Vlad Nistor, din barca lui Constantinescu si Vintu in cea a lui Basescu si Paunescu. Cine il recomanda? Zoe Petre si cumetria DIE-SIE. Nistor inainte de a primi o emisiune la B1: “Basescu merge pe urmele lui Putin”. Sa vedem de-acum… :)

Cum urmez sfatul lui Basescu si nu ma mai uit la televizor, decat online, cand sunt anuntat ca e ceva interesant, am pierdut startul la B1TV al unui tutar al “tovarasei colonel”, cum e poreclita pe la facultate Zoe Petre (prietenii stiu de ce 🙂 ). Este vorba de Vlad Nistor (in foto, privind regulamentar spre dreapta), inlocuit in aprilie de la Institutul Diplomatic Roman, in acordurile tzatzei Petre (vezi mai jos), in prezent decan al Facultatii de Istorie din Bucuresti, care cica face o emisiune pentru mogulul bun de pe Calea Victoriei, dupa cum informeaza Optimal Media. Vlad Nistor va realiza, la fiecare sfarsit de saptamana, emisiunea “Proiect pentru România”, despre care autorul sau considera ca va aduce “un aer proaspăt”, prin realizarea unei serii de interviuri pe teme culturale cu personalităţi ale vieţii publice, se afirma in textul de PR publicat in trompeta UDMR, EvZe. Ideea este ca “aerul proaspat” e, de fapt, pe romaneste, cam imputit, de cat timp a stat la “conserva” :), pentru ca Vlad Nistor a mai realizat o emisiune cu un nume simular, “Proiect Romania”, pentru mogulul cel rau, din Delta, prin anul 2004. Nistor, de altfel, a mai fost si consilierul lui Emil Constantinescu, cel care evolueaza la brat (sau in bratele?) lui Ion Iliescu, “prietenul” la toarta al lui Basescu  :). Dar peste toate acestea, Nistor mai este director al Institutului de Studii Diplomatice (alta mancare de peste decat IDR), in al carui “board”, pe langa “tovarasa colonel” il gasim si pe actualul sef al SIE, inca tanarul si ambitiosul Mihai Razvan Ungureanu, dar si pe alti “grei” ai serviciilor de la noi si de la mai rasarit, asa, oliaca, ca ex-ofiterul de Securitate Daniel Daianu (fost barcagiu al lui Vintu la Gelsor) sau suspectul de serviciu al KGB Serghei Celac (il stiti, domnul traducator DIE din caleasca reginei, alaturi de Ceausescu si colegul lui Puric si Isarescu in IPID si Clubul de la Roma, anticamerele Trilateralei 🙂 ). Ce mai, distractie la max pe Calea Victoriei! Oare ce scurtcircuite au loc prin platourile de la B1 odata cu reciclarile pe banda ale ofiterasilor de presa ai lui Vintu?

PS: Ghiciti cine e baiatul ala in blugi si cu adidasi rosii din poza de mai sus? Vintu, Nastase, Tariceanu si Boc ar putea sa va spuna… 🙂

Nistor in Puterea: Basescu merge pe urmele lui Putin 🙂

La ce-i mai foloseşte lui Traian Băsescu creşterea în sondaje?
-Aşa puteam spune şi despre Putin, că s-a plictisit de stat la Kremlin. El a dorit însă menţinerea puterii şi a acţionat în acest sens, devenind premier. Poate şi Băsescu va vrea să rămână în funcţie, ca Putin. Poate Băsescu doreşte refacerea imaginii sale, pentru că este îngrijorat de perspectiva istorică, la finalul celor două mandate. Poate nu îi este indiferent cum va fi pomenit în manualul de istorie.

-Ce menţiuni s-ar putea face la capitolul realizări?
-Votul uninominal e un eşec, n-a rezolvat nimic. Nivelul de trai… Lupta cu corupţia: n-are pe nimeni condamnat. Va spune că s-a luptat cu comunismul…

-La 25 de ani după ce comunismul a murit?
-E adevărat, dar va invoca această condamnare a comunismului ca pe realizarea primului mandat. La intelectuali, chestia asta prinde. Au fost câteva milioane de oameni care au marşat pe această variantă, la alegerile din 2009. Recâştigarea acestui public o încearcă Băsescu, prin măsurile care se vor lua după respingerea moţiunii. Altă miză e jocul politic imediat: îi place puterea şi nu acceptă ca aceasta să îi poată fi contestată.

Ziarul Puterea

In aprilie anul acesta, Zoe Petre se burzuluia ca o tata la piata dupa schimbarea normala, la finalul a cinci ani de mandat la Institutul Diplomatic Roman, a lui Vlad Nistor, fost consilier al presedintelui Emil Constantinescu, numit la IDR pe vremea cand ministru de Externe era MIhai Razvan Ungureanu (foto la ISD). Matroana politicii dambovitene isi instalase “puiul” la Institutul Diplomatic Roman din Primaverii in anul 2005.

“Este vorba despre o vendetta. Desi este un profesionist excelent, lui Vlad Nistor i s-au platit niste polite: faptul ca a fost numit de Emil Constatinescu si, probabil, faptul ca mi-a fost student. Schimbarea nu este intocmai buna deoarece Radu Carp nu are pregatirea lui Vlad Nistor, el avand o experienta directa in ceea ce priveste relatiile internationale. Oricum, vendetta personala a fost asigurata. Puterea se afla in cursa pentru asigurarea oricarui post, indiferent de mijloace si in pofida oricarei etici. Cand Traian Basescu a vorbit despre “bolsevizarea” PDL, eu ma gandeam ca epurarile din post ne pot duce cu gandul la epurarile din anii 46’-49’”, a conchis Zoe Petre, citata de Razvan Gheorghe pentru Inpolitics.

Dar cat ar trebui sa stea un director in functie, dupa doamna Zoe Petre, ca sa nu fie cazul unei “vendette”? Pe viata? Ca la Partid? Sa vedem cum era pe vremea domniei sale, apriga “anticomunista” de azi poreclita prin Universitate “doamna colonel” (“prietenii stiu de ce”):

Despre Secretarul Partidului Comunist din Facultatea de Istorie:
Redactiei “România literara” (un text trimis redactiei la 20 mai 2000 – nepublicat)
Domnului Alex Stefanescu
Redactor sef
Stimate domnule Alex Stefanescu,
În numarul 19 al “României literare”, la rubrica “Revista revistelor”, s-a scris ca “Valerian Stan a acuzat-o de curând pe Zoe Petre ca pe vremea lui Ceausescu l-ar fi persecutat oral”. Daca referirea pe care “Cronicarul” dvs o face la mine nu este cumva o ironie, atunci sigur este o formulare din care cititorul nu are cum sa înteleaga ceva. Pentru ca, în definitiv, ce ar putea sa însemne o afirmatie ca aceasta: “Pe timpul lui Ceausescu X a fost persecutat de Y”? Va voi ruga, de aceea, sa fiti de acord cu publicarea rândurilor de mai jos. În vara anului 1989, am sustinut examen de admitere la Facultatea de istorie din Bucuresti. Am fost declarat respins, lucrarile fiindu-mi depunctate sever, atât la istorie cât si la filosofie. Contestatia pe care am facut-o mi-a fost “judecata” de d-na Zoe Petre, care mi-a respins-o si mi-a cerut sa nu mai insist pentru ca “aveam probleme de dosar” (între altele, fratele meu era preot). Pentru ca în ce ma privea decizia “cadristilor” era deja irevocabila, d-na Petre a venit la întâlnirea cu mine fara ca macar sa aduca cu ea lucrarile a caror notare o contestam (recent domnia sa a recunoscut, “cu stânjeneala”, ca regulile de atunci o obligau sa procedeze astfel). Prin urmare, în acest mod am fost “persecutat oral” de d-na Petre pe vremea lui Ceausescu. În toti anii de dupa 1989 am preferat sa nu vorbesc despre acest episod, pâna recent când o interventie publica a d-nei Petre, care ma implica, m-a obligat s-o fac.
Cu multumiri,
Valerian Stan

“Procesul comunismului”: o noua amânare. Raportul si “condamnarea comunismului”: la ce bun?
Într-un articol scris imediat dupa ce Raportul a fost publicat, fostul consilier al presedintelui Constantinescu, Zoe Petre, a sarit sa-l apere “preventiv-descurajator” de “detractorii lui de varii obediente fundamentaliste”. Daca mai e cineva care sa nu stie, Zoe Petre a fost si ea, la Universitatea Bucuresti, o activista de nadejde a Partidului; ba înca si mai mult “si o stiu pe pielea mea “o “cadrista” zeloasa si neînduratoare. De asemenea, un om care a facut mult rau, dupa 1990, partidelor istorice si celor ce încercau sa limiteze consecintele actiunilor antidemocratice ale Sistemului instaurat dupa înlaturarea lui Ceausescu. (Dupa 1989, putine cazuri am întâlnit în care “anticomunismul” sa fie mai sinonim cu impostura decât în cel de fata.) Tatal dumisale, academicianul ceausist Emil Condurachi, a fost un “oportunist aliniat conceptiilor de abrutizare a societatii prin cultura” (ne-o spune un martir al luptei împotriva comunismului, Cicerone Ionitoiu, dar si Paul Goma). Sa nu se îndoiasca nimeni ca gestul doamnei se explica altfel decât prin aceea ca Raportul Tismaneanu nu a retinut absolut nimic din toate acestea, desi ar fi trebuit sa o faca. Din punctul acesta de vedere, Raportul Tismaneanu a multumit pe practic toata lumea la Bucuresti. Pentru cei vii, meritele au fost multiplicate ca sa ajunga la toti iar responsabilitatile au fost trecute cu vederea de nimeni nu a zis nici pâs (Vadim Tudor, sa nu fie nimeni naiv, a fost, ca de fiecare data, diversionistul de servici al Sistemului). Liniste a fost si în tabara celor trecuti la cele vesnice: victimele si calaii nu puteau decât sa taca daca primele au fost uitate “si, vai, cât de mult au fost uitate “iar ceilalti daca o judecata venita prea târziu le-a pus în cârca, poate, si ce facusera cei în viata astazi.
V.S.
Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

8 Responses to “Vlad Nistor, din barca lui Constantinescu si Vintu in cea a lui Basescu si Paunescu. Cine il recomanda? Zoe Petre si cumetria DIE-SIE. Nistor inainte de a primi o emisiune la B1: “Basescu merge pe urmele lui Putin”. Sa vedem de-acum… :)”

 1. Patriot says:

  Dl ziarist,a murit Chitac,nici o chestie,ceva ?

 2. VR says:

  Dl patriot, are grija acum cine trebuie de el. Ce mai e de zis? Avem treaba cu viii, succesorii lui!

 3. 0rt0d0x says:

  VN e, în primul rând, un mediocru. Cam ca Tismeneţky, aşa : vorbeşte mult, ritos, fără ca să vină cu vreo idee mai de doamne-ajută.

  Iar în al doilea rând, a fost foarte prezent, după 1989 ! Pe vremuri avea chiar şi-o emisiune, la Tele7abc; mai nou, este invitat permanent la Antena 3.

 4. cineva says:

  Bun, da de unde numele de “doamna colonel” ca m-ai facut curios ? 🙂
  In Iasi ai idee cine “da cu limba pe preshul masonic” de la Istorie ?

 5. Fantomas says:

  Pentru cine nu stie, tovarasa Zoe e nepoata de haham, ca si un alt personaj din poza. Ce mai observam la “incercuitii” din poza: Celac (Cealik) e gagauz iar Ungureanu si Zoe… moldoveni. Zoea-fi-barbata a ramas vaduva la 42 de ani cand, sotul domniei sale, arheologul Aurelian Petre a fost calcat de un autoturism, la Sinaia, pe trecerea de pietoni, sub ochii celor doi copii (o iesire cam dura din scena). Tovarasa Zoe pune ochii, la scurt timp, pe un tanar absolvent, cu barba neagra si un inceput de chelie, dar si cu 14 ani mai tanar, care de dragul ei, a si divortat. A fost momentul unei fulminante ascensiuni „profesionale” a lui Vlad Gh.Nistor. Asistent la Facultatea de Istorie, apoi lector, ii succede in scaunul de decan doamnei (acum) Zoe Petre. Cand un fost iubit din tinerete si de la Partid, al distinsei doamne, ajuns vremelnic chirias la Cotroceni, o numeste consilier prezidential, nu e uitat nici Vlad Gh Nistor, care devine seful protocolului Administratiei Prezidentiale. Asa ca nu trebuie sa ne mire sprijinul neconditionat pe care i-l acorda doamna Zoe lui Vlad Nistor. Sunt legaturi vechi, stranse, care nu mai pot fi deznodate!
  Cateva cuvinte si despre tatal doamnei Zoe, regretatul academician Emil Condurachi. Nascut intr-o familie de oameni sarmani din localitatea moldava Scanteia, la 3 ianuarie 1912, ii cade cu tronc Floricai Moisil, sora celebrului matematician Grigore C Moisil si fiica lui Constantin I. Moisil, arheolog si numismat, ce provenea dintr-o veche familie greco-catolica din zona Nasaudului. Cu sprijinul lor, tanarul Emil isi desavarseste studiile istorice si prinde un post la facultatea de Istorie din Bucuresti. Nu si-a uitat niciodata originile umile, asa ca in 1945 este primul cadru universitar din Bucuresti care se inscrie in Partidul Comunist! Specialist in prefete la operele scrise de altii, devine membru al Academiei RPR. Printre altele, isi lasa sotia, sora lui Grigore Moisil pentru nevasta criticului George Ivascu, cu care are o frumoasa poveste de dragoste pana cand aceasta pleaca, cu sprijinul lui Emil, la Paris, de unde nu se mai intoarce! Nu-si uita fata pe care a avut-o cu Florica, Zoe Condurachi, pe care o sprijina cu toate fortele, sa predea la Facultatea de istorie. Agatat deja atat de KGB cat si de Securitate, batranul Emil o introduce si pe viitoarea “tovarasa colonel” in tainele DIE. Tanara Zoe are si ea o poveste de iubire cu tanarul (pe atunci) Emil Constantinescu (originar din Tighina), pe cand erau amandoi secretari PCR pe la facultatile lor. Din pacate pentru ei, tanarul Emil nu era pe placul batranului Emil, asa ca in 1961, la terminarea facultatii, Zoe e casatorita cu arheologul Aurelian Petre, cu 15 ani mai matur decat ea. Impreuna au avut doi fii, pe Dan Petre, facut de mamica si el consilier prezidential la Emil Constantinescu si casatorit la comanda mamei (pentru scurt timp) cu „printesa” lesbiana Briana Caragea, si pe Dinu Petre, avocat. Cam asta e istoria si cam astfel se face politichia pe malurile dambovitene…
  Ar mai fi de adaugat doar faptul ca Emil Condurachi a fost artizanul darii afara din facultatea de istorie a profesorului Gheorghe Zbuchea, in 1977, dupa cutremur, deoarece vedea in acesta un rival al lui Zoe, care ar fi putut sa-i perecliteze acesteia ascensiunea…

  PS: A, era sa uit: tocmai a luat de la Dinu Patriciu o spaguta de 2000 de euro. Jenant, vorba lui Vintu! 🙂
  Premiul special – Opera Omnia- Zoe Petre de la Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Istorie – 2.000 de euro
  https://www.adevarul.ro/locale/bucuresti/Premii_pentru_cei_mai_buni_din_invatamant_0_365363686.html

 6. VR says:

  Ce scabros! Terminati va rog cu prostiile astea! Doamna Zoe sa faca asa ceva? Vai, vai, vai…
  PS: La B1 mai lipsea sa apara hoasca!

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova