Lumea, “according to Mr Tismaneanu”. A venit si randul lui Pacepa-KGB!

Lumea, “according to Mr Tismaneanu”

Ca sa intelegeti dintr-un foc probitatea stiintifica si morala a gastii preocupate cu “prelucrarea istoriei”, trebuie sa mentionez cum intr-un articol publicat in revista GheDeSe , “22” si raspublicat in “Anuarul IICCMER”, deci intr-o publicatie oficiala a Guvernului Romaniei, generalul Talpes este luat in deradere de un baietas de-al lui Tismaneanu, recte Dumitru Lacatusu, pentru ca ar fi invocat, la Banca Nationala, ca in Romania au actionat “Practic aceşti „turişti sovietici” şi „vest germani”, identificaţi de asemenea de vorbitor”. Mistocareala de un “profesionalism al substantei” rar intalnit continua pe tema asta a agentilor “vest germani”. In realitatea, dupa cum a putut fi auzit de toti participantii la conferinta si poate fi audiat si aici, fostul sef al SIE s-a referit la agenti/turisti est germani. Iata cum o singura litera, ca in Brazil, poate schimba complet “istoria recenta” a Romaniei si a lumii “according to Mr Tismaneanu”.(…)

Dar ce o sa se faca dl Tismaneanu cand o sa devina de domeniul public afilierea lui Pacepa la serviciul de spionaj rusesc, sovietic si post-sovietic? Ce va face atunci dl Tismaneanu, va intra si dansul in randurile “negationistilor” Holocaustului prin negarea negatiei? Iata ca, pentru edificarea dlui Tismaneanu, suntem dispusi sa-i oferim acestuia o surpriza “pozitivista”. Chiar maine astazi!

Extras din:

“National-stalinistul” Larry Watts si schreib-kampful lui Tismaneanu (II). Cateva enunturi si anunturi in premiera despre Razboiul Secret contra si in apararea Romaniei

Moscow's Nightmare - Lansare-Larry-Watts-Fereste-ma-Doamne-de-prieteni-la-Bistrita-11-foto-Cristina-Nichitus-Roncea

Neindoios, in aceeasi capcana a cazut si presedintele Traian Basescu, cand, la una din vizitele sale in SUA i s-a sugerat de un anumit grup ideologic din cele cautate la origini de Orwell si Lee sa-l bage in seama pe “profesorul Tismaneanu”. L-am contactat pe dl Larry Watts pentru a-i cere si dansului opinia despre “Raportul Final” al dlor in cauza. Profesorul Watts ne-a raspuns, cu amabilitate:

Prof Univ Dr Ilie Badescu: Cum au trecut poporul roman si Dinu Sararu peste razboiul dus contra lor de familia Tismaneanu

Dinu Sararu la 80 de ani la Academia Oamenilor de StiintaAnul 2007 este anul celei de-a treia escalade a războiului contra lui Dinu Săraru. Marele scriitor, dimpreună cu alți membri marcanți ai generației renașterii României sunt așezați sub stigmat neobolșevic în Raportul Tismăneanu, document care s-ar fi dorit a fi actul condamnării la moarte civilă a întregii generații. Semnificația acestui moment a fost fixată în chip memorabil de Dinu Săraru printr-o inspirată paralelă genealogică prin care s-a jucat soarta poporului român în curgerea veacului tocmai apus:

Un regal Sararu, la 80: “Gloria aparține celor care iubesc lupta mai mult decât succesul!”

Larry Watts - Premiile Fundatiei Niste Tarani

Și acum, ca să închei aceste povești mărturisitoare ale zbuciumului meu, când se împlinesc 80 de ani de când sunt român și creștin, trebuie să vă mai spun că rămân, până la capăt, fidel credinței ce însuflețește emblematic și activitatea Fundației Naționale pentru Civilizație Rurală ,,Niște țărani’’, credința și convingerea că ,,Gloria aparține celor care iubesc lupta mai mult decât succesul!’’.

Ministrul Afacerilor Externe Cristian Diaconescu, in Basarabia. Baconschi nu-si da demisia de pe Facebook

Baconschi demisia Facebook

La o saptamana de la demiterea sa, diplomatul-jacuzzi Teodor Anatol Baconschi refuza sa-si dea demisia de pe Facebook, unde apare in continuare ca ministru de Externe al Romaniei (vezi foto din 30 ianuarie, orele 24.00). Desigur, prima intrebare care ne vine in minte este: cand va fi demis si finul lui Baconschi de la Chisinau, ambasadorul filorus Marius Lizarduca? In acest timp, realul sef al diplomatiei romane, Cristian Diaconescu, intreprinde prima sa vizita in mai vechea sa calitate in Republica Moldova.

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova