Patronul “Romaniei libere”, Dan Adamescu, lucrat pe la spate de Dan Turturica in cazul jurnalistei Gabriela Dinulescu?

Cel putin asa sustine un blog foarte interesant, care ma citeaza si pe mine, pentru ca am scris despre bataioasa noastra colega de la RL, Gabriela Dinulescu (foto sus), o adevarata “recordwomana” in materie de procese castigate: 3 (trei) si 1/2 (o data au revocat concedierea), toate cu ziarul patronat de milionarul Dan Adamescu (foto dreapta), care a fost obligat sa o repuna in functie, dupa ce au demis-o in timp ce era concediata (caz real, mi s-a intamplat si mie – mare e gradina Ta, Doamne!). Redau mai jos doua postari pe aceast tema, de pe https://ziaronline.wordpress.com/:

Adamescu, lucrat pe la spate de Turturica si sefa de la Resurse Umane

Redactorul sef Dan Turturica, impreuna cu sefa de la Resurse Umane, Anda Dobre, l-au bagat la bucluc pe patronul ziarului Romania Libera.

Oamenii in care acesta a avut cea mai mare incredere, lasandu-le conducerea ziarului pe mana, i-au adus numai necazuri lui Adamescu. Profitand de faptul ca era imputernicita sa semneze documentele de personal si pe cele in domeniul muncii, Anda Dobre si-a depasit cu mult atributiunile si, la solicitatea lui Dan Turturica, a semnat tot ce se putea semna in locul lui Adamescu, chiar daca era vorba de acte false. Astfel, Adamescu nici nu stie ca a semnat (prin Anda Dobre) pentru desfacerea, de patru ori, a contractului de munca a unei angajate, ultima data chiar in timp ce acasta era concediata si in litigiu cu RL. De asemenea, Adamescu nu stie ca semnatura sa a fost folosita pe niste acte false, intocmite pe cand angajata era deja concediata, prin care o anunta ca lipseste nemotivat de la serviciu si ca va fi cercetata de catre o “comisie de disciplina”. Motivarea ei era insa una foarte bazata: fusese concediata, de doua ori in doua saptamani, tot de acesta, cu noua luni inainte. Adamescu nu stie nici ca i-a desfacut contractul de munca in timp ce era concediata, din cauza “abaterilor disciplinare”, angajata savarsind in viziunea sa “o abatere disciplinara grava, prin care a incalcat contractul individual de munca”, deoarece lipsise de la serviciu. Oare ce contract de munca din lume te obliga sa mergi la serviciu dupa ce esti concediat? Cam asta se intampla la RL si cam asa se intampla peste tot unde un angajat isi depaseste atributiunile, crezand ca o functie de conducere este eterna si ca ii da posibilitatea de a face orice.

Reportaj despre bibliotecile desfiintate, printre morti si case daramate

Desi Moldova se afla sub ape, situatia acolo fiind tragica, peste 20 de morti si foarte multe case distruse, redactorul sef de la Romania Libera, Dan Turturica, s-a gandit ca este momentul ideal sa trimita acolo un om de la sectia Cultura, pentru un reportaj de mare angajament: “Biliotecile desfiintate din acea zona”.

Un reportaj care ar trebui sa cuprinda opt orase din Moldova si care nu ar interesa pe nimeni. Ce l-a apucat pe Turturica, stiut fiind faptul ca de ani de zile redactorii de la RL nu mai fac deplasari in tara (mai ales cei de la sectia Cultura)? Pai cum altfel se putea razbuna pe unul dintre ziaristii concediati de el, care a castigat trei procese cu daune morale? O zona cat mai indepartata, cu probleme, si un subiect cat mai banal, pentru a avea motiv sa nu il publice. Oare ce parere ar avea oamenii inghititi de ape, care au ramas fara rude si fara case, despre… bibliotecile desfiintate din acea zona? Ar fi chiar interesant un astfel de reportaj, printre cei care si-au pierdut munca de-a viata si apropiatii, insa mult mai bine ar da pe tv, pentru a surprinde reactiile oamenilor in acel moment.

Despre Gabriela Dinulescu am mai scris. Lucreaza la Romania Libera din 1994 si din 2007, de cand in functia de redactor sef a fost numit Dan Turturica, a fost concediata impreuna cu toti ziaristii vechi, noul redactor sef inlocuindu-i cu oamenii lui.

Dupa primul proces castigat, i s-a aratat cartea de munca completata si in acelasi timp noua decizie de concediere, inainte de a fi reluate raporturile de munca, asa cum prevedea hotararea judecatoreasca. A facut cerere de eliberare a cartii de munca, insa nu i-a fost inmanata. A cerut acest lucru in instanta si a castigat si cel de-al doilea proces, cu daune morale, dar si de aceasta data conducerea ziarului a refuzat punerea in aplicare a hotararii judecatoresti. Mai mult decat atat, in timpul litigiului din procesul doi, pentru anularea deciziei de concediere, conducerea ziarului a emis o noua decizie de desfacerea contractului de munca, de data aceasta invocand “absenta” sa de la serviciu si “lipsa de interes”. Decizia i-a fost inmanata la tribunal, chiar in fata completului de judecata. A castigat si cel de-al treilea proces cu RL (si acesta cu daune morale), insa Dan Turturica nu se poate impaca cu acest gand, trimitand-o din prima zi in… Moldova, pentru acel reportaj incredibil despre bibliotecile desfiintate, intr-o zona care se afla sub ape.

Iata doar cateva link-uri care redau incompetenta lui Dan Turturica si pasivitatea patronului Adamescu, care se lasa tarat pe la sectiile de politie din cauza redactorului sef. Este de neinteles faptul ca acesta nu ia nicio masura in ceea ce il priveste pe Turturica:

https://www.reportervirtual.ro/2010/07/mor-oameni-la-inundatii-atunci-facem-reportaj-cu-bibliotecile.html

https://roncea.ro/2010/07/08/romania-libera-obligata-de-instanta-sa-o-reangajeze-pe-gabriela-dinulescu-jurnalista-a-fost-demisa-cu-sanctiune-dupa-ce-fusese-deja-concediata-exact-ca-in-cazul-meu-cu-ziua-care-se-judeca-lu/

https://www.stiri24.ro/cauta/articole.html?terms=www.nora+pt+mama+2.ro+cu+gabriela+cristea&psize=10&pstart=50

https://www.aghiuta.com/2010/07/09/pentru-de-dimineata-9/

https://www.get.ro/topic/monden/3

Sursa: ZiarOnline 1 si 2

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

3 Responses to “Patronul “Romaniei libere”, Dan Adamescu, lucrat pe la spate de Dan Turturica in cazul jurnalistei Gabriela Dinulescu?”

  1. Stefan says:

    Arde-i Gabriela!

  2. alex says:

    ii doare la basca.. sa-i arda la bani, la despagubiri morale..degeaba castiga daca nu ii ustura la buzunare… ca doar de letcaie le pasa.. in rest n-au nici o jena sau angoasa..pe lumea asta..

  3. alx says:

    Si inca ceva.. Nici Anda Dobre , nici Turturica.. nu trec de Adamescu, mai copii… cel care incuviinteaza si le da verde la aceste repetate abuzuri sau harturi fata de angajati e de multe ori chiar el, ba inca si participa in calitate de “primadona”..la opere de teatru cu caracter de intimidare si hartuire, puse in scena cu aghiotantii lui contra unor angajati care nu convin.. iar juniorul..in ultima vreme le cere personal la toti nongratii “demisia pe masa” pe te miri ce-i casuna peste noapte, tot felul de solicitari aberante sau nelegale pe care daca nu i le indeplinesti punctual risti sa te trezesti ca se zborseste la tine cerandu-ti demisia in timp ce-si smulge isteric suvita rebela din frunte..

    cum probabil i s-o fi acrit de procese,n-are curajul sa-i dea personal afara pe angajatii “defecti” si acum mizeaza pe intimidarea acestora adusi in stadiul de saturatie fata de izbucnirile isterice si intermezzourile cu demisiile in pusee periodice ..:)) deci putem sa o intelegem pe Gabriela…:))) si eternele ei procese bineinteles castigate

    habar n-au de legi,de codul muncii,de drepturile angajatilor.. sunt asa de plini de ei ca ii trateaza pe toti din jur ca pe iobagi..pb ca se bazeaza pe ceva donatii daca fac ce vor si nimeni nu-i controleaza sau sanctioneaza si nu le e jena de nimic

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova