Ucraina incarcereaza romani in tara lor. Un caz de Kafka sub ochii si in mainile “organelor statului”. Marian Ungureanu, “teroristul roman” care n-a vrut sa dea spaga vamesilor ucraineni, dupa gratii la 24 de ani. Singura sansa: Basescu

Ucrainenii isi bat joc de romani chiar si la noi in tara nu numai in teritoriile romanesti din actuala Ucraina sau in convorbirile oficiale in care il desconsidera pana si pe seful M.A.E. Baconschi.  Un singur om mai poate salva insa o viata de tanar nenorocita de ticalosia statului vecin: presedintele Traian Basescu. Scenariul de Kafka de mai jos vi se poate intampla si Dvs! Speriati-va! Iata de ce:

O stire seaca:

Biroul de Presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava a anunţat că, joi dimineaţă, în jurul orei 6:20, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale – Compartimentul Urmăriri l-au identificat la domiciliu pe Marian Ungureanu, în vârstă de 24 de ani, tânăr pe numele căruia figura un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea.

Mandatul respectiv fusese emis din 21 aprilie 2011 de către Curtea de Apel Bacău, Ungureanu fiind condamnat la trei ani de închisoare, pentru tentativă penală, contrabandă, deţinere ilegală de arme, muniţii sau explozivi, conform Codului penal al Republicii Ucraina.

IPJ Suceava susţine că tânărul a fost pus în urmărire prin dispoziţia Inspectoratului General al Poliţiei Române din data de 4 mai 2011.

Marian Ungureanu a fost încarcerat în arestul IPJ Suceava, de unde va fi transferat la unul dintre penitenciarele din ţară pentru executarea pedepsei.

Din informaţiile obţinute în cursul zilei de ieri de la Biroul de Presă al Curţii de Apel Bacău, suceveanul a fost condamnat pe 16 ianuarie 2009 de către Judecătoria raională Hliboca din Ucraina la trei ani de închisoare.

Ucrainenii au cerut autorităţilor române recunoaşterea instanţei de la Hliboca şi, implicit, a hotărârii penale prin care suceveanul era condamnat la închisoare.

Cererea ucrainenilor a fost admisă, iar condamnarea lui Ungureanu a rămas definitivă.

Pentru ce l-au condamnat:

Potrivit Biroului de Presă al Curţii de Apel Bacău, pe data de 5 septembrie 2008, Marian Ungureanu se afla într-o parcare cu plată din Cernăuţi şi a cumpărat de la un necunoscut un baston telescopic.

Câteva ore mai târziu, la vama de la Porubne, la ieşirea din Ucraina, suceveanul a fost prins având asupra sa bastonul telescopic, pe care l-a achiziţionat, a declarat el, în scop de autoapărare.

La ucraineni, se explică în sentinţa dată în acest caz, bastonul telescopic este considerat armă albă şi poate fi scos din ţară numai cu permisiunea autorităţilor. (Monitorul de Suceava)

Curentul: „Domnule Preşedinte, ca de la tată la tată vă implor salvaţi-mi copilul şi familia“

Recenta problemă de la graniţa Republicii Moldova cu Ucraina (Giurgiuleşti-Reni) nu este singurul episod halucinant din cadrul relaţiilor româno-ucrainene, ţară care la nivel declarativ susţine că împărtăşeşte valorile democratice ale Europei Unite. După ce mai multe grupuri de studenţi, ONG-urii jurnalişti au fost umilite ore întregi în vămile vecinilor ucraineni în încercarea de a ajunge la sfinţirea singurei biserici româneşti recunoscute de Ucraina, ziarul „Curentul“ a reuşit să intre în posesia unei poveşti tragice a unui tânăr român care a avut ghinionul să vrea să meargă în această ţară pentru a se alege apoi cu trei ani de puşcărie. Toate sub un pretext absolut iraţional venit din partea ucrainenilor. Un caz desprins parcă din romanele lui Kafka stă astfel mărturie asupra incompatibilităţii dintre cele două state, practic două sisteme diferite cu valori diametral opuse atât în plan juridic, cât şi diplomatic.
Este vorba despre un caz care debuta în toamna lui 2008, atunci când tânărul Marian Ungureanu, administrator la firma de publicitate din Bacău, în vârstă atunci de 22 de ani, a decis să meargă pentru prima dată la piaţa de la Cernăuţi (actualmente în Ucraina – n. red.) pentru a face câteva cumpărături împreună cu câteva rude ale sale. Din cauza faptului că  a refuzat să dea şpagă numeroşilor vameşi care se perindă până la ieşirea din vama ucraineană, acestuia i s-a „fabricat“, pentru un baston telescopic pe care  îl avea în torpedoul maşinii pentru autoapărare, un dosar penal pentru posesie de arme albe, trafic de droguri şi explozibili, motiv pentru care a primit ulterior trei ani de puşcărie pe care îi execută în prezent.

„Tradiţia“ ucraineană

Pentru a elucida ce s-a întâmplat în mod real am stat de vorbă cu tatăl acestui tânăr, un om care este obligat în prezent să-şi vadă băiatul proaspăt căsătorit în spatele gratiilor pentru aberaţiile vameşilor ucraineni care nu şi-au primit „tradiţia“.

Continuarea la Ziaristi Online

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

5 Responses to “Ucraina incarcereaza romani in tara lor. Un caz de Kafka sub ochii si in mainile “organelor statului”. Marian Ungureanu, “teroristul roman” care n-a vrut sa dea spaga vamesilor ucraineni, dupa gratii la 24 de ani. Singura sansa: Basescu”

 1. giovanna says:

  Nu va faceti iluzii domnule Roncea,Basescu nu va misca un deget in apararea tanarului Ungureanu,el are alte probleme din pacate,asa este mereu dreptatea se plimba cu capul start in tarisoara noastra dar si in tarile vecine noua|
  Speranta sta in oameni ca dumneavoastra,scrieti,si semnalati aceste cazuri!
  As dori sa stiu in care parte Prutului traiti?
  Cu stima o romanca ce traieste departe de tara!

 2. x-man says:

  De unde concluzia ca jocul cu zombies “STALKER – Call of Prypiat” se refera mai ales la vama ucraineana nu numai la nefericitul de Cernobal …

  Bulgaria a inceput s-o ia pe calea cea buna , astia cand se despind de ‘pesterile’ CCCP …?

 3. catalin says:

  niste nenorociti ucrainienii astia…..uitati un caz identic care s-a sfarsit intr-un alt mod….cum se considera arma periculoasa daca in articolul care vi-l dau este vorba de acelasi baston si omul a scapat doar cu o amenda…intrai pe linkurile urmatoare si va veti convinge
  http://stiri.acasa.ro/social/roman-prizonier-in-ucraina-pentru-un-baston-telescopic-109366.html
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/romanul-arestat-in-ucraina-s-a-intors-acasa-861557.html

 4. VR says:

  E vorba de acelasi caz. Intre timp s-a si judecat si omul a fost condamnat si apoi rearestat si incarcerat!

 5. catalin says:

  daca citim bine articolele din linkurile de mai sus vede caeste vorba de alta persoana din botosani care a scapat basma curata ..cititi cu atentie

Leave a Reply

Powered by WordPress

Stiri

customizable counter
toateBlogurile.ro Blog din Moldova