Ziaristi Online: Alianta pentru Moldova a fost nasita de Nariskin, omul lui Putin de la Kremlin. Analistul de la Chisinau Roman Mihaes a anuntat pe blog formarea “Aliantei”

Intr-un PPS simpatic la postarea in care anunta, inca de ieri, nasterea Aliantei pentru Moldova, analistul politic de la Chisinau Roman Mihaes scrie:

“Trecind peste toate divergentele, in Chisinau exista o minima comunicare intre analistii politici si expertii in politologie, care lupta in prima linie politica pe la televiziuni, prin internet si prin ziare,unii trimisi fiind de politicieni, dar care stiu sa pastreze portita deschisa pentru dialog. Asa ca domnilor politicieni de la stinga la dreapta, tot ce credeti voi ca e secret, a fost cindva secret. Si voi stiti de ce, pentru ca nimeni dintre voi nu-si scrie textele si mai ales documentele serioase politice, inclusiv cele de formare a aliantelor, acest lucru il fac specialistii care mai comunica intre ei. Asa ca “Alianta pentru Moldova” este “secretul” doar a lui Lupu si Voronin, care il cunoaste toata Moldova, in afara de Filat si Ghimpu probabil.”

Stirea pe care o daduse anterior Roman Mihaes – si care acum este confirmata si de Adevarul de Moldova, publicatia mogulului Patriciu care merge pe urmele Vintului la Chisinau (cam cu aceleasi scopuri ca Publika Tv) – suna asa:

“Relatiile mele din anturajul conducerii PD si PCRM mi-au comunicat ca la sediile celor doua partide s-a declarat ca Lupu si cu Voronin  in prezenta lui Nariskin au decis formarea – Aliantei pentru Moldova. S-a decis sa nu se anunte oficial constituirea acesteia, deoarece liderii PD si PCRM se tem de manifestatii de masa. Se zice ca la originea acestei decizii a PD sta rationamentul conform caruia Voronin nu mai este atit de periculos, mai are maxim 4 ani de activitate politica si ca Filat si PLDM este pericolul comun pentru cele doua partide. S-a declarat ca Voronin nu pretinde la nicio functie publica si ca functiile intre cele doua partide se vor imparti in mod egal iar Marian Lupu va fi propus la functia de Presedinte al Parlamentului  apoi se va incerca alegerea acestuia in functia de sef al statului. Se discuta si despre participarea comuna a celor doua partide la alegerile locale care se apropie, unul din scopuri fiind debarcarea in comun a lui Dorin Chirtoaca de la Primaria mun.Chisinau si neadmiterea cistigarii acesteia de catre un reprezentant al PLDM. In dependenta de rezultatele guvernarii se va examina si oportunitatea participarii in comun sau chiar a fuzionarii PD cu PCRM in vederea participarii la viitoarele alegeri parlamentare.”

Cu toate acestea, Unimedia.md anunta negocieri maine, incepand cu ora 10 dimineata, intre Ghimpu (PL), Filat (PDLM) si Lupu (PDM). Mai asteptam oliaca…

Integral la Ziaristi Online

Foto: Filat si Lupu

Vezi si: Televiziunile de la Chisinau au dat 20 733 de stiri despre alegerile din Moldova. RAPORT »

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova