Mihai Viteazu inlocuit cu un pantof la Universitate. FOTO. Cizma ruseasca schimbata cu pantoful austro-ungar Humanic


Desi nu este plasat chiar in locul statuii primului infaptuitor al Romaniei Mari, pantoful inlocuieste practic monumentul lui Mihai Viteazu din fata Universitatii, la care lucreaza de zor angajatii companiei de demolari Apolodor pentru a-l demonta si transporta pentru cine stie cat timp in Parcul Izvor. Amplasarea pantofului publicitar (cu un nume cu rezonante “humaniste”) chiar in proximitatea statuii este oricum o ilegalitate a institutiilor care si-au dat avizul, Primaria in cardasie cu Ministerul Culturii Maghiare din Romania, tinand cont ca se afla la o distanta mai mica decat cea permisa de lege in cazul unui monument de categorie A (monument istoric reprezentativ pentru patrimoniul cultural national si universal). O ofensa adusa bunului simt si valorilor nationale, pantoful mai reprezinta, simbolic, pentru un stat in declin, exact ceea ce ar merita sa primeasca in dos. Intr-un alt caz similar, cum a fost profanarea statuii Eroilor Pompieri, in urma unei actiuni de protest, dupa cum puteti citi mai jos, situatia s-a remediat, cu promisiunea Ministerului Culturii ca aceasta magarie nu se va mai repeta. As! De data aceasta, Mihai Viteazu pleaca, pantoful ramane. Desi procedeul de inlaturare a statuilor si simbolurilor nationale din orasele si tarile ocupate este acelasi, de data asta, in plin centrul capitalei Romaniei, nu mai e cizma ruseasca, ci pantoful austro-ungar, de unde provine firma “Humanic”. S-ar putea sa-l infigem noi insa in fundurile cui trebuie…

Vezi si Roncea: Academicieni, artisti, istorici, publicisti intervin pentru restabilirea demnitatii nationale in cazul Monumentului Eroilor Pompieri

Mediafax: Vuitton va demonta construcţia publicitară de pe Monumentul Pompierilor

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

4 Responses to “Mihai Viteazu inlocuit cu un pantof la Universitate. FOTO. Cizma ruseasca schimbata cu pantoful austro-ungar Humanic”

  1. Lupoaica din Piata romana a fost mutata pe Lipscani, printre tigani, tot de D-l Oprescu. Avem conducatorii pe care ni-i meritam.

    la mine pe blog Ponta: Băsescu ar trebui sa stea in aceeași celula cu domnul Vintu..

    Voi unde-l vedeți pe Dl. Ponta?

  2. Iustina says:

    Balci, balci, balci….E ca la iarmaroc. Mai lipsesc monstri si sa cante ziua in amiaza mare vuvuzelele. Acolo sunt de toate si de-a valma. Oare tara asta mai EXISTA? DACA DA, UNDE SUNT OAMENII DE BUNA CREDINTA SI CU CAPUL INTREG? BUCURESTIUL A AJUNS O HAZNA.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova