Ziarul ZIUA renaste pe Facebook. In peisajul sterp al actualei prese din Romania, fenomenul ZIUA ar putea reaparea in toamna in forma sa curata

Dupa ce cativa jurnalisti au lansat pe Facebook grupul inchis al fostilor redactori de la faimosul ziar ZIUA, in scurt timp numarul acestora s-a ridicat la o suta. Cum si Radu Moraru a ridicat problema (in)existentei unui ziar romanesc de valoare in peisajul sterp sau intesat cu cururi si tate al presei din Romania, grupul ziaristilor profesionisti ar putea lansa in toamna acest proiect, anuntat deja la emisiunea Nasul: un ziar al romanilor pentru romani. Ramane de vazut. Pana atunci, cateva amintiri de la fostul ziar ZIUA, asa cum apar pe Facebook.

Sorin Rosca Stanescu si Horia Tabacu – Nasul si Finul

O parte din echipa ziarului Ziua: Departamentul Sport la inceputuri

In imagine, secretara ziarului, Elena, pe pervazul sediului din Str Campineanu Nr 4 (Data reala este circa 1996)

Ioan Grosan si Mona Bica la o aniversara

Inainte de demonstratia anti-Bastroe – “Solidaritate pentru Delta”  – organizata de Zia si Civic Media in 2004, pe traseul Piata Universitatii – Piata Romana – Ambasada Ucrainei, cu participarea a peste 5000 de romaniO parte din echipa Departamentului Externe: Luciana Pop, George Damian, Amia Lupascu, Ileana Cornea

La Bureau

Petrecere Ziua la Castel Film

Cititi de la Ziaristi Online si

ASPECTE. Cine e cu adevărat ziarist

Cu alte cuvinte, să trăieşti în primul rând din ce produci ca ziarist, nu din „tunuri”, şantaje, „binemeritari” sau atâtea altele, se ştie prea bine care. Poţi fi oricât de eminent ca eseist, articlier, dezvăluitor sau autor de reportaje, dar dacă principalul câştig vine din altceva, n-ai dreptul la carte de presă, nu eşti de fapt ziarist, ci doar faci şi presă.

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

3 Responses to “Ziarul ZIUA renaste pe Facebook. In peisajul sterp al actualei prese din Romania, fenomenul ZIUA ar putea reaparea in toamna in forma sa curata”

  1. paul bacosca says:

    Sa fie intr-un ceas bun!

  2. VR says:

    Multumim!

  3. Iustina Bacosca says:

    Ziarul “Ziua” era poate cel mai bun cotidian national. Imi amintesc anchetele; asta prin ’95-’97.Era singurul ziar national pe care-l cumparam. A fost odata “Ziua”…Mult succes!

Leave a Reply

Powered by WordPress

Stiri

customizable counter
toateBlogurile.ro Blog din Moldova