A trecut la Domnul Parintele Petroniu Tanase de la Muntele Athos – o icoana smerita a Ortodoxiei Romanesti. Vedeti Apelul Parintelui din 1993 contra noilor buletine, primul pas spre lepadarea credintei in Hristos

În după amiaza zilei de 22 februarie, părintele Petroniu Tănase – marele duhovnic isihast de la Schitul Prodromou din Muntele Athos a plecat spre Patria Cerească! Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

A făcut parte din generația Rugului Aprins fiind apropiat duhovnicește cu Pr Sofian Boghiu, Pr Arsenie Papacioc, Pr Ilie Cleopa iar la Mănăstirea Neamț cu Sf Ioan Iacob…
Am adunat câteva mărgăritare duhovnicești din scrierile cu care preacuvioșia sa a îmbogățit literatura duhovnicească:
1. Biserica Ortodoxă este şi trebuie să rămână “duhovnicie”. Nimic nu se împlineşte fără puterea Sfântului Duh. Astăzi duhul lumii pătrunde peste tot, uneori chiar în Biserică, în viaţa de parohie şi de mănăstire. Cu ajutorul duhovnicului, omul este chemat să se înduhovnicească prin Hristos Cel mort şi înviat care a pnevmatizat, îndumnezeit firea umană pe care a înălţat-o la cer, aşezând-o pe tronul Sfintei Treimi.

2. Mănăstirea trebuie să fie departe de duhul lumesc. După Sf. Cuv. Maxim Mărturisitorul, călugărul necontenit se leapădă de cele lumeşti pentru a dobândi cele cereşti.
3. Călugăria este asemănată, după prof. Teodor M. Popescu, cu mucenicia. Cei mai mulţi sfinţi din calendar sunt mucenicii, apoi vieţuitorii mănăstirilor.

Aflaţi mai multe de aici »

Parintele Petroniu, alaturi de Parintele Ioanichie, se numara printre primii monahi romani care au avertizat, inca din anii ’90, asupra vremurilor care au venit, iata, deja. Actualitatea mesajului sau din 1993 contra noilor buletine, considerate primul pas spre lepadarea credintei in Hristos, este frapanta.

Descarcati pliantul de la Hamangia.ro

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova