“Sfanta Tinerete Legionara” a ajuns pe HoțNews si “Adevarul”. Felicitari celor care propaga versurile marelui poet al inchisorilor, Radu Gyr, si cuvintele de invatatura ale martirului anticomunist, aniversat la 92 de ani, Parintele Justin Parvu! UPDATE: Cititorii tin cu Parintele. Cititi aici comentarile!

“HoțNews”-ul lui Soros si “Adeverul” lui Patriciu (practic doi comunisti-capitalisti verosi), se revolta aluturi de o organizatie dubioasa, Centrul pentru Monitorizarea si Combaterea Antisemitismului din Romania, condusa de un foarte controversat om de afaceri implicat in spagile Guvernarii Nastase pentru duty-free-urile de pe aeroportul Otopeni (EDF ASRO SRL si SC  EDF Properties SRL – aviz DNA), Marco Maximilian Katz, pentru ca un martir al inchisorilor, Parintele Justin Parvu de la Petru Voda, cu 17 ani de temnita, este sarbatorit la aniversarea celor 92 de ani impliniti luna aceasta pe versurile celui mai mare poet roman al secolului trecut, la randul lui un mucenic anticomunist, Radu Gyr. Recomand pe aceasta tema, a suferintei si biruintei din inchisori, noile aparitii editoriale de la Petru Voda “Ne vorbeste Parintele Justin”, Poeti dupa gratii, si cuvintele scrise la aniversarea Parintelui: 92 de ani sub ocrotirea celui mai bogat in ani mucenic, Sfântul Haralambie. Întru mulţi ani, Părinte! Să ajungeţi măcar la vârsta Sf. Haralambie! Minunea săvârşită de Sfântul Haralambie cu Părintele Justin si Parintele Justin: Dragoste, Jertfa, Credinta. Romania, marele Experiment Pitesti: „Va fi mai mult o prigoană psihologică şi nu vă veţi putea ascunde nici în crăpăturile pământului!”

UPDATE: Cititi comentariile selectate si ELIMINATE DE HOTNEWS mai jos. Sunt fabuloase!

Vezi si Cine este acuzatorul Parintelui Justin, martir anticomunist cu 17 ani de temnita. Marko Maximilian Katz: Un spagar al Guvernarii Nastase care foloseste Holocaustul si “antisemitismul” pe post de paravan in fata DNA. De ce acum?

Iata articolul reclamagiu 🙂

VIDEO Maicute de la Manastirea Petru Voda ii canta parintelui Justin Parvu “Sfinta tinerete legionara”. Protest oficial al Centrului pentru Monitorizarea si Combaterea Antisemitismului
de Redactia Stiri HotNews.ro
Duminică, 20 februarie 2011, 2:22 Actualitate | Esenţial
Maicute cintind Sfinta tinerete legionara
Foto: Captura Youtube.com

Doua videoclipuri postate pe youtube.com arata un grup de maicute cintind “Sfinta tinerete legionara” in prezenta arhimandritului Justin Pirvu, staretul Manastirii Petru Voda din Piatra Neamt. Centrul pentru Monitorizarea si Combaterea Antisemitismului – MCA Romania transmite un protest oficial Patriarhiei Romane, atragind atentia asupra “promovarii, in lacasurile de spiritualitate ortodoxa, de catre membrii Bisericii Ortodoxe Romane, a ideologiei extremei drepte”.

UPDATE: Reprezentantii Manastirii Petru Voda si cei ai Patriarhiei Romane nu au putut fi contactati pana la aceasta ora pentru a exprima un punct de vedere oficial in legatura cu acest incident.

Cele doua inregistrari video, postate pe contul utilizatorului tooberme, arata doua scene relativ identice, datate 2009 si 2011: cite un grup de maicute (autorul sustinind ca sint de la Manastirea Petru Voda) cintindu-i “Sfinta tinerete legionara” parintelui Justin Parvu, la aniversarea a 90 si, respectiv, 92 de ani.

VIDEO (mai sus) Maicute cintind la aniversarea de 92 de ani a lui Justin Parvu (Cintecul “Sfinta tinerete legionara” incepe la minutul 1’52”). (Va recomand si cuvantul plin de duh al Parintelui din finalul cantarilor – nota mea, VR)

VIDEO Maicute cintind la aniversarea de 90 de ani a lui Justin Parvu:


Cintecul este unul dintre simbolurile miscarii legionare si Garzii de Fier, autorul versurilor fiind poetul Radu Gyr.

Parintele Justin Parvu s-a remarcat intre slujitorii Bisericii drept unul dintre cei mai duri contestatari ai pasapoartelor biometrice. Intr-un comunicat postat pe site-ul Manastirii pe care o conduce, Justin Parvu scrie: “Cei care nu se opun implementarii actelor de identitate electronice si nu vad un pericol in acceptarea lor, trebuie sa fie constienti ca savarsesc un pacat impotriva evidentei Apocalipsei si se fac partasi, mai mult sau mai putin, acestui sistem care incepe sa semene din ce in ce mai mult cu fiara apocaliptica. Dupa cum ne invata Sfanta Scriptura si Sfintele Canoane, avem datoria de a primi pe oricine vine la spovedanie cu duh umilit si dorinta de indreptare. Asadar nu excludem pocainta si indreptarea celor ce au acceptat actele cu cip”.

Site-ul Manastirii Petru Voda arata ca in cadrul asezamintului filantropic exista momentan 70 de maicute. Aici functioneaza un orfelinat si un asezamint pentru batrini.

Vom reveni in cursul zilei de duminica cu un raspuns oficial al Patriarhiei Romane” – incheie reclamagii lui Soros.

Mai multe despre Petru Voda aici

Si iata si ce scoata teava de tun si gaze a lui Patriciu:

  • Duminică 20 feb 2011

Măicuţe cântând Sfânta tinereţe legionară

Măicuţe cântând Sfânta tinereţe legionară

Centrul pentru Monitorizarea şi Combaterea Antisemitismului a atras atenţia Patriarhiei Române prin intermediul unui protest oficial, cu privire la “promovarea de către de către membrii Bisericii Ortodoxe Române a ideologiei extremei drepte, în lăcaşurile de spiritualitate ortodoxă.

Potrivit Hotnews, sesizarea a plecat de la două înregistrări postate pe YouTube, în care un grup de măicuţe de la Mănăstirea Petru Vodă din Piatra Neamţ îi cântă stareţului Justin Pârvu “Sfânta tinereţe legionară”, la aniversarea a 90 şi, respectiv, 92 de ani.

Cântecul reprezintă unul dintre simbolurile mişcării legionare şi Garzii de Fier.

Versurile cântecului
Sfânta tinerete legionara,
Cu piept calit de fier si sufletul de crin
Iures ne-nfrânat de primavara
Cu fruntea ca un iezer carpatin,
Cu bratele suim în soare
Catapetesme pentru veac;
Le zidim din stânci, din foc, din mare
Si dârz le tencuim cu sânge dac…

Garda, Capitanul
Ne preschimba-n soimi de fier
Tara, Capitanul
Si Arhanghelul din cer.

Moartea, numai moartea legionara
Ne este cea mai scumpa nunta dintre nunti,
Pentru sfânta cruce, pentru tara
Înfrângem codrii si supunem munti;
Nu-i temnita sa ne-nspaimânte,
Nici chin, nici viforul dusman;
De cadem cu toti, izbiti în frunte,
Ni-i draga moartea pentru Capitan!

Refren

Sfânta tinerete legionara,
Suim biserici, stam viteji în închisori…
În prigoana orisicât de-amara
Cântam si ne gândim la Nicadori,
Purtam în crivat si în soare
Lumini pentru biruitori,
Pentru cei viteji zidim altare
Si-avem doar gloante pentru tradatori!

Cititi aici comentarii cititorilor romani:

  • +10 (20 voturi)

    nimeni nu doarme? (Duminică, 20 februarie 2011, 2:55)ncparvu [anonim]

    lol doar eu credeam ca mai intru pe hotnews la ora asta :), trebuie sa remarc insa si ora la care a aparut stirea ( 02.22).

Multa Sanatate Parintelui Parvu! (Duminică, 20 februarie 2011, 3:45)

de alex

Da stimatilor, traiti intr-o lume in care mai exista si ROMANI.

Repede ati inceput sa dati cu pietre. Si cu ce a gresit Parintele Parvu, ca e adeptul romanismului, ca s-a opus bolsevicilor in inchisoare pana la sange?

In alta ordine de idei, m-am tot gandit ce s-ar fi intamplat daca nu rusii castigau razboiul, si nu sunt singurul convins ca acum Romania ar fi fost inscrisa pe o alta traiectorie.

Centrul pentru Combaterea Antisemitismului nu are decat sa oracaie… Comunismul cine l-a instalat la noi, nu Ana Pauker si cu gasca de evrei? Mai are rost sa contabilizam cati evrei a deportat Antonescu si cati romani au omorat dupa aceea evreo-comunistii?

Precizez ca nu simpatizez deloc cu legionarii si nu sunt antisemit, dar nu are omul voie sa asculte mai nou cantece legionare ca sare comitetul pentru combaterea lui peste..

Doamne ajuta! (Duminică, 20 februarie 2011, 12:25)

piktor [anonim] raspunde unui prost

vorbesti ca sa te afli in treaba amice; cum ai dedus tu ca comunismul e sora cu legionarismul?
ai citit ceva despre miscarea legionara? ai incercat sa afli cine-au fost si ce-au facut intr-adevar? (nu ce spun comunistii ca au facut!!!)
ai ascultat macar cantecele si cuvantul parintelui? ce ai gasit rau in ele??? sau ai sarit in sus cand ai auzit de cuvantul cheie…
inchisorile politice comuniste au fost pline de legionari – Pitesti, Aiud sunt locuri cum n-au mai fost pe pamant de la inceputul lumii
dar sa dam cu pietre suntem toti buni!
am auzit ca s-a reinfiintat partidul comunist, ai comentat ceva atunci?

O lume normala draga (Duminică, 20 februarie 2011, 10:53)

ioana

In ce lume traim draga? E o lume in care unui om i se canta acele versuri care pentru el inseamna ceva si te sensibilizeaza. Care este problema?

As putea sa ma sesizez si eu. Atunci cand aud un “La multi ani” rostit in vremuri de criza sa spun ca defapt este o profunda batjocorire a fiintei umane, careia i se ureaza cat mai multi ani de suferinta. Unde as putea sa fac plangerea aceasta?

ar trebui să se facă închisoare … (Duminică, 20 februarie 2011, 2:41) Bogdan P. [anonim]
… pentru astfel de lucruri.

Esti cinic sau neinformat? i-a raspuns lui Bogdan P.

Parintele Iustin Parvu este un fost detinut politic anticomunist. Mai precis 17 ani de puscarie crancena la Aiud. Pentru ca altora, inclusiv tie sau mie sa ne fie mai bine!
  • sfanta tinerete… (Duminică, 20 februarie 2011, 9:19) dorin valeriu [anonim] i-a raspuns lui Bogdan P.
    Chiar inchisoare pentru un cantec… cred ca exagerezi! Se intampla prin anii ’50, credeam ca am depasit mentalitatile alea. Cu idei din astea nu mai progresam in democratie.
  • M-Power (Duminică, 20 februarie 2011)
    my friend, pune mana si citeste despre perioada interbelica. acum ai ocazia. altfel, “prostia crasa” ti se poate aplica si tie. apoi ia si citeste marturisiri despre ce s-a intamplat la Pitesti pana in ’51, citeste, citeste, citeste… Dupa ce te documentezi poti iesi din caverna tu insuti si sa ne spui din nou daca nationalismul acela era tembel.. TLCZC
    Ia si tu si citeste:
    https://ro.wikipedia.org/wiki/Iustin_P%C3%A2rvucand o sa faci si tu 17 ani de puscarie pentru credinta ta (daca ai vreuna, dar n-as crede) poti vorbi. pana atunci, pune mana si citeste.. daca n-ai carti, poti cauta pe google despre perioada interbelica, reeducarea de la Pitesti, inchisorile comuniste, rezistenta din muntii fagarasului, rezistenta din muntii banatului, etc. Apoi vino si povesteste-ne despre legionari.

    Foarte frumos!

    Ion (Duminică, 20 februarie 2011, 3:13)
    Foarte frumos! Patriotism adevarat! Daca nu ne vom ridica,tuciurii vor controla tara. Se vor zvarcoli stramosii nostri in mormant. Nu va dati seama dar suntem o tara cucerita. Cea mai perversa dominare si subjugare. Statul roman a vandut tot. Acum este un vataf, strangator de biruri pentru cei cu perciuni creti si lungi.Suntem o tara bogata. Am fost granarul europei. Resurse energetige. Petrol,carbuni,aur. Si poporul roman se zbate in saracie. Dupa revolutie nu aveam nici o datorie fata de bancile internationale.(poate si de aceea l-au omorat de Craciun, la revolutie, ca sa dea un exemplu celorlati conducatori de stat, ca sa nu faca ca el). Acum avem 90 de miliarde de euro datorie. Si cu banii acesti nu s-a facut nimic. Partidele politice sunt niste actori pe o scena controlata. Conducatorii nostri de dupa 89 s-au vandut pe cativa arginti. Cititi cu atentie Doina de Mihai Eminescu(varianta necenzurata). Un sfant al romanilor este Eminescu. Ma doare sufletul vazand cum tara mea dulce e tinuta in bezna si secatuita si batjocorita.
    Dumnezeu sa ne ierte pacatele si sa ne ajute!
    Ia sa presupunem ceva
    ultimul mohican
    Sa presupunem ca nu-i cintau Sfinta Tinerete Legionara ci Porniti Inainte Tovarasi , sau Sa fii Partidului Ostean sau Internationala . S-ar fi sesizat vreun ONG pentru promovarea in manastiri a valorilor comuniste ? Categoric niciunul . De ce ? Extrema stinga este tolerata si acceptata desi ideologia comunista a facut incomparabil mai mult rau Romaniei si lumii in general . Extrema dreapta este tratata CU ALTA MASURA desi legionarii au fost la putere doar citeva luni , nu 50 de ani . In aceste conditii am exagera oare daca am trata protestul acelor ONG-uri cu o indiferenta politicoasa ?
    una… alta (Duminică, 20 februarie 2011, 3:32) ziceamsieu [anonim]

    Oamenii pot canta fix ce vor ei… Atata timp cat nu impusca pe nimeni … pot canta fix ce vor ei. E dreptul lor sa se exprime? Da sau nu? Eu nu ii sustin si nici nu ii aproba insa o sa ma lupt pentru dreptul lor de a canta fix ce isi doresc.

    Si ca veni vorba… ce e aia Centru pentru Monitorizarea si Combaterea Antisemitsmului….? Mi se pare ciudat ca exista asa ceva? De ce nu un centru pentru monitorizarea copiilor care mor de foame in lume? Sau un centru pentru monitorizare si combaterea efectelor razboaielor? Sau un centru pentru pace? Ma gandeam si eu asa…:)

    echilibru (Duminică, 20 februarie 2011, 10:49) corect [anonim] subscriu in totalitate. e dreptul oricui sa cante ce vrea atata timp cat nu face raui nimanuii. pentru aceasta ideea militez si eu si as sustine orice miscare. cat despre centrul asta… ce dracu face? de unde are finanatare? sper ca nu din banii mei ca m-am saturat de atatea capuse

    E foarte posibil. (Duminică, 20 februarie 2011, 11:40) Constantin [anonim]Dupa comentariile si voturiile de pe aici se vede ca nationalismul are un potential deloc de neglijat in Romania, pontential care nu-i exploatat serios de niciun partid inca.

    De ce ne e frica, de un cantec? (Duminică, 20 februarie 2011, 5:27) M R Roman [anonim]Este de necrezut ca e inca subiect de presa si subiect inflamant pentru evrei, ca un grup de maicute spalate pe creier ii canta unui batran calugar un cantecel din tineretea lui zbuciumata. Oameni buni, rebeliunea legionara s-a sfarsit acum 70 de ani si odata cu ea si Legiunea. Statul legionar a durat patru luni. Pentru alea patru luni, pentru asasinatele comise in alea patru luni, fie ca au fost morti crestini sau morti evrei, leginonarii au platit cu varf si indesat. Au murit ca paduchii prin puscariile comuniste, si li s-a dus vestea peste veac ca ar mai fi inca periculosi.

    Daca asta e pericolul cel mare ce paste evreimea, maicutele si calugarul de la Petru Voda, s-avem iertare, dar imi pierd respectul pentru israeliti. Cum de altfel, n-am niciun respect pentru nimeni care mai scoate din dulapul istoriei bau-baul legionar. Or mai fi cativa tinerei perturbati care mai marsaluiesc cantand despre legiune, tinerete si capitan, dar nu au prozeliti, findca doctrina e total perimata si prafuita.

    Am auzit nu demult o definitei a iertarii, care mi s-a parut extraodinara. Spunea cineva ca iertarea inseamna a renunta la speranta de a mai crede ca trecutul va fi diferit decat a fost. Mare vorba!

    parere personala – – inca o incercare de discreditare publica a unuia dintre ultimii duhovnici (Duminică, 20 februarie 2011, 5:37) Nicolae [anonim] Am urmarit cu atentie mai ales primul videoclip. Mai curand este o rememorare, in niciun caz o incercare de propaganda. De altfel, mai sunt si alte cantece “patriotice” cantate. Mi se pare exagerat tot tam tam-ul. Mai mult, se mai faci si o asociere, pretins inocenta cu pozitia parintelui fata de pasapoartele biometrice, in conditiile in care chiar commisarul european Viviane Reding si-a exprimat ingrijoararea (https://www.jurnalul.ro/jurnalul-national/jurnalul-national/viviane-reding-respectarea-vietii-private-o-prioritate-in-era-digitala-504614.html), doar ca sa lasi sa se inteleaga ca luarile de pozitie contra, vin din partea unor duhovnici smintiti (cum scrie cineva dintre comentatori “ortodoxismul de caverna”), miroase a altceva.

    Si apropo de Miscarile de Extrema Dreapta si atinsemitsmul si pogromurile inspirate ele, cum se face ca toata au fost condamnate la Nurnberg, mai putin Miscarea Legionara din Romania si Strasnicii din Bulgaria? Imi vine greu sa cred ca oamenii aceia care au dat inclusiv pedespse cu moartea criminalilor nazisti, n-au avut in fata lor o singura proba despre “criminalii” legionari. Si inca un fapt, pe care pur si simplu nu-l poti omite: cat or fi gresit oamenii astia, dar au platit cu ani de inchisoare grea si cu regim aparte de detentie, ba, daca cititi paginile jurnalului lui Nicu Steinhardt, s-ar putea sa aveti si surprize, ca sa nu mai vorbesc de cazurile unui Valeriu Gafencu sau Ioan Ianolide.
    N-am nevoie sa fiu pro sau anti parintele Justin Parvu, ca sa realizez ca e inca o incercare de discreditare publica a unuia dintre ultimii duhovnici de talent din partea cuiva care s-a strecurat in preajma parintelui ca sa-i faca rau.
    comentarii (Duminică, 20 februarie 2011, 6:57)

    gigi de la scularie [anonim]

    • Majoritatea comentariilor de mai sus, cu cateva exceptii, ne arata o intoleranta excesiva pentru aceasta stire, intolerantza izvorata din nestiinta, prostie sau circumcizie. Aflandu-te pe orice alta pozitie din cele mentionate, e greu sa crezi ca iti vine sa comentezi ceva referitor la maicutele de la Manastirea Petru. Un pic de retinere ar fi poate recomandata. In fond ce vreti sa se intample, sa vedeti autoritatile cum aresteaza maicutele si le acuza de aberatii? E penibil sa ne gandim, si sa mai comentam ceva pe aceasta stire exceptia celor din categoriile mentionate mai sus, categorii care probabil se cred indreptatite sa latre la luna plina. Acestora le urez latrat pasnic!
    • Maicute de la Manastirea Petru Voda (Duminică, 20 februarie 2011, 7:11)
    • Manu de la Vrancea [anonim]Cu ce o fi mai periculos acest cantec, care nu mai scoala pe nimeni la ura, comparandu-l cu grotescul pe care l-au initait comunistyii din partidele de stanga,la moartea lui Paunescu? Au sarit postacii ca arsi acum! Parintele Parvu are 92 de ani, chiar nu isi poate serba ziua cum doreste dansul? Cine l-a tras la raspundere pe VC Tudor cu mizeriile pe care le debiteaza la adresa orcaruia, din 1990 si pana azi? Atei au sarit ca arsii si nu vad ca armata lui Iliescu si a mogulilor, se pregatesc de lupte prin transee. Ruisne domnilor!

    • hm (Duminică, 20 februarie 2011, 7:13) a [anonim]
      eu zic sa va duceti sa il cunoasteti intai pe omul asta si apoi sa il judecati. eu l-am cunoscut si mi s-a parut extraordinar omul. citeste fara ochelari, doarme doar 2 ore pe noapte, vine lumea la el buluc sa le dea sfaturi; e considerat aproape un sfant pe plan local. Manastirea aia e un loc extraordinar, chiar va recomand sa treceti pe acolo.

    Miscarea Legionara (Duminică, 20 februarie 2011, 7:38) Dan [anonim]Cred ca ar fi potrivit sa se faca un studiu aprofundat al acestei Miscari, sa se cunoasca objectivele ei. Deocamdata, lumea foloseste inconstient etichetele puse de regimul comunist; si nici excesele unora sau altora nu pot defini o miscare de mare amploare, amploare ce ar trebui sa ne puna mult mai serios pe Ganduri. Legiunea… era, este, a Arhanghelului Mihail. Poate ar fi mai bine sa cunoastem cine este Mihail !

    Un “anonim” care “ma da in gat” ca le NKVD si-mi face reclama gratuit  vrand sa arate “adevarata tinta” 🙂

    RONCEA.RO SURSA REALA A IMAGINILOR (Duminică, 20 februarie 2011, 7:42) turnul de veghe [anonim]corect ar fi ca hotnews sa prezinte profesionist sursa reala a imaginilor prezentate de agentie care este de fapt:

    https://apologeticum.wordpress.com/2011/02/09/intru-multi-ani-parinte-staretul-manastirii-petru-voda-arhimandrit-justin-parvu-a-implinit-binecuvantata-varsta-de-92-de-ani-slava-tie-doamne

    Dealtfel textul de la apologeticum.wordpress.ro este identic cu textul postat pe blogul fratilor Roncea:

    https://roncea.ro/2011/02/10/la-multi-ani-bunului-parinte-justin-parvu-la-92-de-ani/

    iar link-ul catre filmuletul cu maicile ce ii canta parintelui cantecele legionare este semnalat pe blogul cu mult mai mare audienta: www.roncea.ro

    aici: https://roncea.ro/2011/02/11/parintele-justin-parvu-la-92-de-ani-intru-multi-ani-parinte-fotografiiaudiovideo/

    Profilul youtube tooberme invocat de hotnews
    este incarcat de apologeticum.wordpress.com
    site-ul neasumat deschis dar creat de fratele lui Victor Roncea dupa cum rezulta foarte clar si de aici:

    https://www.youtube.com/watch?v=Xdi9xcTvgxI&feature=related

    Petru Voda ca n povesti. Ninge pentru Romania

    VictoRoncea | March 18, 2009 | 8 likes, 1 dislikes

    Gratie fratelui https://apologeticum.wordpress.com

    Category:
    Manastire Petru Voda

    Manastirea Petru Voda – Maicutele de la Diaconesti…
    by VictoRoncea

    11.500 views

    Imaginile de mai sus sunt preluate consecutiv si pe contul youtube proromania
    Intretinut de userul Cristina Nichitus – Roncea nimeni alta decat sotia lui Victor Roncea
    https://nichitus.ro/?p=25

    La multi ani bunului Parinte, Justin Parvu!
    Posted on 09.02.2011 by admin
    https://nichitus.blogspot.com/2011/02/la-multi-ani-bunului-parinte-justin.html

    Analiză la rece (Duminică, 20 februarie 2011, 8:25) cobra [anonim]Dacă s-ar face o analiză la rece ar trebui reţinute două aspecte:

    1. Mişcarea legionară a avut două curente în spatele cărora au fost doi lideri în perioade diferite: Corneliu Zelea Codreanu şi Horia Sima. Primul a fost promotorul ortodoxismului-naţionalist care lupta împotriva „corupţiei parlamentare, a evreilor şi a comunismului” (vă spun ceva cuvintele astea?), al doilea adoptând o linie mult mai dură.
    În ziua de azi, toţi susţinătorii mişcării legionare sunt taxaţi pentru ce a făcut Horia Sima deşi unii sunt adepţii continuării liniei pe care a imprimat-o Codreanu.
    Nu se poate face o analiză corectă în 2-3 rânduri despre această mişcare dar ea a avut iniţial şi câteva părţi bune. Că Horia Sima a imprimat o linie extrem de dură e altceva care ţine de turbulenţele acelor vremuri.
    Despre evrei toţi trebuie să citim mai multe pentru că pe timpul lui Ceauşescu nu am avut posibilitatea reală de a ne informa obiectiv. În orice caz, trebuie să citiţi Memoriile regelui Carol I, Istoria loviturilor de stat din România (de A.M. Stoenescu) ca să vedeţi cam cum au ajuns ei la noi, apoi să vă documentaţi cum s-au comportat mulţi dintre ei în perioada interbelică dar, mai ales după ocuparea Basarabiei de către ruşi şi o să vedeţi atunci de ce au apărut şi acele excese ale acestor legionari.
    2. O asemenea manifestare “de simpatie” într-un lăcaş de cult nu are ce căuta. Lăsând la o parte inocenţa, dacă nu prostia măicuţelor participante, eu aş căuta să văd cine a fost organizatorul acestei manifestări şi l-aş exclude din rândul bisericii. Iar BOR trebuie să pună piciorul în prag ca să se evite pe viitor astfel de manifestări.
    Foarte frumos (Duminică, 20 februarie 2011, 8:40) Martens [utilizator]

    Legionarii au avut un ideal si o orientare. Spre deosebire de oamenii din ziua de azi, care sunt ca animalele.

    Luptam pentru Pace! (Duminică, 20 februarie 2011, 8:43)

    Itzik Pauker-Borila [anonim]

    Tovarasi,
    Legionarii au fost cei mai mari dusmani ai Partidului Comunist din Romania, ai bolsevismului, ai Uniunii Republicilor Sovietice Socialiste, ai miscarii comuniste si muncitoresti, ai internationalismului proletar si ai marxism-leninismului. Credeam ca i-am omorit pe toti, dar vedem acum ca au mai ramas citiva. Si mai au si indrazneala sa cinte, sfidind astfel o lume intreaga care a inteles ca viitorul de aur al omenirii e comunismul european sub conducerea inteleapta a tovarasului Barroso si a celorlalti tovarasi marxisti de la UE. Azi cinta, miine vor comite atentate sinucigase. Uitati-va ce fizionomii fioroase au maicutele! Si ce indemnuri la violenta profereaza Justin Parvu! Acesti banditi si teroristi crestino-fascisti trebuie arestati, dezarmati si dati pe mina unui tribunal al poporului care sa aiba in componenta doar evrei, de la judecator pina la grefier si aprod. Vor sti ei cum sa procedeze.Luptam pentru Pace!

    Proletari din toate tarile, uniti-va!

    Itzik Pauker-Borila
    victima a Holocaustului,
    Kibutzul “Drum Nou”, Israel

    P.S. Vind bicicleta, astept provincia.

    • Radu Gyr (Duminică, 20 februarie 2011, 9:53) Grigore [anonim] i-a raspuns lui Itzik Pauker-BorilaÎn 1940, pe timpul guvernarii legionare, Radu Gyr, autorul canteculkui, a fost director general al teatrelor. În aceasta calitate ia initiativa înfiintarii Teatrului Evreiesc.

    • Felicitari domnule Itzic etc. (Duminică, 20 februarie 2011, 10:06) Anti cu orice pret [anonim] i-a raspuns lui Itzik Pauker-Borila
      Cel mai pertinent si haios comentariu !Inca odata FELICITARI S LA BUNA INSPIRATIE !

    Ce ar fi sa ne mai gindim? (Duminică, 20 februarie 2011, 8:48) Cineva [anonim]O vorba romaneasca spune ca intodeauna adevarul e pe la mijloc. Cred ca-i adevarata in mare parte.

    In istoria noastra am avut si avem tendinta de a exagera lucrurile intr-o parte sau alta. Suntem un popor al extremelor in multe privinte, incepind cu cele banale si mergind pina la lucrurile cu adevarat importante.
    Legat de miscarea legionara ma intreb de ce totusi atit de multi intelectuali ai periodei interbelice(nume cu rezonanta) au fost simpatizantii ei. Oare toti erau nebuni? Ca sa ai niste simpatizanti ai unei idei inseamna ca lucrurile au fost impinse pina acolo, icat marea majoritate sa simta ca aderind la acea ideie exista o cale de rezolvare. Daca s-a ajuns la extreme (asasinate) inseamna ca legea cauzei si efectului si-a intrat pe deplin in drepturi(reactia si contrareactia din fizica fac sa mearga sau din contra sa se distruga multe lucruri).
    Ca exista oameni care profita de efectele extreme nu neg si tocmai astia ar trebui indepartati, dar esenta ramine si de multe ori este acel adevar de la mijloc. Asa ca inainte de a arunca cu piatra ar fi bine sa incercam sa cunoastem acest adevar de la mijloc. Si asta se poate face prin informare si “rumegarea” ei. Daca suntem bolnavi (in cazul asta cu capul) atunci atunci o vom lua spre una din extreme pozitiva sau negativa si din pacate dupa cum spuneam mai sus, suntem in mare parte un popor al extremelor.
    (Duminică, 20 februarie 2011, 8:51) legionaru’ [anonim]
    pai sigur , ca de obicei evreii se scandalizeaza mereu, si ma rog cu ce au gresit acele maicute ? vad o groaza //comentand aiurea cum i-au invatat comunistii , insa habar nu aveti ca acesti comunisti au facut mai rau evreilor , asa ca nu mai fiti ipocriti .(editat de HotNews.ro)
    tineri zanateci (Duminică, 20 februarie 2011, 9:03) sfantul isidor [anonim]

    Legionarii erau niste tineri nemultumiti de faptul ca in Iasi 50% din locuitori erau evrei.(nu exagerez procentul, , putina lume stie asta acum). Din pacate unii dintre ei au devenit criminali.Desigur, daca Haifa ar ajunge sa aiba 50% din locuitori romani, israelienii n-ar avea nimic de obiectat si nu ar apare miscari extremiste antiromanesti.

    Multumesc! (Duminică, 20 februarie 2011, 9:13)

    Duti [anonim]

    Am rămas chiar impresionat. Într-adevăr parcă mai sunt urme de trăire adevărată în România.Cât despre cei care iși bat joc, să fiți voi sănătoși și bucuroși (la propriu, ca vorba aceea naționalismul roamn e cam tembel și ortodoxismul e de cavernă). E adevărat ca legionarii au facut multe crime care nu trebuie uitate (și una singură dacă făceau și tot era foarte rău). Dar au făcut și multe lucruri extraordinare si mulți oameni de mare mare valoare au fost legionari sau au crezut în idealurile legionare. Tocmai de aceea trebuie să desparți răul de bine și să pastrezi binele. Dacă am putea sa facem acest lucru, nu cred ca am mai avea limite.

    Și în plus, știrea e prezentată ca o știre de scandal. Frumos jurnalism.

    minunat! – capitanul / marinarul …si arhanghelul din cer! (Duminică, 20 februarie 2011, 9:19) agora [anonim]
    Foarte frumos ! Doar pentru ca un cantec a fost preluat de cineva candva nu trebuie condamnat cantecul in sine! Maicutele care-l canta numai de antisemitism nu pot fi acuzate … Noi trebuie sa interzicem tot ce nu place altora dar oare altii interzic ceva din ce nu ne place noua chiar aci in tara noastra???
    Ma si mir cum inca nu a fost acuzat Basescu si de aceasta intamplare ……capitanul / marinarul …si arhanghelul din cer! Sa fie romanii nostri asa de prosti cum zicea un personaj a lui Negruzzi ??? Nimic dinspre simtul patriotic ???
    file de istorie adevarata – dar nu trebuia filmat si pus pe youtube (Duminică, 20 februarie 2011, 9:38) maria [anonim]

    Noi, cei care am “inghitit” hapurile scrise in istoria comunista , ar trebui sa fim avizi de a cunoaste adevarul . Am invatat ca legionarii au facut rau tarii. Dar s-a profitat de “faima de oameni rai “si li s-au atribuit numai aspectele negative ale perioadei istorice in care au activat sau , si mai mult , li s-au pus in ” carca” si actiuni ale comunistilor ilegalisti.

    Referitor la ce s-a pus pe youtube: parerea mea este ca nu trebuia sa se puna pe youtube filmuletul cu cantecul legionar. Au gresit cei care au facut exces de zel in acest sens. Parintele Justin Parvu, pentru cat a suferit, merita sa asculte de ziua domniei sale acest cantec, dar nu trebuia filmat si pus pe youtube. Dupa cum rezulta din comentarii, se interpreteaza gresit.
    imn – trebuia sa asculte guta sau copilul minune ? Atunci era roman ???/(Duminică, 20 februarie 2011, 9:59) costas [anonim]

    Stau si ma intreb ce e mai grav: ca un preot cu un trecut anticomunist fabulos asculta poate cel mai frumos imn creat vreodata in limba romana, ca muzicalitate, sau ce fac exponentii clasei politice care extermina prin politicile lor sociale si economice poporul roman, de 20 de ani. La ziua dansului asculta omul ce are placere! Sau trebuia sa asculte guta sau copilul minune? Atunci era roman ???

    Ascultati versurile… si ignorati propaganda! (Duminică, 20 februarie 2011, 10:01)

    Eurobalauru’ [anonim]

    si ignorati propaganda! Eu stiam ca orice forma de cenzura duce pana la urma la dictatura. Se pot usor identifica atat cenzorii, cat si dizitentii. Si de cand un cantec este automat expresia intentiilor meschine, doar pentru ca odata in istorie a fost simbolul unei miscari. De altfel, sunteti siguri ca stiti adevarul, sa fie el laturile pe care le-ati citit prin manualele de istorie comuniste?
    Nu fac nici o propaganda si nu ridic pe nimeni in slavi, doar ca imi repugna iddea de a face parte din masa de manevra a unor manuitori de interese, cu nimic mai presus unii de ceilalti!
    corect (Duminică, 20 februarie 2011, 12:18) fatmanx [utilizator] i-a raspuns lui Eurobalauru’– Sunt ateu, dar ii dau dreptate lui Iustin Parvu

    Si ascultati ce spune moshu! Cata dreptate are cand vorbeste despre istorie si depre rolul nostru in Europa! Sunt ateu, dar ii dau dreptate lui Iustin Parvu: Romania conteaza; ieri, azi si maine. Si asta doar pentru ca NOI suntem parte din ea si avem stramosi si urmasi aici pe acest pamant blestemat si iubit.

    Pentru ca aparent omul sfinteste locul, chiar printre gunoaie, manele, mici si …Un cântec istoric ne-aduce aminte
    Că frații în veci vor fi frați!
    Un cântec de luptă bătrân ca Unirea
    Voi compatrioți ascultați:

    Treceți batalioane române Carpații
    La arme cu frunze și flori,
    V-așteaptă izbânda, v-așteaptă și frații
    Cu inima la trecători.

    Traiasca Romania!

    Slugi conformiste (Duminică, 20 februarie 2011, 10:22)
    Porcu [anonim]
    Conformisti si corect politici sunt o specie care se teme de extrtema dreapta si vorbeste in termeni buruienosi de extrema stanga desi nu intotdeauna stie cesunt acestea. Nu mai intereseaza daca au facut rau sau nu, asta s-a intamplat in trecut. Ceea ce ma intereseaza este ca organizatiile evreesti, foare deranjate ca romanii isi aduc aminte de trecutul lor, sar arse cand niste simpli romani canta un cantec. As vrea sa stiu daca statul roman a dat replici dure cand o ceata de evrei au terfelit pe romani, i-au injurat, etc. Bine aceasta atitudine este corecta politic pentru ca ei nu au dat dovada de antisemitism ci de pro. Observ ca antisemitismul este o crima si ca atiromanismul este o binefacere. Multumim. Cum ramane, totusi, cu libertatea de exprimare, atat de mult cantata de democratiile de astazi!
    Istoria manastirii Petru Voda (Duminică, 20 februarie 2011, 10:48) un crestin [anonim]

    Am ajuns pentru prima data la Petru Voda in vara anului 1992.Staretul schitului Tarcau ma indrumase catre Parintele Iustin pentru a lua de la el cuvant de invatatura. Era foarte cunoscut si cautat ca duhovnic inca de pe vremea in care se afla in manastirea Bistrita de Neamt.

    In vara lui 1992 nu exista decat un paraclis din lemn si trei rulote,doua pentru muncitori,una pentru calugari. mancarea o pregatea Parintele Iustin si tot el ne servea.Trapeza se afla intr-un cort dechis pe timp de vara. Biserica actuala se afla la acel moment in faza de zidarie,de la radier pana’n streasina.
    Am revenit in fiecare an la Petru Voda cel putin de cate doua ori pe an. In 1993 si primavara lui 1994 am dormit in casa padurarului care se afla in vale exact la intrarea in schit. in iarna lui 1994 era construita deja o aripa de chilii dar constructia era insuficient finisata si cu sobe de pamant concepute gresit. Toata lumea se chinuia de frig dar veneau tot mai multi credinciosi. inca puteai sta de vorba si spovedi in tihna cu Parintele.Nu erau inca cozi la usa chiliei sale.
    In 1996 mi s-a nascut un fiu. l-am botezat Iustin. Stie cum anume ne-am inspirat pentru acest nume si este mandru de asta. In fiecare toamna ne roaga sa-l ducem la Petru Voda sa-l revada pe parinte si sa se spovedeasca.
    Petru Voda a devenit in cele doua decenii de exitenta un centru spiritual important al Romanilor. Atat pentru monahi cat si pentru laici,existenta sa este vitala. Oamenii isi incep de acolo viata crestina.Vin la Petru Voda romani dupa tot mapamondul.
    Este foarte adevarat ca in ultimii ani parintele a inceput sa imparta tot soiul de brosurici care raspandesc teorii usor hilare despre comploturi masonice,evreiesti,… Si parintele a inceput sa vorbeasca despre aceste lucruri. In anii ’90 pomenea foarte rar despre ele. Nu stiu ce vorbeau altii cu el dar stiu ca mie imi vorbea numai despre viata duhovniceasca si numai uneori despre societate.
    precizari (Duminică, 20 februarie 2011, 10:59)

    catalin

    Nu inteleg de ce nimeni nu spune cine a fost de fapt miscarea legionara! Ca marile valorile alea Romaniei au fost legionari (C-tin Noica, care a spunea pe vremea comunistilor ca este legionari). Legionarii pe langa pacateleor lor, (provocate dupa asassinarea la ordinul lui Iorga a capitanului) au fost intelectuali patrioti. Intrarea in legiunea se facea dupa anumite aspriatii si rigori. Pe cand comunistii s-au ridicat din randurile prostimii calice! De aici ura lor nebuna, car edin pacate si azi este manifestata! Cat despre Iustin Parvu, tot respectul! Dumnezeu sa te aiba in paza Parinte!
    Parintele Parvu (Duminică, 20 februarie 2011, 11:17) SMNA

    Ma inclin sfintiei voastre Parinte asa cum ati luptat pentru credinta si libertatea acestui popor in perioada dictaturii comuniste nu v-ati pierdut credinta si puterea sa o faceti si acum, cred ca in tot ce faceti faceti bine pentru poporul roman cazut in deznadejde, umilit si batjocorit acum. Doamne ajuta!

    legiunea (Duminică, 20 februarie 2011, 11:20) zare

    Ce vehementa proletara! I-au cantat batranului ce-i place. SI CARE-I PROBLEMA? Poate cineva sa explice deosebirea dintre comunism si miscarea legionara? Exista, si inca una mare: Comunistii, fii si nepotii lor conduc acum Romania si i-au votat probabil 80 % din cei ce au postat acum acest articol. Iar in fruntea lor se gaseste un comunisto-securist cu patalama, si, atunci, unde-i miezul indignarii?

    Internationala socialista (Duminică, 20 februarie 2011, 11:20) ion

    S-au intamplat lucruri si mai grave si nu v-ati sesizat, cum ar fi interpretarea “internationalei socialiste”! In Romania in public si televizor! Macar astia erau in spatiu privat!

    JOS CENZURA! (Duminică, 20 februarie 2011, 12:02) fatmanx [utilizator]

    JOS CENZURA!

    Mai exista Romani ! (Duminică, 20 februarie 2011, 12:26) da

    Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, in memoria martirilor legionari !

    Parintele Iustin Parvu – un sfant in viata (Duminică, 20 februarie 2011, 12:34) Cremene

    De curand am fost atat la Manastirea Petru Voda (manastire de barbati) cat si la manastirea de maici (aflata cam la 2 km de prima) unde se afla in prezent Parintele. Am avut sansa de a vorbi cu acest Roman si Preot cu har, de aceea pot afirma ca stiu de ce-l urasc atatia: deoarece Parintele este exemplul viu ca criminalii comunisti nu au reusit sa distruga in totalitate fiinta neamului nostru, Parintele demonstreaza ca putem merge mai departe prin Credinta si Dragoste fata de neamul romanesc, prin Jertfa si Lupta. Din acest motiv este atat de urat Parintele de atatia indivizi care au un singur zeu : Banul.
    Iar voi, cei care sunteti atat de “revoltati” de faptul ca Parintelui i s-a cantat la aniversare un simplu cantec, DE CE nu ati sarit cu aceeasi fervoare tovaraseasca sa condamnati amplasarea unei noi statui a lui  Wass Albert in parcul din centrul Orasului Odorheiu Secuiesc? DE CE? Pentru ca comemorarea acestuia nu va deranjeaza,nu-i asa? Voi,care va dati mari aparatori ai evreilor, de ce nu ati cerut asa zisului Centru pentru Monitorizarea si Combaterea Antisemitismului sa ia atitudine fata de amplasarea bustului lui Wass Albert? De ce nu dati dovada de aceeasi manie proletara in acest caz infinit mai grav prin faptul ca este omagiat un criminal de razboi antisemit? Eu cred ca raspunsul este doar unul : pentru ca putin va pasa voua de evrei si de romani, pentru ca putin va pasa voua de toti nevinovatii (indiferent de etnie si de credinta) ucisi de Wass Albert sau de comunistii veniti la putere pe senilele tancurilor in Romania sau de aceia dintre legionari care s-au dovedit a fi criminali (aveti cea mai mica idee cati legionari nevinovati au murit in inchisori?)
    Voi, cei care-l atacati pe Parintele, sunteti Omul Nou visat de comunisti : fara Patrie, fara Neam, fara Credinta. Sa traiti bine!
    nu este stire (Duminică, 20 februarie 2011, 13:08) serban

    În primul rând, sunt un român musulman, asta aşa, ca să nu fiu acuzat că sunt părtinitor. Părtinitori mi se par în schimb mulţi din cei care au comentat până acum. Înregistrarea a fost făcută ÎN CADRU PRIVAT, este aniversarea unui călugăr. Este treaba lui ce face şi mai cu seamă ce i se cântă. În al doilea rând, sunt nişte cântece istorice iar părintele la 92 de ani este el însuşi istorie. De ce ar trebui să fie asta o ştire, nu pot să înţeleg…
    Multa sanatate Parinte – Poate vom ajunge pana la urma sa-l interzicem pe Radu Gyr, poate si pe Eminescu (Duminică, 20 februarie 2011, 14:21) cristi
    In inchisorile comuniste, in care a stat si Parintele Parvu, au murit zeci de mii de oameni. Cifra crimelor facute de comunism in cei 44 de ani este inspaimantatoare. N-am auzit insa pe nimeni sa interzica comunismul, insemne ale acestuia sau cantece din acea perioada. Mai mult decat atat comunistii sau copiii acestora apar la tv si o duc bine merci. La fel si tortionarii din inchisorile comuniste. Ne-am gasit insa sa acuzam un grup de maici si un simbol al luptei pentru libertate. – v, ca si el a deranjat mai ales prin scrierile politice. Daca ne uitam adevarata istorie si pe cei ce au luptat pentru libertate si romanism ne meritam soarta.
    Şalom (Duminică, 20 februarie 2011, 14:45) cip.
    Spre stiinta : Centrului pentru Monitorizarea si Combaterea Antisemitismului. Miscarea Legionara din Romania nu a fost condamnata la procesul de la Nürnberg. Nu a fost o miscare nazista , fascista , a fost o miscare pur romaneasca. Intrebati-va de ce oare , legionarii au fost acuzati de Carol II , Antonescu , comunisti ( ase vedea comunistii intrati in Romania in anii 1948 … ) si actualmente de cei care nu le convin nici macar sa auda de Miscare. Istoria nu se strege , se transmite. Nu uitati acest aspect , chiar daca imnul national al romanilor este : ,,Desteapta-te romane ” Doamne Fereste, sa se destepte cu totii. Asa ca, lasati-o mai moale. Si inca ceva … nu mai avem bani. Şalom !

    un cantec pe invers (Duminică, 20 februarie 2011, 15:09) Petre Anghel

    Nu sunt legionar si nu am simpatii legionare, parintii si bunicii mei, fiind neoprotestanti, luând-o pe coaja (adica pumni in spate si picioare in fund) de la legionari.
    Nu sunt nici comunist, nici neocomunist (parintii mei si bunicii mei luând picioare in fund si de la comunisti, cam pentru eceleasi motive).

    Dar, daca unii sunt deranjati de un un cantec legionar, ii rog sa fie deranjati si de urmatorul cantec bolsevic, pe care i l-am cantat soacrei mele ieri, dupa ce l-am gasit intr-un manual de indoctrinare, editat de bolsevici:
    ”Infratit fi-va vesnic al nostru popor
    Cu poporul sovietic, eliberator.
    Leninismu ni-e steag si tarie si- avant
    Noi urmam cu credinta partidul neînfrânt!”

    Doamne ajuta, Parinte Justin! (Duminică, 20 februarie 2011, 15:31)

    ”Cel care lupta chiar singur, pentru Dumnezeu si Neamul sau nu va fi invins niciodata.” Corneliu Zelea Codreanu

    din pacate, s-a creat obiceiul ca pe acest site, la sfarsit de saptamana, sa se vina cu o “stire” din zona religioasa facuta de jurnalisti fara pregatire (Duminică, 20 februarie 2011, 15:32) merlin i-a raspuns lui serban

    s-a creat obiceiul ca pe acest site, la sfarsit de saptamana, sa se vina cu o “stire” din zona religioasa facuta de jurnalisti fara pregatire in domeniu in asa fel incat sa lase loc de discutii in contradictoriu; pe langa aceasta, printre cei care posteaza sunt si persoane care urasc tot ce tine de religie si profita de “stire” pentru a scoate tot ce e urat in ei; si nu in ultimul rand, se poate vedea ca la stirile adaugate in ultimele trei ore, nu s-a adaugat niciun comentariu de catre hotnews (or fi in pauza prelungita de masa), insa la aceasta s-au adaugat vreo 25 – probabil ca nu le mai verifica…

    E vorba de un adevar (Duminică, 20 februarie 2011, 16:14) Ionel i-a raspuns lui xy

    Istoria ne-a fost mistificata.
    iar despre legionarii s-au spus numai neadevaruri.
    Cum iti explici ca cei mai mari oameni de cultura si patrioti ai Romaniei in perioada interbelica au fost legionari s-au au avut simpati legionare?
    Apropo crimelece au fost puse in seama legionarilor s-au n-au fost sau au fost comiise de altii.
    vezi ce spune N Steinhardt evreu monah despre asasinatul din padurea Jilava a 125 evrei – ca nu au fost comise de legionarii ci de cei ce vroiau sa-i discrediteze . E marturia unui evreu!
    Incetati! (Duminică, 20 februarie 2011, 16:01) anonimul crestin

    Cati dintre voi v-ati intalnit macar odata cu parintele Iustin?? De unde stiti voi ce propavaduieste acesta?? Din ce scrie presa?
    Cati dintre voi s-au spovedit vreodata? Cati dintre voi postesc si se roaga? Cati dintre voi rezista in Liturghie de la inceput pana la sfarsit? Cati dintre voi stiti ce se intampla in Sfanta Liturghie? Cati dintre voi aveti habar ce vi se intampla la Botez??
    Cati dintre voi ati citit despre atrocitatile petrecute in temnitele comuniste? Care dintre voi a cunoscut vreodata suferinta extrema a torturii fizice si psihice,a foamei,dar mai cu seama a lepadarii de Hristos. Cati dintre voi stiu ca la Pitesti si in colonia de la Salcia(Balta Brailei) oamenii au fost siliti la apostazie dar au preferat sa moara. Cati dintre voi stie macar o farama despre acest masacru planificat al sufletelor?

    Cati dintre voi ar indura sa stea de veghe la capataiul unui bolnav,renuntand la un mod de viata comod si indestulat?

    Cine-i vinovat? (Duminică, 20 februarie 2011, 16:40) mircea

    Vinovat este cel care a pus cantecul pe net. Parintele si maicutele nu au cantat in public si deci nu trebuie sa fie criticati. Rai sunt cei care judeca aspru. Daca a fost o aniversare, intr-un mediu privat, de ce noi intram cu picioarele in viata lor? A venit parintele Parvu si a cerut cuiva sa se inscrie la legionari? Si atunci ce aveti frate cu un suflet de roman? Ce vroiati sa cante la ziua lui? O manea a lui Minune? Hai sa fim seriosi.
    Sa infiintam un (Duminică, 20 februarie 2011, 16:53) Ionel

    Centru pt Monitorizarea Crimelor facute de Comunistii Evrei
    de la inceputuri si pana astazi.

    Un parinte sfant! (Duminică, 20 februarie 2011, 16:54) helium

    Care-i concluzia centrului pentru monitorizarea si combaterea antisemitismului in linii mari? Si care-s argumentele fondate ale unui protest oficial din partea acestui centru?

    Singura chestie pentru care s-a iscat toata valva asta e faptul ca aceasta cantare e un pericol social la adresa actualului regim roman? Prostii, miscarea legionara a fost o solutie in vremurile in Europa, in fiecare stat, predomina regimul totalitar.
    Era un necesar protectia militara pentru ca democratia nu exista si conflictele impuneau regimuri straine.

    Cu ce e rea aceasta cantare? Urmariti versurile “domnilor critici”, va instrainati mult de romanism(nu de conceptia de miscare legionara in sine), integritatea si unitatea.

    Mai bine v-ati preocupa capul cu alte lucruri, iar se scumpesc alimentele in urma raportului bancii mondiale…etc, etc.

    Din ce bani respira acest centru?

    Dubla masura (Duminică, 20 februarie 2011, 16:54) Stefan Michiu

    In primul rand, ii urez Sfintiei Sale LA MULTI ANI!O figura venerabila, care impune respect si consideratie! Apoi, m-a deranjat intotdeauna dubla masura: adica, pot sa defilez cu secera si ciocanul, pot canta Internationala dar NU am voie sa desenez o svastica si culmea, sa cant un cantec!Daca se ia in considerare efectul criminal pe care l-au avut cele doua ideologii, comunismul este de departe pe primul loc, atat ca perioda cat a putut actiona cat si ca efectul mai sus amintit.Dar sa interzici un cantec e si absurd si grotesc! Dupa acelasi principiu, Marseilleza ar trebui interzisa de mult-“un cantec sanguinar”, la fel Internationala si atatea altele! E democratia atat de slaba incat se teme de un cantec sau reziduurile educatiei comuniste atat de prezente?
    Corect! (Duminică, 20 februarie 2011, 17:58) Legiunea Arhanghelului Mihail

    Gestul maicutelor este unul corect. Parintele Iustin PARVU a fost membru activ al Miscarii Legionare. intre 1938-1940. Motiv pentru care a si infundat puscariile comuniste.
    Iata-l la 92 de ani, dupa ce a zacut aproape 20 de ani in temnitele comuniste! L-a tinut Dumnezeu in viata!
    Nu uitati, de asemenea, calitatea de preot misionar pe frontul de est, pana la Odessa, in perioada 1942-1944.
    Un om IN URMA CARUIA RAMANE CEVA DEMN, nu mizeriile comunistilor.
    Sanatate multa Parinte!

    Bravo lor!! (Duminică, 20 februarie 2011, 18:19) patriot roman

    Bravo lor!!Intr-o Romanie condusa de 21 de ani de niste excremente comuniste de la lovitura de stat din 1989 Miscarea Legionara ar fi singura putere plauzibila care ar face ordine in tara!!

    intrebare pt. autorul articolului (Duminică, 20 februarie 2011, 18:30) radur

    Intrebare pt. autorului articolului (Redactia Stiri HotNews.ro): Ce informatii detineti despre acel Centrul pentru Monitorizarea si Combaterea Antisemitismului – MCA Romania? Ati verificat dvs. unde activeaza acasta organizatie, are vreo afiliere (guvernamentala, non-guvernamentala, privata, religioasa, etc.), care este domeniul de activitate si jurisdictia sub care activeaza?

    Practic stirea dvs. este: actorul A (Centrul pt. monitorizare) transmite un protest impotriva a ceea ce face actorul B (un grup de maicute, in cadru privat).
    Ati oferit apoi foarte multe detalii despre actorul B (“acuzatul”) dar aproape nimic despre actorul A (“acuzatorul”).
    Cred ca profesionalismul dvs. de jurnalisti (mai ales ca nu este vorba de un singur autor, ci de o intreaga redctie de stiri) ar trebui sa va faca sa oferiti si restul de informatii, pentru ca stirea a fie intreaga.

    Maicutele de la Petru Voda (Duminică, 20 februarie 2011, 18:30) Maria Petrascu

    Astept de la Centrul pentru Monitorizarea si Combaterea Antisemitismului – MCA Romania si un protest oficial pentru faptul ca, alaturi de Holocastul evreiesc, nu este recunoscut, la nivel european si ,si Holocastul Rosu care, numai in Romania, a echivalat cu aruncarea in puscariile comuniste si cu torturarea si uciderea a peste 2.500.000 de romani care s-au opus Ciumei Rosii.

    Asa e corect, domnilor! Mortii vostri nu sunt mai morti decat ai nostri! Asa sa ne ajute Dumnezeu, dupa cum masuram viata si moartea unor oameni cu o singura masura sau cu doua!

    despre HOLOCAUSTUL ROSU de ce nu se vorbeste?? (Duminică, 20 februarie 2011, 18:32) gigel

    de ce MCA nu spune nimic despre HOLOCAUSTUL ROSU, in care au murit sute de milioane de oameni?
    cine a adus si impus in romania comunismul?
    sa vedem: ana pauker ( anna rabinsohn), vasile luca ( laszlo luka),teohari georgescu( burah tescovici),josef kisinevski ( jakob broitman),roman walter ( ernest neulander) -tatal lui petre roman, silviu brucan ( bruckner), alexandra sidorovici ( sotai lui silviu brucan), alexandru graur ( alter brauer), mihai roller.
    Acesta-i incident? (Duminică, 20 februarie 2011, 18:36) Cristian

    “Reprezentantii Manastirii Petru Voda si cei ai Patriarhiei Romane nu au putut fi contactati pana la aceasta ora pentru a exprima un punct de vedere oficial in legatura cu acest incident”.
    Deci in Romania nu mai poti canta cantece patriotice ca acestea sunt considerate incidente. Sa va fie rusine!
    Cinste maicutelor!
    So what? (Duminică, 20 februarie 2011, 18:43) Maria

    Constitutia prevede libertatea de exprimare, acolo nu era spatiul public. In spatiul privat ai dreptul sa vorbesti, sa canti si sa te exprimi asa cum doresti. Asta-i culmea… Aberatie de articol…
    Protest (Duminică, 20 februarie 2011, 21:36)Staretul[anonim]

    ….Iar la aflarea acestei cumplite vesti despre cele petrecute la Manastirea Petru Voda,ca replica, in semn de revolta si manie,la sediul USD(Uniunea Schizoido-Dementa) si la cel al ONG-ului care vegheaza la o lume fara manifestari antisemite au fost organizate concerte sub genericul “Lui STALIN slava,slava-i cantam!” Salom!
    Print Friendly, PDF & Email
    You can leave a response, or trackback from your own site.

    46 Responses to ““Sfanta Tinerete Legionara” a ajuns pe HoțNews si “Adevarul”. Felicitari celor care propaga versurile marelui poet al inchisorilor, Radu Gyr, si cuvintele de invatatura ale martirului anticomunist, aniversat la 92 de ani, Parintele Justin Parvu! UPDATE: Cititorii tin cu Parintele. Cititi aici comentarile!”

    1. Mos Ioan says:

      @cobra ( duminica 20 februarie 8!25

      Praf m-ai facut cobra, pui de napârca ce esti………
      Bai nemernicule vorbeste cu Daniel din Deal sa puna piciorul în prag trimitând circulare în toate Bisericile din Tara, în care sa interzica avortul, casatoria homosexuala, eutanasia, drogurile, etc.etc..
      Nu-mi veni mie cu gogoritzele tale de mai sus………sau faci parte din banda “Preanefericitului”?

    2. Gogu says:

      Omul asta a construit sapte manastiri , doua camine pentru batrini si copii,
      Parintele chiar este un mare roman care ai incomodeaza pe cei care ne vor sclavi. Au incercat sa-i sa-i faca de petrecanie de nenumarate ori dar nu au reusit,cineva acolo sus il iubeste nespus de mult si are grija de el poate poate ne vom trezi si noi.
      Oricine are astazi putina coloana vertebrala este ingenuncheat, uitativa la TEO TRANDAFIR si aducetiva aminte de gestul ei de fericire din parlament, acum trage ponoasele. Chiar credeti ca peste TEO a putut da boala asa dintr-o data, chiar credeti ca nu-si facea controale periodice?
      Rugativa pentru Parinte este unul dintre ultimii emisari pe care ni-i trimite cerul ca sa ne trezeasca din somnul nostru si pentru a ne da un exemplu de comportament in viata pentru ca noi ne vindem mult prea usor constiinta pentru bani functii putere.
      Oare de ce oameni ca Parintele Iustin sau Parintele Arsenie Boca sufera atit de mult din cauza bisericii? Si ca sa fim in spiritul adevarului parintele nu mai este staret la Petru Voda de cind a fost pacalit sa semneze actele de sfintire a manastirii Petru Voda si in loc de asta a mai semnat si o declaratie inclusa in acele acte cum ca e de acord sa fie numit staret Popa Lavrentie omul lui Daniel. care intre timp i-a matrasit pe majoritatea calugarilor de acolo.

    3. miha says:

      sincer m-am mirat si eu de articolul aparut pe hotnews..ii credeam mai seriosi. Am citit si o parte din comentarii. Unii destul de vehementi impotriva legionarilor. Dar de fapt noi nici nu stim cine au fost, nu cunoastem de doua generatii istoria adevarata a Romaniei. Si daca nu cunosti cum poti sa vezi ce e rau si ce e bine? Si daca nu poti sa vezi ce a fost rau si ce a fost bine cum poti sa repari? Daca nu poti sa repari cum poti sa te vindeci si liber sa cresti, sa te dezvolti? In fine, am fost dezamagita de reactiile unora si consolata de cele mai inteligente. Nu toti romanii sunt spalati pe creier. La revolutie eram adolescenta apoi mai tarziu viata m-a dus in occident unde am studiat si lucrarea de licenta a fost despre trauma psihologica in inchisori a detinutilor politici. Nu m-a interesat nici-un moment din ce grupare faceau parte cei inchisi ci faptul ca erau romani si au suferit pt ca niste comunisti fara D-zeu au decis asta. Daca oamenii aia nu au iubit tara inseamna ca vamesii (nu imi vand eu tara asa ieftin-spunea unul)sigur o fac.

    4. paul bacosca says:

      Va dau un citat edificator din “Carticica Sefului de Cuib”:

      “Legiunea este o Organizaţie întemeiată pe ordine şi disciplină.

      Legiunea e călăuzită de un naţionalism curat, izvorât din nemărginita dragoste de Neam şi ţară.

      Legiunea vrea să trezească la luptă toate energiile creatoare ale Neamului.

      Legiunea apără altarele Bisericii pe care duşmanii vor să ni le dărâme.

      Legiunea îngenunche înaintea crucilor vitejilor şi mucenicilor Neamului.

      Legiunea stă scut neclintit în jurul Tronului, din care voevozi şi regi s-au jertfit pentru apărarea şi înălţarea Patriei.

      Legiunea vrea să clădească din suflete tari şi braţe vânjoase o ţară puternică, o Românie nouă.”

      Idealul legionar este cat se poate de actual. Din acest motiv se doreste descurajarea oricarei incercari de trezire si mobilizare a neamului romanesc. Ceea ce-i sperie cel mai mult pe acesti inamici si destabilizatori ai neamului este forta care izvoraste dintr-o credinta profunda si trainica.
      Se incearca oricum discreditarea Parintelui Iustin, pentru a-i destabiliza autoritatea spirituala si morala.

    5. VR says:

      Adevarat!

    6. Iustina says:

      Cine il loveste pe parintele Iustin Parvu loveste in toti crestinii care nu vor sa accepte actele cu cip. Suntem alaturi de parintele si de obstea manastirii Petru Voda. Bunul parinte vrea sa ne scoata din cadere, sa ne ajute. Se roaga pentru neamul romanesc, pentru ca noi sa avem credinta si sa alegem adevarul si nu minciuna.

      Corneliu Zelea Codreanu a luptat pentru neam si tara asa cum face parintele Iustin. Cu pretul vietii vom apara aceste idealuri crestine romanesti.

    7. De la Păstorel citire: “În era noastră revolută / Căcații scriu în loc să pută, / Iar scriitorii/adevărați / Sunt dați afară de că-Katzi…”
      Cine e și ca-Katz ăsta, o fi rudă cu ăla din 1946, care îl dădea afară din Uniune pe Păstorel?

    8. cineva says:

      Poate ca nu mai e mult si DESTEPTAREA va incepe !
      Primul pas: retragerea Romaniei din UE si din NATO, doua greseli istorice …

    9. Adrian Pop says:

      BRAVO MAICUTELOR !!!
      Cine vrea sa stie mai exact cu ce se ocupa centrele pt combaterea criticii anti-sioniste sa caute pe internet filmul documentar “Defamation” de Yoav Shamir. Un evreu despre evrei.

    10. agerstress says:

      Nu-i de mirare de ce au sistat comentariile pe (bor)Hot News. E limpede ca nu au reusit sa obtina efectul pe care-l anticipau. Ma bucur enorm ca incep sa se trezeasca la viata romanii din “somnul cel de moarte”.
      Suntem alaturi de Parintele Iustin si de toata obstea de la Manastirea Petru Voda.

    11. Josika says:

      Cine mai are vreo îndoială asupra acţiunilor Hotnews poate fi acum lămurit: “ştirea” dată de ei a fost postată la 2 noaptea şi a primit câteva update-uri, iar comentariile au fost şterse azi şi blocată posibilitatea de a da altele noi (oficial, cu notă a redacţiei). Nu-mi amintesc să se mai fi întâmplat aşa pe hotnews. Interesant e că ştirea a fost dată cu tot cu “protestul” organului antidiscriminătoresc. Lucrurile par să se fi întâmplat aşa: 1. s-a făcut ştirea, s-a trimis la organ, organul a anexat protestul, iar ştirea s-a postat. Totul într-un timp record. Dar de ce au fost şterse comentariile? Am impresia că erau prea multe pro. Cum să nu fie aşa, chiar nesimpatizând cu legionarii, trebuie să fii tâmpit să iei de bun gestul hotnews-ului. Oricum, în practica lor consecventă de a denigra tot ce e ortodox (vezi Bartolomeu Anania, vezi aşa-zisele dezbateri despre Biserică, în care nu fac decât să stârnească comentarii anti-religioase), Hotnews a făcut acum un mare serviciu Bisericii. Au pus ştirea evident ca să dea în cap, dar cititorii nu au mai reacţionat cum era Hotnews obişnuit. Oricum, dincolo de toate cele, Hotnews e o ceată de incompetenţi atei, care traduc ştiri pe-un cap şi au surse de informare două-trei site-uri de unde preiau consecvent.

    12. Dan says:

      BRAVO MAICUTELOR!
      Au o voce minunata.
      https://smaraldul.blogspot.com/

    13. VR says:

      Asa zic si eu. Sa semnati va rog fotografia pe care o folositi in deschidere si sa semnalati sursa ei. Multumesc. Numai bine!

    14. VR says:

      Mai mult. E o jalnica Scanteie online finantata de tovarasul Soros!

    15. crestin says:

      Cam violente versurile pentru un reprezentant al lui Dumnezeu, nu credeti?

      “Ni-i draga moartea pentru Capitan!” – Isus nu a cerut nimanui sa moara pentru un alt om, din contra, doar Dumnezeu merita sacrificiul suprem.

      “Si-avem doar gloante pentru tradatori!” – Isus l-a sarutat pe tradator.

      “Moartea, numai moartea legionara” – prea multa moarte in aceasta poezie de 3 strofe. unde este viata si iertarea crestina ?

    16. Mitescu Eugen says:

      Daca vrea Dumnezeu poate sa faca serafimi din nisip. Cert este ca a creat romani, romani adevarati, care au suferit pentru tara lor si au ramas pana la capat drepti. Ei au murit, dar au lasat o mostenire extrem de periculoasa: constiinta patriotica si crestina, care este timona pe marea inviforata a zilelor noastre. Vanzatorii de tara se feresc de asta ca dracul de tamaie.
      Am crescut cu convingerea ca legionarismul este condamnabil, la 40 de ani nu mai cred asta. Vad oameni admirabili, intr-o majoritate zdrobitoare insemnati cu stigmatul apartenentei la vreo Fratie de Cruce, zdrobiti de calcaiele parintilor celor care ne conduc acum.
      Intr-un gest de fronda si cu mare placere cant “Sfanta tinerete legionara” si infrunt orice adversitate la adresa noii mele simpatii, declarata cu entuziasm celor din jur, apartenenta pur ideologica. Prefatandu-l pe Iustin Parvu, “Luptati, luptati pana la capat! Este vremea muceniciei!”
      Ca nu e dracul mai tare ca Hristosul!

    Leave a Reply

    Powered by WordPress

    toateBlogurile.ro

    customizable counter
    Blog din Moldova