Circ KGB contra CIA pe meleaguri romanesti? Tovarasul lui Sorin Ovidiu Vintu, Varujan Vosganian, face recurs dupa ce a pierdut procesul cu Liviu Turcu si Marius Tuca. SIE nu are cum sa dea la CNSAS un dosar inca deschis

Dupa ce agentiile de presa au anuntat ca Varujan Vosganian a pierdut procesul cu Liviu Turcu si Marius Tuca, senatorul care face casa buna cu infractorul Sorin Ovidiu Vintu si mai e si posesor de numeroase functii, care de care mai colorate – dupa modelul “maestrului” sau Niki Manolescu – se burzuluieste pe blog si ameninta cu recurs. Un navetist cu state vechi pe meleaguri sovietice, Vosganian face acum pe prostul privind DIE si CIE, institutie pe care o numeste “un fel de retea de spionaj romaneasca”. Iata:

“Agentia Newsin a anuntat ieri ca am pierdut procesul de calomnie intentat lui Liviu Turcu, lui Marius Tuca si Jurnalului National. Judecatoarea Mirela Pod ar fi socotit ca actiunea mea este nefondata.  Pentru cei care au deschis mai tarziu televizoarele, amintesc ca in ziua in care eram la Bruxelles, ca proaspat candidat la postul de comisar european, prin octombrie 2006, Liviu Turcu, un membru al Directiei de Informatii Externe, fugit din tara in 1989, a revenit brusc, afirmand ca as fi fost racolat, in anii ’80, de Centrul de Informatii Externe, un fel de retea de spionaj romaneasca. Marius Tuca i-a tinut isonul, afirmand ca garanteaza pentru veridicitatea acestor afirmatii si publicand cu titluri groase,in Jurnalul National, declaratiile lui Turcu.”

Apoi, ceva mai jos, Vosganian, un fel de senator-scriitor-economist-gurist, se lamenteaza si ameninta in stil proletcultist:

“Asadar, singurul motiv pentru care actiunea mea s-ar dovedi nefondata, ar fi faptul ca acuzatia de a fi fost spion si securist nu e nici pe de parte o calomnie, ci un compliment si ca, in loc sa fiu indignat, ar trebui sa ma onoreze. Sa nu anticipam, totusi, sa asteptam motivatiile judecatoarei Mirela Pod si, fireste, sa mergem mai departe, la recurs, pentru ca astfel de ticalosii ale securistilor raspopiti sa nu ramana nepedepsite. ”

Intr-o emisiune “Sinteza zilei” a lui Mihai Gadea, de anul trecut, in care se mai aflau fostul procuror Ciprian Nastasiu, Victor Gaetan, Mugur Ciuvica si Victor Ponta, Varujan Vosganian, suspectat de agatament de catre KGB de pe vremea cand facea mic trafic cu caciuli de astrahan pe ruta Erevan – Bucuresti, a exclamat: “Eu acum nu vreau să fac o implicare personală, îmi aduc aminte de cazul cu Liviu Turcu, care a venit în România trădător, plecat, a trădat tot ce a putut şi a căpătat protecţie americană în 1989, a venit în 2006, ca să spună ce? Că România trimite un spion la Bruxelles, acuzaţie foarte gravă împotriva României. Nu l-a întrebat nimeni nimic, nici atunci, nici până acum. Eu sunt în proces de trei ani cu el nimeni nu m-a ajutat, nici americani, nici români, să se intereseze dacă am dreptate.”

E, uite ca Justitia a hotarat ca n-are dreptate!

Iar in privinta “dovezii” cu care se lauda senatorul, primta de la CNSAS, care nu a gasit nici un dosar in evidentele sale, situatia sta cam in felul urmator: “un fel de agentie de spionaj” care este SIE nu da bre la arhiva dosarele active ale celor aflati inca in lucru, ca suspecti sau dovediti de colaborare cu una sau mai multe puteri straine anti-Romania.

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova