Era Dinu Patriciu locotenent major in DIE in decembrie 1989? Sa ne spuna CNSAS. Patronii de media din Romania dati in cautare la CNSAS de Civic Media in campania Voci Curate

Patronii de media din Romania dati in cautare la CNSAS de Civic Media in campania Voci Curate

Catre: Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii

Strada Matei Basarab nr. 55-57, sector 3, cod 030671, Bucuresti

Domnule Presedinte Dragos Petrescu,

Stimati Domni,

In completarea listelor de jurnalisti, formatori de opinie si membri ai unor organizatii neguvernamentale solicitati spre verificare de catre Asociatia Civic Media in cadrul campaniei “Voci Curate”, revenim astazi si cu numele unor patroni de presa, pe care va rugam sa ii cercetati cu prioritate, data fiind notorietatea lor, influenta in societate cat si numarul lor mic, spre deosebire de cei din cadrul initiativei numite, la care inca asteptam rezultatele finale, dupa patru ani fara o zi de la data depunerii cererii.

Prin urmare, va rugam sa ne comunicati in timp rezonabil, conform prevederilor legale, daca persoanele de mai jos au fost lucratori sau colaboratori ai Securitatii sau/si ai Militiei (in cazul vreunui turnator mai marunt). Mentionam ca ii dam in cautare pe acesti patroni de media in baza urmatoarelor articole din Legea CNSAS:

p) membru în consiliile de administraţie ale societăţilor publice de radio şi de televiziune, acţionar, administrator, director, redactor-şef, redactor în serviciile publice ori private de televiziune, radio sau presa scrisă, analiştii politici şi asimilaţii acestora;

y) persoanele cu funcţii de conducere, inclusiv membru al consiliului de administraţie în regii autonome, companii şi societăţi naţionale, societăţi comerciale având ca obiect activităţi de interes public sau strategic, precum şi membrii conducerii fundaţiilor, asociaţiilor şi filialelor care activează pe teritoriul României, inclusiv fondatorii acestora;

z) persoanele care deţin titlul de revoluţionar sau de luptător cu merite deosebite în Revoluţia din decembrie 1989.

Asadar, tinand cont ca deja s-a solutionat cazul “Felix” Dan Voiculescu, in prezent membru de vaza al societatii civile, un adevarat ONG-ist, ca fondator al Fundatiei “Dan Voiculescu”, aflat si pe lista “Top 300” al celor mai mari imbogatiti din Romania inca de dinainte de decembrie 1989, va rugam sa ii aveti in vedere pe urmatorii:

Dan Costache Patriciu, zis “Dinu” Patriciu, nascut la data de 3 august 1950, cu locul de munca in Bucuresti, la cotidianul “Adevarul”, unde semneaza si editoriale, in calitate de publicist amator. De asemenea, ONG-ist, ca fondator al Fundatiei “Dinu Patriciu”. Semnalam ca in perioada regimului comunist, Patriciu Dan Costache, absolvent al Institutului de Arhitectura “Ion Mincu” in 1975, a participat la realizarea mai multe contracte de constructii in Emiratele Arabe Unite, derulate prin intermediul Institutului de Proiectari al Ministerului de Comert Exterior si al Departamentului pentru Constructii in Strainatate, aflat la vremea aceea in subordinea fostul sef al Consiliului Securitatii Statului, generalul Ion Stanescu. Conform surselor din aceasta zona, gradul sau in decembrie 1989 era de locotenent major. In prezent se afla in primele locuri din „Top 300”.

Sorin Ovidiu Vintu, nascut pe 23 noiembrie 1955, la Roman, infractor marunt si fost puscarias de drept comun, in prezent patron majoritar al Trustului Realitatea – Catavencu si al altor publicatii „independente” cu activitate pe internet. De asemenea fondator al „Vintu Foundation”, deci ONG-ist. Aflat prin si el in „Top 300”, pe un loc fruntas.

Adrian Sarbu, nascut in 1955 la Brasov, fost angajat al „Sahia Film”, apoi „revolutionar”, membru al Consiliului Frontului Salvarii Nationale si sef de cabinet al premierului FSN Petre Roman, actionar in mai multe intreprinderi media si ONG-ist, ca fondator al Fundatiei PRO (prezent de altfel si pe lista Voci Curate – vezi www.civicmedia.ro – numar de inregistrare P/2865/06/ din 13 iulie 2006). Aflat in „Top 300”.

Dan Grigore Adamescu, nascut in 1948, actionar majoritar al publicatiei istorice „Romania libera”, in perioada regimului comunist fost angajat al Ministerului Comertului, ca sef de serviciu si adjunct al sefului Agentiei de Import, iar ulterior comerciant liber, „business-man”, prin Republica Federala Germania. Aflat in „Top 300”.

Nota bene: pe Bobby Paunescu, actionar al postului B1TV si al publicatiilor Evenimentul Zilei si Capital nu-l mai dam la cautat tinand cont ca acesta s-a nascut pe 8 septembrie 1974 si, ca atare, in decembrie 1989 avea doar 15 ani.

Cu multumiri anticipate,

Victor Roncea

Presedinte fondator

Asociatia Civic Media

12 iulie 2010

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

17 Responses to “Era Dinu Patriciu locotenent major in DIE in decembrie 1989? Sa ne spuna CNSAS. Patronii de media din Romania dati in cautare la CNSAS de Civic Media in campania Voci Curate”

  1. Alex says:

    Bravo!!!
    Mama lor!

  2. fanel says:

    Bobbyta e curat la lacrima! Da taticu’?!? Ce ne poti zice de taticu’ George Constantin Paunescu.

  3. Monitor Media says:

    Asa Victoras da-i in gat

  4. Aura says:

    era, ca daca n-ar fi fost nu s-ar mai fi “povestit”

  5. alin says:

    Mi se pare corect… Doar securistii dusmani trebuie atacati, securistii prieteni (Paunestii si odraslele lor) ii lasam in pace.

  6. in zadar says:

    Felicitari pentru initiativa.. desi mi se par aceste demersuri tot mai inutile..pana la urma ei tot acolo vor ramane.. intre ei..si deasupra tuturor, chiar si deasupra lui Dumnezeu..

    ce s-a ales de viitorul lui Voiculescu?cu ce l-a afectat ca era Felix, un turnator..adica o specie mai josnica a fiintei umane? Pana nu va exista o justitie autentica, ,un popor care sa aiba demnitate si sa nu se ploconeasca in fata delapidatorilor, vanzatorilor, acelora coborati in mlastina moralitatii.. nu vad nici o finalitate a demersurilor Dvs.. parca am fi Sisifi intr-o lume de corupti, din ce in ce mai multi, mai nesimtiti.. mai aroganti si mai sfidatori.. se intind ca o plaga.. si imput tot ce ating in tara asta

  7. alania says:

    super tare!

  8. VR says:

    Pai nu spusei: avea 15 ani 🙂

  9. fanel says:

    @VR: si tacsu avea 15 ani???!??? ….ba ai dreacu erau de-o varsta :)) =))

  10. VR says:

    Tatal lui nu e patron de media. Daca ai pe ce temei legal sa ii soliciti dosarul la CNSAS poti sa o faci si singur. Ai de ales: intre vorba si fapta.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova