S-a trezit diplomatia romana! Oskar Fuzes a mai baut o cafea la sediul MAE. Nu cu Baconschi, ca era la caldurica, in Tunisia. Dupa care ne-a injurat din nou: “Interesul Ungariei este absolut natural”. FOTO Baconschi – Zsolt Semjen

Suveranitatea Romaniei a fost insultata deambasadorul Ungariei de pe treptele MAE

La ceva timp dupa ce am dat un telefon virtual la Cotroceni: Alo, Cotrocenii, vedeti ca l-ati uitat pe Baconschi ca mutulica de Externe! Ungaria ne cere “Tinutul Secuiesc” prin Zsolt Semjen. Scripcaru PDL e gata sa-l dea. UDMR vrea autonomie si pentru Bihor, Satu-Mare si Salaj, oficialii MAE s-au gandit totusi sa-l cheme la o cafea pe Oskar Fuzes, ambasadorul Budapestei. Nu e prima pe care o bea la sediul MAE (de data aceasta fara “bunul sau prieten” Baconschi, aflat in Tunisia). In ultima perioada, diplomatia romana a schita in mai multe randuri dezacrodul cu declaratiile provocatoare ale Ungariei revizioniste, la o cafea cu ambasadorul Fuzes si “inimoasa” sa sotie. Cea precedenta s-a baut inainte ca Ungaria sa-si bage “Tinutul Secuiesc” in “Casa” de la Bruxelles, cu tot cu cererea imperativa a Romaniei de a nu se da curs acestei manifestari. Burzuluiala a durat de o cafea. Nici o alta masura nu a fost luata desi diplomatia are destule cai la indemana, de la inmanarea oficiala a unui protest verbal la expulzarea ambasadorului, dupa cum ar merita.

De data aceasta am primit urmatorul Comunicat de presa:

“Data: 16.06.2011

Ambasadorul Republicii Ungare la Bucureşti, Oszkár Füzes, a fost invitat astăzi, 16 iunie 2011, la sediul Ministerului Afacerilor Externe. În cadrul întâlnirii, partea română şi-a exprimat dezacordul faţă de declaraţiile publice din 15 iunie 2011 ale autorităţilor ungare referitoare la proiectul reorganizării administrative a României. Partea română a apreciat ca neuzual şi nepotrivit demersul public al părţii ungare în condiţiile în care reorganizarea teritorială a Romaniei este o chestiune strict de politică internă, iar dezbaterea publică pe marginea acestui proces a fost lansată de puţin timp.”

Si ce a zis Fuzes cand a iesit de la MAE? Ne-a injurat din nou:

“Dacă vreţi părerea mea personală, eu cred, eu am convingerea că interesul din partea Ungariei este natural, acest lucru este important şi pentru noi. Acest lucru este absolut natural: ce este, ce va fi, care este părerea comunităţii maghiare din România şi atât”, a spus Fuzes, citat de Mediafax si preluat de Gandul.

E, ce va face MAE acum? Il invita din nou la cafea? Da data aceasta cu ministrul si sotiile, nu? Nu vine si doamna Vulpe?

Sursa foto Baconschi – Zsolt Semjen: MAE

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

6 Responses to “S-a trezit diplomatia romana! Oskar Fuzes a mai baut o cafea la sediul MAE. Nu cu Baconschi, ca era la caldurica, in Tunisia. Dupa care ne-a injurat din nou: “Interesul Ungariei este absolut natural”. FOTO Baconschi – Zsolt Semjen”

  1. Petre says:

    “S-a trezit diplomatia romana!” o dorinta arzatoare presupun, sau un titlu pompieristic (de ziarist), care diplomatie ? Ministru de externe lucreaza cu drag la dezmembrarea noastra, cei de sub el la fel …. numai presendintele nu a aratat inca de partea cui e .

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova