In atentia SRI: Verosul Verestoy Attila vrea sa puna mana pe Lacul Rosu pentru “Tinutul Secuiesc”, profitand de vacanta parlamentara

Patru parlamentari UDMR trag sforile pentru a trece niste terenuri si lacuri de acumulare din proprietatea statului in cea a Consiliului Local Gheorgheni (Harghita), profitand de vacanta parlamentara.

Nici in perioada vacantei, cand mai tot alesul isi mai ia gandurile de la politica, udemeristii nu renunta la ideea de a trage cat mai mule foloase pentru regiunile pe care le reprezinta. Asa se face ca un proiect initiat de Verestoy Attila, Edler Andras Gyorgy, Pal Arpad si Seres Denes le cam da batai de cap in aceasta perioada senatorilor din Comisia de administratie si nu numai.

Lege cu dedicatie

Depusa la Parlament inca din martie, legea prevede darea cu titlu gratuit  in administrarea Consiliului Local al Municipiului Gheorgheni din judetul Harghita a doua lacuri de acumulare – “Piatra Rosie” si “Paraul Valea Oii” (zona Lacului Rosu) aflate in domeniul public al statului si in administrarea “Apelor Romane”.

Totodata, documentul face referire si la preluarea de catre CLM Gheorgheni a bunurilor mobile (in valoare de 362.918 lei, respectiv 223.726 lei) dar si la faptul ca istitutia se “subroga in drepturile si obligatiile Administratiei Nationale “Apele Romane”.  In timp ce initiatorii sustin ca proiectul are in vedere atat protejarea Lacului Rosu cat si dezvoltarea economica a zonei, surse parlamentare ne-au precizat ca legea este una “cu dedicatie”, argumentele udemeristilor fiind “cusute cu ata alba”. Ca lucrurile nu sunt tocmai curate o demonstreaza si lipsa avizului de la Guvern.

Continuarea la Ziaristi Online

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

2 Responses to “In atentia SRI: Verosul Verestoy Attila vrea sa puna mana pe Lacul Rosu pentru “Tinutul Secuiesc”, profitand de vacanta parlamentara”

 1. Iustina Bacosca says:

  Sub nici o forma Lacul Rosu nu trebuie sa devina proprietatea CLM Gheorghieni.
  Lacul Rosu face parte din Parcul National Cheile Bicazului-Hasmas si este ARIE PROTEJATA.
  Doar nu suntem chiar atat de natarai sa lasam acest tinut udemeristilor.
  Sper sa nu fiu nevoita sa merg cu pasaport in Cheile Bicazului!
  Duminica trecuta am fost cu sotul in Cheile Bicazului sa ne bucuram de frumusetea naturii si la tot pasul numa ungureste se vorbea. Dar nici noi nu ne lasam. Le ceream targovetilor sa ne vorbeasca in dulcea limba romaneasca si sa nu ne mai zgaraie urechile cu o limba straina, ca de sarma ghimpata. Ca doar traiesc in Romania si au cetatenie romana. Ce Doamne, iarta-ma! Suntem sau nu stapani in tara noastra?!

Leave a Reply

Powered by WordPress

Stiri

customizable counter
toateBlogurile.ro Blog din Moldova