Ziaristi Online: Tineri bucuresteni au pus Opinca pe Centrul Cultural Maghiar, in replica la spanzurarea lui Avram Iancu. Semnati SCRISOARE DESCHISA adresata premierului Boc: Pana unde va decadea demnitatea nationala in fata UDMR?

Un grup de tineri naţionalişti din Bucureşti, conduşi de avocatul Mihai Rapcea si cetateanul Mihai Tociu, a dat replica provocatorului Csibi Barna, care l-a spanzurat pe Avram Iancu in piata publica, prin “punerea opincii” pe Centrul Cultural Maghiar din Capitală. In vazul politistilor impacientati si agitati de gestul romanesc, tinerii au pus opinca pe gardul Centrului Cultural Maghiar alaturi de inscriptia “Fara Opinca Budapesta era in Siberia”. Actiunea eleganta s-a desfasurat miercuri, 16 martie, de la ora 18, cu ocazia lansării cărţii “Europe în Budapest – a Guide to it’s many cultures”, care a avut lor în incinta Centrului, infomeaza Napoca News. Avocatul Mihai Rapcea a înmânat unui funcţionar maghiar un memoriu, cealalta opincă şi un drapel tricolor, cu rugamintea sa le trimita la Budapesta.  Tinerii naţionalişti şi-au motivat gestul ironic printr-o filmare postata pe You Tube si pe care o puteti gasi si pe Ziaristi Online, in baza articolului.

Opinca românească a intrat în istoria europeană în 1919, după eliberarea Budapestei de sub regimul comunist al lui Bela Kuhn, care transformase Ungaria în prima ţară comunistă din Europa. Armata română, forţată de rezistenţa trupelor comuniste ale lui Kuhn, care se împotriveau actului Marii Uniri din 1 decembrie 1918, au ocupat Budapesta la pas, punând capăt regimului lui Bela Kuhn, aminteste Napoca News. Ca un simbol al victoriei şi al intrării trupelor româneşti în Budapesta pentru prima oară, sergentul Iordan, un “oltean potrivit de stat, negru, uscat şi foarte vioi” a pus o opincă românească pe portdrapelul Parlamentului Ungar. Mai multe detalii puteti gasi in articolul lui Cristian Negrea – Cum au pus românii opinca pe parlamentul de la Budapesta ».

Ziaristi Online este in masura sa va prezinte Memoriul adresat reprezentantilor Budapestei de catre tinerii bucuresteni si mai multe opinii ale participantilor la eveniment:

MEMORIU

Ziaristi Online

Semnati SCRISOARE DESCHISA adresata premierului Emil Boc: Pana unde va decadea demnitatea nationala in fata UDMR si a intereselor Ungariei asupra Romaniei?

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

3 Responses to “Ziaristi Online: Tineri bucuresteni au pus Opinca pe Centrul Cultural Maghiar, in replica la spanzurarea lui Avram Iancu. Semnati SCRISOARE DESCHISA adresata premierului Boc: Pana unde va decadea demnitatea nationala in fata UDMR?”

  1. ada says:

    ungurii au tupeu fantastic pentru ca au lobby puternic cum ar fi si fiii criminalului vass albert unul director in nato iar celalalt director la VW sau soros, sarkozy si altii
    consiliera lui boc, vass, este scolita in budapesta si israel asa ca itit dai seama ce iubesc astia romania

  2. olrg says:

    Bravo baieti! Prea rafinat pentru niste oameni ai pesterilor ca ei dar totusi multumim!

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova