Herta Muller despre postura in care a fost pusa de Plesu si Liiceanu: “Ceea ce fac aici e circ!”. Primul Video de la Ateneu. Se cauta inregistrarea conferintei cu “Lesu si Pliceanu”. Aducatorului recompensa :) UPDATE: A aparut!


Conferinta pe care i-a pregatit-o Liiceanu la Ateneu Hertei Muller, cu Plesu pe post de Octavian Ursulescu, s-a soldat cu un imens esec pentru planurile de afaceri si glorie ale patronului Humanitas, care o vedea deja pe un nou “Audiobook” pe coperta caruia ar fi tronat in postura de smanglitor semi-aureolat de nimbul Nobelului alaturat. Insa reprosurile dure ale laureatei Nobel la adresa pretinsei disidente a lui Liiceanu, Plesu & Co l-au lasat masca pe filosoful de mucava. In mod cu totul ciudat, inregistrarea conferintei nu a aparut pana acum pe niciunde. Prevazator, ciubucarul Humanitas a interzis filmarea in sala. Un singur fragment video plasat de piscotar pe YouTube o surprinde pe scriitoarea Herta Muller ironizand postura in care a pus-o Liiceanu pentru a-si creste vanzarile: in cusca la Circul Humanitas.

UPDATE: A aparut filmarea cu Herta Muller si umilirea lui Liiceanu pe scena Ateneului. Vezi VIDEO. Se cauta cea cu admonestarea lui Plesu la Libraria Humanitas. Aducatorului recompensa 🙂

Iarasi este de remarcat cum presa inscrisa pe filonul ideologic Soros/GDS a “purificat” reactiile publicului fata de cei doi Pat si Patason ai anti-culturii romane, huiduiti la scena deschisa de cei care s-au batut sa intre la Ateneu pentru laureata premiului Nobel. In cautarea adevarului pe internet, cititorii avizi de stiri necenzurate s-au putut opri doar la vreo doua-trei relatari care nu au omis esentialul: umilirea pana la zdrobire a marelui cuplu de comici vestiti ai GDS, “Lesu si Pliceanu”.

Acestea sunt: Marius Ghilezan pe Bookiseala: Cum l-a umilit Herta Müller pe Gabriel Liiceanu în public

Roncea.ro si Romania libera: Herta Muller l-a zdrobit pe “disidentul” Gabriel Liiceanu pe scena Ateneului. Audienta a râs de Liiceanu si l-a huiduit pe Plesu. Asculta si citeste interviul lui Roncea cu laureata Nobel despre Patapievici, Securitate si “intelectualitatea” ICR

si Răzbel cultural : Herta Muller contra comicilor Pliceanu şi Leşu ! articolas pe care il si reproduc mai jos, in asteptarea inregistrarii conferintei-minune de la Ateneu (aducatorului recompensa 🙂 ):

Nu mi-e simpatică de loc Mme H. Muller; nu-mi place nici cum scrie; cred că, fără Nobel, ar fi rămas necunoscută cititorilor – şi nu numai celor provinciali, de la noi, pentru care unicul criteriu valoric e notorietatea. Acelaşi spirit de turmă, care i-a făcut să accepte totalitarismul comunist fără să crâcnească, se manifestă şi aici, în planul consumismului de produse trendy.

Nici prea mult caracter nu are, aşa cum se vede din dubla măsură aplicată colaboratorilor Securităţii.

De cum arată, nici nu mai zic : parcă-i Vrăjitoarea cea Rea din vreo porcărioară de film de pe Hallmark !

Da’ mi-a plăcut ce i-a făcut lui Liiceanu, în conferinţa de la Ateneu. Nici amicul Pleşu n-a scăpat nestropit : când te bagi ca musca-n lapte, ca să faci, chipurile, pe prezentator-mediatorul, dar de fapt numai ca să nu pierzi ocazia de-a ieşi în faţă, rişti să te îneci.

Cei doi bătrânei ridicoli credeau că se-ntâlnesc cu vreunul din amărâţii dependenţi de ei… Şi că toată conferinţa nu va fi decât şuşa obişnuită, în care nimeni nu-i contrazice, nimeni nu-şi permite să-i critice – ca-n comunismul în care s-au format.

UPDATE: Cum l-a umilit Herta Muller pe Liiceanu la scena deschisa in conferinta de la Ateneu ridiculizand si criticand falsa disidenta a intelectualilor tip Patapievici, Plesu sau Brucan. VIDEO

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

22 Responses to “Herta Muller despre postura in care a fost pusa de Plesu si Liiceanu: “Ceea ce fac aici e circ!”. Primul Video de la Ateneu. Se cauta inregistrarea conferintei cu “Lesu si Pliceanu”. Aducatorului recompensa :) UPDATE: A aparut!”

 1. cineva says:

  “Prevazator, ciubucarul Humanitas a interzis filmarea in sala.”
  Apucaturile vechi nu se dezmint. 🙂

 2. […] Herta Muller despre postura in care a fost pusa de Plesu si Liiceanu: “Ceea ce fac aici e circ… Fri Oct 01, 2010 11:30 am Este de remarcat cum presa inscrisa pe filonul ideologic Soros/GDS a "purificat" reactiile publicului fata de cei doi Pat si Patason ai anti-culturii romane, huiduiti la scena deschisa de cei care s-au batut sa intre la Ateneu pentru laureata premiului Nobel. In cautarea adevarului pe internet, cititorii avizi de stiri necenzurate s-au putut opri doar […] […]

 3. VR says:

  Super! Sa facem o selectie…

 4. Mirela says:

  “In mod cu totul ciudat, inregistrarea conferintei nu a aparut pana acum pe niciunde”
  in mod normal insa inregistrarea integrala a evenimentului era accesibila deja, cel putin in ziua in care este scris acest articol…

 5. VR says:

  @mirela
  a aparut dupa doua zile, periata (admonestarea lui Plesu din public lipseste, de exemplu)
  inainte de a vorbi verificati

 6. Mirela says:

  Dupa doua zile de cand ati scris ca nu se gaseste nicaieri sau dupa doua zile de la eveniment?

  Din moment ce nu am luat parte la eveniment nu eram in masura sa afirm daca inregistrarea a fost integrala sau nu. Am confundat se pare intregul eveniment cu interviul/dialogul celor doi, care sunt convinsa ca este prezentat netrunchiat in inregistrare. Ma insel?

  Cand a avut loc interventia domnului Plesu?

 7. VR says:

  La sfarsitul discutiei, inainte de sesiunea de autografe. Numai bine!

 8. Mirela says:

  si se cheama periat cand nu se dau momentele de dupa incheierea discutie?
  transmisia directa s-a terminat tot odata cu terminarea discutiei…stiau si atunci ce va urma si din cauza asta au oprit transmisia?

 9. VR says:

  @ Mirela
  Sa zicem ca a avut noroc. Dar chiar n-a filmat nimeni de la Humanitas sesiunea de autografe si lansarea cartii cu “speech”-ul “maestrului” Plesu? Nu credeti ca exagerati asupra problemelor de forma eludand fondul: impostura celor doi fata de Herta Muller? Mai ganditi-va. Vedeti si selectia mea: http://roncea.ro/2010/10/03/cum-l-a-umilit-herta-muller-pe-liiceanu-la-scena-deschisa-in-conferinta-de-la-ateneu-ridiculizand-falsa-disidenta-a-intelectualilor-tip-plesu-si-brucan/
  Spune destule.

 10. Mirela says:

  daca sunt in stare sa ma limitez la subiectul in discutie nu inseamna ca eludez alte subiecte

 11. Daniel says:

  Am fost la Ateneu si lucrurile nu au – in opinia mea de martor ocular – dimensiunea data de tine. Fragmentul video “izolat” tine de o cu totul alta discutie, derivata din cliseele “limba ca patrie” si limba scriitorului. Polemica despre neangajarea politica a inceput catre final si a parut montata de Liiceanu pentru a mai iesi din complezenta. Chiar mi-a facut impresia de PR stunt. Hertha a avut replica si a fost spumoasa iar Liiceanu nu a apasat nici o clipa mai tare pe acceleratie mai mult decat ar fi ingaduit calitatea de gazda.

 12. VR says:

  Este “izolat” pentru ca atat a filmat omul. Care este legatura intre “limba ca patrie” si afirmatia ca a fost pusa sa faca Circ?!!! Intre timp a aparut filmarea integrala: http://roncea.ro/2010/10/04/a-aparut-fimarea-cu-herta-muller-si-umilirea-lui-liiceanu-pe-scena-ateneului-vezi-video-se-cauta-cea-cu-admonestarea-lui-plesu-la-libraria-humanitas-aducatorului-recompensa/ Nu avem ce sa mai comentam. Cuvintele Hertei Muller spun totul.
  Numai bine!

 13. 0rt0d0x says:

  @ Daniel

  Dacă ai avea dreptate, atunci şi Cărtărescu, vineri în EvZ, şi Manolescu, ieri în Adevărul, bat câmpii : adică reacţionează la ceva ce n-a avut loc. Or, mi se pare puţin probabil, din partea lor.

  Şi reacţia finală, a lui Pleşu, e tot o dovadă că ceva s-a întâmplat. Pentru că el, practic, atunci, a început să urecheze publicul care a râs de amicul Liiceanu…

  @ VR

  Mersi de publicare !

 14. VR says:

  @ O
  Si eu! 🙂

 15. Mirela says:

  “La sfarsitul discutiei, inainte de sesiunea de autografe. Numai bine!”

  “a fost admonestat frontal de mai multi cititori, la libraria Humanitas, unde s-a desfasurat urmatoarea scena”

  care-i explicatia?

  forme …. stiu 😉

 16. VR says:

  🙂 Cel putin s-a corectat. A fost o confuzie generata de cel care mi-a relatat evenimentele si care era prea amuzat pentru a fi si exact cu datele si locurile. Fondul ramane acelasi! 🙂

 17. Mirela says:

  acum ca formele au fost cum au fost 😉
  sa vedem si cu fondul cum sta treaba … daca tot am fost trasa de limba 😉

  Chiar credeti ca doamna Herta Muller ar subscrie la interpretarile dumneavoastra si la titlurile atat de scandaloase?

  Eu cred ca nu!

  Ma opresc asupra unui singur exemplu, faptul ca ar considera ca “a fost pusa sa faca circ” la acel eveniment!!! cand de fapt vorbea EXCLUSIV de ceea ce inseamna sa fii scriitor si ca ceea ce incerca sa explice “este un cerc vicios care nu se poate explica” … dar a mai facut o ultima incercare zicand ca este scriitoare doar atunci cand este cu ea singura si ca de exemplu aici acum(acolo atunci) nu este scriitoare, aici este “alta meserie, este circ”.

  Desigur fiecare e liber sa interpreteze cum vrea si cum poate dar asta nu inseamna ca ei ii va fi indiferent de ce se alege de vorbele ei. Va fi probabil oripilata si de data aceasta ca si acum doi ani:

  ” refuz în mod hotărât răstălmăcirea protestului meu prin oameni precum Păunescu sau prin campania împotriva ICR dusă de ziarul Ziua. ”

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/herta-mller-de-ce-nu-se-poate-purta-in-romania-o-discutie-civilizata-815441.html

  V-ati gandit ca poate ca o sa-i inchideti gura in cele din urma prin felul in care o interpretati si prin scandalurile in care este tarata de fiecare data cand deschide gura si spune lucruri de mare insemnatate dar pe care prea putini se pare ca sunt in stare sa le interpreteze la adevarata lor semnificatie, fara a le duce in balarii?

 18. VR says:

  E mai complicata povestea. Poate intr-o zi o sa o scriu. Mi-a fost rusine de rusinea ei. Cuvintele ei raman, asa cum sunt. Daca le intelegeti, bine. Daca nu, nu. Interpretati-le dupa ureche… 🙂

 19. Mirela says:

  Aha! deci eu nu inteleg, interpretez dupa ureche. Dvs insa interpretati dupa ce??? Dupa “fapte” probabil 😉
  Cel mai simplu s-ar lamuri diferenta de interpretari direct de la sursa.
  Va inchipuiti ca doamna Muller v-ar felicita pentru cat de bine ati inteles-o?

Leave a Reply

Powered by WordPress

Stiri

customizable counter
toateBlogurile.ro Blog din Moldova