PRO-VITA. Claudia Boghicevici, noul ministru al Muncii, este atacata comunist de Rovana Plumb, pentru ca se opune crimei avortului. Din Jurnalul Claudiei Boghicevici: “Candva iti va parea rau…”

PSD o reclamă pe Claudia Boghicevici pentru opţiunile anti-avort

Preşedinta Organizaţiei de femei a PSD, Rovana Plumb, îl întreabă pe Mihai Răzvan Ungureanu dacă este la curent cu opţiunile anti-avort ale Claudiei Boghicevici – vice presedinta a Organizatiei de femei PDL, in prezent ministrul Muncii -, si dacă îi împărtăşeste opinia că trebuie o intensă campanie împotriva acestui fenomen, transmite agentia NewsIn citata de CulturaVietii.Ro.

Potrivit unui comunicat al PSD, Boghicevici ar fi afirmat: “Un aspect des ignorat, în primul rând de societate, dar care va avea consecinţe dezastruoase pentru populaţia României, este problema avortului. … Noi ne dorim să ne implicăm în rândul societăţii şi să ducem o puternică campanie antiavort. Se va dedica toata atenţia şi efortul pentru a obţine rezultate cât mai bune, acestei campanii deja alăturandu-i-se biserici, medici, psihologi, profesori, societatea civilă, iar împreună vor marşa împotriva acestui fenomen devastator”.

“Nu dorim să intrăm în polemici indirecte cu doamna Boghicevici pe marginea unei opţiuni puternic condamnate de specialişti. Vrem doar să atragem atenţia domnului Ungureanu că este dator să le respecte cel puţin pe milioanele de femei din România traumatizate în perioada comunistă, când interdicţia avortului a produs cicatrici psihice adânci şi multă suferinţă – o suferinţă pe care o credeam încheiată odată cu acea epoca. Nominalizarea doamnei Boghicevici ca ministru al Muncii se poate dovedi un ecou al epocii comuniste şi al primitivismului în domeniul tratării femeii”, avertizează Plumb.

Totodatăm, ea informează că OFSD se opune faţă de desemnarea ca ministru al Muncii “a unei persoane ce doreşte interzicerea avortului şi ar avea astfel posibilitatea să impună sau să promoveze o astfel de politică, prin intermediul deciziei guvernamentale şi fondurilor publice”, mai scrie agentia citata de site-ul CulturaVietii.Ro, un blog colectiv al Asociatiei Pro-Vita Bucuresti.

Claudia Boghicevici este si o bloggarita activa. Pe site-ul ei – Boghicevici.Ro – putem citi urmatoarea opinie despre avort, scrisa chiar la inceputul anului, pe 5 ianuarie 2012:

Candva iti va parea rau…

Trăim într-o societate care s-a deschis mult după anii comunismului, dar care din păcate încă  își refuză perpetuarea. O spun cu un mare regret în suflet, dat fiind faptul că ultimele date statistice ne indică România ca ocupând al treilea loc în Uniunea Europeană în privința numărului de avorturi săvârșite anual. Ba mai mult decât atât, statistica ultimilor 50 de ani ne arată un cutremurător adevăr – și anume faptul că peste 22 de milioane de avorturi au fost săvârșite în acest interval de timp. Adică am refuzat dreptul la viață pentru încă o Românie!

Suntem înconjurați de informație, tehnologie, avem acces la educație, și cu toate acestea avortul rămâne o mare problemă socială. Mulți se feresc să trateze acest subiect în mod public, datorită controverselor pe care acest subiect încă le stârnește, dar în calitate de mamă, nu pot să nu trag un semnal de alarmă asupra consecințelor unui astfel de act.

Legislația românească a legalizat practica avortului, doar  în primele 12 săptămâni de sarcină, având în vedere faptul că întreruperea sarcinii nu prezintă un risc fizic asupra mamei. Adevărat, dar cum să rămâne cu daunele psihice? Cum rămâne cu faptul că acest gest te va urmării toată viața? Cum ramâne cu regretul de a nu fi ales o viață, ci o crimă?

Este paradoxal când ne gândim cât de repede dorim să experimentăm lucruri noi, ce  țin de viața matură, și cât de imaturi suntem atunci când vine vorba să ne și asumăm responsabilitatea pentru greșelile noastre…

Am vizionat nenumărate confesiuni ale femeilor care au recurs la acest gest; nu a fost niciuna care să  nu regrete faptul că a săvârșit un avort! Nu prea mai avem explicații plauzibile pentru așa zisa sarcină nedorită, în condițiile în care avem la îndemână nenumărate metode de contracepție!

Se spune că avem dreptul de a alege, este adevărat, dar avem dreptul de a alege pentru noi, nu și pentru alții, iar dreptul la viață ar trebui să fie respectat oricui ( medicina a demonstrat că încă din primele zile, fetusul reprezintă o formă de viață care se dezvoltă continuu până la 9 luni).

Și atunci vin și vă întreb: cine suntem noi să decidem cui să-i acordăm acest drept la viață? Până unde ne gândim să concurăm cu Dumnezeu?

Sursa: Jurnal Claudia Boghicevici

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

10 Responses to “PRO-VITA. Claudia Boghicevici, noul ministru al Muncii, este atacata comunist de Rovana Plumb, pentru ca se opune crimei avortului. Din Jurnalul Claudiei Boghicevici: “Candva iti va parea rau…””

  1. victor ponta says:

    si c..a asta de Rowna ce se plumbuieste asa?ce e mai grav ca doaman blonda vrea copiii sau ca doaman plum vrea sa ii omoare? nu num,ai pe ei ci si poporul roman.??

  2. Fanu says:

    rovana asta a lu plumb ar vrea ea sa concureze du Dumnezeu dar nu ştie că în fapt Dumnezeu nu are cu cine când vine vorba de ea, aşa că tov rovana ar fi bine să se întrebe de ce face umbră pământului…

  3. Iustina Bacosca says:

    Bine face ca se opune avortului! Este nevoie de politicieni cu capul pe umeri si cu frica de Dumnezeu. Dorul de neam, tara si Dumnezeu incepe cu dragostea de tot ce este fiinta nascuta si nenascuta.
    Un bun inceput pentru Claudia Boghicevici. Sa dea Dumnezeu sa fie consecventa in aceasta credinta. Romania, daca doreste sa mai existe, are de ales intre o mentalitate profund crestina si o mentalitate atee, unde totul este permis dar nu totul este si bun pentru om. Avorturile pot fi facute in anumite conditii. Specialistii cunosc despre ce este vorba.
    Mai bine s-ar vorbi in scoli despre valorile crestine, despre cat de important este pentru o femeie sa devina mama, nu cocota imbracata la ultima moda, nu star, vedeta cum vedem ca se promoveaza in mai toate scolile din Romania, prin aceste “cursuri” de dans si muzica, prost gestionate.
    Doamna Rovana Plumb care, deocamdata, aveti o inima de plumb, avortul este o CRIMA.

  4. anamaria says:

    @Iustina Bacosca:mentalitate profund crestina:
    Va rog sa imi spuneti cum pot iubi pe cineva de care am frica?
    Credeti ca avorturile se vor opri din frica/din frica de Dumnezeu?
    Cum va explicati fenomenul acesta din ultimii 20 de ani?
    Are vreo legatura psihica,psihologica si logica cu ceea ce s-a intimplat inainte?
    “Avorturile pot fi facute in anumite conditii.Specialistii cunosc despre ce este vorba” – avorturile ar disparea daca am intelege DE CE nu toti se afla in pozitia de a deveni parinti.De aici si calitatea actului pro-creearii.
    Ce ar trebui promovat din nou?Cantitatea sau calitatea?

  5. DANA says:

    Felicitari pentru functie doamna Boghicevici, Dumnezeu sa va dea putere si sa va pazeasca de toti oamenii rai.

  6. Iustina Bacosca says:

    @anamaria
    Eu cred ca frica de Dumnezeu porneste din libertatea omului de a iubi pe Dumnezeu si de a se lipsi pe el de patimile sale. Fricile de toate zilele vin din patimi si slabiciuni trupesti. Sufletul este mereu incercat de acestea atata timp cat trupul este in viata si daca ajungem sa ne eliberam de patimi, sa ne curatim cum spun sfintii parinti, vom simti adevarata nastere si inviere. Dumnezeu cunoaste mai bine decat noi sufletul omului, fiinta schimbatoare care azi poati fi plin de sfintenie si maine demon, fiara. Noi nu suntem liberi decat in Dumnezeu. Adevarata libertate este in IIsus Hristos, pentru ca El este Calea, Adevarul si Viata. Frica de Dumnezeu nu este frica irationala a omului cazut in patimi, ci trairea duhovniceasca a tainelor crestine si poruncilor Lui Dumnezeu, scopul acestei frici fiind mantuirea. Sa ne fie frica doar de Dumnezeu!
    Cand crestinul va intelege acestea, toate celelalte vor fi traite doar in Legea Lui Dumnezeu.

  7. anamaria says:

    @Iustina Bacosca
    Va multumesc pentru atentia acordata.

    Practic cred ca:frica de Dumnezeu este straina adevaratilor crestini ei fiind dupa chipul SI ASEMANAREA LUI.
    DUMNEZEU este in noi si nu in afara noastra acolo “sus”.
    Legea lui Dumnezeu/Hristos inseamna Iubire Ne-conditionata – singura atitudine din care poti crea armonios “cerul si pamantul”.

    Nu poti sa cunosti(si deci sa crezi)in/din frica.
    Despre iubire nici nu poate fi vorba,fie ea si conditionata(omeneasca,adica limitata in Cunoastere).
    Frica este mereu i-rationala si intr-adevar(intru Adevar) are scopuri si nu intentii.

    Lumea de astazi arata asa cum arata din cauza fricii,inclusiv din cauza fricii de Dumnezeu oricat de straniu ar parea la o prima si superficiala vedere.

    Tot practic va marturisesc ca toate femeile care au adus copii pe lume in frica si/sau cu frica de Dumnezeu au avut nasteri grele si copii debili,fara exceptie de varsta,culoare a pielii,nationalitate.
    A fost suficient un zambet,o strangere de mana si cuvintele “Dumnezeu te iubeste EXACT asa cum Esti”…ca atat mama cat si copilul sa se calmeze instantaneu.Si amandoi au inceput sa respire armonios.

    Ceea ce vedem ca se intampla de mai bine de 20 de ani incoace este raspunsul/reactia FRICII inconstiente si nu ar trebui sa va surprinda…poate doar sa va intristeze.

    din Suflet, Ganduri In Lumina.

  8. ion says:

    D-nei ROVANA PLUMB,

    Puteati intra in istorie,daca faceati o lege dreapta cu timbrul de mediu la masini.
    Nu puteti intra,deoarece nedreptate mai mare cu euro 3 si euro 4,nici ca se putea.
    Va dau exemplul meu:
    -masina an 2002
    -1871 cm.
    -Euro 4
    -taxa veche 540 euro
    TAXA NOUA=751 euro !!!

    Nu este posibil asa ceva…am sperat si mi-am pus nadejdea in dv-tra si premier si constat grave nedreptati ce le puteti comite,de nu ve-ti tine cont de aprecerile noastre.Verifcati si ve-ti vedea ca am dreptate.Nu este prea tarziu sa indreptati lucrurile …altfel…

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova