“Regizorul” David Schwartz la TVR despre 1 Decembrie: Sa schimbam Ziua Nationala cu 23 august, deoarece “a fost un succes pentru ca a fost incheiat pactul cu regimul fascist”

In cadrul unei campanii generale desfasurate in fosta presa romana impotriva sarbatoririi Zilei Nationale de 1 Decembrie (vezi aici de ce), azi, TVR Info, post “national” platit de prostii de romani, a prezentat un interviu realizat in studiourile din Dorobanti cu un “regizor” de 24 de ani, ajuns mare vedeta de cand la conducerea TVR s-a instalat gasca anti-romanesca condusa de extremistii de la GDS.

“10 mai este ziua regelui, dar eu nu sunt un regalist. 23 august a fost un succes pentru ca a fost incheiat pactul cu regimul fascist”, a afirmat nonsalant, “regizorul” David Schwartz, nominalizat anul acesta la categoria “Debut” in cadrul Galei Premiilor UNITER. Adica sa fie ca pe vremea comunistilor, normal, ca asta sunt GDS-istii nostri. “1 decembrie reprezinta unirea, insa, daca ne uitam la populatia din Transilvania, constatam ca aceasta nu este prea incantata de aceasta unire. Unirea a adus in Romania o multime de minoritati nationale cum ar fi cea maghiara, turca. In Dobrogea cea mai mare parte a populatiei era de nationalitate turca, turcii fiind mai multi decat romanii acolo”, a mai spus gaozarul TVR (termen prezidential – nota mea).

“Data de 1 decembrie nu inseamna foarte mult pentru mine pentru ca nu cred in ideea de stat national. De mic am fost obisnuit ca de 1 decembrie avem doar zi libera. Eu nu sarbatoresc ziua de 1 decembrie. Marea majoritate a prietenilor si a cunoscutilor mei nu sarbatoresc 1 decembrie”, a continuat, imperturbabil, “vedeta” TVR, adaugand: “Acum multa lume rade cand se afiseaza drapelul national, in vreme ce, in alte state, drapelul national este afisat cu mandrie”. Dar, totusi, “Nationalismul ne-a facut foarte mult rau atat in anii ’30 cat si dupa anii ’70. Valorile nationale sunt compromise… Nationalismul vine de la modul cum te identifici cu minoritarii”, a mai spus “valoarea nationala” a TVR.

In incheiere, intervievatoarea a mai apucat, totusi, sa marcheze Ziua Nationala cu un si “noi suntem romani”: “Sa ne bucuram, totusi, de acest 1 decembrie, ca suntem romani…” Asa romani…

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

9 Responses to ““Regizorul” David Schwartz la TVR despre 1 Decembrie: Sa schimbam Ziua Nationala cu 23 august, deoarece “a fost un succes pentru ca a fost incheiat pactul cu regimul fascist””

 1. cineva says:

  Tavarischi David Schwartz,”roman” sadea, da’ daca am schimba sexul lui tactu’ cu a lui ma-ta intre ei oare cum ar fi ? Poate asa se abtineau si nu te ejectau in lumea asta …

 2. Da ce-i aicea tinere??? Jizia? Vezi de treaba si da cu praf de mers. 23 august ramane ziua cand voi, comunistii, impreuna cu tradatorul mihai de hohenzollern ne-ati distrus viitorul, ati deschis portile terori bolsevice.

 3. Clujeanul says:

  Da, un evreu care se vrea a fi roman vine sa ne impartaseasca “gandurile si ideile” sale privind 1 Decembrie. In “viziunea” acestui tziptzer, romanii … nu prea exista, ei fiind chiar si acum minoritari … Ar trebui sa fie mai culturalizat acest individ !

 4. […] tv din fosta presa romana, pe linia trasata de Laszlo Tokes si ingrosata de un Dan Puric sau David Schwartz.  La emisiunea celor doi retarzi acoperiti-descoperiti ai EvZ, baiatul cu peruca rosie cazuta-n […]

 5. andreea says:

  in toata treaba asta, noi, romanii, avem o vina. am tacut prea mult si i-am lasat sa-si verse veninul pe unde au vrut si cum au vrut. am fost prea ocupati de paine noastra cea de toate zilele sa ne mai bucuram ca suntem romani si ca avem o Unire de sarbatorit. suntem prea concentrati pe ce se intampla cu propria persoana ca sa ne mai uitam si in jurul nostru sa vedem ce se intampla cu Romania.
  nu cer neaparat fapte in acest moment, macar de Cuvant sa avem timp, sa citim, sa ne interesam, sa vedem ce vor altii de la noi, sa vedem ce se intampla cu adevarat in tara noastra. Dupa ce tot romanul se va fi “trezit”, abia atunci vom mai vorbi si de fapte.
  Trezeste-te, Romania!! Multi te vor si noua nu ne pasa (asta e cel mai dureros!
  La multi ani, Romania, la multi ani romani oriunde va aflati!

 6. radu andrei says:

  asta n-a fost tot dimineata,tot la TVR a avut loc o dezbatere pe aceeasi tema legata de data la care a fost aleasa ziua nationala; invitatii campionul gafelor, asa-sizul istoric Adrian Cioroianu, un profesor dela Iasi si inca doi invitati (regret ca nu cunosc numele lor dar n-am prins dialogul de la inceput)discutia m-a intrigat f. tare am si scris pe facebook:

  ” TVR incepe “sa intre in randul teroristilor de presa”.
  niste retardati (printre care “istoricul” A. Cioroianu) contesta alegerea datei de 1 decembrie ca zi nationala argumentele lor: ca e zi de iarna…ca minoritatilor nu le place…”

 7. Dan-Stefan says:

  Este incredibil ca de ziua nationala a Romaniei se discuta astfel de treburi cu astfel de personaje JALNICE:(.

 8. Dan-Stefan says:

  Incredibil este faptul ca acest EVREU precum si pe de alta parte cioroianu cu un psedo poet, sau ce-o fi el, APAR LA TELEVIZIUNEA NATIONALA ROMANA si ei chiar discutau sa se schimbe ziua nationala a Romaniei ca sa nu suparam minoritatile:))))… pai ei, democrati in vine, sa nu stie ei ca democratia inseamna ca majoritatea sa conduca…un spirit de turmaaa sa dirijeze intreaga populatie democrata si astfel sa rezulte DERANJAREA unor MINOritati frustrate si NOMADE(bozgori si tigani…putem include si HOMOSEXUALII (din moment ce nu se pot procrea, cred eu ca, trebuie sa fi VENIT de undeva:D))? Dar este ca de ziua nationala a Romaniei se discuta astfel de treburi cu astfel de personaje JALNICE:(.

 9. Denis Savin says:

  Mi se pare mult prea jalnic ce se intampla in tara asta, apar pseudo vedete de proasta calitate peste noapte! Toti incompetentii pilosi care nu sunt decat un NIMENI au mai noi dreptul sa-si dea cu parerea pe posturile nationale!!! CE CAUTA UN EVREU SA VORBEASCA DE ZIUA NATIONALA???? E strigator la cer!!!

Leave a Reply

Powered by WordPress

Stiri

customizable counter
toateBlogurile.ro Blog din Moldova