Cum cenzureaza HotNews cand e vorba de un om al Retelei. “Andi” Lazescu, membru Rotary Club Romania – R. Moldova, fost candidat al Partidului Moldovenilor si al PNL, sef GDS si omul lui SOV la TVR. Explicatiile “deontologului” Tapalaga


Jurnalistul iesean Lucian Postu atrage atentia asupra cenzurii practicate de platforma Soros-Vintu de stiri prefabricate HotNews atunci cand e vorba de un om al “sectei”: Alexandru Lazescu, presedinte al GDS – Iasi ajuns sef al TVR desi este un apropiat al lui Sorin Ovidiu Vintu, dupa cum s-a vazut zilele acestea prin transformarea postului national in vuvuzeaua mogului. Adica, am scapat de dracu’ Sassu, care ni-l baga pe gat numai pe Geoana, ca sa dam de tat’su dracului, Lazescu, si talpa iadului media Vintu, SoriNuş pentru intimi. Ambii afiliati inca de dinainte de 1989 “Centralei Iasi”. “Curentul” de azi explica foarte bine situatia tragica in care a cazut TVR, din lac in put, in articolul Mitomanul Vântu se lansează în politică cu concursul TVR. Mi-am pregatit si eu o mica analiza in atentia cui mai are urechi sa auda, a cui mai are ochi sa citeasca si a cui mai are curaj sa vorbeasca, sa o faca. O voi publica mai sus, in cursul zilei (UPDATE: m-am scarbit si o sa o fac altadata) . Pana atunci, fara comentarii de prisos, va prezint o mica demonstratie asupra modalitatii in care actioneaza Reteaua GDS in spatiul public, facuta de ziaristul profesionist Lucian Postu, pe blogul sau personal, in momentul in care masina de propaganda Soros-Vintu intra in priza la Bucuresti pentru “Andi” Lazescu:

Hotnews e cam rece

30 iunie 2010 prin Lucian Postu

Deşi au trecut trei sferturi de oră de cînd am trimis la Hotnews întrebările pentru Al. Lăzescu, încă n-au fost publicate. Cam reci ştirile fierbinţi …
Le publică oare pîna în 17.30 ?

Întrebări pentru Al. Lăzescu şi fanii lui. Via Hotnews

30 iunie 2010 prin Lucian Postu

Azi, Hotnews anunţă, pentru ora 17.30, un dialog online al cititorilor cu Al.  Lăzescu. Iată întrebările pe care le-am trimis. Sînt tare curios dacă vor fi publicate…

1. A fost Al. Lazescu cercetat intr-un dosar penal legat de  SAFI ?

2. Au avut firmele conduse de Lazescu datorii de miliarde la bugetul statului, in anii 90 si dupa?

3. Ca fost membru al PNL, al Partidului Moldovenilor si al PD-L, e Lazescu un traseist politic ?

4. Ce motive l-au facut sa candideze pentru parlament din partea Partidului Moldovenilor, alaturi de Cezar Caluschi, ideolog al moldovenismului primitiv si apoi consultant PSD si al lui Adrian Nastase ?

5. In firmele pe care le-a condus, munca ” la negru ” a fost o practica obisnuita ?

6. In ” Ziarul de Iasi “, unde e presedinte, s-a publicat un reportaj omagial, pe o jumatate din  prima pagina, cu chenar rosu si continuare pe toata pagina 8, dedicat lui Ion Solcanu ?

7. A detinut si detine ilegal, fiindca nu are gradul didactic cerut de lege,  functia de sef al Departamentului de Jurnalistica de la Univ. “Al.I.Cuza’  din Iasi ?

Servim patria ! Cu sos alb …

30 iunie 2010 prin Lucian Postu

După numirea indispensabilului Andi Lăzescu la şefia TVR, cred că lui şi celor din trupa lui de civili devotaţi li se poate atribui definitiv sloganul PRM : ” Vom fi ce-am fost şi mai mult decît atît ” …  Ca fost şef în Partidul Moldovenilor, Lăzescu e chiar moştenitor de drept al vorbelor lui Petru Rareş.
Minunată ţară, nu ?

Băsescu, Lăzescu, Condurache, Vîntu … Şi mai departe?

29 iunie 2010 prin Lucian Postu

Cel puţin un om de încredere al preşedintelui Băsescu ştie cîte parale face Alexandru Lăzescu şi ce fire îl leagă pe acesta (prin Daniel Condurache, şeful Rotary) de Sorin Ovidiu Vîntu.

Cu toate astea, preşedintele Băsescu îl trimite pe Lăzescu în Consiliul de Administraţie al TVR. Cu şanse să ajungă chiar şef, după scandalul ( întîmplător … ?) în care e băgată candidata PD-L .

Cînd îşi va da seama că a ajuns în situaţia preşedintelui Constantinescu, pentru Traian Băsescu va fi prea tîrziu. Cu o mică deosebire, e drept : nu învins de securişti, ci îmbrobodit.

Sau nu e nici o deosebire ?

Deznodamantul vine dupa o saptamana:

Hotnews se face de cacao. Portocalie (mai curand Maronie – nota mea VR)

5 iulie 2010 prin Lucian Postu

Precum aţi citit mai jos, am postat săptămîna trecută, pe site-ul Hotnews, cîteva întrebări pentru Alexandru Lăzescu, cu ocazia interviului on-line anunţat de minunaţii deontologi ai ştirilor fierbinţi. Aşa cum bănuiam, întrebările n-au apărut, deşi erau absolut în regulă, după cum  a recunoscut şi fostul meu coleg de la BBC, Dan Tapalagă ( editor coordonator la Hotnews) .

Cum explică Hotnews situaţia ? Dan Tapalagă mi-a oferit o explicaţie penibil de  cleioasă: cică colegii lui i-au spus că întrebările ar fi fost trimise după încheierea intervalului de timp alocat.

Dane, ori eşti jenant de naiv, ori te faci sărman cu duhul, într-un mod demn de toată compasiunea. Întrebările mele au fost trimise în jurul orei 15.15 . După această oră au fost publicate mai multe întrebări, iar interviul a inceput la 17.30. Prin urmare, ori colegii tăi te mint ca pe femeia de serviciu, ori stagiul prin  birourile guvernamentale te-a cernobîlizat iremediabil.

Adevăratul motiv al cenzurii  e clar ca lupta de clasă : întrebările erau precise şi incomode, iar Lăzescu e un tovarăş  de nădejde al celor de la Hotnews , pe drumul de mînjire cu cacao portocalie a deontologiei clamate atît de caţavencian . Deci nu se făcea, mă-nţelegi, pentru ca să fie el deranjat cu întrebări duşmănoase, venite dinspre neagra reacţiune.

Bravos, tovarăşe Tapalagă ! Tot înainte !  Sper doar să nu mă denunţaţi la SRI, ca ameninţare la adresa securităţii naţionale. Sau poate că “naţionale”  e în plus … ?

Ziarul lui Lucian Postu

Cine este autorul:

Rezultatul surpriza al ziaristului Lucian Postu
Luni, 08 Decembrie 2008

Unul dintre rezultatele surprinzatoare ale alegerilor din judetul Iasi apartine nu unui politician, ci ziaristului Lucian Postu, candidat in colegiul senatorial nr 1. Conform BEC, Lucian Postu a obtinut 2.440 de voturi, adica 4,43 la suta din optiunile exprimate de alegatori. Rezultatul este surprinzator din mai multe motive. In primul rand, Lucian Postu nu a candidat din partea unui partid parlamentar, ci ca reprezentant al ecologistilor.

Cu toate acestea, s-a clasat pe pozitia a patra, obtinand un numar aproape dublu de voturi fata de candidatul PRM. Voturile lui Lucian Postu au fost obtinute intr-un colegiu exclusiv rural, “trasat” special pentru ministrul Finantelor, Varujan Vosganian. Si ceilalti doi contracandidati care l-au devansat pe Lucian Postu sunt politicieni cu experienta: Marian Enache (PSD+PC) a detinut functiile de vicepresedinte al Camerei Deputatilor, consilier prezidential si ambasador, iar Iulian Serban (PD-L) este fostul sef al Casei Judetene de Asigurari de Sanatate. Dupa cum afirma pe blogul sau (www.lucianpostu.wordpress.com), Lucian Postu a fost si el surprins de rezultatul pe care l-a obtinut, deoarece scopul nu a fost obtinerea de voturi, ci informarea alegatorilor in legatura cu faptele “murdare” ale politicienilor care au candidat in acest colegiu. Prin urmare, si bugetul de campanie a fost unul foarte aproape de zero. “N-am avut nici bani de aruncat, nici masina la dispozitie, nici sofer, nici pomeni de impartit. Asa ca m-am prezentat in fata oamenilor din colegiul 1 senatorial Iasi cu ce-am putut: doua foi volante, o cuvantare si un spot la Radio Iasi, patru aparitii la TVR Iasi. Atat”, a declarat Lucian Postu.

Sorin PAVELESCU

sorinp•bzi.ro / ziare.com
Ce scria Lucian Postu:
Hoisie, turnatorul de onoare

Luni, 28 Mai 2007
Lucian Postu
Lucian Postu
Cu cateva saptamani in urma,”crucisatorul presei iesene” titra pe prima pagina, in crucis si-n curmezis: “Soc in lumea academica ieseana”. Socul era, in viziunea redactiei si spre amuzamentul general, faptul ca CNSAS l-a dibuit ca turnator al Securitatii pe delicatul germanist Andrei Hoisie, ambasadorul trimis la Viena de bravul nostru iesean, utecistul fruntas Mihai Razvan Ungureanu.
Socul va fi fost teribil, desigur, dar numai pentru femeia de serviciu de la Statiunea de Cercetare Vini-Viticola din Copou. Altfel, pana si bobocii de la Filologie aveau ocazia sa afle, inainte de `89, ca Hoisie e “cu baietii”. Prin “baieti” intelegandu-se minoritatea cu ochi albastri, nu cea cu posteriorul generos.
Adevaratul soc, stomacal, a venit abia zilele astea. Cand actualul ministru de externe, simplutul play-boy diplomatic Cioroianu, ne-a informat ca tov. Hoisie si-ar fi depus “demisia de onoare”. Asta da, soc… Cum ar veni, aceasta molusca toxica are onoare! Ei, da, zoologii au ce analiza.

Pai, daca avea onoare, tov. Hoisie nu mai pleca ambasador, oricat l-ar fi implorat amicul M.R. Ungureanu. Daca avea onoare, molusca Hoisie scutea Romania de rusinea de a avea ca ambasador la Viena o sluga a Gestapo-ului ceausist. Daca avea onoare, evreul Hoisie nu devenea sluga regimului care ii vindea pe evrei ca pe vite. Daca avea onoare, tov. Hoisie n-ar fi ajuns cumulardul nerusinat, care, pe langa sefia Catedrei de Germanistica, s-a protapit si in fruntea Departamentului de Jurnalism, si in fruntea Editurii Universitatii “Al. I. Cuza”. Daca avea onoare, tov. Hoisie n-ar fi asteptat atatea saptamani, dupa ce CNSAS l-a dovedit drept cardas al Gestapo-ului ceausist.
De unde insa atata onoare…? Tov. Hoisie n-a avut nici macar minima inteligenta de a intelege ca bulgarele de zapada al deconspirarilor nu se va impiedica de ghesefturile patriotice, ori baltate multi-lateral, ale unor rentieri ai manipularii. De unde atata onoare, cand tov. Hoisie n-a avut nici macar minima decenta de a-si asuma, in ceasul al treisprezecelea, ticalosiile pentru care CNSAS i-a pus eticheta de “politist politic”.
In acest tablou dezgustator, meritele culturale ale tovarasului Hoisie nu pot fi o circumstanta atenuanta. Functiile sale de conducere – dimpotriva. Astept cu interes ca bataioasa Asociatie a Studentilor Jurnalisti sa organizeze o dezbatere pe aceasta tema. Pentru a dovedi ca asociatia nu e formata din “hoisisti” docili, ci din adulti care pot gandi cu propriile lor creiere.
Si mai astept ceva: ca “crucisatorul presei iesene” sa-si apere mai inteligent colaboratorii dovediti ca turnatori ai Securitatii. Nu de alta, dar nu se stie niciodata cand ai nevoie de o argumentatie credibila. Cum spuneam, bulgarele de zapada a pornit…

Lucian POSTU

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

8 Responses to “Cum cenzureaza HotNews cand e vorba de un om al Retelei. “Andi” Lazescu, membru Rotary Club Romania – R. Moldova, fost candidat al Partidului Moldovenilor si al PNL, sef GDS si omul lui SOV la TVR. Explicatiile “deontologului” Tapalaga”

 1. George Bara says:

  Basescu asta e cel mai prost informat presedinte pe care l-am avut. Sa il puna pe Lazescu la TVR, cand toata lumea stie ce poama soros-ista e! Parca Constantinescu se mai plangea ca a fost invins de Securitate! E tragic, cum il compromit mogulii pe Basescu… Nu e vorba ca toti au, de fapt, biznisuri impreuna si isi fac unii altora servicii, nuuuu… Avem un presedinte bine intentionat, dar naiv… E o tragedie care evitata urgent 🙂

 2. […] Cum cenzureaza HotNews cand e vorba de un om al Retelei. “Andi” Lazescu, membru Rotary C… Wed Aug 11, 2010 15:25 pm Azi, Hotnews anunţă, pentru ora 17.30, un dialog online al cititorilor cu Al. Lăzescu. Iată întrebările pe care le-am trimis. Sînt tare curios dacă vor fi publicate… Deşi au trecut trei sferturi de oră de cînd am trimis la Hotnews întrebările pentru Al. Lăzescu, încă n-au fost publicate. Cam reci ştirile fierbinţi … Le […] […]

 3. 0rt0d0x says:

  Eu sunt cenzurat pe Hotnews, ca şi pe 22 şi Dilema, deşi nu folosesc nici cuvinte obscene, şi nici fără legătură nu postez…

  Aş vrea să se ştie că ce fac ei nu e “dialog social”, cum se laudă, ci o înscenare de discuţii libere !

 4. George Bara says:

  Si noi cenzuram PD-Listi pe NapocaNews.ro. Sincer, nu e nicio rusine si nici nu invoc vreun drept democratic. E razboi, nu v-ati prins. Every man for himself.

 5. floarea says:

  dvs Dle Bara,cenzurati tot ce nu va convine, orice opinie care va face sa va uitati in oglinda si sa va rusinati. foarte comod asa.

  eu nu sunt pdl-ist, dar am fost cenzurata de napocanews singura data cand am trimis un comentariu la o aberatie de articol al dlui tise despre moartea madalinei manole. nu-i nimic, nu m-am suparat, dar nu mai intru acolo.

 6. VR says:

  eu zic totusi sa reveniti pe napocanews, ca merita

 7. iuliana says:

  DRAGA D NA FLOAREA,NU NUMAİ DV.ATZİ FOST CENZURATA !!!!!!!!!!!!
  CU TOATE CA AM O STİMA DEOSEBİTA PT. DOMNİA SA D NUL VİCTOR RONCEA,-Şİ EU AM FOST CENZURATA !!!-……Şİ ASTA -DOAR PT. FAPTUL CA L AM INTREBAT PE ONORABİLUL DOMN VİCTOR RONCEA -DE CE A PUS CENZURA Şİ NU MAİ IMPARTE FOTOGRAFİİLE CU CİTİTORİİ BLOGULUİ ‘RONCEA.RO’-!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Leave a Reply

Powered by WordPress

Stiri

customizable counter
toateBlogurile.ro Blog din Moldova