HotNews a infiintat deja “Tinutul Secuiesc”. Cel mai unguresc site in limba romana promoveaza extremismul maghiar in valuri de “deonotologie” marca Soros Open Network. FOTO/INFO

Un cititor Roncea.ro care a ales sa-si piarda putin timpul pe cel mai unguresc site de limba romana din Romania a observat cum incalca cei mai deontologi ziaristi ai lui Soros si Tismaneanu bunul simt ziaristic si fac propaganda pe fata autonomiei “Tinutului Secuiesc”. Observatorul HotNews a facut o simpla monitorizare vizuala a zilei de luni, in care pe prima pagina a blogului lui Soros apar nu mai putin de patru “stiri” in favoarea pretentiilor UDMR si ale celorlalti extremisti maghiari. Intr-un material, reporterul Attila Biro ii “consulta” deontologic pe trei dintre conationalii sai: Borboly Csaba, Petru Lakatos si Rozalia Biro. Intr-altul este cainat bietul Marko Bela. Apoi, ca o incununare a “deontologiei” Tapalaga tranteste o “analiza” bazata pe “expertiza” lui Csaba Astalosz, care, pe deasupra, isi publica singur pozitia “independenta”, ca colaborator al blogului Soros-HotNews “Contributors”.

Dupa trei zile, adica azi, situatia nu s-a schimbat, ba chiar dimpotriva: HotNews a infiintat deja “Tinutul Secuiesc”. In viziunea portalului maghiar de limba romana, “Tinutul Secuiesc” exista ca atare si i se poate face si “profilul”, dupa cum se vede dintr-o “stire” de azi, comentata, “deontologic” , de “istoricul” Andreea Varga, din intamplare maghiara, care ne linisteste de sus: “In ziua de azi nu e vorba de autonomie teritoriala, ci de o regionalizare. Dar e o problema ca in Romania nu se pricepe acest lucru si mereu se ajunge la istorie“. Apoi, Attila Biro revine in forta cu patru conationali de-ai sai: Itzak Balas, Tamas Sandor, Toro Tibor si Szasz Jeno, toti cunoscuti ca extremisti si antiromani de cea mai joasa speta. De subliniat: nicaieri, in toate aceste zile, nu apare pozitia romanilor din Covasna, Harghita si Mures. Mai este de amintit ca HotNews are antecedente in privinta “Tinutului Secuiesc”: dupa ce a incasat reclama de la Apemin Tusnad, companie detinuta de familia Kurko, Arpad, tatal si Gyarfas, fiul, a promovat “proiectul” TOTB, in care se facea o propaganda desantata la “Tinutul Secuiesc” fapt semnalat la vremea respectiva si de avertizorul public din Sfantu Gheorghe Dan Tanasa. Titlurile de mai jos nu mai au nevoie de comentarii suplimentare.

Alte dovezi mai vechi ale sustinerii extremismului maghiar de catre “independentul” HotNews:

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

One Response to “HotNews a infiintat deja “Tinutul Secuiesc”. Cel mai unguresc site in limba romana promoveaza extremismul maghiar in valuri de “deonotologie” marca Soros Open Network. FOTO/INFO”

  1. Fanu says:

    ce gunoaie

Leave a Reply

Powered by WordPress

Stiri

customizable counter
toateBlogurile.ro Blog din Moldova