GUNOAJELOR!
  FILAT – CRMINALULE ESTI TRADATORUL ROMANIEI.
  VINE ZIUA CAND TOTI ACESTI CRIMINALI VOR PUTREZI IN INCHISORI!
  BRAVO GHIMPU! DIN TOT SUFLETUL SA DEA DUMNEZEU SA IASA STATI!
  GHIMPU EROUL ROMAN!
  FILAT = GUNOJ DE LA MOSCOVA SI KGBist CRIMINAL.
  CE FACE SRI -ul?
  TOTI CEI CARE TRADEAZA INTERESELE ROMANIEI TREBUIJE SA PUTREZEASCA IN INCHISORI!

 3. […] ziua de 28 iunie drept zi a ocupatiei bolsevice asupra Basarabiei, si imediat dupa ce premierul Vladimir Filat l-a insultat in direct pentru aceasta, la Moldova 1, “starul” politicii moldo-mogulesti si-a luat familia, in plina saptamana, o zi de […]

 4. […] recent la Moscova, intr-o vizita care ne aduce aminte de navetistul Geoana, imediat dupa ce presedintele Ghimpu a decretat 28 iunie drept Ziua Ocupatiei Sovietice. Al cincilea miliardar moldovean este Nicolae Ciornâi, care deţine proprietăţi în Romania, […]

 5. Ceremus Nistreanul says:

  Anonymous said…

  Ceremus Nistreanul says:
  3 December 2010 at 12:06

  1. Ceremus Nistreanul

  Blestemata zi de 28 iunie 1940 cand s-a declansat tragedia neamului romanesc este cantata in versuri de poetul nord bucovinean Vasile Tarateanu, un Erou al Neamului Romanesc “ce-nflacareaza stindarde”.
  Pentru aceasta poezie domnul consul Romeo Sandulescu l-a iertat. Poate il va ierta si doamna consul Tatiana Popa. Poate il va ierta si Neamul Romanesc.
  Dar nu-l va ierta fiica capitanului Ion Boros, fiica ofiterului roman ucis de sofietici la Herta in 1940
  Daca tot se cunoaste adresa fiicei lui Boros, poate ar fi crestineste ca Ministerul Afacerilor Externe, Presedintia Romaniei, Patriarhia Romana Institutul Cultural Roman sa organizeze o intalnire intre V. Tarateanu si fiica lui Boros de IERTARE A PACATELOR !
  Si poetul sa-si ceara iertare si POPORULUI ROMAN !
  Aceasta propunere este in atentia Doamnei Tania POPA care sa notifice Centralei printr-un raport consular aceasta dorinta a comunitatii romanesti din Regiunea Cernauti.

  28 iunie 1940

  de Vasile Tarateanu

  Esti visul spre mai bine
  Al parintilor nostri
  Si esti inceput de legenda,
  De cantec,
  De viata traita
  Fumos
  Ca-n povesti

  Tot ce a fost
  Perfid, impostura,
  Sadind intre oameni
  Invidie, ura,
  Tot ce a fost
  Fardelege amara,
  Starpit a fost
  sa nu mai rasara

  Esti visul spre mai bine
  Al parintilor nostri
  Si esti inceput de legenda
  De cantec,
  De viata traita
  Frumos
  Ca-n povesti

  Dreptatea prin tine-si cunoaste
  Implinirea
  Plaiul prin tine-si cunoaste
  Iubirea.
  Gandul prin tine-si cunoaste
  Taria
  Omul prin tine-si cunoaste
  Omenia.
  Esti visul spre mai bine
  Al parintilor nostri
  Si esti inceput de legenda
  De cantec de viata traita
  Frumos
  Ca-n povesti

  Poezie din vol. HARPELE PLOII, Ujgoroj 1981
  December 8, 2010 11:29 PM

Leave a Reply

Powered by WordPress

Stiri

customizable counter
toateBlogurile.ro Blog din Moldova