Profesorul Raul Volcinschi a murit in picioare, ca brazii din care a fost cladita generatia sa, care a invins Moartea si diavolul. “Daca am ceva de spus este un singur lucru: Intoarcerea la Hristos! Fara Hristos suntem pierduti!”

Duminică, în jurul orei 12.00, profesorul Raul Volcinschi, o legenda a generatiei neinfrante a fostilor detinuti politici, adevarata elita a ultimei Romanii, s-a stins în casa sa, din Cluj-Napoca. Profesorul a murit in picioare, la 87 de ani, asa cum a trait, drept, ca brazii care se frang dar nu se indoiesc, din care a fost cladita generatia sa luptatoare, marturisitoare si biruitoare. “Victoria impotriva calailor, victoria impotriva Mortii”, dupa cum evoca Mircea Eliade exemplul martirului Mircea Vulcanescu, in textul pe care il postam aici, chiar la putin timp dupa ce profesorul Raul Volcinschi s-a stins, la Cluj. În urmă cu o lună suferise un atac cerebral ce îl ţinea ţintuit la pat. Azi, dupa ce si-a facut exercitiile zilnice de recuperare, a mai facut cativa pasi si apoi s-a scurs, usor, în braţele fiicei sale. Ma legasem foarte mult de profesor… Din primele momente in care ne-am cunoscut, ne-am recunoscut: eram compatibili. Aveam chiar si o oarecare comunicare telepatica. De multe ori cand ma gandeam la dansul, ma suna. Si invers. Imi spunea cu amuzament dar si ingrijorare tot ce-i turnau dusmanii si puricii ortodoxiei despre mine. Fiica sa mi-a marturisit ca isi dorea sa-mi vorbeasca zilele acestea. Ultima oara cand ne-am conversat mi-a spus ca trebuie sa vin neaparat la Cluj, erau lucruri care nu putea fi vorbite prin telefon si care nu mai sufereau amanare. Priveau lovitura de stat si continuatorii ei, mi-a mai spus, oferindu-mi si un nume, din zona intelectualitatii KGB. Acum o sa le transmita fratilor din ceruri.

Voi reveni cu file din memoriile sale si crampeie din interviurile pe care le-am realizat cu Dom’ Profesor – dupa cum ii spuneam -, un om cu o minte la fel de sclipitoare ca si ochii sai, a carui activitate in slujba neamului nu a incetat nici o clipa, nici in inchisoare nici dupa, in timpul regimului comunist, contribuind la caderea lui prin mijloacele sale deloc modeste: inteligenta si tenacitate secondate de manuirea admirabila a armei informatiilor. In anii din urma a continuat sa lupte, pana astazi, pentru edificarea valorilor nationale, militand pana in ultimul ceas pentru unica salvarea a acestui neam: Intoarcerea la Hrist0s! Raul Volcinschi ramane viu prin noi si opera sa lucratoare.

Generatia neinfranta se intregeste in ceruri. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

4 Responses to “Profesorul Raul Volcinschi a murit in picioare, ca brazii din care a fost cladita generatia sa, care a invins Moartea si diavolul. “Daca am ceva de spus este un singur lucru: Intoarcerea la Hristos! Fara Hristos suntem pierduti!””

 1. jan dinu says:

  Dumnezeu sa-l primeasca in imparatia cerului
  shi sa-i voarbeasca Domunului despre romani shi Romania !
  Pe pamint a fost un OM de onoare shi mare integritate in
  lumea care …fratele repede ishi ucide fratele !
  Aprind o luminare in memoria sa .

  Jan Dinu – USA

 2. Kristijan Ivancic ZG- HR says:

  A mai cazut o stea!
  Dumnezeu sal aiba in paza lui!
  Va veni vremija cnd cei cazuti vor avea nume si morminte de heroj….

 3. uniristu' says:

  Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

Leave a Reply

Powered by WordPress

Stiri

customizable counter
toateBlogurile.ro Blog din Moldova