Mitropolia Basarabiei reinfiinteaza Episcopiile de Cahul şi Bălţi pe urmele fostelor Episcopii Ismail – Cetatea-Albă şi Hotin

Adunarea Eparhială a Mitropoliei Basarabiei, care tine de Biserica Ortodoxa Romana, a hotarat reînfiinţarea a două Eparhii în sudul şi nordul Basarabiei, la Cahul şi Bălţi. Pentru alegerea celor doi episcopi, Adunarea Eparhială a votat în şedinţă decizia de constituire a circumscripţiilor electorale. Decizia a întrunit votul unanim al membrilor Adunării Eparhiale, transmite Romanian Global News.

«Cele două Eparhii au existat în aceste zone în perioada interbelică, prima cunoscută sub denumirea de Episcopia Ismail – Cetatea-Albă şi cea de-a doua ca Episcopie a Hotinului», a anunţat în cadrul Adunării ÎPS Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor.

Potrivit Înalt Prea Sfinţiei Sale, la baza deciziei stau realităţile istorice interbelice, în care cele două Episcopii au activat în acelaşi spaţiu canonic comun al Bisericii Ortodoxe Române. «Dat fiind faptul că geografic aceste spaţii nu mai sunt astăzi integral în teritoriul Moldovei de la est de Prut, aşezarea celor două Episcopii se va face în alte centre administrative, din aceeaşi zonă: Cahul şi Bălţi», a precizat ÎPS Petru.

Sursa: Basarabeni.ro

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

4 Responses to “Mitropolia Basarabiei reinfiinteaza Episcopiile de Cahul şi Bălţi pe urmele fostelor Episcopii Ismail – Cetatea-Albă şi Hotin”

  1. Iustina Bacosca says:

    Doamne ajuta! Ortodoxia va birui.

  2. din pacate Mitr. Petru de Balti,si Basarabiei, are doar vreo 600 mii de credinciosi.

    Acest numar reprezinta populatia care doreste Unirea Basarabiei cu Romania,ca in 1918.

    Ce facem cu celelalte 3 milioane si ceva? NU Romania e tara care nu doreste Unirea,ci Moldova R. Noua Dreapta si alte organizatii slujesc la acelasi stapan: Vladimir,care e omul KGB FSB al Moscovei,si care slujeste si in transnistria!

    In acelasi timp organizatii ,,unioniste,, aparute ca ciuperciile dupa ploaie sunt dirijate tot de SIS. E o doamna tovarasa,sefa la un partid inexistent, Partidul Liberal,sau cam asa ceva,care s-a declarat cu trambite ca e Unionista,insa a fost desconspirata de agentul SRI Cristian Pohrib,ca lucreaza pentru rusi si RUSIA!

    Aldea Teodorovici au fost asasinati in 1992,de iliescu-KGB si de KGB,pentru ca dupa ,,SUVERANITATEA,, aveau sa cante ,,UNIREA,, Si daca intrau in politica,FACEAU unirea!

  3. PS: Silviu Alupei,care deschide ochii romaniilor,aratand produsele din magazine,cancerigene,

    e de asemenea un bun element pentru statul roman! A desconspirat si el cu probe asa zisa Biserica KGB,formata din agenti din Ucraina si Moldova,si care racoleaza preoti din Romania,pentru influenta Moscovei aici.

    Nu doar Ioan Preoteasa si altii lucreaza cu brio pentru Moscova,pentru ca in acelasi timp Mircea dinescu,din interiorul CNSAS, compromite mitropolitii ca ,,agenti ai Securitatii,, cica.

    …..dar el da verdict unora care au ,,turnat,, securitatii agenti straini care spionau in defavoarea Romaniei,insa el se da mare erou anticomunist daca turna la ambasada URSS,si lucra pentru ei!

    In cazul asta eu sunt comunist sadea si fidel lui Ceausescu! Asa a spus si Volcinschi!

    Pozitia ta e cea corecta,si imi plac articolele tale pe care le scrii.

  4. pss: sa vorbim si despre PCRM,votat de 40 la suta din Moldoveni,partid ce e clar impotriva Romaniei.

    De aceea nu se poate unirea. Mihai ghimpu,nu putea face Unirea nici sa stea in cap,datorita organizatiilor minoritatii ruse,organizatii extremiste, dar si datorita faptului ca in cazul unui referendum,cu intrebarea: Doriti Unirea Moldovei cu Romania>?

    Raspunsul iesea : NU cel putin 80 la suta,DA 20.

    De ce? Pentru ca PCRM din electorat= 40 la suta. PDLM,PLDM, Lupu*(fost PCRM,anti-Romania), Filat(Fost ofiter KGB), aveau inca vreo 30 si ceva la suta.

    Electoratul lui Ghimpu ar fi putin Unionist.Dar ghimpu are vreo 15 la suta,din cate stiu!

    Asadar,UNIREA cu Romania,nu acum. Poate peste 20,40 de ani,cand Se va crea NEW World Order,si cand TOATE statele vor disparea.

    vom avea moneda unica globala,euro se va uni cu dolarul,yenii,etc.

    ASEAN,Uniunea Africana, UE si uniunea Mexicanadamerica se vor uni.

    Romania va fi un sector sau un judet al Globului,condus de Guvernul Mondial,care exista,dar inca nu e la vedere.

    Apropo,draga Roncea,te rog sa mergi la intrunirea din Junie a grupului Bilderberg,din USA, cred ca se vor vedea tot la fundatia gorbaciov(masonul ateu,cica ,,comunist,, cica a vrut comunism reformat,adica cum zicea Paul Goma INGHETATA FIARTA) in LA -California.Se zvoneste ca vor discuta atacarea IRANULUI,si multe altele.

    Ca jurnalist ar fi bine sa mergi.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova