Dorin Tudoran da din culise: Liiceanu a vrut s-o plesneasca pe Herta Muller pe scena Ateneului. Scriitorul reafirma ca Cartarescu “nici Europa Liberă nu asculta”, de frica


Intr-un interviu publicat astazi de EvZ, scriitorul Dorin Tudoran dezvaluie culisele umilirii lui “Lulu” Liiceanu la scena deschisa de catre disidenta Herta Muller. Citez: “Cred că atunci s-a văzut foarte bine fractura între cei plecaţi şi cei rămaşi. Herta Müller a avut un fel de viaţă care nu o lasă să ierte anumite lucruri. Şi atunci reacţia ei este foarte dură. Ceilalţi, la rândul lor, nu au reacţionat foarte înţelept. Nu cred că Liiceanu a făcut bine când a spus că, fiind gazdă, n-a putut s-o «plesnească». Ar fi trebuit chiar acolo, pe scenă, să-i spună.”

Scriitorul mai aminteste si de una dintre “confesiunile” lui Mircea Cartarescu despre “rezistenta anticomunista a intelectualilor”: “am vorbit cu Herta în particular şi i-am mărturisit că eu nici Europa Liberă nu ascultam”.

Odinioara tovaras de drum cu Tismaneanu, Tudoran face si o observatie de bun simt privind Comisia “Tismaneanu” si rezultatul ei “final”, ambele amendate in aceeasi nota, la vremea respectiva, de Asociatia Civic Media, in cadrul Dosarului “Raportul Tismaneanu”:

“Mi-aduc aminte că Mihai Ungheanu a scris atunci o serie de texte extrem de dure în “Tricolorul”, plecând de la diverse scăpări. Şi i-am spus atunci lui Vladimir că, deşi îmi pare rău, Ungheanu are dreptate. Las la o parte opţiunile lui politice absolut lamentabile, dar i-a fost extrem de uşor să ia pagină cu pagină la puricat şi să rupă totul.”

Pentru ca in preambulul interviului i se face urmatoarea prezentare “inteligenta” “A fost mai întâi omul lui Adrian Păunescu. Apoi al Securităţii. Mai târziu, “omul lui Felix””, o sa revin aici cu niscai documente ratacite de la CNSAS despre dragostea lui Dorin Tudoran fata de Adrian Paunescu si relatia sa cu “nomina odiosa”.

Vezi si: Herta Muller l-a zdrobit pe “disidentul” Gabriel Liiceanu pe scena Ateneului. Audienta a râs de Liiceanu si l-a huiduit pe Plesu. Asculta si citeste interviul lui Roncea cu laureata Nobel despre Patapievici, Securitate si “intelectualitatea” ICR

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

4 Responses to “Dorin Tudoran da din culise: Liiceanu a vrut s-o plesneasca pe Herta Muller pe scena Ateneului. Scriitorul reafirma ca Cartarescu “nici Europa Liberă nu asculta”, de frica”

 1. K†X says:

  Dorin Tudoran o Lepădătură comunista în care domnia Sa acest tovarăș își publica pozele din tinerete pe internet și voxpulica derutând opinia publica el apropiindu-se de 70 anișori!??Fiindu-i rușine de cum arata și la propriu și la figurat!

  Aceasta Lepădătură comunista normal ca a avut contacte principiale cu organele (Miliția și Securitatea)el fiind un dezertor al armatei frățioru lui marele godac alias Porku de paunescu scăpându-l de Batalionu Disciplinar.

  Acest labagiu comunist chiar el ne scrie pe voxpulica ca făcea parte din Sistem,adică din Gomora și Sodoma…mai are un defect are delațiunea în sânge făcând parte din Lista rușini condamnând cu manie proletara emisiunea Profesioniști de la TVR în care domnul Ion Cristoiu ne vorbea despre istoria zbuciumata a poporului roman,despre marele patriot Corneliu Zelea Codreanu
  Accesați acest link de pe voxpublica în care tudoran plânge după porkul de paunescu.

  http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/astazi-5-noiembrie-2010-54884.html

 2. franc says:

  Prietenia cu Radu Ioanid? Lupta impotriva legionarilor? O explicatie ar putea fi si faptul ca sora sotiei lui D. Tudoran este casatorita cu unul din cei doi fii ai lui Alexandru Sencovici (sper ca stiti cine a fost acest personaj in politica romaneasca de dupa 1944), plecati si ei in SUA din 1983(!), cu 2 ani inaintea sotilor Tudoran. Acest simplu fapt ar putea fi o “cheie” si a altor evenimente, interne si externe, de pe terenul minat care este furtunoasa viata de “disident” a dlui. Dorin Tudoran.

 3. VR says:

  Interesant!

Leave a Reply

Powered by WordPress

Stiri

customizable counter
toateBlogurile.ro Blog din Moldova