Protest masiv al credinciosilor din Vrancea la poarta cu lacate a lui Epifanie Norocel, in sprijinul Parintelui Macarie de la Poiana Marului. Apel catre Patriarh. Adevărul: Scandalurile se ţin lanţ la Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. VIDEO

Adevarul: Scandalurile se ţin lanţ la Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Astăzi, încă un protest de amploare al enoriaşilor

Aproximativ 4-500 de credincioşi au venit astăzi la Arhiepiescopia Buzăului şi Vrancei să ceară Presfinţitului Epifanie Norocel să mentina Mănăstirea Poiana Mărului din Bisoca în mănăstire de călugări aşa cum a fost până anul trecut şi totodată să fie adus aici stareţul Macarie.

Credincioşii, veniţi din mai multe localităţi vrâncene, precum şi din judeţul Harghita s-au adunat încă de la ora 11.00 în faţa instituţiei bisericeşti pentru a protesta faţă de decizia de a-l muta pe părintele Macarie Beşliu la schitul Muntioru, lăcaş aflat într-o zonă izolată de la munte, după 20 de ani de slujire la Poiana Mărului. „Noi îl vrem pe părintele Macarie că a fost mereu alături de noi şi a muncit la mănăstire. Este un om bun care ne-a înţeles şi ne-a ajutat. Nu e corect să fie aduse maici când acolo e mănăstire de călugări”, a spus Ioana Coniceanu, enoriaşă.

Până în pânzele albe pentru stareţ

O delegaţie de 10 persoane a încercat să vorbească cu un reprezentant al Arhiepiscopiei, însă credincioşii s-au lovit de lacătele grele atârnate de porţi. Acum ei sunt mai hotărâţi ca oricând să nu renunţe şi să-l aducă cu orice preţ înapoi pe părintele Macarie. „Este vorba de dorinţa oamenilor, care au fost aproapte de părintele Macarie. Dar vrem să fie adus din munţi, îl pot duce oriunde în ţară şi noi vom merge după dumnealui. Noi vom merge la Bucureşti, la Patriarhie, apoi oriunde vom putea”, ne-a spus Toader Gemănaşu, enoriaş din localitatea Nereju.

Vor dialog cu PF Daniel

Pentru că nimeni din Arhiepiscopie nu a ieşit să vorbească cu cei prezenţi, aceştia au lăsat o listă cu dorinţele lor agăţate în poartă, în speranţa că cineva le va citi şi se va găsi o rezolvare. „Din păcate atitudinea prefericitului Epifanie Norocel este dezgustătoare, dar sperăm că patriarhul României va afla de problemele noastre şi nu cred că va tolera aceste probleme”, ne-a zis Constantin Petrescu, enoriaş.
După două ore de aşteptare, enoriaşii au plecat spre casele lor cu speranţa că în cele din urmă se va găsi o rezolvare pentru problemele lor, iar părintele Macarie va fi adus din nou la Poiana Mărului.

Părintele Macarie Beşliu este fondatorul mai multor mănăstiri din Vrancea precum şi din judeţele alăturate şi a slujit la Mănăstirea Poiana Mărului mai bine de 20 de ani. A refăcut lăcaşul de cult după ce a fost lăsat în paragină de comunişti. De-a lungul timpului, mănăstirea a fost vizitată de enoriaşi din toată ţara.

Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei a fost în ultimele luni ţinta a numeroase scandaluri şi proteste ale enoriaşilor. Credincioşii din Maxenu au venit de nenumărate ori în faţa instituţiei bisericeşti, nemulţumiţi că preotul din comună a fost schimbat. Ca urmarea a protestelor credicioşilor, preotul a fost caterisit, Arhiepiscopia acuzându-l că a instigat enoriaşii la revoltă.

VIDEO de la protest la Adevarul

CITIŢI detalii despre seria scandalurilor din ultima perioadă în care a fost implicată Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei:

Credinciosii din Vrancea fac miting de protest in fata Arhi- episcopiei Buzaului si Vrancei pentru sustinerea Parintelui Macarie de la Poiana Marului. SCRISOAREA DESCHISA a miilor de credinciosi catre IPS Epifanie de Sf Mc Teoctist

VIDEO Buzău: Slujbă religioasă cu huiduieli si politie

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova