Cum lucreaza “idiotul util” Julian Assange impotriva libertatii cuvantului prin internet. “Homeless”-ul WikiLeaks este aparat de unul dintre cei mai scumpi avocati din Londra, Mark Stephens, sustinator activ al Retelei Soros. VIDEO

“Lupta pentru libertate” a “fondatorului WikiLeaks” – prin a carui arestare se doreste inflamarea opiniei publice si crearea imaginii sale de erou anti-sistem perfect – ar putea avea ca efect, la nivel international, tocmai limitarea libertatii de expresie, pe internet, problema cea mai mare cu care se confrunta guvernele si societatile totalitariste mondiale, care percep arma cuvantul liber ca pe un adevarat atac la “noua ordine mondiala”.

Senatorul democrat Jay Rockefeller, nepot al lui David Rockefeller si stranepot al marelui oligarh John Rockefeller, deja s-a exprimat public in acest sens (vezi video mai jos): pentru interzicerea sau limitarea internetului. Rockefeller e coleg in mai multe cluburi “discrete”  – gen Trilaterala si CFR – cu patronul – “front-man” al retelelor din interiorul retelelor si al retelei retelelor deschise, George Soros. Avocatul Retelei Soros in Marea Britanie, Mark Stephens, este si avocatul “homeless”-ului Julian Assange (vezi video mai sus). “Pro-bono”, probabil.

Consecinta directa a intreprinderii masive a WikiLeaks pare sa fie, pe termen lung,  tocmai invocarea necesitatii controlului internetului si stabilirii unei conventii internationale in acest sens, “spre binele omenirii, al securitatii planetare si luptei contra terorismului” (un fel de “pentru pace in lume”). Pana una-alta s-a vazut cat de usor e sa dispari cu totul de pe fata internetului, cel putin in Statele Unite ale Americii, indiferent de legalitatea demersului WikiLeaks si ilegalitatea actului eliminarii.

In plan politico-militar, asa cum detaliau atat Corneliu Vlad cat si Ion Cristoiu, doi grei ai presei romane, documentele diplomatice aparute pana acum (din care lipsesc cele cu calificativul “Top Secret”) nu arata nimic nou despre Statele Unite de care colaboratorii si concurentii lor sa nu stie. Dimpotriva: le umfla muschii pe plan mondial. Este de mentionat – fapt omis din orice analiza pe care am vazut-o pana acum – ca autorul scurgerii de informatii, manipulatorul de fise, in varsta de numai 23 de ani, Bradley Manning, este arestat de peste 190 de zile si detinut la o baza militara din Virginia. Practic, CIA cunoaste exact, de 190 de zile (si cel mai probabil cu mult dinainte), continutul tuturor notelor remise WikiLeaks, avand asadar suficient timp sa le diminueze amploarea, daca s-ar fi dorit acest lucru. Dar nu se doreste. Probabil fiecare dezvaluire va tinti (tot) un obiectiv al CIA.

Interesant ca si “fondatorul WikiLeaks”, “idiotul util” – dupa cum bine l-a caracterizat analistul basarabean Petru Bogatu – desi detine acest set de documente tot de 190 de zile, a ales ca “timing” aceasta perioada, a “dezvalurilor de iarna”. Ceea ce demonstreaza ca acestea nu sunt date publicitatii “intamplator” tocmai acum si ca este vorba de un plan mult mai larg, cu etape atent construite.

Sa fim atenti, asadar. Asta-i tot.

Vezi si Bad Politics: Se strange latul. UE impune pastrarea datelor personale ale internautilor, in numele luptei anti-terorism

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

13 Responses to “Cum lucreaza “idiotul util” Julian Assange impotriva libertatii cuvantului prin internet. “Homeless”-ul WikiLeaks este aparat de unul dintre cei mai scumpi avocati din Londra, Mark Stephens, sustinator activ al Retelei Soros. VIDEO”

 1. […] Cum lucreaza “idiotul util” Julian Assange impotriva libertatii cuvantului prin internet… Tue Dec 07, 2010 16:08 pm Consecinta directa a intreprinderii masive a WikiLeaks pare sa fie, pe termen lung, tocmai invocarea necesitatii controlului internetului si stabilirii unei conventii internationale in acest sens, "spre binele omenirii, al securitatii planetare si luptei contra terorismului" (un fel de "pentru pace in lume"). […]

 2. Idiot sau nu, omul este arestat pentru cu totul altceva decat WikiLeaks. Inchiderea WikiLeaks s-a facut prin presiuni NU legal! In SUA nici macar nu aveau cum, pentru ca sunt sub legea whistleblowers.

  Problema care se pune cred ca tine de alt aspect: daca wikileaks ca miscare este invinsa / inchisa / dispare, atunci inchiderea /filtrarea la sange a internetului este doar o problema de cateva luni, pana voteaza parlamentele “nationale” sau “comunitare” sau “federale” legislatia.

  Daca WikiLeaks ramane in picioare, indiferent cum (fie si prin mirroring )si-si continua activitatea peste toate aceste abuzuri asupra lui J.A., atunci se va schimba ceva esential in mintea oamenilor: guvernele, parlamentele cu toti servitorii lor pot fi invinse daca oamenii sunt uniti si tin cu dintii de libertatea lor, de accesul la informatie si de libertatea de exprimare.

  Existenta evenimentului prin care oamenii si-au aparat libertatea de exprimare si accesul la informatii si au resusit in ciuda presiunii guvernelor va fi ACEL CEVA care va declansa un nou nivel de constientizare in randul masei largi de populatie. Si cei care lucreaza la strategiile ce implica masa de populatie sunt constienti de acest aspect.

  Problema nu este legata de continutul documentelor ci de ceea ce reprezinta Wikileaks si anume libertatea de exprimare. Daca Libertatea de Exprimare dispare pentru ca USA/ Franta / Suedia etc nu vor sa se stie despremanarelile pe care le fac IN NUMELE popoarelor lor, un regim a la Coreea de Nord ni se va parea raiul pe pamant.

  Oricum, merita mentionat faptul ca Visa, Mastercard, PayPal, banca elvetiana nu s-au sinchisit si nu au nici o greata sa permita accesul la serviciile lor pentru organizatii de genul KKK http://www.kkk.bz/hello.htm , site-urile de pornografie etc si nici nu au blocat conturile si cardurile altor violatori din lume, nici macar ale preotilor Vaticanului. Dar s-au unit toti impotriva unui site care mai aduce ceva transparenta si care a aratat chestii interesante pentru cei care nu sunt atat de “a-toate-stiutori” precum domnul I. Cristoiu sau C. Vlad. Ei si-au exprimat parerea lor dar asta nu inseamna ca parerea lor reprezinta un adevar universal valabil si etern 🙂

  Un ziar australian “zice” ca au aparut chestii foarte interesante in “docomentele” cu pricina; acum deh, ei nu sunt atat de documentati si destepti precum dl. nostru Cristoiu ;;)

  ==
  http://www.theaustralian.com.au/in-depth/wikileaks/dont-shoot-messenger-for-revealing-uncomfortable-truths/story-fn775xjq-1225967241332

  But our publications have been far from unimportant. The US diplomatic cables reveal some startling facts:

  ► The US asked its diplomats to steal personal human material and information from UN officials and human rights groups, including DNA, fingerprints, iris scans, credit card numbers, internet passwords and ID photos, in violation of international treaties. Presumably Australian UN diplomats may be targeted, too.

  ► King Abdullah of Saudi Arabia asked the US to attack Iran.

  ► Officials in Jordan and Bahrain want Iran’s nuclear program stopped by any means available.

  ► Britain’s Iraq inquiry was fixed to protect “US interests”.

  ► Sweden is a covert member of NATO and US intelligence sharing is kept from parliament.

  ► The US is playing hardball to get other countries to take freed detainees from Guantanamo Bay. Barack Obama agreed to meet the Slovenian President only if Slovenia took a prisoner. Our Pacific neighbour Kiribati was offered millions of dollars to accept detainees.

  In its landmark ruling in the Pentagon Papers case, the US Supreme Court said “only a free and unrestrained press can effectively expose deception in government”. The swirling storm around WikiLeaks today reinforces the need to defend the right of all media to reveal the truth.
  ==
  Este interesant si faptul ca o banca elvetiana a facut sluj imediat in fata americanilor, in conditiile in care abia ieri procurorul general american anunta ca a autorizat “significant” actions ca sa opreasca scurgerea de informatii. Procurorul a spus frumos povestea despre vietile americanilor puse in pericol ( nu ca vietile civililor din alte tari ar conta fata de cele ale americanilor ) apoi:

  He refused to say whether the Obama administration would try to shut down WikiLeaks. “I don’t want to get into what our capabilities are,” Holder said. “We are looking at all the things we can do to try to stem the flow of this information.” http://www.guardian.co.uk/world/2010/dec/06/wikileaks-cables-founder-julian-assange

  Well, doamnelor si domnilor, taman ce avem o proba la ce inseamna aceste “capabilities”, aka nici un stat nu misca in fata SUA si nici un om nu poate vorbi daca asta expune aberatiile guvernelor. Nu ca ar fi fost o noutate in sine, dar sa constati ca indivizii ajunsi in guvernele si parlamentele nationale actioneaza sa-si acopere interesele personale mari si grase si deghizeaza totul ca fiind arestarea celui mai periculos violator din lume, fiind siguri ca nimeni nu va misca in front si nu va indrazni sa le dea una peste bot, ei bine, asta este de speriat! Adica se bazeaza pe o pasivitate a populatiei care, DACA este atat de mare precum considera ei, inseamna ca ca avem o foarte mare problema: am murit demult dar inca nu ne-am dat seama.

  Ar mai fi interesant de mentionat ca arestarea (predarea) si refuzul de bail-out s-au petrecut azi, 7 dec, adica ziua atacului de la Pearl Harbor, daca nu ma insel.

  Poate ca al treilea razboi mondial nu va fi intre tari pentru ca, asa cum arata situatia acum cu WikiLeaks, nici nu poate fi vorba de asta; guvernantii se inteleg intre ei si-si apara jocurile lor. Se mai zgandare precum tzancii si fiecare se da mai mare si mai fioros. Poate ca al treilea razboi va fi doar intre guverne si populatie. Si probabil ca a inceput deja si suntem la runda 2. Ar fi tragic sa pierdem pentru ca ne este lene sa ne aparam propriile drepturi si propria libertate. Si probabil ca ar fi hilar sa pierdem un razboi despre care nu ne-a anuntat nimeni, asa ca nu ne-am prezentat pe campul de lupta, asa ca … o venit dusmanul si o luat TOT: libertatea, informatiile, sanatatea etc. Dar stati .. a lasat ceva: telenovelele. Wow .. deci putem putrezi fericiti :))

 3. VR says:

  Tocmai, ca a fost inchisa ilegal. Am completat. Multumesc pentru comentariu!

 4. inca ceva: in orice joc sau lupta exista momente in care poti sa intorci situatia la 180 de grade. Oricate conexiuni exista sau sunt presupuse intre Julian Assange si N bosorogi gen Rockefeller &compania, despartirea problemei WikiLeaks de J.A. si apararea WikiLeaks ca miscarea sa continue (implicit mentinerea publicarii si accesibilitatii) ar aduce o sansa de a dejuca din nou planurile bosorogilor. Tot ce este necesar este despartirea WikiLeaks de JA si tranformarea “in steag” ce trece de la unul la altul.

  Daca s-ar aborda problema asa, atunci este posibil ca perceptia la nivel de masa sa se schimbe si sa treaca de la “ce mari si puternici sunt ei si ce mici , nenorociti si neputinciosi suntem noi” ( adica perceptia soldatilor ce nu aveau curaj sa lupte cu Goliat)la perceptia pe care a avut-o David despre Goliat. Si da, atunci Rockfeller & compania plus planurile lor se vor narui. Tot ce ne trebuie este prastia si sufletul lui David, cu tot cu Dumnezeu din el 🙂

  Daca nu … asta e. Runda 2 devine pierduta deja. Sa speram ca nu este si ultima. Si ce bine ca suntem multi in lumea asta mare si poate unii au deja perceptia si curajul lui David. Mai bine am face concurs de inventat prastii anti-Rockfeller si pro-WikiLeaks, poate rezolvam problema mai repede 😀

 5. aic says:

  http://cablesearch.org/ este numai un mod prin care dezvaluirile de pe WikiLeacs raman la dispozitia tuturor.Internetul este cuiul lui Pepelea pt toti mascaricii ocultei internationale.Cunosc acest site aproape de la infiintarea sa si iata ca au reusit sa rastoarne situatia in favoarea castei.Internetul nu poate fi invins ,garantat, dar poate aduce multi bani misionarilor razboiului cibernetic care cu bau-baul pastrarii regulilor democratiei si libertailor fundamentale vor cheltui munti de bani care le va aduce profituri pe masura \.Hacherul Assagne este chiar un baiat bun ,nu a urmarit decat sa dea o lovitura castei si nu a obtinut bani de pe urma unui site supratraficat …este drept ca in ultimile zile a primit milioane in donatii dar asta este doar un semnal de unitate a poporului cibernetic.Vom cobora in strada !

 6. armamortală says:

  Ideea asta se apropie un pic de paranoia. Assange ar fi or în cârdășie cu americanii sau anumite cercuri dubioase de interese or ar fi manipulat de aceștia.

  Nu cred că documentele despre războaiele din Afganistan și Irak le-au făcut un bine americanilor și nici celor ce conduc America din umbră. Cablogramele nu le-au adus mari prejudicii de imagine dar nici nu i-au ajutat. Războiul cu wikileaks și Assange nu numai că le dăunează imaginii administrației americane și ovreilor ce o conduc, dar tinde cumva spre absurd, spre un monstruos Goliat care se luptă cu un amărât de David. Și publicul nu are cum să nu țină cu amărâtul de David.

  Din tot ce s-a întâmplat în ultimul timp cu wikileaks, nu reiese că Assange ar juca de partea neoconservatorilor americani, a CFR, a Skull & Bones, etc.

  Rămâne de analizat ipoteza că ar fi manipulat. Nici asta nu prea ține. Nu cred că americanii i-ar fi trimis lui Assange filme cu elicoptere militare care omoară civili în Irak doar pentru a manipula. Publicarea acelor filme nu le-a făcut deloc bine.

  În fine, în afară de oameni ca tine care-l bănuiesc pe Assange de colaboraționism sau de a fi manipulat, sunt și alții care afirmă că Assange a cauzat tot tărăboiul din jurul wikileaks pentru a obține bani:

  Uite ce zice fondatorul Cryptome, John Young: http://www.theregister.co.uk/2010/12/07/cryptome_on_wikileaks/ – îl acuză pe Assange că se înfruptă din donații și că vinde informații secrete pe care nu le publică.

  Personal cred că Young este puțin gelos pe succesul Wikileaks și pe faptul că Assange a pus mâna pe anumite materiale și nu el.

 7. armamortală says:

  Miza e oricum foarte mare. Dacă-l termină pe Assange și wikileaks, asta ar reprezenta cam ultimul pumn dat dreptului la informare și la liberă exprimare. Și așa mass-media de căcat nu prezintă nimic decât dacă este favorabil americanilor și ovreilor. Este frapant că nicio amărâtă de fițuică din lumea occidentală nu scrie nimic despre miile de crime înfăptuite de SUA și Israel de-a lungul timpului și miile de porcării de mai mică sau mai mare amploare înfăptuite de “campionii democrației”. În schimb ni se îmbuibă capul cu “țara celor liberi” și cât de benefic este neoconservatorismul american și cum este el un model pentru orice societate democratică.

  Se pare că Internetul a rămas ultimul bastion al informării corecte și al dreptului la liberă exprimare. Și cam vor să-l cucerească și pe ăsta. Sunt în plan firewalluri și tot felul de legi care vor controla ce poate fi prezent pe net și ce nu.

  Dacă-l termină pe Assange, demonstrează că nimeni nu li se poate împotrivi și că nimeni nu este la adăpost dacă dezvăluie lucruri incomode sau scrie ce nu trebuie.

 8. Azbest says:

  Foarte tare! Exact ce gandeam si eu de la inceput. Parerea mea e ca prea e mediatizata toata treaba ca sa fie ceva real. Totul are un scop. Daca deranja pe cineva…era lichidat de mult de servicii. (vezi cazul filmarii accidentului de la Smolensk).
  Bun articol!

 9. un anonim says:

  Este interesant ca ajungi la niste concluzii … pornind de la niste informatii initiale asupra carora nu detii in totalitate controlul si nici nu este sigura veridicitatea lor. Permite-mi sa ma explic:

  CITEZ:
  “Este de mentionat – fapt omis din orice analiza pe care am vazut-o pana acum – ca autorul scurgerii de informatii, manipulatorul de fise, in varsta de numai 23 de ani, Bradley Manning, este arestat de peste 190 de zile si detinut la o baza militara din Virginia. …………………………..

  ……………………….. desi detine acest set de documente tot de 190 de zile, a ales ca “timing” aceasta perioada, a “dezvalurilor de iarna”. Ceea ce demonstreaza ca acestea nu sunt date publicitatii “intamplator” tocmai acum si ca este vorba de un plan mult mai larg, cu etape atent construite.”

  si acum te intreb:

  – tinand cont de precedentele serviciilor secrete americane de a aresta si ilustri necunoscuti nevinovati, esti sigur ca cel vinovat pentru TOATE ( sau pentru MACAR UNA DINTRE) scurgerile de informatii este acel baiat de 23 de ani? esti sigur ca doar el putea sa faca publice aceste informatii? si drept urmare poti spune ca JA detine acele informatii de peste 190 de zile??? Eu unul nu as baga mana in foc ca a fost o singura scurgere de informatii. la ce magarii s-au facut in ultimii ani de zile pe plan mondial exista destui americani (marginalizati) care sa aiba curajul sa ia atitudine …

  – controlul asupra internetului nu este o consecinta a aparitiei wikileaks … din pacate te contrazic. controlul este implementat de mult timp, iti pot oferi tehnic detaliile in particular daca te intereseaza (cu toate ca sunt extrem de tehnice si criptice) problema care o pun eu este un pic diferita. tu te intrebi daca nu cumva a facut rau libertatii de exprimare si daca nu cumva cenzura se va instaura mai repede si mai grav datorita wikileaks.

  eu te intreb ce bun libera exprimare daca nu este cunoscuta de toata lumea pe plan global? (te exprimi liber in buda sau in fata televizorului si speri sa poti schimba ceva?) posibil sa sufere libera exprimare urmare wikileaks … dar nu vad cum se poate numi libera exprimare aceea tinuta sub cearceaf. ce trebuia sa faca JA? sa se uite la documente cu prietenii lui si sa zica “mama ce ticalosi” lasa ca le povestesc prietenilor de la coltul strazii …. NU. mi se pare mult mai corect ca informatiile au ajuns publice pe internet si sunt disponibile tuturor. mai mult mi se parea normal sa ajunga NECENZURATE. americanii zic “sursele noastre vor avea de suferit si oameni este posibil sa moara”. imi pare rau americani dragi … dar natiuni intregi din america latina si africa au suferit de pe urma voastra … milioane de oameni nu 5 tradatori vanduti catre vreun ambasador.

  dovedind prin telegrame ca au tradatori care lucreaza impreuna cu ei impotriva tarilor in care ei isi trimit ambasadorii americanii dau dovada de faptul ca “iubesc tradarea” si cand apare un JA care le face publice jocurile brusc “urasc tradatorii” ??? what the fuck ? asta e o gluma

  in alta ordine de idei ai putea discuta pe blogul tau si despre faptul ca in america se va tine la anul conferinta pentru jurnalism liber a unesco … sau poate ar trebui sa discuti despre cum doamna clinton vorbea in china despre libera exprimare si access la informatii dar brusc nu mai e buna libera exprimare si accesu’ la informatii. sau poate ar trebui sa discuti despre faptul ca in vestitele universitati americane se practica cenzura …

  te-ai focusat intr-o singura directie cu articolul … si asta imi seamana mie a prezentare tendentioasa a unei informatii dar … conform cu democratia esti liber sa o faci :)))

 10. VR says:

  Iti dau dreptate, partial. Pustiul arestat este invinuit de CIA ca a furnizat pachetul de 250.000 de informatii. “Fondatorul” WikiLeaks sustine acelasi lucru. S-or fi pus de acord 🙂
  Nu contest importanta documentelor (cat timp inca nici n-au iesit toate la iveala), ci ma intreb doar daca nu sunt lasate la liber cu alta intentie decat “libera informare”. Si daca nu sunt “lucrate”. Asta-i tot.

 11. […] this link: Cum lucreaza “idiotul util” Julian Assange impotriva libertatii cuvantului prin internet. “Hom… VN:F [1.9.6_1107]please wait…Rating: 0.0/10 (0 votes cast)VN:F [1.9.6_1107]Rating: 0 (from […]

 12. Kristijan Ivancic ZG- HR says:

  Victor – superb siteu Badpolitics. Pacat ca toate astea nu snt puse intrun zijar. Siteu asta ar trebuj recomandat prooccidentalilor neconditionati si gunoajelor care injura ortodoksija.

 13. Un Ciot says:

  Ce-i drept, serverele mari sunt toate detinute de catre corporatii si guverne. La fel si fibra optica de pe fundul oceanelor. Transmisiunile prin satelit au intarzieri prea mari si nu prea ne intereseaza de cand avem fibra… s-ar putea spune ca pana acum ne-au lasat putin mainile libere ca sa ne jucam cu tehnologia lor si ca sa le-o dezvoltam ca prostii, fara sa ne dam seama ca pentru ei lucram, iar acum vor sa traga inapoi cortina. Stii vorba aceea “Be open minded! Be open source!” si adaug eu: “ca sa iti furam ideile, sa le folosim noi, iar daca nu esti de acord cu noi te privam chiar si de ceea ce ai realizat.”
  Am auzit vag despre un act al guvernului american intocmit prin 2008+-1 conform caruia ar trebui pana in 2012 impuse restrictii internautilor.
  Am incercat sa downloadez documente de pe wikileaks aici in Danemarca ISP-ul ma blocheaza. Cenzura a mers pana la amenintarea studentilor din cateva universitati din SUA cu imposibilitatea de a-si gasi anumite locuri de munca dupa ce-si termina studiile daca acceseaza sau promoveaza acele documente.
  Aici o inregistrare din 2008 http://www.youtube.com/watch?v=A2XPiqhN_Ns prin urmare preiau ideea si o dau mai departe pe blogul meu.

Leave a Reply

Powered by WordPress

Stiri

customizable counter
toateBlogurile.ro Blog din Moldova