Presă, tehnologie, morală. Cu datoria Germaniei fata de Romania s-ar putea ridica 626 de spitale ultimul tip, 12.530 de scoli, 37.600 de gradinite, 4.700 de Universitati, 94 de Catedrale si 18,8 Reichstag-uri. Aviz Deutsche Welle

ASPECTE. Presă, tehnologie, morală

de Corneliu Vlad

Efemeridele de presă ale clipei provoacă mai degrabă mâhnire. Unei realităţi prea puţin confortabilă şi agreabilă, mass-media îi răspunde nu prea adecvat, dacă nu chiar penibil. Aflăm cu lux de amănunte despre isprăvile unui derbedeu de fiu de primar, dar peste jaful şi iminenta catastrofă de la Roşia Montana se trece cu lejeritate. Preiau unii, ca puiul de cuc cu ciocul căscat, în care poţi depune orice, ticăloşiile unor „nemţi” cu nume unguresc de la Deutsche Welle despre Catedrala Neamului, dar despre datoriile uitate ale Germaniei, din vremea celui de-al treilea Reich nu suflă nimeni o vorbuliţă (18,8 miliarde de euro – cu care s-ar putea ridica 626 de spitale cam intre cel mai mare spital oftalmologic din sud-estul Europei (20 milioane euro) si cel mai mare spital privat din Bucuresti (40 milioane euro), 12.530 de scoli de cel mai inalt nivel gen scoala privata Little London (1.500.000 euro), 37.600 de gradinte de top (500.000 de euro), 4700 de Universitati gen cea mai mare universitate maghiara privata din Romania – Sapienta, sponsorizata si de statul roman!, 94 de Catedrale ale Mantuirii Neamului si 18,8 cladiri de teapa Reichstag-ului – numai renovarea a costat 600 de milioane de euro – trei Catedrale! – iar constructia 30 de milioane marci aur 🙂 – nota red). Vorba idioată a unui „analist”: despre ce vorbim?

Obedienţa în faţa sacului cu bani, a puterii politice sau oculte, a feluriţilor hrăpăreţi aborigeni ori de afară funcţionează fără greş, iar dezinformarea se lăţeşte. Şi când te gândeşti ce-ar putea face presa, ce posibilităţi tehnologice are comunicarea în masă de câteva decenii!

Integral la Ziaristi Online

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

4 Responses to “Presă, tehnologie, morală. Cu datoria Germaniei fata de Romania s-ar putea ridica 626 de spitale ultimul tip, 12.530 de scoli, 37.600 de gradinite, 4.700 de Universitati, 94 de Catedrale si 18,8 Reichstag-uri. Aviz Deutsche Welle”

 1. Iustina Bacosca says:

  Fantastic! De ce nu se vorbeste despre aceasta datorie??!!
  Si nu ar fi singura datorie pe care Romania ar trebui s-o recupereze.
  Din pacate aceste datorii nu vor fi platite natiei romane. Germanii o duc foarte bine, ei prospera cu ce au furat iar cei care ar putea sa recupereze banii se fac ca ploua. Presa in Romania este condusa de fosti securisti. Au TV, ziare, radiouri si au tupeul sa pretinda ca stiu presa, ba chiar ne dau lectii…Propaganda, subcultura si vulgaritatea prospera in tara asta.
  Va propun, domnule Roncea, sa faceti un articol in care sa enumerati toate datoriile neachiate nici pana in ziua de azi Romaniei.
  Acest lucru poate fi un semn de alarma pentru ziaristii de investigatie care se simt romani. Poate asa se trezeste si diplomatia romana…

 2. VR says:

  Buna idee! Multumesc!

 3. x-man says:

  Cele 8 vagoane de aur platite de Germania de care vorbea Mircea Vulcanescu (interviul cu sora lui) si care au luat calea “maretei CCCP”
  ..le-om mai vedea vreodata ? Or fi langa tezaur ?

 4. Aristide Tanasescu says:

  Sunt interesat sa aflu concret care este legea care stabileste ca aceasta datorie de 18.8 miliarde de euro se prescrie in 3 oct. 2112 si unde pot gasi aceasta lege .
  Cu stima ,
  Tanasescu

Leave a Reply

Powered by WordPress

Stiri

customizable counter
toateBlogurile.ro Blog din Moldova